A tu porównanie marenki zeszłorocznej i tegorocznej. Ta odmiana była u mnie najbardziej plenna, z jednego krzaka wyszło 9 tykw.

Częśc rzeczywiscie była juz podsuszona i duuuużo lżejsza więc zobaczymy jaki będzie finisz. Dzisiaj juz mi przeszło ale wczoraj rano miałam się popłakac bo mam ich około 70 sztuk i odmiany których jeszcze nie miałam wiec tym bardziej byłoby żal.
 Częśc rzeczywiscie była juz podsuszona i duuuużo lżejsza więc zobaczymy jaki będzie finisz. Dzisiaj juz mi przeszło ale wczoraj rano miałam się popłakac bo mam ich około 70 sztuk i odmiany których jeszcze nie miałam wiec tym bardziej byłoby żal.

Nigdy nie czekałm do ostatniej chwili, tez gdzies czytałam, ze zostawione na mróz i potem tylko myte z pleśni...nie wiem czy nie u Seszen
 Nigdy nie czekałm do ostatniej chwili, tez gdzies czytałam, ze zostawione na mróz i potem tylko myte z pleśni...nie wiem czy nie u Seszen  jakimi farbami malujecie? ja juz przekopałam dużo stron z rozmaitościami i ostatnio kupiłam tusze akrylowe i sa lepsze od farb akrylowych tylko ta cena
 jakimi farbami malujecie? ja juz przekopałam dużo stron z rozmaitościami i ostatnio kupiłam tusze akrylowe i sa lepsze od farb akrylowych tylko ta cena  w środku maluje farba do skór, obrabiam tez frezami protetycznymi. Kupiłam nawet ostatnio wypalarkę ale na razie się szkolę na ubiegłorocznych odpadach. Problem największy stwarza mi narysowanie wzoru odrecznie. jak Wy sobie radzicie. Czytałam, ze papier kredowy, drukarka laserowa i transfer na tykwe (nawet są takie preparaty do transferu) ale zeby były takie wzory samoprzylepne to byłoby extra.
 w środku maluje farba do skór, obrabiam tez frezami protetycznymi. Kupiłam nawet ostatnio wypalarkę ale na razie się szkolę na ubiegłorocznych odpadach. Problem największy stwarza mi narysowanie wzoru odrecznie. jak Wy sobie radzicie. Czytałam, ze papier kredowy, drukarka laserowa i transfer na tykwe (nawet są takie preparaty do transferu) ale zeby były takie wzory samoprzylepne to byłoby extra.

no i ta cena, rzeczywiście trzy razy tańsza niz tusze akrylowe. Farbe do skóry kupiłam na allegro a tusze w sklepie plastycznym. Jakby jeszcze z tymi wzorami rysowanymi było prościej...
 no i ta cena, rzeczywiście trzy razy tańsza niz tusze akrylowe. Farbe do skóry kupiłam na allegro a tusze w sklepie plastycznym. Jakby jeszcze z tymi wzorami rysowanymi było prościej...