Moja już dojrzała działka cz. 14
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja już dojrzała działka cz. 14
Iwonko tyle masz kwitnień pięknych
aż dech zapiera oglądając kolejne zdjęcia!
Maj mimo nieszczególnej aury nie szczędzi nam cudnych widoków!

-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko ten dereń to cud,muszę go sobie nabyć,orliki też wyjątkowe ,pięknie wszystko zakwitło, aż miło popatrzeć! 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko
Lubie takie roznosi roślinne A u ciebie jest ich bardzo dużo.I
Co to za roślinka z ciemnymi lisciami i różowymi kwiatami ?
Żabcia świetna nad oczkiem.
A jakie liście wielkie.U mnie łopianu nie ma.
Lubie takie roznosi roślinne A u ciebie jest ich bardzo dużo.I
Co to za roślinka z ciemnymi lisciami i różowymi kwiatami ?
Żabcia świetna nad oczkiem.
A jakie liście wielkie.U mnie łopianu nie ma.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, z dwóch powodów jestem zapóźniona w rozwoju. Po pierwsze cisza wyborcza, po drugie długo wyczekiwana wizyta przyjaciółki ze szkolnej ławy. Nieprzespane noce dają się we znaki, ale staram się choć częściowo odrobić zaległości, a w Twoim ogrodzie jest co oglądać!
Tyle kwitnień!
A irysy jakie wysokie!
Zresztą nie tylko one. Myślałam, że tylko u mnie rośliny tak pędzą w górę, ale widzę, że u Ciebie jeszcze bardziej się starają.
Masz ładną kolekcję krzewuszek i wszystkie obsypane kwieciem.
Widzę też różową dziewannę, przetacznik pagórkowaty już cały w kwiatach, a mój się dopiero zbierał.
Białą rutewkę masz? Kcem nasionka.
Śliczne orliki w odmianach, różyczka pokazuje kolorek, a żabka pilnuje oczka i jego mieszkańców.
W ogóle pięknie i pachnąco choćby za sprawą lilaka czy piwonii.
Słoneczka życzę i ciepłej nocki.

Tyle kwitnień!
Masz ładną kolekcję krzewuszek i wszystkie obsypane kwieciem.
Widzę też różową dziewannę, przetacznik pagórkowaty już cały w kwiatach, a mój się dopiero zbierał.
Białą rutewkę masz? Kcem nasionka.
W ogóle pięknie i pachnąco choćby za sprawą lilaka czy piwonii.
Słoneczka życzę i ciepłej nocki.
- Senior

- Od: 1 sty 2017, o 01:25
iwonko twój ogród jest zadbany i zarośnięty mnóstwem pięknych roślin. Mnie jeszcze daleko do tego. Możesz zdradzić jakie rybki zamieszkały w twoim oczku wodnym?
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Iwonko ,przy takiej ilości roślinek zielsko chyba nie ma szans się wcisnąć
.Dzisiaj przykryłam truskawki ,ogórki i fasole bo straszą przymrozkami.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko strasznie mi się czas skurczył, spędzam go w ogrodzie i tylko 2-3 godziny mam na komputer czy tego typu przyjemności. Szkoda że nie było mi dane zobaczyć Twojego ogrodu, bo widzieć wszystko na takiej powierzchni to musi robić wrażenie. No i pytanie z serii co to? https://www.fotosik.pl/zdjecie/a4f2852120bb1c5b
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani
Dziś z samego rana pognałam na działkę sprawdzić czy nocny przymrozek nie narobił mi bałaganu, bo pomidorki, papryki, dynie i inne cuda już rosną w ziemi przecież, na szczęście mam tak zarośniętą działeczkę, że chyba mrozek nie miał szans się przedostać do niej
, skosiłam resztę skarp, przycięłam trochę krzewów i drzewek i wróciłam do domku bo inne obowiązki wzywają, dzień uważam za udany
Bożenko tego derenia to i ja chyba muszę sobie sprawić, jest cudowny, tylko czy u mnie poradzi sobie
Aniu to prawda różności u mnie, że sama nie wiem co mam
, a ta roslinka o którą pytasz, to jest róża, dzika róza, prawie bez kolców.
Lucynko, ta cisza wyborcza na FO to mnie trochę zaskoczyła, bo my tu o kwiatkach przecież, polityka nic do tego nie ma, no ale minęło, ja staram się być na bierząco, ale nie raz to i sił pisać nie ma, tylko poczytam i koniec, Ty miałaś szczególny powód, bo takie spotkania nie są zbyt częste. Rutewka biała w tym roku mi chyba pierwszy raz zakwitła, oczywiście nasionka zbiorę
, a pachnąco jest tak, że dech zapiera, uwielbiam ten czas na działeczce
Józku mam te zwykłe karasie, radzą sobie świetnie, nie mam innych rybek, bo przy innych na pewno więcej zachodu, a te bezproblemowe są
Tereniu i zielsko czasem się trafi, ale tak, masz rację, jak już mi zarośnie działeczka kwiatami, to zielsku ciężko się przedostać, wyrywam je na bierząco
, ja nie przykrywałam nic, bo wczoraj do wieczora w pracy, ale okazało się, że wszystko w porządku najlepszym jest
Marysiu bo to taki czas, żyjemy między ogrodami, a domem i jeszcze pracą. Marysiu jeszcze przecież nic straconego, gdybym tylko wiedziała wcześniej żebym mogła zarezerwować sobie czas i wolne od pracy
, a na pytanie odpowiadam, to jest dzika rózyczka, bez kolców prawie, a znalazłam ją będąc na zwiedzaniu Fabryki Paliw Syntetycznych koło Polic, pokazywałam Wam ją, ale nie pochwaliłam się różyczką, pewnie jakas stara odmiana dzikuski 
Dziś pokażę Wam moje Hosty

