Powojnik piękny!
Kolejny sezon w ROD... cd.
- apus
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
Maryniu, zawsze w Twoim ogrodzie można nacieszyć oczy... i powiem Ci, że czasami wierzyć mi się nie chce, że Twoja działeczka jest niewielka... bo patrząc na różnorodność roślin i plejadę kolorów, to... mam wrażenie, że hektary jej posiadasz
Powojnik piękny!
Powojnik piękny!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu
ogródek mój uprawiam kilka dziesiątek lat
więc się tego i owego nazbierało...Działka ma arów 4,30 więc nie taka mała.

- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Maryniu masz dziś słoneczko?
A mnie w nocy była burza , porządnie znów podlało. Za to od rana świeci piękne słonko i to mi się podoba. Tak powinno być.
W nocy podlewa , w dzień wszystko w ciepełku rośnie.
Powojnik pięknie ci zakwitnie. Ja jednego, leciwego też mam z mnóstwem pąków. Reszta małolatów , to tak na spokojnie będzie z nimi.
Cudownie ciepłej niedzieli ci życzę. Wypoczywaj na działaczce.
A mnie w nocy była burza , porządnie znów podlało. Za to od rana świeci piękne słonko i to mi się podoba. Tak powinno być.
W nocy podlewa , w dzień wszystko w ciepełku rośnie.
Powojnik pięknie ci zakwitnie. Ja jednego, leciwego też mam z mnóstwem pąków. Reszta małolatów , to tak na spokojnie będzie z nimi.
Cudownie ciepłej niedzieli ci życzę. Wypoczywaj na działaczce.
- apus

No fakt! Mała to ona nie jest
I bogata w różnorodność roślinek.
W sumie to bardzo dobrze, że jest dużo różnych nasadzeń w ogrodzie, bo sprawia, że jest wesoło i ciekawie... a i owady, ptaki mają radochę - dla każdego coś miłego
W sumie to bardzo dobrze, że jest dużo różnych nasadzeń w ogrodzie, bo sprawia, że jest wesoło i ciekawie... a i owady, ptaki mają radochę - dla każdego coś miłego
Pozdrawiam, Basia.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Nadszedł czas różaneczników i orlików, za chwilę piwonie
cudowny maj, gdyby jeszcze tyle nie padało.
Maryniu, cieszmy się bo słoneczko pieści naszych milusińskich i dodaje nam werwy do działania.

Maryniu, cieszmy się bo słoneczko pieści naszych milusińskich i dodaje nam werwy do działania.

- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Maryniu, pogoda świetna na ogrodowe działania. Teraz u mnie jest ulewa, ale dzień ma być bez deszczu. Jest ciepło. Niestety ja nie dam rady być na działce po pracy no i choróbsko mnie złapało okropne. Człowiek zimą zdrowy i nagle w maju bach
No trudno.
Śliczności znów zobaczyłam
Bardzo podoba mi się zdjęcie powojnika w pąkach
Co do inspiracji to ja je bardzo lubię. Jak zobaczę jakąś roślinę tu na forum czy w jakimś programie w tv to zaczynam się zastanawiać gdzie by u mnie można taką posadzić. Często widzę rośliny, których nie znałam wcześniej i to jest bardzo fajne w tych inspiracjach. A spontanicznie to też czasem kupuję choć potem miewam problem z wybraniem miejsca bo nadal nie mam działki nawet w połowie wyprowadzonej na prostą
Azalie ostatnio oglądałam w sklepie, ale już zaczynały przekwitać. Więc chyba kupię żeby znac kolor, ale już u mnie w tym roku nie będzie kwitnienia. Jeszcze tawułę japońską mam na oku bo przy ostatnich zakupach nie uniosłabym wszystkiego co kupiłam
Ok, już kończę bo się rozpisałam
Śliczności znów zobaczyłam
Co do inspiracji to ja je bardzo lubię. Jak zobaczę jakąś roślinę tu na forum czy w jakimś programie w tv to zaczynam się zastanawiać gdzie by u mnie można taką posadzić. Często widzę rośliny, których nie znałam wcześniej i to jest bardzo fajne w tych inspiracjach. A spontanicznie to też czasem kupuję choć potem miewam problem z wybraniem miejsca bo nadal nie mam działki nawet w połowie wyprowadzonej na prostą
Ok, już kończę bo się rozpisałam
- marpa

