Witam Was dzisiaj pierwszym kwitnącym tulipanem.
Tulipan Kaufmanna 'The First'
Marysiu - mar33 to rośliny szaleją, ja już przestałam.
Cieszę się, że spacer się spodobał. zapraszam na następny.
Jak tak dalej pójdzie to w kwietniu już prawie nic nie będzie kwitło.
Marysiu - Maska bulbokodium wiosenne zaszalało w tym roku, są dwa następne kwiatki, a wychodzi jeszcze jeden.
Mój żywiec gruczołowaty dopiero się gramoli, a więc możliwe, że Twój też jeszcze wyjdzie.
Wszystkie przylaszczki pospolite w pełni rozkwitu, tylko różowa jeszcze w pąkach.
Jurku - Locutus dziękuję za pochwałę mojej wiosny.
Ależ ja się bardzo cieszę z tego co mam, a że czasem trochę sobie ponarzekam...w końcu gdzie mam się wyżalić jak nie tutaj.
Następne dwie kępki irysów żyłkowanych pokazują kwiaty, jest ich niedużo, ale najważniejsze, że w ogóle zakwitły.
No tak, żeleźniak ekspansywny, mój to istny potwór, w tym roku zagłuszył dwie kępy tulipanów.
Lucynko - płocczanka dziękuję. Bardzo się cieszę, że zaglądasz i w dodatku chwalisz.
Mam nadzieję, że dzisiaj znalazłaś na swojej działce równie piękną i bogatą wiosnę.
Marysiu - delosperma tak, jest wysyp wiosennych kwiatów. Dzisiaj w słońcu wszystkie krokusy, nawet te poległe i te w fazie przekwitania otworzyły szeroko kielichy. Pszczoły miały używanie. Myślę, że również u Ciebie wszystkie krokusy się rozwinęły.
Żywiec jeszcze w pąkach, bo rośnie w cieniu, ale jak rozkwitnie to dopiero będzie śliczny.
Iwonko - iwona0042 dzisiaj był cudowny dzień, bo wreszcie świeciło słońce. Dla kwiatów to istny raj, rozkwitały się na wyścigi. Nie zdążyłam wszystkim zrobić zdjęć, bo baterie się rozładowały.
Karolu - sauromatum dzisiaj był piękny i ciepły dzień, więc rośliny szalały.
Krokusy wreszcie pokazały swoje możliwości.
Ciemiernik pełny zakupiony od naszej forumowej koleżanki, ale przypuszczam, że to siewka, bo miał być biały.
Następny irys żyłkowany nn
krokus złocisty 'Orange Monarch'
krokus złocisty 'Prins Claus'
krokus złocisty 'Miss Vain'
krokus drobny 'Spring Beauty'
krokus wiosenny 'Jeanne d'Arc'
krokus wiosenny 'King of the Striped'
krokus Tommasiniego 'Ruby Giant'
miłek amurski
miłek wiosenny
głodek mrzygłód 'Napoleon'
narcyz cyklamenowy 'Tete-a-Tete'