Kolorowy Ogród Geni 2017
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Kolorowy Ogród Geni 2017
Co roku patrząc na to jak niesamowicie cudne masz chryzantemy mówię sobie, że też będę musiał sobie sprawić i co roku koniec końców z tego nic nie wychodzi?
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja Geniu jestem ciekawa czy od pierwszego razu tak pięknie Ci się rozrastały, bo moje krzaczki nigdy nie chcą osiągać takich rozmiarów. Zastanawiam się czy to kwestia uszczykiwania czy nawożenia , czy terminu sadzenia do gruntu?. Jak dostajesz Geniu sadzonki to od razu idą do ziemi czy do doniczek ? Możesz w skrócie choć opisać jak nad nimi pracujesz ? Czy one wszystkie rosną w słonecznym miejscu ?
Twój ogród zachwycający , bardzo w nim dużo Twojego serducha

Twój ogród zachwycający , bardzo w nim dużo Twojego serducha

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danko, Olgo ,Agnieszko, Loki , Ewo , dziękuję nie wszysy kochają chryzantemy , ja je lubię przede wszystkim dlatego że dają kolor w ogrodzie tak późno jak już wszystko inne przekwitło , potem zima wydaje się już całkiem krótka bo marcu pojawiają się już pierwsze wiosenne kwiaty
ewaidc1198, Agnieszko w pierwszym roku nie są aż tak duże , ale też nie małe za to w 2 to czasem średnica kepy ma ponad 1 m przynajmniej u mnie .
Ale nie wszystkie odmiany pięknie się układają w kule ,nie które nie da się formowć.
Jak tylko dostaję sadzonkę to idzie do ziemi uszczykuję czubek , co dzień przez jakiś czas podlewam , gdzieś po 3 tygodniach podlewam biohumusem lub jakimś innym płynnym nawozem rozcieńczonym w wodzie . Na nie wszystkie chryzantemy pada słoneczko przez cały dzień niektóre rosną w cieniu , troszkę później zakwitają .
-- Wt 23 paź 2018 12:46 --

ewaidc1198, Agnieszko w pierwszym roku nie są aż tak duże , ale też nie małe za to w 2 to czasem średnica kepy ma ponad 1 m przynajmniej u mnie .
Ale nie wszystkie odmiany pięknie się układają w kule ,nie które nie da się formowć.
Jak tylko dostaję sadzonkę to idzie do ziemi uszczykuję czubek , co dzień przez jakiś czas podlewam , gdzieś po 3 tygodniach podlewam biohumusem lub jakimś innym płynnym nawozem rozcieńczonym w wodzie . Na nie wszystkie chryzantemy pada słoneczko przez cały dzień niektóre rosną w cieniu , troszkę później zakwitają .
-- Wt 23 paź 2018 12:46 --
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Geniu,wczoraj spędziłam dużą część wieczoru przeglądając Twój wątek.Byłam ciekawa ,co odpiszesz na zadane pytania dot. chryzantem....i nie zawiodłam się
Chryzantemy, też bardzo lubię,nie tylko za wygląd,ale i ich zapach.Twoje są wyjątkowo okazałe....

Chryzantemy, też bardzo lubię,nie tylko za wygląd,ale i ich zapach.Twoje są wyjątkowo okazałe....

- e-genia
Witaj Lodziu u mnie piekne słoneczko od rana
Po tej wichurze dziś ta największa żółta troszkę potargana jest
ale inne całkiem całkiem dobrze

A ogólnie wyglada tak

Po tej wichurze dziś ta największa żółta troszkę potargana jest
ale inne całkiem całkiem dobrze
A ogólnie wyglada tak
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Pięknie u ciebie; faktycznie te chryzantemy rozweselają bardzo ogród i nas
Ile stopni mrozu one wytrzymują i czy udało cie je przezimować? Ciekawe czy wykopane w zimnym pomieszczeniu by przetrwały?

Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Geniu
Nie jest tak źle, wręcz przeciwnie po wichurze ogród wygląda przykładnie.
U nas każda chryzantema jest przywiązana, dominują wyższe odmiany, a i tak wszystko leży.
Wieje paskudnie cały czas.
Nie jest tak źle, wręcz przeciwnie po wichurze ogród wygląda przykładnie.

U nas każda chryzantema jest przywiązana, dominują wyższe odmiany, a i tak wszystko leży.
Wieje paskudnie cały czas.
- e-genia
Igala większość tych co pokazywałam przezimowało , ale nie zawsze tak jest , jak je kopczykowałam torfem to mi ginęły a myślałam że lepiej przezimują .Igala pisze:Pięknie u ciebie; faktycznie te chryzantemy rozweselają bardzo ogród i nasIle stopni mrozu one wytrzymują i czy udało cie je przezimować? Ciekawe czy wykopane w zimnym pomieszczeniu by przetrwały?
Agnieszko ogólnie wyglada nie źle , ale było ładniej .
No to kończę ten sezon w ogrodzie , jeszcze kilka postów podsumowania roku i zamykam na zimę
Wiosna
.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Geniu witam, znikasz? Ja to mam refleks
Kolorowo u ciebie i pięknie jak zwykle. Nigdy jakoś mnie nie ciągnęły chryzantemy i marcinki ale zaczynam zmieniać poglądy
Ładne podsumowanie

Kolorowo u ciebie i pięknie jak zwykle. Nigdy jakoś mnie nie ciągnęły chryzantemy i marcinki ale zaczynam zmieniać poglądy

Ładne podsumowanie

- ewaidc1198
- 200p
No cóż zima nadciąga nieubłaganie . Jak tak sobie policzyć to sezon mamy krótki, reszta to zimna i pluchy, mróz, w zasadzie pół na pół. Moje pszczółki jeszcze też się nie chcą poddawać. Dzisiaj 25 października 11 C i wieje, a one latają i nawet pyłek noszą . Sama nie wiem czy to normalne, czy nie powinny już ,,spać"? ( choć one podobno nigdy nie śpią ). A ja sama chętnie przespała bym zimę . Dzięki Geniu, do zobaczenia wiosną 

- e-genia
Jolu ja uwielbiam kolory więc przedłużam sobie jak tylko mogę sezon ogrodowy .
Ewo faktycznie szybko nam zleciało od wiosny .
Dalsze wspomnienia z sezonu

Ewo faktycznie szybko nam zleciało od wiosny .
Dalsze wspomnienia z sezonu
- ewaidc1198
- 200p
No teraz to mi dopiero szczena opadła Geniu !!
Zdjęcie domku ze stolikiem i magnolią wygląda jak z katalogu !!!
:) Krokusy bajeczne, sasanki cudo , już by tam moje pszczółki od rana się uwijały. Masz po prostu cudny ogród

- e-genia
Dziękuję ewaidc1198 przez lata ogród się zapełnił .
Następne wspomnienia

Następne wspomnienia