Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Zapraszam do ogrodu ,dawno w nim nie byliśmy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mój lasek brzozowy już troszkę zasypany liśćmi
Obrazek

miskant Silberspinne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje dyniowisko
Obrazek

i drugie dyniowisko
Obrazek

derenie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

fuksja bylinowa pięknie się rozrosła
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś współczuję strat, czy już kiedyś też nie miałaś problemu po burzy, coś mi się wydaje? Mieszkacie w jakimś epicentrum! ;:oj Ja też miałam problem z laptopem, bo nie wiedziałam że nie lubi herbaty :;230 ;:304 Ale na szczęście włączył się system naprawczy i jakoś chodzi, ale jeden dzień myślałam że czeka mnie większy wydatek.
Ogród podlany, tunel powoli wyłączam z upraw i ogólnie jesień u progu! U Ciebie piękne jak zwykle dalie, trawy i cleome :D Fuksja i u mnie ładnie rośnie i co na nią patrzę to widzę Ciebie ;:167 Dyniowisko jeszcze takie zdrowo wyglądające! chociaż kulek pomarańczowych nie widzę ale liczę na nie. Najbardziej wzruszają mnie derenie, mają takie cudne koraliki :D Po zawilcach u mnie wspomnienie, dawno przekwitły!
Nie przemęczaj się tak, zwolnij trochę! bo życie to nie tylko maliny i pomidory :uszy Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit

Piękne hortensje.Wszystkie dla mnie cudne.Ja w nich zakochałam się kilka lat temu, i tak co roku jakąś dokupuję.
A twoje piękne.Trawy imponujące. Duże kępy i wielkie.Ale to wiem, ze takie odmiany.Ja dopiero kilka trawek mam.
I piękną fuksja to ta bylinowa ??
Inna niż moja.
To ją okopczykować tylko na zimę ??
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś u Ciebie jak zwykle smacznie ;:137 Mniam.
Twój lasek brzozowy jest boski, ile ma lat?
Dzisiaj na targach widziałam katalpy, ale były takie duże, że nie zmieściłyby się do samochodu ;:oj Kiedyś na pewno kupię.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś grzybki rosną!Pewnie już śmigasz po lesie!Ogródki niech czekają! ;:65
DzonaK

Post »

:wit Marta najważniejsze , że się wszystko udało i wróciłaś do nas :lol: . Hortensje piękne jak zawsze i te anielskie trawy będę się nimi zachwycać za każdym razem kiedy Cię tylko odwiedzę. Takie duże pole dyniowe to i pewnie plony galante :lol: na pewno jest co robic . Pracy nie brakuję jak się ma ogród . ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, wcale się nie dziwię, że nie masz czasu, ani chęci na ogród
Przecież Ty zapracowujesz się z tymi przetworami
Może ich jest trochę za dużo?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu , ten rok jest wyjątkowo obfity w owoce i warzywa , a mając swoje tak jak Ty i to w takiej jlości , to trzeba się napracować żeby nic się nie zmarnowało i powiem szczerze , że troszkę się niepokoję bo właśnie jestem na etapie robienia warzywnika pod przyszłoroczne uprawy .Z pewnością jednak nie będzie to zbyt duży areał , taki na bieżące potrzeby i moje możliwości czasowe .Nie mogę zbytnio więc szaleć :;230 . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martuś zaliczyłm kolejny wirtualny spacerek tym razem po Twoim ogrodzie... jako rekonwalescentka dobrze się czuję w takim miejscu

Obrazek

Pozdrawiam ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Fajnie, że pokazałaś swój lasek brzozowy, bardzo go lubię ;:173
Ale dyniowisko ;:oj Ja sobie w tym roku posiałam kilka ziarenek dyni ozdobnych, nawet że ładnie wzeszły i nawet obdarzyły mnie kilkunastoma sztukami :lol: Twoich pewnie by wystarczyło dla całego wojska :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich gorąco tyle czasu mnie tu nie było,nie wyrabiam tej jesieni ,ale przygodę z pomidorami już zakończyłam ,wszystko zebrane ,przerobione ,dzisiaj ostatni gar uduszonych pomidorków jutro pójdzie na przecier i do słoiczków ,sporo pomidorków ususzyłam ,czego nigdy wcześniej nie robiłam ,już zalane oliwą ,pięknie wyglądają ,moja spiżarnia już nie chce niczego pomieścić ;:306 ,a ja dalej coś bym jeszcze przerobiła :;230 ,ale teraz może na grzybki ,już raz byłam z Marysią ,ale na krótko ,dzisiaj znowu zebraliśmy 4 kg malin ,końca ze zbiorami nie widać .

