Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Maryniu, zawsze w Twoim ogrodzie można nacieszyć oczy... i powiem Ci, że czasami wierzyć mi się nie chce, że Twoja działeczka jest niewielka... bo patrząc na różnorodność roślin i plejadę kolorów, to... mam wrażenie, że hektary jej posiadasz ;:167
Powojnik piękny! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu ;:180 ogródek mój uprawiam kilka dziesiątek lat ;:131 więc się tego i owego nazbierało...Działka ma arów 4,30 więc nie taka mała. :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu masz dziś słoneczko?
A mnie w nocy była burza , porządnie znów podlało. Za to od rana świeci piękne słonko i to mi się podoba. Tak powinno być. ;:333
W nocy podlewa , w dzień wszystko w ciepełku rośnie.
Powojnik pięknie ci zakwitnie. Ja jednego, leciwego też mam z mnóstwem pąków. Reszta małolatów , to tak na spokojnie będzie z nimi.
Cudownie ciepłej niedzieli ci życzę. Wypoczywaj na działaczce. ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No fakt! Mała to ona nie jest ;:196 ;:168 I bogata w różnorodność roślinek.
W sumie to bardzo dobrze, że jest dużo różnych nasadzeń w ogrodzie, bo sprawia, że jest wesoło i ciekawie... a i owady, ptaki mają radochę - dla każdego coś miłego ;:215
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Nadszedł czas różaneczników i orlików, za chwilę piwonie ;:oj cudowny maj, gdyby jeszcze tyle nie padało. ;:224
Maryniu, cieszmy się bo słoneczko pieści naszych milusińskich i dodaje nam werwy do działania. ;:1 ;:cm
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Maryniu, pogoda świetna na ogrodowe działania. Teraz u mnie jest ulewa, ale dzień ma być bez deszczu. Jest ciepło. Niestety ja nie dam rady być na działce po pracy no i choróbsko mnie złapało okropne. Człowiek zimą zdrowy i nagle w maju bach :( No trudno.
Śliczności znów zobaczyłam :D Bardzo podoba mi się zdjęcie powojnika w pąkach ;:oj

Co do inspiracji to ja je bardzo lubię. Jak zobaczę jakąś roślinę tu na forum czy w jakimś programie w tv to zaczynam się zastanawiać gdzie by u mnie można taką posadzić. Często widzę rośliny, których nie znałam wcześniej i to jest bardzo fajne w tych inspiracjach. A spontanicznie to też czasem kupuję choć potem miewam problem z wybraniem miejsca bo nadal nie mam działki nawet w połowie wyprowadzonej na prostą :lol: Azalie ostatnio oglądałam w sklepie, ale już zaczynały przekwitać. Więc chyba kupię żeby znac kolor, ale już u mnie w tym roku nie będzie kwitnienia. Jeszcze tawułę japońską mam na oku bo przy ostatnich zakupach nie uniosłabym wszystkiego co kupiłam :lol:
Ok, już kończę bo się rozpisałam ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu wczoraj nie był dla mnie dzień działkowy ,po rodzinnym obiedzie rozpętała się burza,która w niektórych dzielnicach narobiła ambarasu ;:108 ...Mam nadzieję ,że na ROD szkód nie ma... ;:oj
Powojniki u mnie ładnie zapączkowane oby im nic nie zagroziło to będą mnie cieszyć...
Dziękuję za odwiedziny! ;:180
Basiu lubię ogrody i ogródki ! U mnie musi być i zielono i kwieciście bo to moje ulubione miejsce na ziemi.. :tan
Stasieńko słoneczko dopisuje ostatnio, rośliny się cieszą tym bardziej ,że i wodą nasycone zostały.. :lol:
Czekamy na piwonie,irysy,liliowce...no i róże oczywiście, choć tych przez zimę nie brakowało nam bo często widniały na łamach FO. ;:108 Ale co w realu to w realu ! :lol:
Mam nadzieję,że aura pozwoli na działkowanie...

