Kontrolowana dzikość

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kontrolowana dzikość

Post »

Iguś szczęściaro! Do mnie deszcz nie dotarł. ;:185 Przeciwnie: miałam włoskie niebo i pełne słońce, ale nie podlewałam działki, bo mnie tam nie było. ;:224 Sadziłam pomidory do doniczek, a tak się przy tym uchachałam, że wszystko mnie boli. ;:oj Bo ja tylko na stojąco, nie umiem do takiej roboty posadzić swoich czterech liter. ;:306
Ja również zauważyłam, że forsycja w tym roku ma kwiaty większe i gęsto usiane nimi gałązki. ;:215
Zachodzące słoneczko wróży Ci na jutro ładną pogodę, odpoczywaj więc w jego promieniach. ;:3 ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No proszę, a u mnie jak zaczęło o 13 tak pada do tej pory! Igo chmury właściwie cały dzień królowały i ani wschodu ani zachodu nie widziałam. Ochłodziło się ale jak podleje, a zrobi się ciepło to chwasty ruszą ;:65
Awatar użytkownika
Pizza
500p
500p
Od: 28 mar 2018, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też mam szpilami przymocowaną włókninę do grządki - ani drgnie. :D Ustabilizowana o wiele lepiej niż wcześniej przy pomocy jedynie ciężkich przedmiotów.
Zazdroszczę deszczu, u mnie nie było ani jednej deszczowej chmurki na niebie. Od środy ma padać i nic.
Śliczne tawułki!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Oooo, deszczyk popadał . U mnie sucho aż pył tylko jest . Stasiu warzywa podlewa , ale za dużo mam tego wszystkiego do podlewania. A co okrywałaś agrowłukniną ? :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Aklat
100p
100p
Od: 17 wrz 2018, o 20:18

Post »

Teraz zamowilam w rolmarkecie, wlasnie 100 sztuk, kosztowaly dwadziescia kilka zlotych, ale widzialam tez na allegrro i w innych sklepach. Nie mialam problemu zeby mi gdzies oderwalo wloknine wiec chyba trzyma dobrze :wink:
Aneta
Początkująca ogrodniczka
DzonaK

Post »

Witaj Igala
Wiosennie już u Ciebie
Komarzyca i kocimiętka u mnie na liście na pierwszym planie . Nie cierpię komarów i tez zamierzam się od nich odgonić dzięki roślinom . Jeszcze jak by coś skutkowało na muchy u mnie zatrzęsienie ze względu na gospodarstwa mleczne w pobliżu . Utrapienie z tymi muchami . ;:185
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

:wit Lubię dzikość Twojego ogrodu. :tan Niestety, na działkach tak się nie da, bo zaraz byłaby awantura, a później eksmisja. W starym, przydomowym ogrodzie ziarnopłon mi nie przeszkadzał, "pojawiał się i znikał" i tyle go widziałam.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

plocczanka podziwiam twoją cierpliwość;tu pięknie widdać twoją miłość do ogrodnictwa :D Mam nadzieje że u ciebie już po suszy. A teraz z kolei czeka nas zimna aura i deszcz :roll:
Maska u mnie tez fajnie podlało i od razu trawa i nieśmiertelne chwasty ruszyły; no bób też troche wreszcie.
DzonaK ja tez zawsze dokupuje komarzyce; jakoś nie mogę jej przetrzymać przez zimę bo albo zaleje albo zasuszę :roll: Na muchy posiałam rutę troche pomaga; a rozrasta sie że hej :)
delosperma o tak, na dzikość to można sobie pozwolić tylko u siebie. Ja zresztą nie mam wyjścia bo u mnie albo łąki albo ugory i wszystko się rozsiewa; nie ma sensu z tym walczyć. Jestem sama na pou walki bo rodzina pomaga tylko jak może z tzw doskoku w ramach weekendowego relaksu. A ja nie chcę tracić energii na walkę z wiatrakami. Zresztą kocham dzikość i uczę się teraz tych roślin. Sporo z nich jest leczniczych.

