Hortensje w moim ogrodzie cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Hortensje w moim ogrodzie cz.4

Post »

Piękne kwiaty w pięknym ogrodzie ;:oj
Ale ostrozki to aż mi dech zaparly ;:oj nigdy takich cudownosci nie widziałam :D
Uklony dla gospodyni za wyhodowanie takich okazów ;:138
O rety, też takie chcę, :D gdzie sie takie kupuje :?:
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariuszu , ostróżki na chwilę obecną są przycięte prawie do ziemi. Wypuszczają na nowo gałązki , więc pozostało tylko cierpliwie czekać na kolejne kwitnienie :heja

Majeczko odmianowe ostróżki niestety nie zawiązują nasion . Nasionka zawiązują jedynie te zwykłe równie piękne odmiany ale ja niestety do tego nie dopuszczam ponieważ chcę żeby jak najszybciej ponownie zakwitły i ścinam im łebki zaraz po przekwitnięciu a często po wyłamaniu przez wiatr.

Soniu ostróżek nie wysiewam . Wszystkie krzaczki mam z sadzonek zakupionych w sprawdzonym sklepie. Już od kilku lat dokupuję tam nowe odmiany . Jeżeli będziesz zainteresowana dam Ci namiary.

Bożenko , dziękuję...wysłałam Ci wiadomość na pw.

A to dla wszystkich gości...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,cudownie w Twoim ogrodzie ,hortensje powalają jak zawsze ,no i ostróżki moje ulubienice,jestem nimi zachwycona ,gdybyś mogła dać namiary na ostróżki to bardzo będę wdzięczna ,bo to mojej babci kwiatuszki i też chcę ich mieć dużo,mam trochę ,ale chętnie dokupię których nie mam ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Małgosiu. U Ciebie jak zwykle cudowne widoki ;:167 Hortensje i lilie wyglądają obłędnie. Brak słów żeby opisać jak to pięknie wygląda. Przy takiej ilości lilii pewnie czuć ich cudowny zapach w całym ogrodzie.
Ostróżki też masz cudowne. Takie dorodne, tłuściutkie :D Nie połamało Ci ich gdy wiało ? Ja miałam kilka takich ładnych, ale nie nacieszyłam się nimi długo. Zostały zniszczone podczas wiatrów i niezależnie od tego czy były jakoś popodwiązywane, czy nie.
Chciałam się jeszcze zapytać jak długo masz te ostróżki - ile lat ? Bo słyszałam że te odmianowe, to krótkowieczne są a u Ciebie wyglądają na kilkuletnie duże kępy :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wiedziałem; że jak do Ciebie zajrzę to zobaczę piękne hortensje.
A tu ;:oj jeszcze takie cudne wielgachne ostrozki; )
Chyba popadne w kompleksy ogrodowe przy moich 3 nijakich ostrozkach . :(
No i lilie piękne, cudne łany.
Piękne kolorowe rabaty ;:180
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

Malgosiu obledne widoki z Twojego ogrodowego krolestwa :D ;:oj
Jestem oczarowana połączeniem hortensji z liliami
Wspaniałe widoki ,aż nie moge rzestac oglądać zdjęć :D
Malgosiu gdzieś na Twoich zdjęciach widziałam czosnki kwitnące razem z liliami(nie mogę odnaleźć zdjęcia)czy znasz może imię tych czosnkow?
Dzięki za informacje :D
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
lucyna78
200p
200p
Od: 11 mar 2014, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Po jakim czasie kwitną sadzonki hortensji? Zastanawiam się czy warto je rozmnażać z gałązki czy lepiej kupić większą roślinkę. Jak szybko one rosną?
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dawno mnie tutaj nie było...
To był bardzo trudny dla mnie rok , ogród zszedł na odległy plan . Pomimo tego ,że traktowałam go po macoszemu on na przekór pokazywał jaki potrafi być piękny i jak prawdziwy przyjaciel może pocieszyć człowieka w ciężkich chwilach.
Na razie kilka zdjęć ...kiedy uporządkuję fotki obiecuję podzielić się z Wami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mikusia
200p
200p
Od: 15 wrz 2009, o 12:49

Post »

Cześć piękne ujęcia. Zdjęcia oddają moc kolorów. Piękne rośliny. Tylko pogratulować. Spacer po Twoim ogrodzie cieszy oko. :D
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Anetko :wit ...chyba wszyscy bardzo tęsknimy za kolorami w ogrodzie. Ale zanim będzie tak pięknie czeka mnie jeszcze sporo pracy w ogrodzie. Część hortensji bukietowych już przyciełam ale sporo jeszcze do zrobienia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mikusia
200p
200p
Od: 15 wrz 2009, o 12:49

Post »

Wszyscy już rozpoczynają prace w ogrodzie. Teraz w weekend grabienie ;:173 pierwsze oznaki wiosny juz są. Będę chciała poszerzyć kolekcję hortensji. U siebie mam vanilla frise i bukietową różową.
Chciałabym jeszcze anabell i lemon. I takie rozmiary i kwitnienie jak u Ciebie ;:131 Czekam Na sezon targów mam Pana Od którego kupiłam vanilla i jestem baaardzo zadowolona z cena/jakość :heja
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko popieram w zupełności pomysł poszerzenia kolekcji hortensji , To niesamowite i zjawiskowe rośliny . Ja mam u siebie Anabelkę ale jeszcze nie pokazała się w pełnej okazałości bo to młody krzaczek . Zrobiłam już z niej kilka sadzonek ale wiadomo teraz trzeba trochę poczekać na rezultat. Marzył mi się Anabelkowy kącik z trawą ozdobną i hostami . Trawa jest, maluchy Anabelli są jeszcze hosty muszę im w tym roku w nóżki dosadzić.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Małgosiu piękne zdjęcia i wspominki, hortensje trawy i hosty pięknie się razem będą prezentować ;:108 ja też powoli poszerzam swój areał, ale zanim się rozrosną trochę czasu minie :) a patyczków całe mnóstwo u mnie hehe :)
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Małgosiu. Ja też zamierzam powiększyć kolekcję Hortensji bukietowych bo do ogrodówek nie mam ręki ;:185 . Próbowałam z patyczków ale chyba nic z tego nie będzie bo listki które się pokazały zaczynają więdnąć.
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu , jak u Ciebie sytuacja z patyczkami hortensjowymi . U mnie masakra jakaś...ścięłam całe mnóstwo patyków do ukorzenienia i ponad połowa już jest wyrzucona bo uschła na amen a pozostała część stoi jak zaczarowana . Chyba marnie będzie w tym roku z sadzonkami.

Asiu , no właśnie mam ten sam problem z patykami hortensjowymi . I padają niezależnie od pory kiedy były ścięte , bo obcinałam je w różnych odstępach czasowych. Większość uschła mam nadzieję że te sierotki ,które pozostały puszczą korzonki . Spróbuję ukorzenić bukietówki w lecie bo tak też można . Może bardziej się poszczęści...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”