Marysiu,już raz miałam wszystko zepsute przez pioruny,cóż poradzić ,ogród dalej radzi sobie sam bo ja zajęta wszystkim innym :uszy ,dyń jest sporo,więc będzie co wywozić i przerabiać ,ja jeszcze nie zaczęłam nic z nich robić ,zostawiam na potem ,fuksje i u mnie pięknie rosną ,Marysiu ja chyba muszę tak robić ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Aniu,tak moja fuksja jest inna niż Twoja ,więc może na wiosnę się wymienimy,moje pięknie się rozrosły,na zimę możesz okopczykować i przykryj gałązkami jodły lub świerka i możesz kartonem do góry nogami,moje ładnie przezimowały ,ale nigdy nie wiadomo jaka będzie zima ,pozdrawiam :wit :wit

Kasiu,pewnie i u Ciebie spiżarnia zapełniona ,lasek ma może 7 lat ,tak dokładnie nie pamiętam bo czas tak zwariowanie leci ,moje katalpy przy placyku są szczepione na pniu,żeby tworzyły ażurowy dach,a od dołu jest tylko 2 metrowy pień ,pozdrawiam ;:168

Bożenko,ja nie bardzo chcę chodzić po górach na grzybki ,bo przerażają mnie wąwozy i góry,a w świętokrzyskim nie było jeszcze prawdziwków dużo,może jeszcze pojadę ,pozdrawiam ;:168

Asiu,traw mam sporo i wszystkie są cudowne ,dyniowe plony bardzo galante ,będzie ich przeróbka ,ale po grzybobraniu,pozdrawiam

Gosiu,przetwory już mają się ku końcowi ,chociaż ciągle coś mnie jeszcze kusi zrobić ,tylko spiżarnia przeładowana ,w ogrodzie jeszcze nic nie robiłam i chyba czas sie zabrać za niego ,ale nie powiem bo ładnie kwitnie i nic sobie nie robi z mojej nieobecności,chociaż codziennie go oglądam jak idę po owoce ,warzywa albo do kompostownika ,pozdrawiam :wit

Eluś ten rok przeszedł sam siebie z plonami ,ja nie nadążam zrywać i przerabiać i dalej końca nie widać ,wszystko prosi weź mnie ,wsuwam co mogę ,ale i tak nie daję rady,a też nie lubię marnowania ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,w tym miejscu jest szczególny mikroklimat i możesz sie w nim wspaniale czuć i ja lubię przysiąść na ławeczce i czerpać cudowną energię ,pozdrawiam ;:168

Gosiu clem3,lasek to też moje ulubione miejsce w ogrodzie ,moje dynie są pysznie jadalne ;:306 ,nie sieję ozdobnych ,jakoś mi nie potrzebne i boję się ,żeby się nie pokrzyżowały z jadalnymi ,nie wiem ile ich będzie ,ale nieraz mam ich bardzo dużo ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem dzisiaj ,żeby włożyć trochę zdjęć i wszystko poszło gdzieś w świat i cała moja praca znikła muszę wstawić wszystko od nowa ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

fuksja bylinowa,pięknie się rozrosła
Obrazek

Obrazek

cudownie teraz zakwitł pięknym i dużym bukietem Jastruń późny
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit
Zaczynam spacer dzisiaj od twojego ogrodu :)
A tyle jeszcze pięknych kolorów i kwitnień , które bardzo radują serce i oczy :)
Ale ten biały floks mocno szpiczasty, fajny inny. :)
A co jest za trawa z nim na zdjęciu ??
Chyba taką samą mam :)
Cleome piękny kolorek .U mnie gdzieś przepadły.
Twój hibiskus bylinowy jest cudny, i kolorek i chyba kwiat ma wielki ? Mój czerwony już przekwitł.A białawy jeszcze kilka pączków ma.
Fuksja śliczna .Duża. ;:215
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Martusiu melduję się i u ciebie :wit
Zaglądam po cichu,ale od czasu do czasu pozostawię ślad po sobie :wink:
Zaglądam cichaczem i podziwiam twój cudny ogród ;:167 ;:167 ;:167
Ja nie umiem zajrzeć na forum nie zaglądając do ciebie i kilku innych cudnych ogrodów,które od początku są dla mnie bardzo ważne i warte uwagi.Cieszę się,że mam taką możliwość i czynię to z ogromną przyjemnością.Masz tyle dobroci w swoim ogrodzie ,że ja odwiedzając dużo się jeszcze uczę i poznaję nowe roślinki,dziękuję ;:180 ;:180 ;:180
Nie jestem tak szczegółowo wymienić co mi się podoba bo po prostu wszystko mi się strasznie podoba ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś jaki śliczny ten jastruń ...nie mam go ;:185 U mnie strasznie szybko wszystko przekwita białe rozchodniki już zszarzały :wink: Jakoś straciłam chęć do zbiorów i wszelkich przetworów, właściwie to nawet w ogrodzie niewiele robię, jedynie wyrwane chwasty rzucam kurkom a te france nawet jajek nie noszą....odpoczywają, ale po czym? przecież nie robiły żadnych przetworów :;230
W nocy lało, a w dzień już nie i w południe zaświeciło słonko. Trzeba było zmienić garderobę na cieplejszą. bo od jutra mamy jesień :uszy Pozdrawiam jesiennie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”