Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Martuś po tak długiej niebytności w ogrodzie ... Pierwsze kroki po powrocie, to pewnie będzie wieczorny spacerek po ogrodzie,,, Ja tak robię po powrocie ze szpitala,,, zdjęcia zdjęciami ale nie ma jak na żywo... Tylko nie zabieraj się ostro za pracę bo po zabiegach to jednak troszkę trzeba odpocząć, żeby zadziałały ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martuś, teraz to Cię długo nie będzie widać na forum, przy takiej ilości pomidorów! A jeszcze trzeba obejrzeć wszystkie kwitnące piękności ;:oj Mnie nie było w domu tydzień i wróciłam w nocy to z latarką biegałam po ogrodzie, bo do rana było długo :wink:
U Ciebie mogę wszystko oglądać o każdej porze :D bez latarki!
Odkryłam floksy plamiste - mają takie ogromne wiechy! Piękne!
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marta wróciłas to teraz siedzisz w przetworach. Rozumiem, ale pokaż co tam nowego w ogrodzie. Podrawiam.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich gorąco,wróciłam w sobotę po południu,więc szybciutko obleciałyśmy ogród i pomidory z koleżanką z którą byłam w sanatorium,mój mąż po nas przyjechał ,trochę posiedziałyśmy,zrobiłam pierogową ucztę .bo narobiłam różnistych pierogów przed wyjazdem i dzień przeleciał ,pojechała to zaraz było ciemno,,dopiero w niedzielę obeszłam spokojnie ogród ,pracy w nim mnóstwo ,bo sporo roślin przekwitło,nowe zakwitły ,ale i chwaściory wykorzystały moją nieobecność ,w pomidorach tez tyle mam pracy ,że nie wiem jak się odrobię ,a rozklekotana jestem bardzo bo tych wszystkich masażach i zabiegach ,teraz to ledwo chodzę ,dopiero za 2-3 tygodnie powinnam odczuć poprawę i nie mogę tak szybko zabrać się za pracę bo całą naprawę bym zepsuła :uszy ,mąż się starał jak mógł mnie zastąpić, w domu robił przeciery pomidorowe bo pięknie obrodziły i dojrzewają ,robił kompoty z jeżyn bo zbierał je pod lasem i w pomidorach podlewał i zasilał,niestety niczym nie opryskał bo uważał ,ze liście piękne ,ale nie sa takie piękne ,myślę jednak ,ze dam radę to poprawić .

Aniu,floksy plamiste mam 3 odmiany ,uwielbiam je ,pięknie rosną i super się rozrastają ,ligularie to to to samo co języczki,miło,że ogród sie podoba tak się staramy to cieszy ,ze jakiś efekt wyszedł ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,bardzo sie mną zajmowano przez dwa tygodnie ,trochę teraz dopiero odczuwam i muszę na trochę uważać ,żeby wszystko poskładało się w całość :uszy jestem już w domciu,w swoim łóżeczku i swoim ogrodzie ,ja teraz zamiast na wczasy leżące na plaży jadę do sanatorium gdzie mam całodobową opiekę i odnowę :uszy ,za ogrodem trochę tęsknię ,ale idzie wytrzymać ,fajnie,że floksy sie u Ciebie zaaklimatyzowały ,pozdrawiam ;:196

Bożenko,dzięki ,ze podoba sie mój ogród,floksy szybko rozbudowują swoje kępy i widać je z daleka ,pozdrawiam ;:168

Gosiu clem3 ,dlatego nie mam kur ,a tak o nich marzę ,nie chcę zostawiać nikomu problemu ,a w jesieni siedzę w lesie też sporo czasu ,ostróżki też uwielbiam ,a pod floksami jest biały tojad ,tak jest ,ze często rośliny przybywają do nas mylnie wsadzone ,ten jest zgodny ,bo to z innego ogrodu ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,moje floksy dość nawet przetrwały te deszcze i na dzień dzisiejszy dalej są piękne i się nie rozłożyły,tylko część przekwitła ,a część dokwitła ,Boguś przywiózł nas bardzo spokojnie i szczęśliwie przyjechaliśmy do domciu,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Dorota,ten floks z bliska z paseczkiem to Peprmint Twist to zwykły floks ,floksy szybko sie rozrastają i tworzą duże plamy,ta pysznogłówka Skorpion też szalenie rośnie ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,biegałam po południu po ogrodzie jak tylko przyjechałam ,i napatrzyć sie nie mogłam,że ogród dał radę sam i bardzo kwitnie ,nie bardzo mogę się zabrać za pracę ,bo mój kręgosłup i moje ciało teraz dochodzi do siebie i muszę bardzo uważać ,żeby nic nie zepsuć ,myślę ,że dwa,trzy tygodnie muszę odczekać ,pozdrawiam ;:168

