Dziś w nocy mieliśmy burzę.Błyskało raz za razem i lał deszcz.

Piękne te twoje pustaczki. Ja dzięki uprzejmości anego57 także będę mogła (o ile zechce ze mną zostać) cieszyć się Pretty Sunrise. Śliczny kolor ostróżki. A to cyckowe to co?
 Piękne te twoje pustaczki. Ja dzięki uprzejmości anego57 także będę mogła (o ile zechce ze mną zostać) cieszyć się Pretty Sunrise. Śliczny kolor ostróżki. A to cyckowe to co?

Jednak rowerem przemieszczam się dość szybko i tylko pojedyncze sztuki zdążą mnie użreć
 Jednak rowerem przemieszczam się dość szybko i tylko pojedyncze sztuki zdążą mnie użreć  Jak chodziłam pieszo do autobusu, to musiałam się ciągle odganiać, a i tak nigdy nie wychodziłam z tego cało.  Gdzieś czytałam że bardzo skuteczny jest olejek waniliowy. Te bestie podobno nie znoszą jego zapachu, dlatego więc zaczęłam się nim smarować i mam wrażenie, że to działa
 Jak chodziłam pieszo do autobusu, to musiałam się ciągle odganiać, a i tak nigdy nie wychodziłam z tego cało.  Gdzieś czytałam że bardzo skuteczny jest olejek waniliowy. Te bestie podobno nie znoszą jego zapachu, dlatego więc zaczęłam się nim smarować i mam wrażenie, że to działa  

Teraz niestety nie miałyśmy tyle szczęścia i większość spotkania przesiedziałyśmy w domku. Najważniejsze jednak że suchą nogą udało nam się obejrzeć ogród, a nawet Kasia wybrała coś dla siebie
 Teraz niestety nie miałyśmy tyle szczęścia i większość spotkania przesiedziałyśmy w domku. Najważniejsze jednak że suchą nogą udało nam się obejrzeć ogród, a nawet Kasia wybrała coś dla siebie
 W nocy była potężna burza i znowu wszystko zlało, nareszcie jest mokro i nie trzeba będzie podlewać
 W nocy była potężna burza i znowu wszystko zlało, nareszcie jest mokro i nie trzeba będzie podlewać Mam nadzieję że słońce i woda z nieba spowodują że rośliny nadgonią stracony czas i już za chwilę będę cieszyć się swoim czerwcowym ogrodem. Moje różyczki bardzo się starają, chociaż mam kilka maruder, które jeszcze nie kwitną. Nocna nawałnica spowodowała, że ich płatki zostały troszkę przetrzepane, ale tyle jest pąków, że za chwilę nie będzie tego widać
 Mam nadzieję że słońce i woda z nieba spowodują że rośliny nadgonią stracony czas i już za chwilę będę cieszyć się swoim czerwcowym ogrodem. Moje różyczki bardzo się starają, chociaż mam kilka maruder, które jeszcze nie kwitną. Nocna nawałnica spowodowała, że ich płatki zostały troszkę przetrzepane, ale tyle jest pąków, że za chwilę nie będzie tego widać

Zebrałam kilka wiązek i już się suszą na pięterku razem ze skrzypem. Skrzyp będę miała do herbatki, a smak kurdybanka dopiero poznam. Jak mi posmakuje, to za rok może ususzę sobie jeszcze więcej. Nie mam go zbyt dużo, a w mieście nie chcę zbierać takich rzeczy, ale jak się przyłożę, to i u siebie znajdę jeszcze trochę. Nie jest taki wypasiony jak Twój na gołębim złotku, ale taki musi mi wystarczyć
  Zebrałam kilka wiązek i już się suszą na pięterku razem ze skrzypem. Skrzyp będę miała do herbatki, a smak kurdybanka dopiero poznam. Jak mi posmakuje, to za rok może ususzę sobie jeszcze więcej. Nie mam go zbyt dużo, a w mieście nie chcę zbierać takich rzeczy, ale jak się przyłożę, to i u siebie znajdę jeszcze trochę. Nie jest taki wypasiony jak Twój na gołębim złotku, ale taki musi mi wystarczyć
 Mam jednak nadzieję, że jeszcze niejedno takie spotkanie przed nami
  Mam jednak nadzieję, że jeszcze niejedno takie spotkanie przed nami

Być może to fotosik ma jakieś problemy, bo później wszystko wraca do normy, tak więc i Ty na pewno zobaczysz nie tylko moje zdjęcia. Będę pamiętać o patyczkach dla Ciebie, jak już zacznę ciąć swoje różyczki
  Być może to fotosik ma jakieś problemy, bo później wszystko wraca do normy, tak więc i Ty na pewno zobaczysz nie tylko moje zdjęcia. Będę pamiętać o patyczkach dla Ciebie, jak już zacznę ciąć swoje różyczki