Jeszcze Iza się załapała na poranny wpis! ;:196 :D U mnie deszcz przewidziany w prognozie na popołudniowe godziny ..dobre i to bo ja chcę coś zrobić na działce..sporo zrobiłam w sobotę bo i posadziłam co nieco i odchwaściłam znaczny kawał podagrycznikowej rabaty... :oops: A chwasty nie czekają..deszcze im sprzyjają bardzo..Ja trzymam takie nabytki co do których nie mam pewności ich stałego zakwaterowania w doniczkach,często wymienionych na większe... A jeżeli trzeba to i dołuję na zimę w ziemi..To bardzo dobry sposób, wypraktykowany a nawet i na FO wypromowany przeze mnie. ;:108 Mam takie rośliny szczególnie iglaki zadołowane w donicach od kilku lat... ;:7
Zmartwiłaś mnie swoim choróbskiem, mam nadzieję że to nic poważnego i życzę szybkiego powrotu do zdrowia! ;:196
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
wczoraj zakwitła pierwsza balkonowa lilia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
paprocie darzę ;:167 specjalną
Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, ja też lubię jak ogród jest w kwiatach, kolorowy. Czasami sama na siebie się denerwuję, że za dużo kolorów, że może lepiej byłoby, gdydy ten mój zakątek był taki stonowany, ale na szczęście szybko mi przechodzi ;:333
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu i jak tam u Ciebie na ROD, burza nie narobiła szkód?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/f492991dc6832c97 Maryniu co to za roślinka?, zawsze zachwycam się Twoimi paprotkami, u mnie nie ma takich miejsc co by im pasowały. Pozdrawiam Maryniu :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak to fajnie, że masz takie przyjaciółki ogrodniczki
Ja mam też takie zaprzyjaźnione sąsiadki, z którymi spotykam sie ogrodowo
Co miesiąc u innej.
Własnie takie spotkanie miałam w sobotę
U Ciebie jak zwykle pełno cudownego kwiecia
Zresztą potrafisz zrobić zdjęcie tak, że nawet zwykły listek nagle staje się gwiazdą
Zawsze podziwiałam twoje fotografowanie
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Maryniu, niesamowicie nastrojowe zdjęcia ;:oj Świetnie, że miałaś czas popracować w ogrodzie. Z tym deszczem u nas też dziwnie. Przychodzi nagle i potem szybko mija. Ja raczej nie pójdę dziś nic robić bo nadal mnie trzyma. Przeziębienie czy grypa jakaś. W nocy nie spałam przez kaszel. Mam jednak nadzieję, że szybko minie. Ale. Tak lecę dziś kupić jakieś rośliny. Nawet nie jakieś a konkretne upatrzone wczoraj i w sobotę :heja No i zrobię tak jak Ty - niektóre zadołuję w donicach :) Dzięki za pomysł!
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko na działce byłam, na szczęście śladów poza pełnymi beczkami deszczówki po burzy nie ma...
Wieczorem był ogłoszony alert burzowo-gradowy,pozabierałam znów balkonowe do mieszkania ale noc przeszła spokojnie! Teraz pada spokojny deszcz i jest buro...Znowu słyszę w radio alert dla południa ;:oj ... ;:145 Ale jadę na rynek/dzień targowy ;:131 /po sadzonki selerów i porów..mam nadzieję,że się uda w przerwie między deszczami posadzić...Wczoraj po południu też nas straszyło ciemne, zasnute niebo groźnymi pomrukami .. Ale na tym się skończyło...Roślina która Ciebie zainteresowała to fajny n/n krzaczek pachnący wanilią kupiony na ryneczku... ;:108

Margo2 Gosiu uwielbiam takie letnie spotkania ogrodowe ,często poszerzone o znajomych niekoniecznie wspólnych i tak rodzi się okazja do poznawania nowych ogrodów... :tan
Bardzo dziękuję za wyrażone uznanie dla moich zdjęć! ;:196 Staram się patrzeć i...zobaczyć! :heja

lemonka Izo cieszy mnie,że Ci się podobają moje zdjęcia bo ja wciąż z przyjemnością pstrykam :D
Wczoraj na działce udało się i popstrykać i powyrywać chwasty,które rosną jak głupie!
To miło mi,że skorzystasz z mojej rady! Powodzenia!

Dzisiaj same premiery! :D Obrazek

pierwszy irys
Obrazek

Obrazek
pierwsze piwonie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rdest wężownik
Obrazek

Obrazek
Lilak Meyera Palibin
Obrazek

Obrazek
pierwszy liliowiec
Obrazek

Obrazek
z jabłonki
Obrazek
Lilak Meyera Palibin
Obrazek
z balkonu
Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ale fajne te premierowe foteczki. ;:215 Piwonie i liliowce jeszcze u mnie nie zaczęły, zapewne dlatego że rosną nieco w cieniu. ;:108
Dzisiaj od rana ulewa za ulewą a M na działce wypompowuje wodę z piwnicy. ;:145 Już nie mam na to siły, chyba rybek tam napuszczę. ;:145
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasieńko ;:196 współczuję tego pompowania Twojemu Małżonkowi!U mnie dzisiaj chwilami ;:3 prześwituje od rana ale dalsze opady w prognozie... ;:145 Mnie na działce nie ma co zalać bo piwnicy nie mam a domek na wysokiej podmurówce ale rośliny mogą mieć dość... ;:oj
Dziękuję za odwiedziny! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Ale się porobiło z tą pogodą ;:222 . U mnie wczoraj lało cały dzień i pobliska rzeczka jest baaardzo wysoka ;:oj . Jeszcze jeden taki deszczowy dzień i zaleje drogę ;:oj . Na szczęście dom mam na górce więc rzeka mi nie straszna ale droga wtedy do cywilizacja byłaby ciężka. Miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie. Azalie masz przepiękne i jest na czym oko zawiesić. Pierwszy irysek też śliczny ,taki delikatny ;:215 . Zachwycił mnie też dzwoneczkowy powojnik na jabłonce ;:138 . Piękny masz ogród, taki bujny, soczysty i kolorowy . Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”