Wczoraj przyszła przesyłka z florexpol; ładnie zapakowana

Obrazek Obrazek

dwie borówki i porzeczka czarna
Obrazek

zioła
Obrazek

I nawet dwie nagrody :)
Obrazek

Mieczyków od nich to mam juz mnóstwo; ostatnio nawet ich nie wykopywałam. A tu masz znów świeża dostawa :roll:
Takie torby z materiału bardzo lubię na podręczne zakupy i hop na ramię :)
Roślinki bardzo przelane ale jeszcze żyją;przesadziłam je do nowych doniczek,większych. Trawa i werbena złamane i troche uschły ale część jest ok więc może się zabiorą do życia. Znów musiałam dokupic lawendy bo ta wysiana z B w ogóle nie wzeszła mi. Postanowiłam niczego jeszcze nie wsadzać i przeczekać tą zimną nadchodzącą właśnie aure.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Igo widzę że pakują tak jak Starkl od lat! W takie torby pakuję swoje upieczone chleby ;:333
A przemroziłaś nasiona lawendy przed kiełkowaniem? :D
No to będzie się działo w ogrodzie ;:215
Awatar użytkownika
Kacper1999
200p
200p
Od: 19 lut 2018, o 22:03

Post »

Igala ooo, widzę, że też od nich zamawiasz :D mam taką samą siatkę, super jest i ekologiczna, na zakupy nie trzeba brać foliówek ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iguś, bardzo lubię robić zakupy u takich dostawców, którzy w trosce o roślinki tak pięknie je pakują do wysyłki. ;:333 Poza tym sadzonki są już duże i szybko się aklimatyzują, ładnie kwitną i cieszą oczy. ;:138
A u mnie ciągle deszczu brak ;:145 i dodatkowo ziąb nieprzeciętny. ;:223 Co prawda ja i tak teraz większość czasu w murach spędzam, ale jednak na ulicę wyjść muszę, by do owych murów dotrzeć. ;:108
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

No i trafiłam. ;:138
O matko i córko, ale masz roboty. ;:oj
Przejrzałam wszystkie fotki, ale jedna z ostatnich została przeze mnie zinterpretowana tak:
dwie hortensje i róża ;:306
A potem dopiero przeczytałam: dwie borówki i porzeczka czarna. :;230
No wiadomo co mi w głowie siedzi. :D
Życzę Ci powodzenia Iga w nowym sezonie i nie popełniaj tylko błędu rzucania się w wir uprawiania
wszystkiego co rośnie.
A będzie Ci dane nawet wypocząć w ogrodzie ( ja dopiero niedawno na to wpadłam).
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Waw ale spore zamówienie !!
Zioła fajnie. Ale jeszcze do ziemi nie pójdą ? W tą zimnice balabym się sadzić.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Maska oj tak,mroziły sie w zamrażalniku. Ale i tak nic z tego; chociaż dalej podlewam to nic nie kiełkuje.
Kacper1999 oni mają te torby z okazji jubileuszu; to ładnie z ich strony że dbają o klienta :)
plocczanka w tej zaistniałej sytuacji to wspaniała pomoc z twojej strony, że spędzasz czas w tych murach :) Czy u ciebie coś wreszcie popadało? Mam nadzieje że mrozy cię ominęły.
ela151 witam pięknie w moich progach. :D Ja dopiero poznaje kwiaty i 1-szy raz wysiałam;ale czy coś z tego będzie?
anabuko1 nic nie poszło do ziemi,nawet borówki bo się obawiałam mrozu. Ja na razie to mrozu nie było u mnie i oby tak dalej. :)
Dzisiaj zimnica ogromna i teraz zaczęło wreszcie padać. Ale ten busz i tak zakwita bo mrozu nie było :)
Obrazek

kalla rośnie jak szalona,nie lubię takich wysokich bo mało kwitną
Obrazek kalla

aksamitki i ogórecznik
Obrazek Obrazek

ale trzeba lupy żeby zobaczyc petunie :wink:
Obrazek
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Świetne zakupki! Paczuszki faktycznie dobrze popakowane. Na forum to powinien być jakiś ranking sprzedawców, bo niektórzy serio zasługują na pierwsze miejsce. I pokazują , że się da wszystko, a nie jak niektórzy wyślą byle co i jeszcze się poniszczy w podróży.

Torba zawsze się przyda,też je uwielbiam. Zawsze mam pod ręką,są jeszcze takie fajne składane w kopertkę.
Wysiewy super, a zapach kwitnących drzew czuć aż tu !
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”