Olu wczoraj nie był dla mnie dzień działkowy ,po rodzinnym obiedzie rozpętała się burza,która w niektórych dzielnicach narobiła ambarasu
...Mam nadzieję ,że na ROD szkód nie ma...
Powojniki u mnie ładnie zapączkowane oby im nic nie zagroziło to będą mnie cieszyć...
Dziękuję za odwiedziny!
Basiu lubię ogrody i ogródki ! U mnie musi być i zielono i kwieciście bo to moje ulubione miejsce na ziemi..
Stasieńko słoneczko dopisuje ostatnio, rośliny się cieszą tym bardziej ,że i wodą nasycone zostały..
Czekamy na piwonie,irysy,liliowce...no i róże oczywiście, choć tych przez zimę nie brakowało nam bo często widniały na łamach FO.
Ale co w realu to w realu !
Mam nadzieję,że aura pozwoli na działkowanie...
Jeszcze Iza się załapała na poranny wpis!
U mnie deszcz przewidziany w prognozie na popołudniowe godziny ..dobre i to bo ja chcę coś zrobić na działce..sporo zrobiłam w sobotę bo i posadziłam co nieco i odchwaściłam znaczny kawał podagrycznikowej rabaty...
A chwasty nie czekają..deszcze im sprzyjają bardzo..Ja trzymam takie nabytki co do których nie mam pewności ich stałego zakwaterowania w doniczkach,często wymienionych na większe... A jeżeli trzeba to i dołuję na zimę w ziemi..To bardzo dobry sposób, wypraktykowany a nawet i na FO wypromowany przeze mnie.
Mam takie rośliny szczególnie iglaki zadołowane w donicach od kilku lat...
Zmartwiłaś mnie swoim choróbskiem, mam nadzieję że to nic poważnego i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

wczoraj zakwitła pierwsza balkonowa lilia

paprocie darzę
specjalną

Powojniki u mnie ładnie zapączkowane oby im nic nie zagroziło to będą mnie cieszyć...
Dziękuję za odwiedziny!
Basiu lubię ogrody i ogródki ! U mnie musi być i zielono i kwieciście bo to moje ulubione miejsce na ziemi..
Stasieńko słoneczko dopisuje ostatnio, rośliny się cieszą tym bardziej ,że i wodą nasycone zostały..
Czekamy na piwonie,irysy,liliowce...no i róże oczywiście, choć tych przez zimę nie brakowało nam bo często widniały na łamach FO.
Mam nadzieję,że aura pozwoli na działkowanie...
Jeszcze Iza się załapała na poranny wpis!
Zmartwiłaś mnie swoim choróbskiem, mam nadzieję że to nic poważnego i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

wczoraj zakwitła pierwsza balkonowa lilia

paprocie darzę

- apus

Maryniu, ja też lubię jak ogród jest w kwiatach, kolorowy. Czasami sama na siebie się denerwuję, że za dużo kolorów, że może lepiej byłoby, gdydy ten mój zakątek był taki stonowany, ale na szczęście szybko mi przechodzi 
Pozdrawiam, Basia.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Maryniu i jak tam u Ciebie na ROD, burza nie narobiła szkód?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/f492991dc6832c97 Maryniu co to za roślinka?, zawsze zachwycam się Twoimi paprotkami, u mnie nie ma takich miejsc co by im pasowały. Pozdrawiam Maryniu
https://www.fotosik.pl/zdjecie/f492991dc6832c97 Maryniu co to za roślinka?, zawsze zachwycam się Twoimi paprotkami, u mnie nie ma takich miejsc co by im pasowały. Pozdrawiam Maryniu
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak to fajnie, że masz takie przyjaciółki ogrodniczki
Ja mam też takie zaprzyjaźnione sąsiadki, z którymi spotykam sie ogrodowo
Co miesiąc u innej.
Własnie takie spotkanie miałam w sobotę
U Ciebie jak zwykle pełno cudownego kwiecia
Zresztą potrafisz zrobić zdjęcie tak, że nawet zwykły listek nagle staje się gwiazdą
Zawsze podziwiałam twoje fotografowanie
Ja mam też takie zaprzyjaźnione sąsiadki, z którymi spotykam sie ogrodowo
Co miesiąc u innej.
Własnie takie spotkanie miałam w sobotę
U Ciebie jak zwykle pełno cudownego kwiecia
Zresztą potrafisz zrobić zdjęcie tak, że nawet zwykły listek nagle staje się gwiazdą
Zawsze podziwiałam twoje fotografowanie
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Maryniu, niesamowicie nastrojowe zdjęcia
Świetnie, że miałaś czas popracować w ogrodzie. Z tym deszczem u nas też dziwnie. Przychodzi nagle i potem szybko mija. Ja raczej nie pójdę dziś nic robić bo nadal mnie trzyma. Przeziębienie czy grypa jakaś. W nocy nie spałam przez kaszel. Mam jednak nadzieję, że szybko minie. Ale. Tak lecę dziś kupić jakieś rośliny. Nawet nie jakieś a konkretne upatrzone wczoraj i w sobotę
No i zrobię tak jak Ty - niektóre zadołuję w donicach
Dzięki za pomysł!
- marpa

