Wiosna już zagląda do ogrodu, moje pierwiosnki ząbkowane wykopane i nawet nie pamiętam gdzie są teraz...czy w ogóle pokażą się

Miejsce jeszcze się znajdzie
 Miejsce jeszcze się znajdzie  Pozdrawiam
 Pozdrawiam
 Widać, że lubisz naturalistyczne nasadzenia.
 Widać, że lubisz naturalistyczne nasadzenia. Kwitnąć kwitły - przymrozki niszczyły owoce, choroby rakowe w mgnieniu oka opanowywały drzewka. Po wielu latach zrezygnował
 Kwitnąć kwitły - przymrozki niszczyły owoce, choroby rakowe w mgnieniu oka opanowywały drzewka. Po wielu latach zrezygnował  A mój tata o drzewkach owocowych wie wszystko a na morele chuchał i dmuchał
 A mój tata o drzewkach owocowych wie wszystko a na morele chuchał i dmuchał  Za to moja siostra o drzewkach nie wie nic a morelę ma chyba 3 lub 4 rok - i u niej drzewko wygląda ładniej niż kiedykolwiek u mojego taty
 Za to moja siostra o drzewkach nie wie nic a morelę ma chyba 3 lub 4 rok - i u niej drzewko wygląda ładniej niż kiedykolwiek u mojego taty  I jej morela rośnie w bardzo piaszczystej ziemi, u mojego taty jest ziemia gliniasta
 I jej morela rośnie w bardzo piaszczystej ziemi, u mojego taty jest ziemia gliniasta 

wszystko wyczyszczone, dopracowane! Pierwiosnki ząbkowane pierwsza klasa, ja u siebie też wsadzałem, ale niestety nie przetrwały, mam nadzieję, że Twoje dadzą radę
 wszystko wyczyszczone, dopracowane! Pierwiosnki ząbkowane pierwsza klasa, ja u siebie też wsadzałem, ale niestety nie przetrwały, mam nadzieję, że Twoje dadzą radę 

Oczary podziwiam i gratuluję zakupu. Kilka pierwiosnków, w tym ząbkowany, też sobie zamówiłam, mają przyjść w przyszłym tygodniu.
  Oczary podziwiam i gratuluję zakupu. Kilka pierwiosnków, w tym ząbkowany, też sobie zamówiłam, mają przyjść w przyszłym tygodniu. - jednym słowem będzie się działo
  - jednym słowem będzie się działo   a ja z ciekawością będę zaglądać.
  a ja z ciekawością będę zaglądać.

A jego powierzchnia to około 25 arów + ponad hektar to warzywnik, sad, wybieg dla kur, pastwisko, boisko do siatkówki i łąka oraz młody lasek dębowo-sosnowy.
 A jego powierzchnia to około 25 arów + ponad hektar to warzywnik, sad, wybieg dla kur, pastwisko, boisko do siatkówki i łąka oraz młody lasek dębowo-sosnowy. Choć ja głównie skupiam się na kilku kolorach
 Choć ja głównie skupiam się na kilku kolorach   

Może dlatego przekwitają wcześniej bo u mnie krokusy sadzone były późno - w drugiej połowie listopada i mają opóźnienie .
  Może dlatego przekwitają wcześniej bo u mnie krokusy sadzone były późno - w drugiej połowie listopada i mają opóźnienie . Mam nadzieję, że odgapisz więcej pomysłów
 Mam nadzieję, że odgapisz więcej pomysłów   
  W tym roku, latem , planuję też okulizować i rozmnażać samemu te kolczaste damy
 W tym roku, latem , planuję też okulizować i rozmnażać samemu te kolczaste damy   Jestem bardzo ciekawy czy się powiedzie .
 Jestem bardzo ciekawy czy się powiedzie . ).
 ). 
  Tak jak pisałem wyżej głównym niebezpieczeństwem w jej uprawie są przymrozki w bardzo wczesnej porze kwitnienia jaką jest marzec . Ale zaryzykuję
 Tak jak pisałem wyżej głównym niebezpieczeństwem w jej uprawie są przymrozki w bardzo wczesnej porze kwitnienia jaką jest marzec . Ale zaryzykuję   

