Pod Dębem ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Dębem ;)

Post »

Takie zdjęcia lubię oglądać, piękne kwiaty. Jak ja lubię wiosna. ;:333
DzonaK

Post »

Witajcie Kochani

Igala u mnie chyba nic nie będzie z tej datury teraz nawet nie wiem czy mi wzeszła datura czy koleusy , mój mały berbeć pomieszał mi te dwa pojemniki po przesypywał ziemie z jednego do drugiego , coś powschodziło ale jak na razie jest jeszcze zbyt małe żeby stwierdzić co to może być . ;:224

korzo_m no niestety mały co chwilę coś łapie teraz też ma inhalację ze sterydów cały czas ma problemy z krtanią , ale wczoraj byliśmy cały dzień na ogrodzi , przy tej chorobie lepiej własnie jak jest zimno wtedy krtań się obkurcza . Wiosny jest już coraz więcej :tan \

Pashmina wiosna zawita również do Ciebie spieszy czym prędzej ;:172

plocczanka dziękuję za zdrówko Wam również życzę dużo zdrowia . U mnie wiosna pędzi jak szalona , budzą się już nawet drzewa i krzewy :tan

JAKUCH pracę już znalazłam bardzo blisko domu zaczynam właśnie od poniedziałku od 8-do 16 super cieszę się a z drugiej strony zastanawiam się jak ja to wszystko pogodzę ;:124

Frate witaj w moich skromnych progach , zapraszam częściej . Miło mi że komuś się ten ogród podoba , chociaż mi brakuję w nim kwiatów które skrzętnie sadzę cały czas . Pozdrawiam :wink:

pela11 już się zaczyna układać także do przodu ;:138

ed04 też uwielbiam wiosnę codziennie chodzę i patrzę co tu nowego wyściubiło nosek spod ziemi . Z posadzonych w zeszłym roku cebul , nie było przebiśniegów i nie zakwitły szafirki .

Wczoraj dzień był pracowity , wypieliłam połowę przed ogródka , a potem wyrywaliśmy wszystkie wystające badyle z korzeniami . Bałagan na ogrodzie niemiłosierny , roboty jest w tym roku bardzo dużo , trzeba zakasać rękawy i działać . Wysiałam już pomidory koktajlowe i gruntowe , paprykę cayenne i gruntową , do tego kwiaty . Seler już po pikowałam i jak na razie pięknie rośnie . Czeka mnie masa pracy nie tylko w ogrodzie . Pozdrawiam Was bardzo serdecznie ;:162

