Ta malutka jest słodka do schrupania! To macie liczną gromadkę

, lekarze, komisje, wszystko juz po za mną, teraz czas od tego odpocząć
 , lekarze, komisje, wszystko juz po za mną, teraz czas od tego odpocząć   

a nasionka jeśli są to zbiorę i wysieję, jeśli coś z tego będzie to będzie i dla Ciebie
 a nasionka jeśli są to zbiorę i wysieję, jeśli coś z tego będzie to będzie i dla Ciebie   
  , wnuki to wielkie szczęście
 , wnuki to wielkie szczęście   , gorzej jak przychodzi Mikołaj, a potem choinka, dzień dziecka itd...
 , gorzej jak przychodzi Mikołaj, a potem choinka, dzień dziecka itd... 

, nie wszystkie jeszcze pokazałam, mam jeszcze ich trochę, więc zapraszam na dalszy ciąg
 , nie wszystkie jeszcze pokazałam, mam jeszcze ich trochę, więc zapraszam na dalszy ciąg  , a roślinka o którą pytasz to Osoka aloesowa, przyznam się po cichu, że przyjechała ze mna z jakiejś wycieczki, wiesz ja jak sroka na świecidełka reaguję na rosliny
 , a roślinka o którą pytasz to Osoka aloesowa, przyznam się po cichu, że przyjechała ze mna z jakiejś wycieczki, wiesz ja jak sroka na świecidełka reaguję na rosliny   , jak coś zobaczę, to nie ma, że sie nie da
 , jak coś zobaczę, to nie ma, że sie nie da  

Iwonko! Wspaniała wiadomość o powrocie do pracy
 Iwonko! Wspaniała wiadomość o powrocie do pracy  , bo to oznacza koniec choroby
 , bo to oznacza koniec choroby  
   , ale z drugiej strony, pewnie chciałoby się jeszcze pobyć w domku....
 , ale z drugiej strony, pewnie chciałoby się jeszcze pobyć w domku....  
  Choć w minionym sezonie lato trwało aż do listopada.
  Choć w minionym sezonie lato trwało aż do listopada.  

, jutro też pracuję, no i dopiero poniedziałek wolny, to sobie odpocznę , choć w pracy też nic nie robie tak na prawdę
 , jutro też pracuję, no i dopiero poniedziałek wolny, to sobie odpocznę , choć w pracy też nic nie robie tak na prawdę   . U nas własnie zaczęła się regularna zima Lucynko, sypie śniegiem jak jeszcze nie sypało w tym roku, no i jak ja o wiośnie mam myśleć
 . U nas własnie zaczęła się regularna zima Lucynko, sypie śniegiem jak jeszcze nie sypało w tym roku, no i jak ja o wiośnie mam myśleć  

. Ale przynajmniej już mnie nie kuszą te śliczne katalogi.
 . Ale przynajmniej już mnie nie kuszą te śliczne katalogi.