Wolałabym jednak, żeby wszelkie truchła i kozły schodziły z mojej drogi, wystarczy mi takich atrakcji na długi czas
 Wolałabym jednak, żeby wszelkie truchła i kozły schodziły z mojej drogi, wystarczy mi takich atrakcji na długi czas Różyczki naprawdę się starają. Może za bardzo chorują, sporo liści ma plamistość, ale za to omijają je inne klęski. Pustaczki już dawno szturmem zdobyły moje serce, są piękne i jeżeli się zdecydujesz to z chęcią wyślę ci patyczki. Tę pierwszą cynię kupiłam już kwitnącą ale i moje pomalutku już pokazują kwiatki. Na razie tylko te małe, chyba skabiozowe ale i inne mają już pąki
 Różyczki naprawdę się starają. Może za bardzo chorują, sporo liści ma plamistość, ale za to omijają je inne klęski. Pustaczki już dawno szturmem zdobyły moje serce, są piękne i jeżeli się zdecydujesz to z chęcią wyślę ci patyczki. Tę pierwszą cynię kupiłam już kwitnącą ale i moje pomalutku już pokazują kwiatki. Na razie tylko te małe, chyba skabiozowe ale i inne mają już pąki

Z chęcią i u siebie goszczę miłych gości. To jest czas na rozmowy, wymianę doświadczeń, na śmiech, kawę i żarełko i oczywiście na zdobywanie zielonych skarbów
  Z chęcią i u siebie goszczę miłych gości. To jest czas na rozmowy, wymianę doświadczeń, na śmiech, kawę i żarełko i oczywiście na zdobywanie zielonych skarbów Oby tylko pogoda dopisywała to takie spotkanie zawsze jest udane
  Oby tylko pogoda dopisywała to takie spotkanie zawsze jest udane  

Nie mogę niestety powiedzieć tego samego o Eyes for you, bo w jej przypadku każdy kolejny centymetr okupiony jest długim oczekiwaniem. Patyczki będę mieć w nadmiarze, jeśli będziesz chciała się nimi pobawić, to wiesz, co zrobić
 Nie mogę niestety powiedzieć tego samego o Eyes for you, bo w jej przypadku każdy kolejny centymetr okupiony jest długim oczekiwaniem. Patyczki będę mieć w nadmiarze, jeśli będziesz chciała się nimi pobawić, to wiesz, co zrobić

Koperek już posiekany mrozi się w zamrażarce, a ja będę miała smaczny zapasik na zimę.
 Koperek już posiekany mrozi się w zamrażarce, a ja będę miała smaczny zapasik na zimę. Burza oddalała się, dając nadzieję, na względny spokój, by już za chwilę powrócić ze zdwojoną siłą. Cały czas krążyła bardzo blisko. Potem czytałam, że straż pożarna wielokrotnie musiała wyjeżdżać do podtopień. W mojej okolicy na szczęście nic się nie stało.
 Burza oddalała się, dając nadzieję, na względny spokój, by już za chwilę powrócić ze zdwojoną siłą. Cały czas krążyła bardzo blisko. Potem czytałam, że straż pożarna wielokrotnie musiała wyjeżdżać do podtopień. W mojej okolicy na szczęście nic się nie stało.

, różyczki cudowne, śliczna ta Jalitah, ciekawa kolorystycznie, ja dziś byłam na święcie róż, które odbywa sie u nas w okolicy
 , różyczki cudowne, śliczna ta Jalitah, ciekawa kolorystycznie, ja dziś byłam na święcie róż, które odbywa sie u nas w okolicy 
 .Zgromadziłaś ładną kolekcję róż.
 .Zgromadziłaś ładną kolekcję róż.

