Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Ło matko ;:oj ale mega selery, moje przy Twoich to mikrusy ;:306
Dynie śliczne.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam ,miłych gości ,pogoda cudna ,ja dzisiaj w ogrodzie ,już jedna z rabat robiona pięknie ,a reszta czeka w kolejce ,oj długa ta moja kolejka ;:306, wszystkie liście z selerów się suszą ,bo zamrażarki już nic nie przyjmą ,więc susz pójdzie do słoiczków,a korzenie część do zamrożenia ,a jutro bedzie zupa kremowa selerowa, a dzisiaj jest zupa kremowa z młodych nienarośniętych Jaśków z zielonymi strączkami ,pycha ,do krupniku takich pociętych młodziutkich zielonych strąków jest już w zamrażarce dużo na całą zimę ,zrywam je systematycznie przez cały okres wegetacji,dla tych strączków właśnie co roku sieję fasolkę Piękny Jaś ,bo nigdzie się tego nie kupi,ale w tym roku taki urodzaj na fasolę ,że mam oprócz zielonych zamrożonych suchego Jaśka około 4 kg ,a miałam tylko 6 tyczek .

Aniu,troszkę kolorów jeszcze jest ,ale dużo zniszczył mróz,dynie okrywane na noce ,żeby jak najdłużej były świeże,bo nawet nie mam gdzie schować przerobione ,no i muszę dziewczynkom zawieźć ,moich jest dużo więcej niż te pokazane ,bo nie zdążyłam wszystkich tak ułożyć ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,selerom ani jednej sztucznej granulki nawozu nie dałam ,ale tam ziemia lekka ,rosły wczesniej poziomki a w zimie dałam sporo obornika gołębiego i selery mnie przerosły ,liście już się suszą a selerowe bułki na chwilę się utrzymają ,więc trochę dam do zamrażarki ,a resztę powoli zjemy świeże ,mam takie piękne plony ,ale niestety cukinie mi nie wyszły ,było ich bardzo mało i nic nie pojadłam ile chciałam ,raz były placuszki tylko dla mnie :uszy ,raz zupka kremowa,na drugą jest w zamrażarce i to koniec ,więc klapa wielka ,pozdrawiam ;:196
i do zobaczenia.

Dorota,selery i mnie przerosły dostały dużo to dały dużo ,dyń też olbrzymia ilość i różności odmianowe ,natomiast jak już Marysi pisałam cukinie mi nie wyszły,ale widać ,że tak musi być ,pozdrawiam i do zobaczenia ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I mój jesienny ogród ciągle jeszcze kwitnie ,chociaż zaczęło się w nim wielkie sprzątanie,zapraszam ;:180
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu natura obdziela po uważaniu Ty jesz zupę krem z selerów...moje zbyt skondensowane na taką zupę (malutkie), a ja jem zupę krem z cukinii :;230 Ogród kwitnie jesiennymi kwiatkami orgia fioletów i różu z dodatkiem białego ;:215 Podoba mi się ta chryzantema https://www.fotosik.pl/zdjecie/4e3e4a6bfbf0882f to nowy nabytek czy już zimowała? tak nam szybko to lato minęło...
Pozdrawiam i cieszę się na spotkanie ;:4 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,dzisiaj byłam na przyjęciu ogrodniczym u Dorotki Korz-om ,dzień minął fantastycznie w gronie miłych forumowych osób ,jak zawsze nagadaliśmy się ,naśmiali i najedli ,cóż chcieć więcej ,to niezapomniane chwile spędzone w doborowym ogrodniczym towarzystwie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu,tak sie cieszę ,ze się spotkałyśmy,ogrody nam jeszcze pięknie kwitną ,a u Dorotki taka ilość róż kwitnie jakby czerwiec był ,moja chryzantema jest od dawna i pięknie zimuje,lato nam szybko minęło i pewnie niedługo przyjdą szarugi jesienne ,ale dzisiejszy dzień był piękny i wspaniale się bawiliśmy ,czas tak leci ,że dopiero pisałaś ,że cieszysz się na to spotkanie ,a my już mamy po spotkaniu i zostały nam miłe wspomnienia ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Martuś widzę,że miałaś fantastyczny spotkaniowy dzień.Fajnie wam ;:215
A naszczepisz kto jest kto na tych zdjęciach ??
DzonaK

Post »

Witaj Marto
Takie spotkania są super jeszcze jak są osoby które mają dokładnie takie same zamiłowania to jest wtedy o czym rozmawiać i wymieniać się doświadczeniami . Marcinki masz bajeczne na wiosnę muszę sobie sprezentować bo nie wytrzymam he he.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