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joasiu
Brawa za rozsady ;:63 Ilość niesamowita :D
Nie przejmuj się ,że Dziecko pomieszało , odróżnisz z czasem roślinki, zresztą zawsze jakiś procent nie kiełkuje.
Pięknie dają wyraz przyjścia wiosny pierwsze kwiatuszki. :D
Cieszę się ,że masz blisko pracę ,na pewno dasz radę pogodzić wszystko :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szalejesz Asiu z taką ilością rozsad.
Ale wszystko potrzebne.Swoje to swoje :)
Wiosna też kolorowa i ładna ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Asiu! Cieszę się, że i Tobie radość sprawiło tych kilka ładnych dni, które poświęciłaś pracy w ogrodzie.
Pierwsze kwiatki już cieszą :tan , kolejne ucieszą jeszcze bardziej ;:215 , a pojemników z zasiewami też liczne grono widać. ;:138
Jeśli mogę Ci coś poradzić, to świeże wysiewy nakryj czymś przeźroczystym, dzięki czemu ziemia nie będzie traciła wilgoci i szybciej pokażą się sieweczki. ;:108
Zdrówka dla Szymusia ;:167 Spokojnej głowy Tobie życzę i sukcesów w ogrodowaniu. ;:168 Dobrego tygodnia, Asiu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Asieńko ;:196
U Ciebie same dobre wieści :tan wiosenne kwiaty ozdabiają ogród , Szymonek aklimatyzuje się w przedszkolu a Ty masz pracę po sąsiedzku. ;:215
Kubeczków z wysiewami całe mnóstwo i Ty się dziwisz, że synuś zainteresował się ogrodnictwem ;:oj przecież to raj dla dzieciaka, no i postanowił pomóc mamusi, żeby się tak nie przemęczała. ;:306 :;230 I tak dobrze że wszystkiego Ci nie wymieszał. ;:112
A co do tulipanów, to raczej żeby ich nie podgryzał, bo może się zatruć.Dziecko nie rozróżnia i różne rzeczy wkłada do buzi,musisz pilnować i uczyć. ;:108
Zdrówka Wam życzę i dużo sił przy reorganizacji ogrodu. ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Wow ten korzen na ostatnim zdjęciu to spory :shock: co tam planujesz teraz zrobić? Mnie wzeszły 2 datury i jedna juz padła :(
Zrobisz Szymonkowi taki dziecięcy ogródek aby sobie sam siał i podlewał :) ?
U mnie tez parapety i nie tylko zajete siewkami i co chwile ktos zwala :roll: a ja tylko zamiatam ziemię, i wsadzam z powrotem i czekam co dalej. Pomidory są niezwykle mocne lądowały juz na podłodze 2 razy i... mają sie całkiem dobrze :)
Najgorzej rosną mi petunie a cynie ogromnie się wyciągnęły. U mnie za mało słońca niestety; musze sobie sprawic grow-box w przyszłości.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Joasiu parapet i stół wyjęty jak z mojego pokoju ;:306 oby wszystko pięknie Ci wykiełkowało.
Robicie czystkę wśród starych iglaków, dobrze teraz będziesz sadziła to co podoba ci się najbardziej.
Wiem co to znaczy chore dziecko, mój syn alergik najgorzej znosił wiosenne i letnie pogody, wtedy kiedy można było spędzać czas na działce od musiał zostawać w domu.
Życzę Wam zdrowia i dużo cierpliwości.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Faktycznie szalałaś w ogrodzie
Wycięliście jednak tego iglaka
Co tam bedzie?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Najważniejsza Joasiu to praca blisko domu, gdzie nie trzeba niepotrzebnie tracić czasu na dojazdy to sie ceni.Praca w ogrodzie idzie do przodu ,a wysiewy powalają bo nie ma to jak swoje rozsady .No to życzę ci udanego sezonu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Joasiu, zaglądam do zielonego ogrodu, a tu już tyle kwiatków! Po tym karczowaniu będzie duuużo miejsca na ten ogrom siewek ;:oj

Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Joasiu , i wszystko pomału się układa .Wysiewy zrobiłaś gigantyczne ;:oj będzie więc kolorowo i z pewnością smacznie .Dobrej pogody przy pracach ogrodowych . ;:167
DzonaK

Post »

Się porobiło z ogrodem jutro wieczorem opowiem Wam co mamy do czynienia ;:222 Wrzucę zdjęcia i odpowiem na Wasze posty. Pozdrawiam
DzonaK

Post »

Witajcie moi drodzy ;:196

pelagia72 masz rację część nie wykiełkowała , ale się tym nie przejmuję bo i tak nie będę miała gdzie sadzić , a dlaczego ?? odpowiedz znajdziesz poniżej :wink:

anabuko1 rozsady część pooddaję sąsiadom bo i tak za dużo teraz tego wszystkiego . Wiosna jest piękna to fakt ;:196

plocczanka kij z ta moją praca ;:145 jak i tak wszystko na darmo . Poniżej znajdziesz odpowiedź .Kwiaty bardzo mnie cieszą codziennie znajduję coś nowego . Te od Ciebie już nawet kwitną pięknie się przyjęły :heja ;:196

stasia_ogrod wszystko jest na dobrej drodze. Z pracy jestem bardzo zadowolona nic więcej mi nie potrzeba nie jest ciężka godziny pracy również są super wszystko ładnie się ułożyło gorzej z ogrodem :evil:

