Działka z dębami...czy coś urośnie? - agape cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga! Powaliłaś mnie na kolana tymi zdjęciami. Są świetne. Szczególnie te z łabędziami i te z trzciną na pierwszym planie mi się podobają. Te konne sanie mnie troszkę zaskoczyły. Na wsiach się jeszcze zdarzają, ale w mieście...
Większość moich prac to kwiaty lub zwierzęta. Akurat te 2 obrazki wiszą u mojej Mamy ( jak wiele innych). Co najmniej połowę wyszytych obrazków oddałam w prezencie rodzinie i przyjaciołom. Mi na pamiątkę zostały ich zdjęcia.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się, że mogę wstawić jakies miłe zdjęcia, bo u mnie zazwyczaj dotychczas - gleba i ruina...;)a póki co dodam jeszcze kilka ujęć wydmy-wysepki:

Obrazek

łabędzie nie...

Obrazek
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Aga Zdjęcia rewelacyjne...Twoja droga przypomina mi tą moją... :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko- prawda, wielkie drzewa, jakiś majestat w tym jest...
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

tu.ja pisze:Aga! Powaliłaś mnie na kolana tymi zdjęciami. Są świetne.
O tak! Podpisuję się pod tymi słowami dwiema łapkami :lol:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetne te zdjęcia, najbardziej podoba mi się pierwsze.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Och Agulka! :lol: Co za fotografie! Jakie kolory! Jaki nastrój i przestrzeń w tych fotografiach sie kryje!Wszystkie znakomite i wszystkie to rarytasy dla oka i duszy!I tyle w nich treści choć zamroziło wszystko!Cudne!To prawdziwy prezent noworoczny!
A nasze ogrody nie są tak dynamiczne jak to otoczenie, ktore rozpościera się wokół Twojego ogrodu. I tak sobie myślę, że to ma jednak takie znaczenie, jak dobrze dobrana rama do obrazu. Teraz o Twojej działce zaczynam mysleć - Wiślanka - takie ogromne znaczenie ma Wisła w otoczeniu Twojego ogrodu. Nawet jeżeli zaleje wiosną to jakby omycie stóp...coś jakby ukłon w stronę ziemi...
Cieszę się, że właśnie Tobie dostała sie taka działeczka!Teraz możesz odpoczywać nie tylko na 300m ale dokonywać takie spostrzeżenia jak te,które widać na fotkach.Hej,hej!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Piękne!!! ... cóż więcej dodać ... zamieszczaj jak najwięcej takich zdjęć :D
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Witaj Agnieszko,
przede wszystkim serdeczności Noworoczne, nieco spóźnione, ale z głębi serca. Pięknego sezonu ogrodowego, wielu tak cudnych zdjęć jak te z ostatnich stron wątku, czasu na forum i ogrodowe prace i wszystkiego naj...
Nie wiedziałam, że w tak pięknym mieście mieszkałam. Super ujęcia, a Wisła wygląda bajkowo w zimowej szacie.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Witaj Agnieszko :)
Zdjęcia są prześliczne, aż dech zapiera, te widoki... natura.

pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani!

Ciesze się, że coś w sensie estetycznym w tym wątku mogło sprawić Wam radość...Dlatego tyle tych zdjęć napachałam... :oops:
Jak jest jakaś magia w przyrodzie to i aparat zaraz staje się świetny i sam robi dobre/ostre/wykadrowane foty...(plus ciupkę kontrast podniosłam niektórym w fotofiltre).

Oranio- ja mówiłam, że z tym zalewaniem to nie jest tak strasznie. Jakoś to ma sens, jest takie po prostu " u nas zalewa" - i już. Sama widzisz, że jak się tu jest, to to staje się cześcią tego miejsca i już. Masz rację, tym bardziej chyba się odczuwa, że to niekiedy odnawia jakiś czas, jakieś wiosny...Choć tego jeszcze nie przeżyłam. Ale spacerując tam, myślałam właśnie,że takie widoki wynagradzają każde zalewanie, komary...Ta rzeka jest trochę jak morze...albo jak góry dla Górali...Coś, co jest większe i silniejsze...ale co wzywa, od czasu do czasu. A niekiedy pokazuje na co je stać...chyba dla nowych pokoleń niedowiarków...?

Było wiele zdjęć zimnych teraz czas na ogrzanie się.

Kupiłam dziś paczkę nasion, ale na zupę. Lecz jak wsypałam do garnka, to pomyślałam, że przecież to takie same nasiona jak do rozsady. I postanowiłam się tym odkryciem podzielić:

Obrazek

W skład mieszanki wchodzi: Fasola Piękny Jaś Karłowy, Fasola Biała Jednolita,Groch Żółty, Fasola Malutka, Fasola Czarna,Soczewica Brązowa,Soczewica Zielona,Fasola Adzuki,Fasola Czerwona, Fasola Mungo, Cieciorka...

Wydało mi się to wspaniałe, że takie mieszanki można kupić! Ta firma produkuje w ogóle wiele takich różnorodnych mieszanek strączkowych nasion...

Myślicie, zę można niektóre przeznaczyć na rozsadę?

Poza tym, miałam iść nad Wisłę, ale było zachmurzenie, natomiast rano, około 7.15 obudził mnie taki wschód słońca....
Obrazek

Przypomniał mi się z dzieciństwa budyń truskawkowy z sokiem jagodowym..."Śniadanie Świętego Piotra"... :;230
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

;:1

Nieeeeee :D

To już się nazywa zboczenie :;230
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O Kurczę Coma!!!! Ja dopiero teraz zauważyłam, jakie to nie-nor-mal-ne! Pisałam z całą powagą mojego odkrycia!
Masz rację! To jest już "inny świat", po drugiej stronie dnia.... Ryczę ze śmiechu....

Ale na rozsadę nie można serio?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”