Ale zejdzie mi w tym do końca kwietnia co najmniej . Może Twoje pierwiosnki padły dlatego, że miały za sucho ?
 Ale zejdzie mi w tym do końca kwietnia co najmniej . Może Twoje pierwiosnki padły dlatego, że miały za sucho ?
 jest kwitnąco i słonecznie. Nie mogę doczekać się widoku rozkwitających nad oczkiem liliowców, irysów i róż
 jest kwitnąco i słonecznie. Nie mogę doczekać się widoku rozkwitających nad oczkiem liliowców, irysów i róż  Nakopałeś się tych dołków pod różane krzewy
 Nakopałeś się tych dołków pod różane krzewy    ale rezultat wynagrodzi cały trud (o cięciu na razie nie wspominam
  ale rezultat wynagrodzi cały trud (o cięciu na razie nie wspominam   , od dwóch dni nie rozstaję się z sekatorem
 , od dwóch dni nie rozstaję się z sekatorem   ).
 ).  szkoda, że te piękne i często bardzo przyjemnie pachnące krzewy są u nas rzadko spotykane, dzięki nim mam wiosnę w ogrodzie już od końca stycznia
  szkoda, że te piękne i często bardzo przyjemnie pachnące krzewy są u nas rzadko spotykane, dzięki nim mam wiosnę w ogrodzie już od końca stycznia   Posadziłeś już 'Ruby Glow', 'Orange Beauty' i czerwonego NN?
  Posadziłeś już 'Ruby Glow', 'Orange Beauty' i czerwonego NN?  Moim kumakom w tym roku jakoś nie spieszy się z pobudką z zimowego snu, leniuchy jedne!
 Moim kumakom w tym roku jakoś nie spieszy się z pobudką z zimowego snu, leniuchy jedne! 

ewentualnie 'Rubra Maxima'
 ewentualnie 'Rubra Maxima'   

W tym roku są jakby ciemniejsze .
 W tym roku są jakby ciemniejsze .
 Kupowałem mix kolorów, a jednak dominuje jedna barwa . W tym miejscu posadziłem 18 kęp po 30 sztuk, co daje łączną sumę 540 cebulek
 Kupowałem mix kolorów, a jednak dominuje jedna barwa . W tym miejscu posadziłem 18 kęp po 30 sztuk, co daje łączną sumę 540 cebulek  Reszta rośnie za domem w postaci obwódek rabat . Duża część jeszcze nie kwitnie, bardzo nierównomiernie rosną. Głównym powodem jest to, że to ich pierwsza wiosna i sadzone były dość późno .
 Reszta rośnie za domem w postaci obwódek rabat . Duża część jeszcze nie kwitnie, bardzo nierównomiernie rosną. Głównym powodem jest to, że to ich pierwsza wiosna i sadzone były dość późno . 

Jutro pokażę zakupione oczary , niestety ich czas kwitnienia dobiega końca .
 Jutro pokażę zakupione oczary , niestety ich czas kwitnienia dobiega końca . 
  Jest od groma małych rybek .
 Jest od groma małych rybek .

Z jednej strony to plus bo posiadamy tak rzadkie i niezwykle cenne okazy, które wzbudzają zaciekawienie i zachwyt w wielu osobach . Gdyby były popularne nie każdy zwracałby na nie aż taką uwagę jak jest to teraz.
  Z jednej strony to plus bo posiadamy tak rzadkie i niezwykle cenne okazy, które wzbudzają zaciekawienie i zachwyt w wielu osobach . Gdyby były popularne nie każdy zwracałby na nie aż taką uwagę jak jest to teraz. 

Kupowałeś wysyłkowo ? Mógłbyś zdradzić gdzie
  Kupowałeś wysyłkowo ? Mógłbyś zdradzić gdzie