Igala teraz to chyba warzywa tam będą nie wiem zastanawiam się całą noc dziś nie spałam , cała moja robota poszła na marne jestem zła wściekła i nie mam pomysłu co dalej mam zrobić . ;:185

korzo_m jednak jest przy parapetach masa roboty , na drugi rok stanowczo tak nie będę szaleć . Iglaki musiałam wywalić bo potrzebuję miejsca na coś innego . Dziękujemy za zdrówko ;:196

Margo2 chyba na ten rok warzywa bo szkoda mi tych rozsad i mojej pracy , a dlaczego tak się stało opiszę poniżej .

JAKUCH dziękuję kochana jak na razie wszystko jest dobrze , mimo mojej złości i tak jestem zadowolona ;:173

marta64 jeszcze jest sporo miejsca także myślę że za dwa lata będzie pięknie ;:oj

pela11 bardzo Ci dziękuję za miłe słowa ;:196

Teraz wrzucę trochę wiosny ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje rozsady na dzień dzisiejszy , niektóre myślę że nie będą się nadawały

Obrazek

No i teraz temat ogrodu , który mnie rozdrażnił , bo się narobiłam na darmo.
A więc tak w momencie kiedy kupowaliśmy dom poprzedni właściciel poinformował nas że część działki jest w dzierżawie czyli naszej jest 0,08 h a reszta była kogoś innego . W sobotę pokazał się właściciel działki , że jeżeli chcemy możemy od niego to kupić . Przyjechali w niedzielę i walnął cenę jak za zboże . Gdzie ziemia ma klasę VI co oznacza że są to nieużytki czyli najgorsza ziemia . Na tej części są drzewa owocowe i brzozy . Osoba która miała dzierżawę dowiedziała się że my planujemy to kupić więc zadzwoniła do właściciela z awanturą, że on ma jej zwrócić pieniądze za nasadzenia i ogrodzenie . Właściciel znowu do nas zadzwonił , ze mamy tam nic nie robić , bo on musi się zastanowić co ma dalej zrobić . Więc po namyślę i rozmowach w domu stwierdziliśmy , że taniej nas wyniesie się odgrodzić i mieć mniejszy ogród niż się z nimi użerać i tyrać całymi dniami . Dzień wcześniej przygotowałam już grunt pod warzywa , wygrabiłam wypieliłam i miałam siać rzodkiewkę i bób . W tej sytuacji nie mam miejsca na warzywa . Więc postanowiłam że w tym roku na upartego będą właśnie w tym miejscu , gdzie zostały wykarczowane jałowce . Szkoda mi po prostu mojej pracy przy rozsadach a na przyszły rok pomyślę co dalej. Robert chciał wziąć od właściciela tej działki dzierżawę , ale ja z tej złości , że wciągają nas w swoje gierki nie chcę już tamtej części wolę się odgrodzić i mieć spokój . ;:174
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

No to faktycznie, nie ciekawie się porobiło. Ale jak się odgrodzicie, to faktycznie, będziecie mieli spokój, bo na spółkach nigdy się dobrze nie wychodzi. ;:185
Gdy facet zrozumie że nie dacie się ograbić, to sam powinien cenę opuścić i jeszcze grzecznie poprosić, żebyście chcieli to rozważyć. ;:108
Wszystko się jeszcze może zdarzyć.Szkoda tylko Waszej nie potrzebnej pracy i zdartych nerwów. ;:222
Joasiu, głowa do góry, ostudź nerwy i pokaż takiemu, że Wam już nie zależy.Niech się nie cieszy,że się dołujecie. ;:215
Bardzo współczując, przytulam na pocieszenie ;:4 a Szymonka wyściskaj. ;:168 Będzie dobrze. ;:79
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”