Moja działeczka :) cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działeczka :) cz2.

Post »

To prawda Piotrze, że i ta pora roku w takiej odsłonie też ma swoje uroki. Ja przez pół dnia podziwiałam z okna kuchni jak sprytnie mróz i wilgoć razem przerobiły moje jabłonki na agresty. Wszystkie gałązki pokryły sie drobniuśkimi lodowymi kolcami , ależ było pięknie ;:138
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Każda pora roku jest piękna bez dwóch zdań :-) w sobotę jadę na działkę :-) nie mogę się doczekać :-) jutro już piątek....i luty :-)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p

Post »

oj szczuje nas ta słoneczna pogoda , aż ciężko wytrzymać, ja sie pocieszam moimi uprawami pod lampami, zawsze to coś, jakaś namiastka . Miłego działkowania, oby było ładnie. mam nadzieję , że opiszesz pobyt, jestem ciekawa :)
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Piotruś :wit
Narzekasz na brak zimy A tu takie ładne widoczki.
Ale czas zleciał, dopiero skończyliśmy sezon A tu już luty. Wszyscy się palą do siania, a ja się w głowie jeszcze z czasem nie ogarnęłam i ciągle nie dochodzi do mnie że czasu już niewiele.
A Ty jak tam z nasionami gotowy? Będziesz powtarzał siewy z tamtego roku?
Widzę, że pracowicie u Ciebie w altance, brawo.
I awatar nowy, wiosenny. Jak tam to psiątko rośnie?
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ewaidc1198
Foxowa
Cześć :) Oczywiście byłem wczoraj na działce :D Ale dopiero koło 12 i za dwie godziny zaczął padać deszcz, później lać.
Ale mimo wszystko ubrałem kurteczkę i pochodziłem po działce i w głowie analizowałem co chce zmienić i czy dobrze myślę :) Wydaje się , że wszystko się zgadza i niebawem ruszam z pracami....bo będzie coraz cieplej ;:202 Tak tak...sam nie wierze ale od dwóch dni prognozy mówią o bardzo ciepłym początku lutego. Czy dalej w nowy miesiąc temperatury w dzień u mnie mają dochodzić nawet do +9st!!! Masakra jakaś. Ale te same prognozy mówią,że jeszcze w lutym uderzą mrozy.Zobaczymy.

Wczoraj rozkręciłem i oddałem sąsiadowi do spalenia dwie szafki z altanki, kuchenne. Byli właściciele je zostawili. Rok produkcji ich to 1978 ;:306 Ustawiłem moje z domu i tylko muszę z pracy blat przynieść. Ale najpierw porządnie wymierzyć , o czym zapomniałem :D
Poodkurzałem w altance, poukładałem. Powyrzucałem rzeczy nie potrzebne i wielki worek był pełny :) I od razu przyjemniej w altance :)
Teraz mam pierwsze zmiany i planuje z dwa razy pojechać po pracy na działkę. Dzień dłuższy więc zawsze coś podziałam :D
Trzeba drzewa poprzycinać. Jak tylko pogoda pozwoli a jest szansa zabiorę się za to :)

A co do wysiewania roślinek :) Jeszcze się za to nie zabrałem.... ale planuje coś wysiać. Zawsze to frajda jak coś rośnie :) Jestem ciekawy ile kwiatków przetrwa zimę. Bo rosły coraz ładniej i zaczęło robić się powoli ciasno miejscami. Więc trzeba pomyśleć o małych przetasowaniach a także i nowych rabatach kwiatowych :D Jakieś kwiaty od mamy mam jeszcze dostać. Coś ja muszę rozsadzić więc nowe roślinki będą. Oj robić jest co. Na pewno nuda mi nie grozi ;:306

Czas zasuwa jak szalony i oby kolejny sezon działkowy za szybko nie minął ....

MIŁEJ NIEDZIELI ;:304
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Piotrek widzę plany w głowie układasz, będzie co robić wiosną :)
Ja jakoś nie mogę się zebrać nie mam kiedy, a drzewka czekają na pomalowanie i podcinanie, nie wiem kiedy mi się uda, po pracy już za późno, a w weekend zawsze coś wypada albo brzydka pogoda...
Ty widzę czas znajdujesz, altankę ogarniasz, troszkę zazdroszczę :)
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p

Post »

