Moja działeczka :) cz2.
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działeczka :) cz2.
To prawda Piotrze, że i ta pora roku w takiej odsłonie też ma swoje uroki. Ja przez pół dnia podziwiałam z okna kuchni jak sprytnie mróz i wilgoć razem przerobiły moje jabłonki na agresty. Wszystkie gałązki pokryły sie drobniuśkimi lodowymi kolcami , ależ było pięknie 

- buum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Każda pora roku jest piękna bez dwóch zdań
w sobotę jadę na działkę
nie mogę się doczekać
jutro już piątek....i luty 

- ewaidc1198
- 200p
oj szczuje nas ta słoneczna pogoda , aż ciężko wytrzymać, ja sie pocieszam moimi uprawami pod lampami, zawsze to coś, jakaś namiastka . Miłego działkowania, oby było ładnie. mam nadzieję , że opiszesz pobyt, jestem ciekawa 

- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Piotruś
Narzekasz na brak zimy A tu takie ładne widoczki.
Ale czas zleciał, dopiero skończyliśmy sezon A tu już luty. Wszyscy się palą do siania, a ja się w głowie jeszcze z czasem nie ogarnęłam i ciągle nie dochodzi do mnie że czasu już niewiele.
A Ty jak tam z nasionami gotowy? Będziesz powtarzał siewy z tamtego roku?
Widzę, że pracowicie u Ciebie w altance, brawo.
I awatar nowy, wiosenny. Jak tam to psiątko rośnie?

Narzekasz na brak zimy A tu takie ładne widoczki.
Ale czas zleciał, dopiero skończyliśmy sezon A tu już luty. Wszyscy się palą do siania, a ja się w głowie jeszcze z czasem nie ogarnęłam i ciągle nie dochodzi do mnie że czasu już niewiele.
A Ty jak tam z nasionami gotowy? Będziesz powtarzał siewy z tamtego roku?
Widzę, że pracowicie u Ciebie w altance, brawo.
I awatar nowy, wiosenny. Jak tam to psiątko rośnie?
- buum
- Kontakt:
ewaidc1198
Foxowa
Cześć
Oczywiście byłem wczoraj na działce
Ale dopiero koło 12 i za dwie godziny zaczął padać deszcz, później lać.
Ale mimo wszystko ubrałem kurteczkę i pochodziłem po działce i w głowie analizowałem co chce zmienić i czy dobrze myślę
Wydaje się , że wszystko się zgadza i niebawem ruszam z pracami....bo będzie coraz cieplej
Tak tak...sam nie wierze ale od dwóch dni prognozy mówią o bardzo ciepłym początku lutego. Czy dalej w nowy miesiąc temperatury w dzień u mnie mają dochodzić nawet do +9st!!! Masakra jakaś. Ale te same prognozy mówią,że jeszcze w lutym uderzą mrozy.Zobaczymy.
Wczoraj rozkręciłem i oddałem sąsiadowi do spalenia dwie szafki z altanki, kuchenne. Byli właściciele je zostawili. Rok produkcji ich to 1978
Ustawiłem moje z domu i tylko muszę z pracy blat przynieść. Ale najpierw porządnie wymierzyć , o czym zapomniałem
Poodkurzałem w altance, poukładałem. Powyrzucałem rzeczy nie potrzebne i wielki worek był pełny
I od razu przyjemniej w altance
Teraz mam pierwsze zmiany i planuje z dwa razy pojechać po pracy na działkę. Dzień dłuższy więc zawsze coś podziałam
Trzeba drzewa poprzycinać. Jak tylko pogoda pozwoli a jest szansa zabiorę się za to
A co do wysiewania roślinek
Jeszcze się za to nie zabrałem.... ale planuje coś wysiać. Zawsze to frajda jak coś rośnie
Jestem ciekawy ile kwiatków przetrwa zimę. Bo rosły coraz ładniej i zaczęło robić się powoli ciasno miejscami. Więc trzeba pomyśleć o małych przetasowaniach a także i nowych rabatach kwiatowych
Jakieś kwiaty od mamy mam jeszcze dostać. Coś ja muszę rozsadzić więc nowe roślinki będą. Oj robić jest co. Na pewno nuda mi nie grozi
Czas zasuwa jak szalony i oby kolejny sezon działkowy za szybko nie minął ....
MIŁEJ NIEDZIELI
Foxowa
Cześć

