Mój ogród pod Przemęckim Parkiem Krajobrazowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród pod Przemęckim Parkiem Krajobrazowym

Post »

Julianie na wstępie muszę pogratulować tak zdecydowanej, dojrzałej postawy co do siebie i swojej przyszłości ;:303 Doceniam też to, że lubisz siebie, co w dzisiejszych czasach wcale nie jest takie oczywiste - modne jest narzekanie że się jest niedoskonałym, że ciągle trzeba się poprawiać, brać udział w tzw. wyścigu szczurów - to jakaś zbiorowa psychoza. Czytając Twój post oczami wyobraźni widziałam wręcz tych jednakowych ludzi i to nie tylko z wyglądu ale i z zachowania. Jak dobrze, że jeszcze nie wszyscy dali się omamić najnowszymi modami i trendami i chcą kroczyć swoją drogą. A jak słyszę/czytam takie słowa od Młodego Człowieka to aż się serce raduje i odżywa nadzieja, że jednak może nie do końca to młode pokolenie jest spisane na straty konsumpcjonizmu, konformizmu i owczego pędu aby tylko utrzymać się w obecnie panujących trendach.

Zeszłoroczna rabatka bardzo urodziwa i te kamienie się w tym jak najbardziej znajdują. Pozostałe wspomnienia także sympatyczne.

Pozdrawiam :wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Więc i kolejny młody(mimo że starszy o kilka lat) w postaci mojej osoby zaczyna śledzić Twój wątek ! Świetną masz lawendę i arbuzy :D
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam po kolejnej przerwie :roll: :wink:
Jutro pierwszy dzień wiosny, więc dziś wkleję ostatnie zdjęcia z zeszłego sezonu :D Później będę już tylko nadrabiać trochę tego sezonu ;:173

Wiktorio Witam Cię serdecznie! Muszę odwiedzić też Twój wątek, chociaż śledzę od samego początku ;:108 Moje zdjęcia nie są najlepsze, powiedziałbym, że nawet kiepskie :? Robię je telefonem, który też nie jest najnowszy, ale coś tam na nich widać. Dlaczego sądzisz, że jestem bardziej poukładany od Ciebie? Przecież Ty również jesteś bardzo rozsądna i podziwiam Cię za to, że podjęłaś się ogarnąć taką działkę, co nie jest łatwe ;:215

Maćku zdjęcia oczywiście będą, a w ogrodzie to krokusy już przekwitają ;:174 Na szczęście zaczynają kwitnienie zawilce greckie, mam też kilka puszkinii, śnieżników w tym roku coś nie widzę, a miałem już białe i niebieskie ;:218 Zakwitła też cebulica i narcyz.

Beato ja w "wyścigu szczurów" udziału brać nie zamierzam. Nie imponują mi osoby, które mają najlepsze, najnowsze telefony, ubrania. Jakoś nie jest to dla mnie ważne. Teraz młodzi ludzie nie mają kompletnie żadnych zainteresowań, które można rozwijać w zawodzie! Przecież w szkole nie uczą jak pisać na telefonie... Ogólnie to ja nie mam problemu z wyborem szkoły, ale znam osoby, które nie wiedzą gdzie się udać po 8. klasie ;:185 dlatego jedna osoba idzie za drugą, nawet jeśli ją to wcale nie interesuje ;:219 Ja tak uwielbiam przyrodę, ogród, że czasem wolałbym zostać cały dzień w ogrodzie zamiast w szkole ;:131 Ale oczywiście nauka czyni mistrza, więc trzeba się edukować.
Dziękuję Ci za tak wspaniałe słowa dotyczące zarówno mnie jak i mojego ogrodu ;:168

Max Witam również Ciebie :D Do Twojego ogrodu też zaglądam, ale jeszcze się nie wpisałem, lecz dziękuję za wizytę! Lawendę już trochę przyciąłem (stare pędy kwiatowe), ale takie strzyżenie formujące zrobię może za tydzień.
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czas na zdjęcia :D
Moja róża, która pięknie kwitła przez całe lato!
Obrazek

Chryzantemy, które uwielbiam i bardzo spodobały mi się te kwiaty. Szkoda, że w Polsce są postrzegane przede wszystkim jako te nagrobne ;:222
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skoro jesień, to także grzyby :D Pyszne pierogi są z nimi ;:167
Obrazek

Posadziłem też swojego pierwszego zimowita, który przepięknie zakwitł ;:138
Obrazek

Rośliny na rabatce bardzo się rozrosły, ale nawet ładnie wyglądała aż do mrozów.
Obrazek

Astry jesienne wprowadzają do ogrodu tyle koloru ;:173 ;:3
Obrazek

Cudowna dalia :D Mam nadzieję, że w tym roku też ją zobaczę, bo nie wyciągnąłem jeszcze kartonu.
Obrazek

Kapusty ozdobne pięknie się wybarwiły.
Obrazek

I kolejna dalia.
Obrazek

Później, jeśli mi się uda to wyślę kolejne zdjęcia :wink:
Frate
50p
50p
Od: 26 mar 2017, o 10:42

Post »

Witam! Trafiłem do ogrodu kolejnego młodego ogrodnika - jak ja :D - i to oddalonego o zaledwie 60km!! :D :D cieszy fakt, że widać tu, na forum, tylu młodych "fanatyków" zieleni :) Dopisuję się i będę często zaglądał. Pozdrawiam :)
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Frate witam Cię w moim ogrodzie :wit W którą stronę świata od Leszna znajduje się Twój ogród? Całkiem blisko ;:333 Również pozdrawiam!