Martuś,no powiem szczerze ,ze mam sporo pracy w pomidorach ,troszkę się zaniedbały ,niby juz dwa dni z odpoczynkiem robię i nie zrobiłam ,bo nie mogę sie absolutnie przeforsować ,no i jeszcze te upały dają w kość ,floksy plamiste są cudne ,ja mam trzy odmiany Rosalindę, Natashę i Deltę ,pozdrawiam ;:168

Ala,za dużo nie robiłam po powrocie przetworów ,bo tylko 9 słoików kompocików jak mąż nazbierał mi trochę malin (dopiero się zaczynają )i aronii,ale jak wróciłam to bardziej siedzę w pomidorach bo bardzo duże zaległości pielęgnacyjne się u nich zrobiły,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

W Twoim ogrodzie Marto niczym w arboretum... :shock: Wszystkie rośliny takie bujne i rozrośnięte... ;:333 ;:63 Widać jak dbasz o nie a one odwdzięczają się swoją krasą!
Miłego dnia mimo upału! ;:196 !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maruś tej pracy tymi pre tworami to teraz jest ciągle. :roll:
Ale cóż to taka pora roku i piękna w ogrodzie i pracowita dla nas rożnymi rzeczami.
Dobrego dnia życzę.Ma by najbarwniej gorący :roll:
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Martuś życzę jak najlepszych efektów po sanatoryjnym pobycie.

Wiesz, że fascynuje mnie Twój ogród, ale tym razem ostróżki mnie powaliły na kolana i naparstnicowa kępa ;:oj

Co do podziwów nad przetworami to ;:180

Pozdrawiam i dobrego weekendu ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co tu tak cicho, nie ma nowych zdjęć, pewno Marta urzęduje w kuchni i zapełnia przetworami spiżarkę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ostróżki jak zwykle masz wypasione ;:63 Zawsze czekam na nie z utęsknieniem, bo mało gdzie można zobaczyć takie cuda. Ale i nad floksami się zatrzymam, bo dla mnie floks, to zawsze był floks. A tu się okazuje, że te najcudniejsze to plamiste ;:oj To moje chyba zwykłe jakieś, bo takich kwiatów nie mają.
Dobrze, że wypoczęłaś, nabrałaś siły. I dobrze, że zdajesz sobie sprawę, że przesadzić z pracą teraz nie możesz. Pokaż swoje pomidorki, żebyśmy mogli nie tylko o nich czytać, ale i podziwiać.
Ciekawe co u Ciebie teraz kwitnie, pochwal się ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wiem, że dużo roboty, ale jakieś zdjęcia to mogłabyś wstawić
Fajnie, że byłas z koleżanką, zawsze to raźniej.
Ja od jutra zaczynam urlop, ale czy wyjdę do ogrodu?
Za duże upały chyba, a ostatnio bardzo jestem na nie wrażliwa
U mnie pomidorki też obrodziły, ale nie mam ich aż tyle żeby przerabiać.
Ot, tak na codzienne spożycie
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martuś, podejrzewam, że budujesz jakąś wielką piwnicę na słoiki, a przecież miałaś się pooszczędzać po zabiegach sanatoryjnych ;:124
W ramach odpoczynku zalecany spacerek z aparatem po ogrodzie!
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dzisiaj ten widok szczególnie popodziwiam. ;:oj Podładowałaś baterie, teraz pewnie szalejesz w kuchni z przetworami i pielęgnujesz ogród. :)
Pozdrawiam ciepło. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Mirek19
1000p
1000p
Od: 20 maja 2016, o 13:20

