Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

:wit Iwonko!
Widzę ładne dzielżany, ;:333 podziwiam niepokalanka, ;:63 to coś z jeżykami, co przypomina ciekawą jeżówkę ;:303 tudzież szereg innych ślicznotek. ;:138
Tak sobie spaceruję po tej Twojej działeczce, ;:65 ;:65 wypatruję, :roll: szukam ;:60 i... nie ma! ;:223
Nie ma baletnicy!!! Czyżby schowała się wśród tej bujnej roślinności?! ;:109
Niech te kolejne wizyty u medyków nie sprawiają Ci już bólu ;:168 , niech się wszystko pięknie goi, ;:167 niech pełnia sprawności wraca biegusiem. Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko znów nas czarujesz ogrodem :) Oczywiście na wiosnę się przypomnę odnośnie tych gęsich szyjek hihi ;) dzielżany piękne, ja mam u siebie tylko jeden krzaczek :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ucichł ogrodowy gwar teraz trzeba czekać aż zacznie się sezon .Iwonko oby rączka szybko doszła do dawnej sprawnosci ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
No i kolejny dzień za nami, czas szybko biegnie, kolejne wizyty, itak do piatku, a w piątek staję na komisję lekarską, na grupę, denerwuję się tym bardzo, bo dzięki temu mam pracę i chciał bym mieć ją nadal ;:108
Pogoda całkiem fajna i dzisiaj była, w słonku nawet ciepło ;:3
Marzenko tak, dzielżany w sierpniu i to w połowie sierpnia już kwitły, no ale we wrześniu oczar??? ;:oj
Lucynko ależ i baletnica jest, no bez niej to już by nie było oczka ;:108 Baletnica wymaga nowej kiecki, w tym roku muszę jej sprawić ;:108
Jadziu już jest lepiej, będzie dobrze, inaczej tego nie widzę ;:196

Obrazek

Mariuszu nadrabiam zaległości póki jeszcze mogę, zaraz zacznie się pokaż wiosennych kwitnień ;:215

