Ale pocieszę Cię, teraz - 25C, aż mrozi skrzydełka w nosie
 .
.
 Grażynka jest w błędzie bo Ty masz już grubo ponad setkę róż :P prawda ???:)
 Grażynka jest w błędzie bo Ty masz już grubo ponad setkę róż :P prawda ???:)

A mrozu -15°C.... ?
   A mrozu -15°C.... ?   

A to się moje roślinki zdziwiły...!!!
   A to się moje roślinki zdziwiły...!!!   Mam nadzieję, że wiele nie ucierpią...
  Mam nadzieję, że wiele nie ucierpią...   Pociesza mnie fakt, że:
  Pociesza mnie fakt, że: (cienką
  (cienką    )  włókniną.
 )  włókniną.  Całuski dla Ciebie, Koleżanko , bo wiem, że  to czytasz!
  Całuski dla Ciebie, Koleżanko , bo wiem, że  to czytasz!   ) , kilka dni temu temperatura spadła do -36°C...
 ) , kilka dni temu temperatura spadła do -36°C...   

Ale przecież u Eskimosów jeszcze zimniej...
  Ale przecież u Eskimosów jeszcze zimniej...     

(Wiem, wiem, dobry jesteś z rachunków...  Ale czy musisz tak krzyczeć?!...  ;:104  )
   (Wiem, wiem, dobry jesteś z rachunków...  Ale czy musisz tak krzyczeć?!...  ;:104  )

,czy zakładasz mu jakieś "kapetki" jak wychodzi na ten śnieg i mróz?
 ,czy zakładasz mu jakieś "kapetki" jak wychodzi na ten śnieg i mróz?
 Ale za to ile mają śniegu! Może oni wolą  jeździć na nartach niż uprawiać ogródek...?  Jak wiadomo, "byt kształtuje świadomość"...
    Ale za to ile mają śniegu! Może oni wolą  jeździć na nartach niż uprawiać ogródek...?  Jak wiadomo, "byt kształtuje świadomość"...      

Jak mu zimno, to za skarby nie wyściubi nosa z domu...   I paltocik nie pomoże (bo ziiiiiimno w łapki!!!!)
  Jak mu zimno, to za skarby nie wyściubi nosa z domu...   I paltocik nie pomoże (bo ziiiiiimno w łapki!!!!)   Zdjęcia z Bobikiem na dworze były zrobione w środku dnia, kiedy temperatura była bliska zeru a cała zabawa trwała możne 5 minut!
  Zdjęcia z Bobikiem na dworze były zrobione w środku dnia, kiedy temperatura była bliska zeru a cała zabawa trwała możne 5 minut!    

Jak sie dobrze ukorzeni, będzie cudna!
   Jak sie dobrze ukorzeni, będzie cudna!  

Niby wszystko zabezpieczone, okopcowane , okryte gałęziami ale te  róże wysokie przed domem .. A jak im wiatr podwójne czapki z włókniny zdarł ....  Trudno!!! Mogę im tylko podpowiedzieć  : "Śnijcie o Riwierze francuskiej  "  Pomoże ?......
  Niby wszystko zabezpieczone, okopcowane , okryte gałęziami ale te  róże wysokie przed domem .. A jak im wiatr podwójne czapki z włókniny zdarł ....  Trudno!!! Mogę im tylko podpowiedzieć  : "Śnijcie o Riwierze francuskiej  "  Pomoże ?...... 

No nie !  Tyle śniegu i -12C na termometrze ?????   Nie dziwię się, że cyknęłaś dużo zdjęć, Aluniu .  Taką anomalię koło Paryża trzeba uwiecznić dla potomnych
 No nie !  Tyle śniegu i -12C na termometrze ?????   Nie dziwię się, że cyknęłaś dużo zdjęć, Aluniu .  Taką anomalię koło Paryża trzeba uwiecznić dla potomnych   .
 . 
  ... Możesz coś więcej na temat tego
 ... Możesz coś więcej na temat tego