Gratuluję Pomysłu na pomidorolandię, będą piękne zbioory.
 Gratuluję Pomysłu na pomidorolandię, będą piękne zbioory.
 widzisz udało się
 widzisz udało się  .Dębolistna cudna, a jeszcze śliczniejsza będzie pod jesień z bordowymi liśćmi
  .Dębolistna cudna, a jeszcze śliczniejsza będzie pod jesień z bordowymi liśćmi  . Kurcze wciąż masz jakieś przeboje W tym upale zbyt szybko przekwitaja róże jednak kwiatów w tym roku jest tyle ,że nie pamietam jeszcze takiego sezonu .Fakt róże z każdym rokiem dorośleją ale nie tylko to ma wpływ.Pomidorkowy zagonek też fajnie wygląda w tych otoczkach i jaka radocha z własnych pomidorów.Ja puściłam ogórki na różę Parnik Liptov jestem ciekawa tego widoku
 . Kurcze wciąż masz jakieś przeboje W tym upale zbyt szybko przekwitaja róże jednak kwiatów w tym roku jest tyle ,że nie pamietam jeszcze takiego sezonu .Fakt róże z każdym rokiem dorośleją ale nie tylko to ma wpływ.Pomidorkowy zagonek też fajnie wygląda w tych otoczkach i jaka radocha z własnych pomidorów.Ja puściłam ogórki na różę Parnik Liptov jestem ciekawa tego widoku 

Iwonko
  Iwonko 

,no i jeszcze 3 piękne krzaczki pomidorków przyjechały ze mną do domu  ,bo Irenka wszystkich obdzieliła swoimi nadwyżkami ,ukorzeniła wilki ,żeby każdy coś od niej wywiózł, bo wśród nas zawsze liczą się dobre serca
 ,no i jeszcze 3 piękne krzaczki pomidorków przyjechały ze mną do domu  ,bo Irenka wszystkich obdzieliła swoimi nadwyżkami ,ukorzeniła wilki ,żeby każdy coś od niej wywiózł, bo wśród nas zawsze liczą się dobre serca   ,pozdrawiam
 ,pozdrawiam 

. Moje różyczki przy twoich wypadają bardzo blado i takie są
 . Moje różyczki przy twoich wypadają bardzo blado i takie są   . Ja się cieszę z listeczków że wypuszczają ty z kwiatów
 . Ja się cieszę z listeczków że wypuszczają ty z kwiatów   , ciągle jednak liczę że to się odmieni choć szału na pewno nie będzie
 , ciągle jednak liczę że to się odmieni choć szału na pewno nie będzie   . Nie wiem jakiej ci pogody życzyć, chyba umiarkowanej..taka najlepsza i sama na taką czekam bo upały wykańczają
 . Nie wiem jakiej ci pogody życzyć, chyba umiarkowanej..taka najlepsza i sama na taką czekam bo upały wykańczają   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam  

Iwonko naoglądałam się pięknych różyczek, niektóre znam inne nie; Dieter Muller
  Iwonko naoglądałam się pięknych różyczek, niektóre znam inne nie; Dieter Muller  mnie bardzo zauroczyła, po prostu zjawiskowa, a jeszcze do tego tak obficie kwitnie i bardzo  ładnie jej w tej trawie
  mnie bardzo zauroczyła, po prostu zjawiskowa, a jeszcze do tego tak obficie kwitnie i bardzo  ładnie jej w tej trawie  Boscobel posiadam i ciągle odkąd rowinęła kwiat biegam do niej i wącham ma cudowny zapach, dokupiłam jej siostrę i teraz mam dwie sadzonki
  Boscobel posiadam i ciągle odkąd rowinęła kwiat biegam do niej i wącham ma cudowny zapach, dokupiłam jej siostrę i teraz mam dwie sadzonki  Boskie są też te pustaczki, tyle wdzięku w sobie mają. Zaczął się tak długo wyczekiwany przez nas czas kwitnienia Królewien i choć pracy wciąż sporo to widoki piękne, nam to rekompensują. Iwonko pozdrawiam serdecznie
 Boskie są też te pustaczki, tyle wdzięku w sobie mają. Zaczął się tak długo wyczekiwany przez nas czas kwitnienia Królewien i choć pracy wciąż sporo to widoki piękne, nam to rekompensują. Iwonko pozdrawiam serdecznie 

?
?  Kwiaty ma przecudnej urody, często mają uroczy rumieniec. Sprawiają wrażenie lekko woskowych i może dzięki temu rozwinięte kwiaty utrzymują się na krzaku niezwykle długo
 Kwiaty ma przecudnej urody, często mają uroczy rumieniec. Sprawiają wrażenie lekko woskowych i może dzięki temu rozwinięte kwiaty utrzymują się na krzaku niezwykle długo Zazwyczaj bardzo dobrze się sprawuje, jedynie w ubiegłym roku była w gorszej formie, dotyczyło to jednak nie tylko tej róży, ale ogólnie wszystkich.
 Zazwyczaj bardzo dobrze się sprawuje, jedynie w ubiegłym roku była w gorszej formie, dotyczyło to jednak nie tylko tej róży, ale ogólnie wszystkich. 