Dziś Wam opowiem historię dzika imieniem Zenuś i jego siostry Zenitki :wit
Wiosną tamtego roku zaczęła przychodzić do nas locha z dwójką maluchów, przychodziła do jedzenia, którego nie dojadły koty nasze wolnożyjące, pewnego dnia maluchy przyszły same i domyślilismy się, że już z matką więcej nie przyjdą, bo słychać było poprzedniej nocy strzały całkiem niedaleko naszych domów.
Maluchy świetnie sobie radziły, rosły, nie oswajalismy ich za bardzo bo i po co, niech sobie żyją wolno, a jeść dostawały, więc były u nas co dzień rano i wieczorem. Próbowałam do łowczego miejskiego dzwonić, nawet raz przyjechał ale nie bardzo chciał cokolwiek zrobić, nikt zresztą nie chciał za bardzo pomóc, a potem kiedy dowiedziałam się, że łowczy może przyjechać i je odstrzelić to swierdziliśmy wszyscy sąsiedzi jednogłośnie, że nie pozwolimy na to i tyle. Późnym latem Zenitka prawdopodobnie dołączyła gdzieś do stada, tak na powiedzieli znawcy, a Zenuś został i zamieszkał na działce. Kto śledzi moje wątki, ten pamięta moją starą działkę, a raczej teściowej mojej działkę, z której mnie pogoniła, sama na niej nic nie robiła, więc Zenuś się tam zadomowił na dobre. Legowisko zrobił sobie pod starą altaną i do tej pory wieczorami przychodzi coś nie coś podjeść, nie odchodzi za daleko, no i po prostu sobie tu mieszka.
A to własnie Zenuś z Zenitką ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Świetnie opowiedziałaś historię sierotek Zenusia i Zenitki. Takiego zwierzaczka to chyba nikt inny nie ma na działce.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Teraz jestem usatysfakcjonowana, :tan :tan Iwonko!
Nareszcie zobaczyłam baletnicę w całej okazałości, ;:333 pięknie tańczy, ;:63 a gdy dostanie nowiuśką sukieneczkę, będzie tańczyła jeszcze ładniej. ;:63 ;:63 ;:63
Ciekawa historia z tymi dzikami, toś niezły prezent teściowej sprawiła, ;:306 jednak skoro ona i tak nic nie robi, to nawet nie wie, jaki zwierzak żyje sobie pół dziko na jej hektarach. ;:7
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wspaniała historia Iwonko nawet z Happy endem. Jednak ja bałabym sie spotkania z dzikiem, a działka i tak była niezasiedlona, więc Zenuś ją sobie zasiedlił :;230 cudna ta baletnica to niejako jak koncert życzeń mówisz i masz :)
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iwono
Widzę u Ciebie ładne ketmie syryjskie, u mnie posadziłam w zeszłym roku małe ok 30-40 cm małe sadzonki, zrobiłam im kopczyki i zobaczę w tym roku czy przetrwają.
Mam nadzieję, że dadzą zimie radę.
Z niecierpliwością czekam na wiosnę aby poszerzać rabatki.
U forumkowiczów takie ładne ogrody , mój dopiero się tworzy i mam nadzieję , że za parę lat też będzie taki ładny jak u Was.
Na pewno będę na forum zaglądała i podpatrywała Wasze roślinki pięknie rosnące.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wspaniała historia ;:108 Takie czyta się się z pzryjemnością ;:196
Baletnica bardzo fajna..
Ale dzik, oj, oj, to już n ie dla mnie ;:oj :roll:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Już niedługo działka będzie należała do Zenka przez zasiedlenie :;230 Bardzo sympatyczna historia ;:108
Baletnica przecudnej urody, bez niej to byłaby już zupełnie inna działka.
Czy to jest Klip Dagga? https://images89.fotosik.pl/113/58a437c4d54c8283med.jpg Kiedyś ja siałam, ale nie wzeszło ani jedno nasionko ;:185
Zdróweczka życzę, niech łapka ładnie się goi ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , czy na str.8 od góry na 4-tym zdjęciu jest może rdest -biały .Jestem ciekawa tej byliny .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu to jest Rdest Auberta, pnącze, które bardzo szybko i mocno się rozrasta ;:108
Iwonko tak, to jest Klip Dagga, sieję co roku, a własciwie siałam co roku ze swoich nasion, w tym roku zdobędę i posieję bo bardzo ją lubię, a swoich nasion nie zebrałam niestety. Zenek przywłaszczył sobie już działkę, zawsze jak na nią wchodzę, to wstanie, popatrzy i całkiem tak od niechcenia coś mruknie i idzie dalej spać, śmiesznie to wygląda ;:306
Aniu obcego pewnie bym się bała, ale Zenka jakoś nie boję się wcale choć teraz to już duży facet z niego ;:oj
Witaj Ewo :wit Ketmi mam sporo, a w tym roku mam nadzieję na kwitnienia kolejnych, które ukorzeniałam z patyczków, sama ciekawa jestem jakie mi wyjdą kolorki ;:108 Serdecznie zapraszam na spacery po mojej działeczce ;:108 ;:65
Jadziu no tak właśnie i tak teściowa na niej nic nie robi, a po owoce to sobie może chodzic, ona też się Zenka nie boi, nikt z nas się go nie boi, jest nam przyjazny ;:108
Lucynko ona wie, że Zenek ją zasiedlił, jest trochę zła, no mi nie dała, Zenkowi dać nie chce ;:306 , a sama nie robi nic na tej działce, taki człowiek :twisted:
Witaj Lidko :wit , no pewnie gdyby to była działeczka używana, to nie była bym zadowolona z takiego obrotu, ale ponieważ nikt nic tam nie robi, to Zenuś ma tam raj i niech tak będzie póki co ;:215
Jak jutro Zenek zechce ze mną gadać, to pokażę Wam jaki z niego teraz fajny chłopak ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jako miłośniczka wsi i zwierzątek nie masz świnek, ale masz dziczki :;230 No i zaskakujesz nowościami ...niepokalanek ;:63 a nad nim co to za kwiat? I mnie się spodobał ten żółty nie wiem czy gailardia czy słoneczniczek. Może są jeszcze na nim nasiona? :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu no mam świnkę, tyle, że dziką ;:306 . Nad Niepokalankiem to Zimowit, tak Zimowit w połowie sierpnia ;:oj , jeśli jeszcze będzie coś na tych jeżykach, jakieś nasionka Marysiu to je zbiorę, tylko nie teraz, bo teraz w sobotę i niedzielę pracuję, a w tygodniu sama jeszcze nie mogę jeździć samochodem ;:185

Dziś kolejny ładny całkiem, trochę słoneczny dzień, ale no własnie, znowu jakieś mrozy zapowiadają, oj zdecydować się ta zima nie może ;:218
Zapraszam więc na kolejny sierpniowy spacerek ;:65
Na początek moje oczko w głowie, nie no na działce ;:306 i moje rybeńki , ciekawe czy wiosną jeszcze je zobaczę ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mały przerywnik, szczęśliwy dziadek z Zosią, Hanią i Olą, bo dziewczyny to oczka dziadka a chłopaki babci ;:167

Obrazek

Kolejne kwitnienia :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko,nie nadążam za Tobą . ;:oj
Letnie wspomnienia ogląda się bardzo chętnie o tej porze roku,więc pokazuj jak najwięcej.
Ale pocieszam się,że wiosna tuż,tuż. ;:65 i nacieszymy się kolorami w realu.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”