Moim zdaniem za mało masz tych pięknych roślin w kolekcji i za mało ich tutaj pokazujesz. Szkoda, bo masz się czym pochwalić.

, rośliny wcale się nie skarżą na klimat, wręcz przeciwnie, udowadniają, że dobrze o nie dbasz.
 , rośliny wcale się nie skarżą na klimat, wręcz przeciwnie, udowadniają, że dobrze o nie dbasz.
 Stale podziwiam jak chętnie kwitną Twoje rośliny, w tym pokazie Gymnocalycium quehlianum i   Gymnocalycium mesopotamicum bezkonkurencyjne
 Stale podziwiam jak chętnie kwitną Twoje rośliny, w tym pokazie Gymnocalycium quehlianum i   Gymnocalycium mesopotamicum bezkonkurencyjne   świetnie pokazałeś  Gymnocalycium baldianum, ładniutkie
 świetnie pokazałeś  Gymnocalycium baldianum, ładniutkie   mammillarki nadal pięknie kwitnące, ogólnie super jak to u Ciebie
  mammillarki nadal pięknie kwitnące, ogólnie super jak to u Ciebie  

Dziwię się, że nie siedzisz przy Twoich roślinach 24 godziny na dobę
  Dziwię się, że nie siedzisz przy Twoich roślinach 24 godziny na dobę  

Ależ Henryku przecież wszystkie kaktusy są pięknehen_s pisze:Moim zdaniem za mało masz tych pięknych roślin w kolekcji i za mało ich tutaj pokazujesz

To lato jest wyjątkowe. Dużo słońca i od miesiąca w ogóle nie padało. Już są różne zakazy związane z deficytem wody.barbra13 pisze:Produkcja kwiatów idzie u Ciebie pełną parą, rośliny wcale się nie skarżą na klimat ...
Nie wszystkie. Notki w większości całkowicie sobie w tym roku odpuściły ale za to z gymnoli jestem bardzo zadowolonyAileen pisze:GymnoleStale podziwiam jak chętnie kwitną Twoje rośliny ...

Lubię w gymnolach również ich pąki to czemu by ich nie pokazywać
 A co do G. mesopotamicum to te kwiaty są powtarzalne. Rok temu też takie miał
 A co do G. mesopotamicum to te kwiaty są powtarzalne. Rok temu też takie miał   

He hewisnia897 pisze:Co za widokiDziwię się, że nie siedzisz przy Twoich roślinach 24 godziny na dobę
 Chciałbym
  Chciałbym 
Dziękujęemerald pisze:Copiapoa, G. friedrichii, G. mesopotamicum

, a najfajniejsza M.baumii i ostatnia suleczka. Chociaz nie wiem, czy powinnam coś wyróżniać, pozostałe też bardzo zadbane, niemalże prosto od fryzjera i ze świeżym makijażem
 , a najfajniejsza M.baumii i ostatnia suleczka. Chociaz nie wiem, czy powinnam coś wyróżniać, pozostałe też bardzo zadbane, niemalże prosto od fryzjera i ze świeżym makijażem  .
 .

- wyjątkowej urody kwiat. Pozostałe rośliny również posiadają kwiaty, bardzo przyjemne w oglądaniu, szczególnie te z wianuszkami drobnych kwiatuszków na swoich korpusach.

. Ale mnie się podoba najbardziej to, że pokazujesz całe rośliny, z widocznym pędem, a nie tylko kwiaty
. Ale mnie się podoba najbardziej to, że pokazujesz całe rośliny, z widocznym pędem, a nie tylko kwiaty  .
.

Mammillarki jak zawsze pięknie i obficie kwitnące
  Mammillarki jak zawsze pięknie i obficie kwitnące   
   brawa również dla notków, chamaków i ślicznej sulki
  brawa również dla notków, chamaków i ślicznej sulki