Ale mimo wszystko ubrałem kurteczkę i pochodziłem po działce i w głowie analizowałem co chce zmienić i czy dobrze myślę

Wczoraj rozkręciłem i oddałem sąsiadowi do spalenia dwie szafki z altanki, kuchenne. Byli właściciele je zostawili. Rok produkcji ich to 1978

Poodkurzałem w altance, poukładałem. Powyrzucałem rzeczy nie potrzebne i wielki worek był pełny

Teraz mam pierwsze zmiany i planuje z dwa razy pojechać po pracy na działkę. Dzień dłuższy więc zawsze coś podziałam

Trzeba drzewa poprzycinać. Jak tylko pogoda pozwoli a jest szansa zabiorę się za to

A co do wysiewania roślinek

Czas zasuwa jak szalony i oby kolejny sezon działkowy za szybko nie minął ....
MIŁEJ NIEDZIELI

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Piotrek widzę plany w głowie układasz, będzie co robić wiosną 
Ja jakoś nie mogę się zebrać nie mam kiedy, a drzewka czekają na pomalowanie i podcinanie, nie wiem kiedy mi się uda, po pracy już za późno, a w weekend zawsze coś wypada albo brzydka pogoda...
Ty widzę czas znajdujesz, altankę ogarniasz, troszkę zazdroszczę

Ja jakoś nie mogę się zebrać nie mam kiedy, a drzewka czekają na pomalowanie i podcinanie, nie wiem kiedy mi się uda, po pracy już za późno, a w weekend zawsze coś wypada albo brzydka pogoda...
Ty widzę czas znajdujesz, altankę ogarniasz, troszkę zazdroszczę

- ewaidc1198
- 200p
Rzeczywiście Mariuszu Piotrek działa na potęgę, ale myślę, że nie powinieneś sie martwić, jeszcze jest sporo czasu, zwłaszcza, że nie musisz zaczynać od zera. Jeszcze przyjda takie dni, że wpadniemy i zrobimy co trzeba rach ciach . Ja też jeszcze nic nie robiłam, ale muszę pojechać choć szklarenkę ogarnąć, bo przy tej temperaturze u nas śmiało można siać w niej rzodkiewkę, sadzić cebulę na szczypior, a nic tak nie cieszy jak nowalijki
A propos ogarniania altanki , to znacie może Panowie kogoś kto by mi dach naprawił nie zdierając ze mnie za bardzo ? Chodzi o papę. Palnik i butlę mam , gorzej z drabiną a dach stromy jest dość .

- buum
- Kontakt:
maniolek
Haha najgorzej z tym czasem Mariusz. Ja dziś prosto po pracy na działkę pojechałem. Ale ja skończyłem pracę o 14
A o 14:15 już przycinałem drzewka
Jutro planuje rano też jechać ale nie wiem czy nie będzie padać. Zobaczymy. Gałęzie leżą na ziemi, trzeba pozbierać i do kończyć przecinkę
Ale dziś pogoda super była, na słoneczku aż +19st
Ale spokojnie, do wiosny prawdziwej bardzo daleko. W weekend mocno powieje i na początku tygodnia. A do tego popada.
ewaidc1198
Jak masz FB to napisz
Na pewno znajdzie się ktoś kto naprawi dach
Lub poszukaj na OLX w ofertach usługi
Zapytać zawsze można, nic nie kosztuje.
Pogoda jak przedwiośnie.... ale jeszcze pomarzniemy do prawdziwej wiosny
Ale z dnia na dzień coraz bliżej do niej
Pozdrawiam
A to kilka fotek u mnie