No proszę jakie miłe spotkanko :) Fajnie tak razem poplotkować sobie :) W ogrodzie już królują chryzantemy i marcinki no ale nadal pięknie kolorowo :)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Martuniu, miłe spotkanie :) Właśnie wracam z wątku Dorotki /korzo/. Twój ogród piękny jak zawsze, kipi kolorami . Roślinki w doskonałej formie . Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo słoneczka oraz pięknej jesieni :) ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I znowu miałyście spotkanie ;:136
Jak ja wam zazdroszczę tych spotkań ;:173
U mnie w pobliżu nie ma tylu forumek
Ogród prezentuje się super. Ty nic w nim nie robiłaś, ja w swoim też i w sumie nie muszę
Oczywiście jest co sprzątać, ale ja to zawsze zostawiam na wiosnę
Teraz tylko powyrywam astry jednoroczne i za chwilę smagliczkę, żeby za bardzo mi się nie porozsiewały
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martusiu co ty robisz, że masz takiego powera do wszystkich prac? ;:183 Wynalazłaś jakiś cudowny eliksir, czy co? :D Mnie ostatnio jakaś niemoc ogarnęła, zwłaszcza po kilku dniach przeziębienia dojść nie mogę do wcześniejszej aktywności...
ALe miałaś udane grzybobranie ;:oj U nas susza ogromna, w lesie znalazłam zaledwie trzy grzybki ;:145
W ogrodzie też jakieś cuda pokazujesz... irysy o tej porze???
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś ciekawa jestem czy chodzisz po lesie czy dalej w domu szalejesz? Zapomniałam Ci zabrać do Dorotki kwiatki karczochów, ale może jeszcze uda się spotkać. Jedna dynia już wylądowała w żołądkach kurzych a reszta jeszcze zdobi obejście :D Na razie o przymrozkach cisza. Ja staram się uporządkować ogród, ale mam po jednej stronie koparki robiące przepompownię kanalizacyjną a z drugiej córka sąsiadów buduje dom i maszyny szaleją więc nie czuję się w ogrodzie dobrze już od świtu. Zawsze poranek witałam sama, a teraz rozmowy i smród papierosowy wygania mnie z ogrodu. Po spotkaniu zostały miłe wspomnienia ;:4 Pozdrawiam i całuję ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam,jestem dzisiaj z Wami ,tak mnie czas pogania ,że wieczorem padam i nie mam siły wieczorem nic pisać ,pogoda cudna ,w ogrodzie prace sprzątające trwają ,a i na grzybki biegam na miejscu ,bo w świętokrzyskim podobno nie ma ,ale i ja nie mam czasu tam jechać .

Aniu dzień spotkaniowy tak szybko minął i nastała codzienność i praca ,jeszcze raz praca,ale cóż by bez niej było,Aniu na fotografii na której stoimy razem od lewej Marysia -Maska,koło niej Kasia -mymysteryy,za nimi w środku Mirek -z,obok Kasi mąż Marysi -Maski Mareczek ,potem ja w bluzce w paski niebieskie ,w czerwonym polarze Irenka -rzepka ,za nią Dorota -korzom a ostania z prawej Beatka -whithedame .pozdrawiam ;:168

Joasiu,spotkania są rewelacyjne i zawsze za krótkie ,bo nam ciągle mało,rozmowom o roślinach nie ma końca ,ale my to bardzo lubimy ,Marcinki bardzo zdobią ogród o tej porze ,a zwłaszcza przy takiej pięknej słonecznej pogodzie ,sam miód w ogrodzie ,pozdrawiam ;:168

Mariuszu,takie spotkania zawsze są miłe,bo bardzo się polubiliśmy i rozmowom na wszystkie ogrodnicze tematy nie ma końca ,te kolorowe Marcinki i chryzantemy upiększają ogród i pięknieją w słonecznych promieniach ,pozdrawiam :wit

Bogusiu,lubimy się razem spotykać ,chociaż na co dzień nie mamy czasu ,to czasem w niedzielę potrafimy się razem spotkać wszyscy razem ,ogród pięknie wygląda zwłaszcza w promieniach słońca ,pozdrawiam ;:168

Gosiu-Margo2,forumki na pewno się znajdą ,tylko trzeba się dogadać ,my często sie spotykamy ,teraz coś zaczęłam sprzątać w ogrodzie ,ale od lipca nic nie robiłam ,ale na wiosnę miałabym za dużo do zrobienia ,wiec zaczęłam już teraz ,i ile zdążę to będzie jak znalazł ,pozdrawiam gorąco ;:168

Gosiu clem3 ,ja nie wiem czy to power,,tak jakoś samo idzie do przodu ,ale jak pomyślę to chyba dużo zrobiłam ,czasem też mnie niemoc ogarnia ,ale odpocznę i znowu się zbieram ,grzybków chciałabym mieć więcej ,ale nie ma za dużo teraz ,u nas trudne warunki do zbierania ,a w świętokrzyskie na razie nie jadę ,bo nie mam czasu ,a tam też bardzo sucho i nie ma grzybków,ale jakbym tam była dłużej to na pewno codziennie coś by się przyniosło i powoli by przybywało,byłam z mężem u nas i po tych górach i dolinach obeszliśmy i coś znowu znaleźliśmy ,więc powoli przybywa co nieco ,w ogrodzie zakwitły irysy i to chyba trzy kolory,więc jest kolorowo,pozdrawiam ;:168

Marysiu,chodzę trochę po lesie ,chociaż nie lubię u nas bo warunki są fatalne i ja nie mogę wyspindrać się pod górę jak zejdę do wąwozu ,myślę ,że z dyń też zjecie pyszną dyniową zupkę ,nie tylko kurki dostaną ,ja też sprzątam powoli w ogrodzie ,czasem jadę na grzybki u nas jak Boguś ma czas jechać i tak czas beznadziejnie szybko leci ,pogoda jest cudna ,chociaż gdyby popadało to może i grzybków byłoby więcej ,bo widać ,że chciałyby rosnąć ,ale mają za sucho ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tyle trzy dni temu znaleźliśmy z mężem pięknych prawdziwych grzybków.
Obrazek

Obrazek

Teraz co nieco z ogrodu ,zapraszam ;:180

Stipa brachytricha
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pyszne żółciutkie jabłuszka
Obrazek

Obrazek

cytryniec chiński
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ścieżka zasypana liśćmi
Obrazek

Jastruń późny i owoce róży
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marta ogród jak zawsze piękny, urzekła mnie ta trawka jej kłosy są w odcieniach fioletu czy zdjęcie tak przkłamało
https://images92.fotosik.pl/55/bfda0c1f6b2549c4.jpg
Grzybobranie udane, same prawdziwki, a mówią że grzyby tego roku nie rosną, to nieprawda, jak się ma swoje miejsca w lesie zawsze coś się w koszyku do domu przyniesie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”