Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko u Ciebie nie tylko w roślinach rojno ,ale również gwarno od dziecięcych rozmów i śmiechów.Radosna ta Twoja działeczka i kolorowa obojętnie który to miesiąc dlatego tak wspaniale rosną roślinki i owoce ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Iwonko! Twoja fotka w kostiumie plażowym o tej porze roku.... :roll: Kusicielko... :D :D
Hibiskusy kwitnące już w lipcu też robią wrażenie. ;:303 Moje zakwitły też wcześniej niż zwykle, ale jednak w sierpniu. ;:108
Różyczkę z patyczka podziwiam ;:138 tym bardziej, że ja nie mam takich zdolnych łapek. ;:185 Próbowałam, nie powiem, ale kicha. ;:222 Będę teraz próbowała ukorzenić w ziemniaku (taki sposób podejrzałam), ;:131 może tym razem pójdzie mi lepiej. ;:218
Dobrego tygodnia, Iwonko. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko no cóż rozłożyłaś mnie tą letnią fotką no i te figle dzieciaczków w basenie ja też chcę ciepełka ;:145
zdradz mi jak udało się Tobie ukorzenić róże ciekawa jestem i chętnie bym chciała spróbować :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Dzisiaj u nas już na plusie, dalej ponuro, smutno, ja nadal na zwolnieniu, łapka się goi, jutro będą ściągać szwy i mam nadzieję, że po rehabilitacji wróci do pełnej sprawności ;:215 . Przede mną ciężki tydzień, bo mam od wtorku chodzenia po róznych specjalistach, badania i w ogóle :cry: a w piątek czeka mnie komisja lekarska, jak ja tego nie lubię ;:185 No tak czy inaczej, tydzień nowy czas zacząć, do wiosny 50 dni, więc juz bardzo niedługo :wit
Jadziu uwielbiam ten czas na działce kiedy jesteśmy razem z dzieciaczkami, wariują one, wariuję i ja z nimi, a M tylko za głowę się łapie do czego to ja z nimi jestem zdolna jeszcze ;:306
Lucynko tamten rok był zupełnie inny niż wcześniej, jak zaczynało się kwitnienie, to wszystko na raz, aż się bałam, co mi będzie kwitło jesienią skoro teraz wszystko na raz, na szczęście jest tego tyle, że na jesienne kwitnienie też starczyło. Ja w ziemniaku nigdy nie rozmnażałam róży, słyszałam, że wtedy patyczki szybko gniją, ja nie wiem, spróbuj, opowiesz jak Tobie się udało, ja kiedyś rożmnażałam w gazetach wilgotnych, też mi się wtedy udało, ale najlepiej i najprościej chyba tak jak teraz to robię czyli patyk do ziemi i nakrywam butelką ;:108
Marzenko jak przycinam różę, biorę z niej patyczek nie za długi, ze dwa oczka, no trzy czasem, wkładam do ziemi dość głęboko, tak żeby wystawało z niej nie więcej jak kilka cm. i nakrywam to plastikową butelką z odkręconym korkiem, to wszystko, a no jeszcze może to, że musi być to wilgotne i zaciszne, zacienione miejsce ;:108
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Iwonko i znowu piękne zdjęcia. ;:oj
Co to za kwiat , też żółty jak słoneczko , niski ? bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz co Danusiu, nie znam go, ale jest chyba trwały bo w grudniu i na począrtku stycznia wyglądał tak:

Obrazek

Jak widać jeszcze próbował kwitnąć, może to coś z Rudbeki, nie wiem ;:185
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Może jakaś gailarda ? Bardzo mi się spodobał kształt kwiatów i ten kolor !! Normalnie słoneczko na krzaczku .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawdopodobnie Danusiu masz rację, przeglądam i widzę, że płatki kwiatu są bardzo podobne, a własciwie takie same ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko z Amelką też szaleje ,chociaż czasem muszę powiedzieć pass ze względu na zdrowie.Wśród tych maluchów czujemy sie również dziećmi ,chociaż nieco starszymi .Też powiedziałabym ,że to jakiś gatunek Gailardii i ma śliczne jeżyki na główce :) .Zawsze masz jakieś nietuzinkowe roślinki ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu jak fajnie być babcia prawda ;:138
No to mamy sierpień :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niepokalanek pierwszy raz zakwitł :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , zawilce podziwiam bo u mnie coś nie bardzo im pasuje , ale jestem uparta i ciągle sadzę , może w końcu i u mnie się zadomowią . Papużek nie mam , ale i niewiele wiem o tej roślinie , więc póki co , to nie wiem czy chcę ją mieć u siebie w ogrodzie .Ciekawa jestem czy w końcu poradziłaś sobie z borówkami ?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,zabawa z wnuczką była super,moje juz nie robią przedstawień bo urośli ,ale o dziadkach wszyscy pamiętają ,,jesteś figlarna jak się pokazałaś w kostiumie kąpielowym w styczniu nad brzegiem morza ,uśmiałam sie serdecznie ,oj Ty Ty ;:306 ,a wspomnienia z ogrodu jak zwykle urzekające pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko, zdaje się że masz derenia jadalnego. Czy robiłaś z niego przetwory ?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Dziś miałam ściągane szwy, no ii nie obyło się bez rozlewu krwi, wrosły mi się już, za długo to trwało ;:oj , ale przeżyła, jutro kolejny dzień wizyt i tak do końca tygodnia, a potem juz do pracy czas wracać ;:108 . Pogoda dzis była całkiem ładna, słonko nawet sie pokazało, a w powietrzu chyba nawet wiosnę poczułam, ptaki tak radośnie ćwierkały, własciwie to już nie chcę tej zimy, bo ona i tak taka nie zimowa ;:185
Elu dzięki Tobie poradziłam sobie całkiem dobrze, w koncu pojedliśmy troche swoich borówek, a w tym roku myslę, że będzie ich jeszcze więcej ;:196
Martusiu no prawie jak mors, choć "prawie" robi wielką różnicę ;:306 pozdrawiam Martusiu również ;:196
Danusiu tak mam derenia jadalnego i nawet w tamtym roku miał sporo owoców, ale coś się pochorował i owoce były nawet nie wiem jak nazwać, posuszone, jakieś kropkowane, nic nie zebrałam, szkoda, bo było na prawdę sporo ;:108
Jeszcze trochę sierpniowych wspomnień :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Ubiegły rok był taki odmienny , kwiaty zakwitały w przyśpieszonym tempie i zarówno przekwitały.Dzielżany w sierpniu??? No cóż u mnie we wrześniu zakwitł oczar ;:oj Za to owoce i warzywa były przepyszne .
Z ukorzenianiem róż poeksperymentuję w tym roku zobaczymy z jakim efektem.
A Tobie kochana życzę zdrówka :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”