Post »

Puk,puk,
Martuś, pięknie tu u Ciebie ;:215
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Sobie jaka piękna ta kępa białego floksa. ;:108
I ja mam to. Tylko może 1/ 3 tego co u ciebie. :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich gorąco ,znowu znikłam na chwilkę ,ale mam nadzieję ,ze mi wybaczycie ,po prostu nie wyrabiam przy przetworach,upałach i po sanatorium i wieczór jestem zmęczona bardzo ,że nie byłam w stanie tutaj siedzieć ,wczoraj byłam na spotkaniu forumowym i może to spotkanie doda mi sił ,towarzystwo było doskonałe a ja odnalazłam się na nowo i myślę ,że zmęczenie też ustąpi na tyle ,że będę mogła tutaj częściej bywać ,chociaż upały dalej są zapowiadane ,ale wtedy robię zaprawy do spiżarni bo tyle własnych plonów zbieram .

Maryniu,co roku dbam o rośliny do połowy lata .potem radzą sobie same ,teraz robię przetwory ,potem są grzyby i z nich przetwory i też mnie nie ma ,ale ogród sobie radzi ,chociaż teraz dużo jest roślin do wycięcia ,bo po prostu przekwitły,pozdrawiam ;:196

Aniu,gorąca dają nam popalić jak trzeba iść do pracy w ogrodzie ,ale cóż musimy i to przetrwać ,a przetwory też czasowo absorbujące ,ale uwielbiam wypełniać spiżarnię ,teraz zabrałam się za sałatki z ogórków i przeciery z pomidorków ,pozdrawiam :wit

Beatko,myślę ,że coraz lepiej czuję sie po sanatorium ,chociaż pierwsze dni były nie do zniesienia z bólem ale od czego są tabletki :uszy jak bardzo potrzeba ,ostróżki uwielbiam i staram się mieć ich więcej i więcej ,przetwory robię z pasją i ciągle coś nowego wymyślam ,pozdrawiam ;:196

Dorota,zgadłaś,ja się produkuję w kuchni ,a potem padam ,myślę ,ze mój stan po sanatorium zaczyna sie poprawiać i może będą mogła więcej ,pozdrawiam :wit

Iwonko, ostróżki to moja pasja ,podobnie jak piwonie ,floksy też kocham ,wszystkie sa cudne ,ale plamiste mają inny wygląd, nieco obfitszy ,wypoczęłam ,ale teraz muszę na chwilę uważać i nic nie mogę się przemęczyć,chociaż i tak muszę pracować ,pokażę co u mnie sie dzieje ,pozdrawiam ;:196

Gosiu,co roku wyjeżdżam do sanatorium prywatnie z koleżanką ,tak dla wypoczynku i dla poprawy zdrowia ,ja tez w te upały nie robię nic na polu ,rano zbieramy plony a potem przerabiam w domu i tak bez końca ,pozdrawiam ;:168

Martuś,trochę się oszczędzam ,ale te przetwory sa silniejsze ode mnie ,spiżarnie mam ,tylko trzeba ją teraz wypełnić ;:306 i intensywnie to robię ,zdjęć tez sporo zrobiłam tylko nie mam czasu a wieczór siły usiąść przy laptopie i to cały problem ,ale postaram sie poprawić ,pozdrawiam ;:168

Soniu,w ogrodzie kwiatowym praktycznie mnie nie ma tylko w pomidorkach ,ogórkach i malinkach teraz siedzę ,a potem wiadomo -przerabiam ;:306 ,więc wieczór nic już nie mogę ,wczoraj usnęłam nie wiadomo kiedy ,jak dziecko, bo wróciłam z sympatycznego spotkania ze śląska ,radosna i pełna pozytywnych emocji bo spotkałam się z takimi zakręconymi jak ja ,pozdrawiam ;:196

Mireczku ,witaj w moim ogrodzie ;:180 miło,że się podoba i zapraszam znowu ;:65

Aniu,ten floks bardzo szybko sie rozmnaża ,podziel go na wiosnę i będzie dużo ,pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”