Haha najgorzej z tym czasem Mariusz. Ja dziś prosto po pracy na działkę pojechałem. Ale ja skończyłem pracę o 14

ewaidc1198
Jak masz FB to napisz

Pogoda jak przedwiośnie.... ale jeszcze pomarzniemy do prawdziwej wiosny

Pozdrawiam

A to kilka fotek u mnie

- buum
- Kontakt:
Cześć i czołem 
Wiosna coraz bliżej o czym się przekonałem ostatnio na działce
Ostatnie trzy dni byłem na działce i przycinałem drzewa. Dziś byłem i 2h ciąłem gałęzie do skrzynek na grilla
Będzie czym palić. Jeszcze nie do końca przyciąłem drzewa ale jestem na ostatniej prostej
W piątek planuje wolne i pojechać na cały dzień. Wtedy sporo porobię. A gdy się prognozy nie zmienią i pogoda będzie super to i weekend zapowiada się pracującą na działce
Trzymam kciuki za prognozy 
Tak więc drzewa prawie poprzycinane i krzewy. I będzie można się brać za inne rzeczy.
Oto najnowsze fotki z mojego królestwa
Krokusik :

Przebiśniegi:

Hortensja:

Pozdrawiam

Wiosna coraz bliżej o czym się przekonałem ostatnio na działce

Tak więc drzewa prawie poprzycinane i krzewy. I będzie można się brać za inne rzeczy.
Oto najnowsze fotki z mojego królestwa

Krokusik :

Przebiśniegi:

Hortensja:

Pozdrawiam

- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko juz startuje do wiosny z Tobą włącznie ;)
Jesteś pracowity jak pszczoła. Rośliny ci się odwdzięczą.
Jesteś pracowity jak pszczoła. Rośliny ci się odwdzięczą.
- buum
- Kontakt:
Foxowa
Dzięki Maju
Ale jak to jest pasja.... jak inaczej postępować
Dzieciaczki mają gdzie wypoczywać oraz moje psiaki
Obserwuje prognozy i u mnie prawdziwe przedwiośnie się szykuje jak się nic nie zmieni
Nawet przez 10 dni temperatura maksymalna 7-10 st
A w ten weekend nawet +11st
I jak tu nie oczekiwać weekendu
Piątek piątunio musi być wolny
Miłego dnia
Dzięki Maju

Ale jak to jest pasja.... jak inaczej postępować

Dzieciaczki mają gdzie wypoczywać oraz moje psiaki

Obserwuje prognozy i u mnie prawdziwe przedwiośnie się szykuje jak się nic nie zmieni

Miłego dnia

- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Jaka wiosna już Ciebie, wow 

Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- buum
- Kontakt:
Black Rose
I będzie postępować dalej
Prognozy wiosenne a nie zimowe .... Oby tylko w marcu nie było powtórki z ubiegłego roku ....
Pozdrawiam
I będzie postępować dalej

Pozdrawiam

- ewaidc1198
- 200p
Witaj Piotrek! Dobrze , że piszesz o ciepełkach, bo parę postów wczesniej przestraszyłeś mnie, że jeszcze zmarzniemy, brrr... na samą myśl o tym
Ale jak to u nas, śnigu nie ma więc światło nie jest odbijane, a każdy promyk słonka ogrzewa ziemię i rośliny , no to i startują
. jeśli przyjdzie jakieś marcowe ochłodzenie to bedzie kiepsko
.
A u Ciebie jak widać nie tylko roślinki cieszą się troskliwą opieką , ale i dzieciaczki i psiaki masz w swoich działaniach na myśli. Dla mnie to jest najpiękniejsze kiedy żyje się i pracuje dla innych, a jeszcze jak oni potrafią to docenić to już poezja . Ode mnie dla Ciebie również uznanie i
za pasję i pracowitość 

A u Ciebie jak widać nie tylko roślinki cieszą się troskliwą opieką , ale i dzieciaczki i psiaki masz w swoich działaniach na myśli. Dla mnie to jest najpiękniejsze kiedy żyje się i pracuje dla innych, a jeszcze jak oni potrafią to docenić to już poezja . Ode mnie dla Ciebie również uznanie i

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zazdroszczę,że na działce już działasz,u mnie mokro,w ubiegłym roku się o tej porze wybrałam i o mały włos buty by w błocie zostały,tak więc przeczekam.choć cały czas po głowie mi chodzi czy tam już coś zakwitło??