Parapetowo-półeczkowo-podłogowe - kryska
-
katarina1984
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 17 paź 2007, o 20:25
Ja nie obcinam , tylko czekam aż storczyk sam zdecyduję co dalej , u mnie na tej samej łodydze wypuscił kolejne pączki kwiatowe i zakwitł .kryska pisze:Dzięki Karolu, bięgnę z sekarorkiem do storczyków.
Znalazłam fotkę na której są widoczne nowe pędy boczne , i kolejne pączki na tej samej łodydze kwiatowej .

- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, to co widać na tej fotce białego storczyka już dawno przekwitło. Z tego właśnie został ten goły badyl i mała gałązka z kwiatkami. Ten pęd obficiej kwitnący to nowy.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- kryska
- Przyjaciel Forum

Anetko, nie szkodzi. A tam na pewno już nic nie urośnie bo już obcięłam te badylki. 
- kryska
- Przyjaciel Forum

Ciesze się Anetko, że mi sie udało rozbawić Cie, to i mnie humor się poprawił. 

- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- kryska
- Przyjaciel Forum

Katarina to nie mimoza tylko acacia caesia, wcześniej myślałam, że to delonix regiiakatarina1984 pisze:Piękna mimozaGratuluje dobrej ręki i wyszukanego gustu
Pozdrawiam
Bogusiu dopiero
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Może wyrosnąć i bardzo często tak się zdarza, że po odpoczynku zaczyna wypuszczać dalej pęd z pąkami. Z tych miejsc, gdzie widać suche łuski nic nie wyrośnie, ale poniżej spod zielonych łusek bardzo często wypuszcza odgałęzienie pędu kwiatowego z pąkami. Ja zawsze zostawiałam taki pęd, dopóki nie zżółknie. Dopiero wtedy obcinałam.kryska pisze:W czerwcu dostałam nieukorzenioną szczapkę maranty. Widać podoba jej się u mnie. Z niej pobrałam już następne szczepki, jedna mam w doniczce a dwie czekają do przyszłego tygodnia do wysyłki.
Po krótkim odpoczynku storczyki znowu kwitną.![]()
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dc4a52f847a3b32e.html]
Nie wiem co mam zrobić z tym gołym badylkiem, jeszcze jest żywy ale czy na tym może wyrosnąć pęd kwiatowy?
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- Graszka
- 1000p

- Od: 1 gru 2007, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
[quote="kryska"]W czerwcu dostałam nieukorzenioną szczapkę maranty. Widać podoba jej się u mnie. Z niej pobrałam już następne szczepki, jedna mam w doniczce a dwie czekają do przyszłego tygodnia do wysyłki. 
Obejrzałam Twój wątek z kwiatami moją uwagę zwróciła maranta. Napisz mi jeśli możesz jak ukorzeniłaś ją, jakie lubi pomieszczenia ze stanowiskiem słonecznym, czy może półcień
Dziękuję i pozdrawiam.

Obejrzałam Twój wątek z kwiatami moją uwagę zwróciła maranta. Napisz mi jeśli możesz jak ukorzeniłaś ją, jakie lubi pomieszczenia ze stanowiskiem słonecznym, czy może półcień
- kryska
- Przyjaciel Forum

Dawno mnie tu nie było a tu niespodzianka, goście byli ale pewnie już nie czekają na gospodynię.
Tereso, właśnie obie areukarie zrzucają gałązki. Myślę jednak, że to moja wina. Bardzo długo stały na dworze i wiatr nimi smagał i przewracał doniczki. Bojąc się zalać roślin i pewnie je też podsuszyłam za mocno.
Grażka, maranta bardzo łatwo się ukorzenia w wodzie, sama się zdziwiłam jak po 5 - 6 dniach zobaczyłam korzonki. Ważne by szczepka miała takie"kolanko", bo stamtąd wypuszcza korzenie. Maranty nie lubią słońca. Moja jest w miejscu załamania dachu nad ścianą a nad tym okno dachowe, które daje światło trochę wyżej.
Dzisiaj zdjęcia tego co mi aktualnie rozkwitło.

Tereso, właśnie obie areukarie zrzucają gałązki. Myślę jednak, że to moja wina. Bardzo długo stały na dworze i wiatr nimi smagał i przewracał doniczki. Bojąc się zalać roślin i pewnie je też podsuszyłam za mocno.
Grażka, maranta bardzo łatwo się ukorzenia w wodzie, sama się zdziwiłam jak po 5 - 6 dniach zobaczyłam korzonki. Ważne by szczepka miała takie"kolanko", bo stamtąd wypuszcza korzenie. Maranty nie lubią słońca. Moja jest w miejscu załamania dachu nad ścianą a nad tym okno dachowe, które daje światło trochę wyżej.
Dzisiaj zdjęcia tego co mi aktualnie rozkwitło.

- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę że dziś u ciebie kwitnące w wydaniu WHITE.
Sliczne
Sliczne
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.