W obwodzie na pewno ma dobrych kilka metrów
 W obwodzie na pewno ma dobrych kilka metrów

W niektórych miejscach ziemia jest bardzo mokra i tam musiałam się dzisiaj troszkę namęczyć, żeby otrzepać korzenie chwastów z ziemi. W pozostałych miejscach jest mokro, ale dzięki temu chwasty wychodzą jak z masła.  Dwa dni były chłodniejsze, a dzisiaj znowu już było gorąco i do pielenia musiałam chować się pod parasolem
 W niektórych miejscach ziemia jest bardzo mokra i tam musiałam się dzisiaj troszkę namęczyć, żeby otrzepać korzenie chwastów z ziemi. W pozostałych miejscach jest mokro, ale dzięki temu chwasty wychodzą jak z masła.  Dwa dni były chłodniejsze, a dzisiaj znowu już było gorąco i do pielenia musiałam chować się pod parasolem

Lało rzeczywiście strasznie, ale na działce na szczęście nie ma żadnych szkód. Za to podlewanie mogę sobie odpuścić przez kilka dobrych dni, roślinki są napojone i tylko czekać, aż wszystko wybuchnie feerią barw
 Lało rzeczywiście strasznie, ale na działce na szczęście nie ma żadnych szkód. Za to podlewanie mogę sobie odpuścić przez kilka dobrych dni, roślinki są napojone i tylko czekać, aż wszystko wybuchnie feerią barw

Może lepsze warunki miałyby w szklarni, ale skoro jej nie mam, to będą musiały polubić mieszkanie pod chmurką.
 Może lepsze warunki miałyby w szklarni, ale skoro jej nie mam, to będą musiały polubić mieszkanie pod chmurką.

Przecież dopiero co, narzekaliśmy na nadmiar wody z nieba, a teraz mamy jej już za mało. U mnie podlało porządnie, jednak kilka takich ulewnych burz nawodniło ziemię jak trzeba.
 Przecież dopiero co, narzekaliśmy na nadmiar wody z nieba, a teraz mamy jej już za mało. U mnie podlało porządnie, jednak kilka takich ulewnych burz nawodniło ziemię jak trzeba. 
 To dopiero będzie widok
 To dopiero będzie widok 

One bardzo lubią moją słodką krew i zawsze atakują mnie zażarcie. Od kilku lat mam spokój  i wcale za nimi nie tęsknię.
 One bardzo lubią moją słodką krew i zawsze atakują mnie zażarcie. Od kilku lat mam spokój  i wcale za nimi nie tęsknię. , a maczki zawsze są niezwykle fotogeniczne. Tych czerwonych nasiało mi się sporo i w kilku miejscach mam plamy takiej intensywnej czerwieni. Kolor maja cudny
, a maczki zawsze są niezwykle fotogeniczne. Tych czerwonych nasiało mi się sporo i w kilku miejscach mam plamy takiej intensywnej czerwieni. Kolor maja cudny  

Czyli z takich wilków, będziecie mieli małe wilczki, a z czasem wilczą watahę
 Czyli z takich wilków, będziecie mieli małe wilczki, a z czasem wilczą watahę  ?
?
 Ale już takie lilie, na pewno mnie zaskoczą. W maju zmarzły, kilka doszczętnie, wiele ma zdeformowane kwiaty i na pewno nie będą ozdoba ogrodu, a kilka nie wyszło zupełnie. To ostatnie bardzo mnie zaskoczyło, bo do tej pory nie miałam takiej sytuacji, a teraz moja główna rabata liliowa świeci pustkami
 Ale już takie lilie, na pewno mnie zaskoczą. W maju zmarzły, kilka doszczętnie, wiele ma zdeformowane kwiaty i na pewno nie będą ozdoba ogrodu, a kilka nie wyszło zupełnie. To ostatnie bardzo mnie zaskoczyło, bo do tej pory nie miałam takiej sytuacji, a teraz moja główna rabata liliowa świeci pustkami Na wiosnę będę musiała uzupełnić braki, bo lilie na rabatach muszą być. Oczywiście są i takie, które zakwitną cudnie jak zwykle, ale straty w tym temacie mam całkiem spore. Tak więc widzisz, że każdy nad czymś ubolewa. Tak się nie da, żeby wszystko zawsze było cacy.
 Na wiosnę będę musiała uzupełnić braki, bo lilie na rabatach muszą być. Oczywiście są i takie, które zakwitną cudnie jak zwykle, ale straty w tym temacie mam całkiem spore. Tak więc widzisz, że każdy nad czymś ubolewa. Tak się nie da, żeby wszystko zawsze było cacy.