Myślę, że czas najwyższy na zdjęcia z tego sezonu ;:108 Trochę się ich uzbierało, więc w skrócie je pokażę, aby móc przejść do tych współczesnych.

Miejmy nadzieję, że w tym roku nie zobaczymy już takich widoków!
Obrazek

Trochę kwitnień krokusów z lutego:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Uwielbiam krokusy! Tak pięknie zdobią wiosenne rabaty i dodają kolorów :D

Teraz czas na marcowy ogród. Zdjęcia są z ostatnich dwóch tygodni :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powiększam ogród, w którym rosły w zeszłym roku arbuzy :heja W tym sezonie będą tam również inne warzywa.
Obrazek

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Julianie spory warzywnik planujesz ! Jakie warzywa chcesz w nim mieć ?
Ja też uwielbiam chryzantemy, bardzo długo kwitną i nawet ten zapach jest dla mnie bardzo przyjemny :lol:
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Sebastianie!
Mam nadzieję, że poradzę sobie z chwastami na nowym miejscu :roll: Dziś zamówiłem czarną tkaninę pod arbuzy, więc chociaż trochę będzie mniej roboty. Ogólnie to planuję wszystkie podstawowe warzywa, jakieś kwiaty, arbuzy, melony, tykwy... długo by się wymieniało. Na mojej liście posiadanych nasion mam niecałe 140 odmian i gatunków różnych roślin ;:306 Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Chryzantemy chyba mają coś w sobie, bo wiele osób je bardzo lubi. Jak dla mnie to nie powinny one być traktowane przede wszystkim jako ozdoba grobów, ale również roślina ogrodowa. W sklepach nie można kupić kłączy, ani sadzonek odmian ogrodowych. Przynajmniej ja się z tym nie spotkałem ;:185 Szczerze mówiąc to ja też lubię zapach chryzantem, aksamitek, maruny ;:224
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś i wczoraj była piękna pogoda, w ogrodzie zrobiłem całkiem sporo i mam już praktycznie wszystko ogarnięte :D To teraz troszkę dzisiejszych zdjęć ;:3

Bratki miniaturowe wyhodowane całkowicie przeze mnie :heja Nawet nasiona sam zebrałem z zeszłorocznych bratków :)
Obrazek

Lilie bardzo szybko rosną i są już takie duże ;:oj
Obrazek

Piwonie też coraz większe ;:173
Obrazek

Morela-samosiejka po raz pierwszy będzie kwitła. Myślę, że spróbuję jakiegoś owocu ;:215
Obrazek

Szafirki zaczynają kwitnąć!
Obrazek

Śnieżniki mają teraz swoją chwilę, ale niestety nie widzę białych ;:145
Obrazek

Miodunka ;:167
Obrazek

W tym roku zakwitnie u mnie bardzo mało narcyzów-żonkili ;:222 Chyba zeszłoroczna susza im zaszkodziła.
Obrazek

Lawenda już przycięta.
Obrazek

Hiacynt, nie sadzę ich zbyt dużo, ale mam pojedyncze sztuki.
Obrazek

Na koniec lilia św. Józefa:
Obrazek

Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Frate
50p
50p
Od: 26 mar 2017, o 10:42

Post »

W kierunku Ostrowa, zapraszam :D Masz już takie duże lilie? Wow! :D
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za zaproszenie ;:306 na razie odwiedzę Twój ogród wirtualnie :D Też się dziwię, że te lilie tak pędzą. Jak dalej tak będą rosły, to zakwitną chyba pod koniec kwietnia ;:224
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p

Post »

Julian ! Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie od jutra na kilka dni zapowiadają powrót zimy. Trochę śniegu i lekkie przymrozki więc jeszcze wszystko jest możliwe :D
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie najchłodniej ma być jutro (8*C w dzień, 0* w nocy) i we wtorek (9* dzień, -1* noc). Od środy 11 stopni i 6 w nocy, ale z tego co zapowiadają na tę chwilę, to przymrozki u mnie mają jeszcze być 31 marca i 1 kwietnia. ;:185 Mam nadzieję, że zrobi się już ciepło i nie będzie już przymrozków :D
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p

Post »

Jak dla mnie to mógłby być od kwietnia taki przeskok jak rok temu. Skończyła się zima i zaczyna się lato :;230 Uwielbiam jak jest gorąco :D Jestem jak egzotyczna roślina :;230 :;230
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja również uwielbiam lato ;:3 i oczywiście wiosnę, ale taką bez przymrozków :D W zeszłym roku tak szybko zrobiło się gorąco, że nie zdążyłem sobie zbytnio posiedzieć w folii przy sianiu i pikowaniu roślin, bo było tam po prostu za gorąco ;:306
Dobranoc ;:19
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”