Rzeczywiście Mariuszu Piotrek działa na potęgę, ale myślę, że nie powinieneś sie martwić, jeszcze jest sporo czasu, zwłaszcza, że nie musisz zaczynać od zera. Jeszcze przyjda takie dni, że wpadniemy i zrobimy co trzeba rach ciach . Ja też jeszcze nic nie robiłam, ale muszę pojechać choć szklarenkę ogarnąć, bo przy tej temperaturze u nas śmiało można siać w niej rzodkiewkę, sadzić cebulę na szczypior, a nic tak nie cieszy jak nowalijki :) A propos ogarniania altanki , to znacie może Panowie kogoś kto by mi dach naprawił nie zdierając ze mnie za bardzo ? Chodzi o papę. Palnik i butlę mam , gorzej z drabiną a dach stromy jest dość .
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

maniolek
Haha najgorzej z tym czasem Mariusz. Ja dziś prosto po pracy na działkę pojechałem. Ale ja skończyłem pracę o 14 :) A o 14:15 już przycinałem drzewka :D Jutro planuje rano też jechać ale nie wiem czy nie będzie padać. Zobaczymy. Gałęzie leżą na ziemi, trzeba pozbierać i do kończyć przecinkę :D Ale dziś pogoda super była, na słoneczku aż +19st :D Ale spokojnie, do wiosny prawdziwej bardzo daleko. W weekend mocno powieje i na początku tygodnia. A do tego popada.

ewaidc1198
Jak masz FB to napisz :) Na pewno znajdzie się ktoś kto naprawi dach :) Lub poszukaj na OLX w ofertach usługi :) Zapytać zawsze można, nic nie kosztuje.
Pogoda jak przedwiośnie.... ale jeszcze pomarzniemy do prawdziwej wiosny :D Ale z dnia na dzień coraz bliżej do niej :D
Pozdrawiam :D

A to kilka fotek u mnie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć i czołem :)
Wiosna coraz bliżej o czym się przekonałem ostatnio na działce :) Ostatnie trzy dni byłem na działce i przycinałem drzewa. Dziś byłem i 2h ciąłem gałęzie do skrzynek na grilla :) Będzie czym palić. Jeszcze nie do końca przyciąłem drzewa ale jestem na ostatniej prostej :D W piątek planuje wolne i pojechać na cały dzień. Wtedy sporo porobię. A gdy się prognozy nie zmienią i pogoda będzie super to i weekend zapowiada się pracującą na działce :) Trzymam kciuki za prognozy :)

Tak więc drzewa prawie poprzycinane i krzewy. I będzie można się brać za inne rzeczy.
Oto najnowsze fotki z mojego królestwa :D

Krokusik :
Obrazek

Przebiśniegi:
Obrazek

Hortensja:
Obrazek

Pozdrawiam :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystko juz startuje do wiosny z Tobą włącznie ;)
Jesteś pracowity jak pszczoła. Rośliny ci się odwdzięczą.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Foxowa
Dzięki Maju ;:168
Ale jak to jest pasja.... jak inaczej postępować :D
Dzieciaczki mają gdzie wypoczywać oraz moje psiaki :D
Obserwuje prognozy i u mnie prawdziwe przedwiośnie się szykuje jak się nic nie zmieni :) Nawet przez 10 dni temperatura maksymalna 7-10 st :) A w ten weekend nawet +11st :D I jak tu nie oczekiwać weekendu :tan :tan :tan Piątek piątunio musi być wolny :D

Miłego dnia :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Jaka wiosna już Ciebie, wow ;:oj
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Black Rose
I będzie postępować dalej ;:202 Prognozy wiosenne a nie zimowe .... Oby tylko w marcu nie było powtórki z ubiegłego roku .... :(
Pozdrawiam :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p

Post »

Witaj Piotrek! Dobrze , że piszesz o ciepełkach, bo parę postów wczesniej przestraszyłeś mnie, że jeszcze zmarzniemy, brrr... na samą myśl o tym :) Ale jak to u nas, śnigu nie ma więc światło nie jest odbijane, a każdy promyk słonka ogrzewa ziemię i rośliny , no to i startują :). jeśli przyjdzie jakieś marcowe ochłodzenie to bedzie kiepsko :(.
A u Ciebie jak widać nie tylko roślinki cieszą się troskliwą opieką , ale i dzieciaczki i psiaki masz w swoich działaniach na myśli. Dla mnie to jest najpiękniejsze kiedy żyje się i pracuje dla innych, a jeszcze jak oni potrafią to docenić to już poezja . Ode mnie dla Ciebie również uznanie i ;:138 ;:138 ;:138 za pasję i pracowitość :)
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zazdroszczę,że na działce już działasz,u mnie mokro,w ubiegłym roku się o tej porze wybrałam i o mały włos buty by w błocie zostały,tak więc przeczekam.choć cały czas po głowie mi chodzi czy tam już coś zakwitło??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”