No i jeszcze mój kochany busz

Dziś z samego rana pognałam na działkę sprawdzić czy nocny przymrozek nie narobił mi bałaganu, bo pomidorki, papryki, dynie i inne cuda już rosną w ziemi przecież, na szczęście mam tak zarośniętą działeczkę, że chyba mrozek nie miał szans się przedostać do niej
Bożenko tego derenia to i ja chyba muszę sobie sprawić, jest cudowny, tylko czy u mnie poradzi sobie
Aniu to prawda różności u mnie, że sama nie wiem co mam
Lucynko, ta cisza wyborcza na FO to mnie trochę zaskoczyła, bo my tu o kwiatkach przecież, polityka nic do tego nie ma, no ale minęło, ja staram się być na bierząco, ale nie raz to i sił pisać nie ma, tylko poczytam i koniec, Ty miałaś szczególny powód, bo takie spotkania nie są zbyt częste. Rutewka biała w tym roku mi chyba pierwszy raz zakwitła, oczywiście nasionka zbiorę
Józku mam te zwykłe karasie, radzą sobie świetnie, nie mam innych rybek, bo przy innych na pewno więcej zachodu, a te bezproblemowe są
Tereniu i zielsko czasem się trafi, ale tak, masz rację, jak już mi zarośnie działeczka kwiatami, to zielsku ciężko się przedostać, wyrywam je na bierząco
Marysiu bo to taki czas, żyjemy między ogrodami, a domem i jeszcze pracą. Marysiu jeszcze przecież nic straconego, gdybym tylko wiedziała wcześniej żebym mogła zarezerwować sobie czas i wolne od pracy
Dziś pokażę Wam moje Hosty

No i jeszcze mój kochany busz

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Iwonko, coś mi się widzi że Ty foteczki na leżąco cykasz.
Te irysy i orliki to na jakieś giganty wyrosły.
Wiem, wiem, to ta deszczowa pogoda tak je zdopingowała.
Moje też zwariowały i niektóre orliki ponad metr mają.
Cudeńka masz w swoim ogródeczku i nawet tak jak Lucynka,nie pytam co to takiego,żeby kociokwiku nie dostać z niemożności posadzenia.
Pozdrawiam i coraz piękniejszej pogody życzę.

Wiem, wiem, to ta deszczowa pogoda tak je zdopingowała.
Cudeńka masz w swoim ogródeczku i nawet tak jak Lucynka,nie pytam co to takiego,żeby kociokwiku nie dostać z niemożności posadzenia.
Pozdrawiam i coraz piękniejszej pogody życzę.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko mam nadzieję ,ze przymrozek nie sprawił żadnej niespodzianki bo takiej ilości roślin siła i obronią sie wzajemnie
Ja znów zadaje to samo pytanie co to za cudne listki paprociowe rosną pod variegatową krzewuszką
Łopianowe liście ogromniasta ochroniły by z pewnością przed deszczem zamiast parasola
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dzięki za odpowiedz.Dzika róża,,
Hosty piękne.A co to jest to Streep. za 2 zdjeciu pod różnościami ??
Hosty piękne.A co to jest to Streep. za 2 zdjeciu pod różnościami ??
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Ależ masz różności na działce, wszystko piękne i tak bujnie rośnie.
Dobrze, że przymrozek nie dosięgnął roślin.
Liście łopianu olbrzymie, w naszych stronach już go nie uświadczysz.
Dobrze, że przymrozek nie dosięgnął roślin.
Liście łopianu olbrzymie, w naszych stronach już go nie uświadczysz.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani
No i zrobiło nam się nagle lato
. Ja chyba zbyt intensywnie żyję, bo już zaczęłam myśleć tak, że dobrze, że idę do pracy bo przynajmiej odpocznę
, na szczęście jeszcze jutro mam wolne i następne plany do zrealizowania. Te ostatnie dni to praca, a po pracy jeszcze coś tam, dużo się dzieje w naszym regionie, a dzieci znaczy wnuki chcą być wszędzie, no a my razem z nimi oczywiście
ale działeczka oczywiście też jest na tej trasie i tu też ciągle coś sadzę, przesadzam i koszę, i pielę. Na kolejny tydzień wszystkim Wam życzę takiej pogody jaką sobie wymarzycie
Stasiu tak, w tym roku rosliny są jakieś wielkie, może to te deszcze je tak podbudowały
Jadziu, nie, nie było tak źle, jest dużo roślin, to jedne chronią drugie, dały radę
a ta toślinka to Wrotycz 'Crispa'
Aniu to jest Jarzmianka większa 'Sunningdale Variegated' chyba
Lidziu jak to nie uświadczysz?, czytam, że w wielu rejonach nie ma już łopianu, to ciekawe czemu?
Moje kochane kwiatuchy dają popis

Jaśmin pnący Stefana

Coś na ząb dojrzewa

No i zrobiło nam się nagle lato
Stasiu tak, w tym roku rosliny są jakieś wielkie, może to te deszcze je tak podbudowały
Jadziu, nie, nie było tak źle, jest dużo roślin, to jedne chronią drugie, dały radę
Aniu to jest Jarzmianka większa 'Sunningdale Variegated' chyba
Lidziu jak to nie uświadczysz?, czytam, że w wielu rejonach nie ma już łopianu, to ciekawe czemu?
Moje kochane kwiatuchy dają popis

Jaśmin pnący Stefana

Coś na ząb dojrzewa

- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Iwonko kawusie dopiłam i na ogródek, bo chwastowisko mi rośnie
Piwonie śliczne
A wiesz , że ja też tak myślę - że dobrze, że idę do pracy, to w pracy odpocznę
Jak się nazywa ten wysoki bodziszek, śliczny, będę go poszukiwać