Iwonko na działce byłam, na szczęście śladów poza pełnymi beczkami deszczówki po burzy nie ma...
Wieczorem był ogłoszony alert burzowo-gradowy,pozabierałam znów balkonowe do mieszkania ale noc przeszła spokojnie! Teraz pada spokojny deszcz i jest buro...Znowu słyszę w radio alert dla południa
...
Ale jadę na rynek/dzień targowy
/po sadzonki selerów i porów..mam nadzieję,że się uda w przerwie między deszczami posadzić...Wczoraj po południu też nas straszyło ciemne, zasnute niebo groźnymi pomrukami .. Ale na tym się skończyło...Roślina która Ciebie zainteresowała to fajny n/n krzaczek pachnący wanilią kupiony na ryneczku...
Margo2 Gosiu uwielbiam takie letnie spotkania ogrodowe ,często poszerzone o znajomych niekoniecznie wspólnych i tak rodzi się okazja do poznawania nowych ogrodów...
Bardzo dziękuję za wyrażone uznanie dla moich zdjęć!
Staram się patrzeć i...zobaczyć!
lemonka Izo cieszy mnie,że Ci się podobają moje zdjęcia bo ja wciąż z przyjemnością pstrykam
Wczoraj na działce udało się i popstrykać i powyrywać chwasty,które rosną jak głupie!
To miło mi,że skorzystasz z mojej rady! Powodzenia!
Dzisiaj same premiery!

pierwszy irys

pierwsze piwonie

rdest wężownik

Lilak Meyera Palibin

pierwszy liliowiec

z jabłonki

Lilak Meyera Palibin

z balkonu

Wieczorem był ogłoszony alert burzowo-gradowy,pozabierałam znów balkonowe do mieszkania ale noc przeszła spokojnie! Teraz pada spokojny deszcz i jest buro...Znowu słyszę w radio alert dla południa
Margo2 Gosiu uwielbiam takie letnie spotkania ogrodowe ,często poszerzone o znajomych niekoniecznie wspólnych i tak rodzi się okazja do poznawania nowych ogrodów...
Bardzo dziękuję za wyrażone uznanie dla moich zdjęć!
lemonka Izo cieszy mnie,że Ci się podobają moje zdjęcia bo ja wciąż z przyjemnością pstrykam
Wczoraj na działce udało się i popstrykać i powyrywać chwasty,które rosną jak głupie!
To miło mi,że skorzystasz z mojej rady! Powodzenia!
Dzisiaj same premiery!

pierwszy irys

pierwsze piwonie

rdest wężownik

Lilak Meyera Palibin

pierwszy liliowiec

z jabłonki

Lilak Meyera Palibin

z balkonu

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ale fajne te premierowe foteczki.
Piwonie i liliowce jeszcze u mnie nie zaczęły, zapewne dlatego że rosną nieco w cieniu.
Dzisiaj od rana ulewa za ulewą a M na działce wypompowuje wodę z piwnicy.
Już nie mam na to siły, chyba rybek tam napuszczę. 
Dzisiaj od rana ulewa za ulewą a M na działce wypompowuje wodę z piwnicy.
- marpa

Stasieńko
współczuję tego pompowania Twojemu Małżonkowi!U mnie dzisiaj chwilami
prześwituje od rana ale dalsze opady w prognozie...
Mnie na działce nie ma co zalać bo piwnicy nie mam a domek na wysokiej podmurówce ale rośliny mogą mieć dość...
Dziękuję za odwiedziny!
Dziękuję za odwiedziny!
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Ale się porobiło z tą pogodą
. U mnie wczoraj lało cały dzień i pobliska rzeczka jest baaardzo wysoka
. Jeszcze jeden taki deszczowy dzień i zaleje drogę
. Na szczęście dom mam na górce więc rzeka mi nie straszna ale droga wtedy do cywilizacja byłaby ciężka. Miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie. Azalie masz przepiękne i jest na czym oko zawiesić. Pierwszy irysek też śliczny ,taki delikatny
. Zachwycił mnie też dzwoneczkowy powojnik na jabłonce
. Piękny masz ogród, taki bujny, soczysty i kolorowy . Pozdrawiam
.