Twój aparat też nie próżnuje i zdjęć masz bez liku a wszystkie warte pokazania ogrodowe piękności......
Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
Ładnie temu pawiu
z tą hortensją
Twój aparat też nie próżnuje i zdjęć masz bez liku a wszystkie warte pokazania ogrodowe piękności......
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Piękne ujęcia bajkowego ogrodu. Nie wiadomo na czym skupić uwagę bo wszystko cudownie wygląda.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu coś mnie ciągnie do jeżówek, może podjadę do szkółki, tam widziałam kilka odmian. Tylko gdzie ja to posadzę
Za to Ty kupiłaś ciekawe nowości, znowu będzie co podziwiać.
Za to Ty kupiłaś ciekawe nowości, znowu będzie co podziwiać.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Śliczne zdjęcia z ogrodu, masa kwiatów , latarnie, kamienie, ozdoby...cudnie. Posadziłam dwa kolorki gipsówki, jedna wyszła i padła , druga nie wyszła
Byłam w Wojsławicach , cudne i tanie były Hibiskusy bylinowe. Jak się zaczynały to kupowałam po 50 zł, teraz bratowa kupiła po 10 zł . Jak spadła cena, no i dobrze bo one szybko padają, przynajmniej u mnie

Byłam w Wojsławicach , cudne i tanie były Hibiskusy bylinowe. Jak się zaczynały to kupowałam po 50 zł, teraz bratowa kupiła po 10 zł . Jak spadła cena, no i dobrze bo one szybko padają, przynajmniej u mnie
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
irpam-Irenko Ja juz upycham.Za gęsto już jest.Ale kiedyś się coś to wszystko zmieni, przesadzi w inne miejsce.Trochę roślin już będzie..To dobrze ci mąż mówi.
Ale doskonale ciebie rozumiem.Zawsze coś jeszcze się chce.Zastanawiam się, czy kiedyś będzie koniec z tym dokupywaniem nowych roślin ?
Ja sama dokupywała, kupowałam i kupuję.Wszystkie rośliny, drzewa, krzaczki to tylko i wyłącznie moja inicjatywa.Kiedyś mój eM pytał i gdzie ty to wszystko zmieścisz.?Teraz już nic nie pyta.I tez jest zadowolony
Czerwoną pełna jeżówkę Eccentric kupiłam w ubiegłym roku w sklepie ogrodniczym z 2 kwiatkami w lipcu czy sierpniu.
Hortensja Bobo jest piękna .A Limelight mam 1 większą na pełnym słońcu, ta seledynku nie ma.I drugą mniejszą dokupiłam .a w ogóle to hortensji ma kilkanaście
liliowce będą coraz pokazywane, bo to ich czas.Nowe nabytki jeszcze nie obfociłam
delosperma-Marysiu Gipsówki są ładne i do każdych roślin pasują.A te pełne to takie cudeńka.Dobrze i rosną i zimują.
maniolek-Mariuszu Dziękuję bardzo za pochwałki.
tara-Aniu Pełna gipsówka była kupiona jako kwitnąca sadzonka chyba z 6-7 lat temu.Zimuje i rośnie dobrze.Ta zwykła kupiona w kapersie w Biedronce i też rośnie dobrze.
Oj wiesz jak to z mamami i z ogrodnikami.
Ale ja tez juz widzę,że zaczynam się robić podobna z pewnymi zachowaniami do mamy i babci.
marpa-Maryniu Dziękuję.Pawie są dwa.I chyba pasują do roślin .Oj, nie, nie moj aparat nie ma urlopu

Liliowce

szyszunia-Iwonko Dziękuję za iłe słowa.
Wiesz, mi prawie wszystko z roślin podoba się. i dużo naściągałam
korzo_m-Dorotko Ja już sobie ogrodu nie wyobrażam bez jeżówek.A jak kupisz, to miejsce się zawsze znajdzie.Najwyżej poganiasz trochę po ogrodzie z doniczka, jak ja zuj to robię.
karolacha-Karolinko Dziękuję za dostrzeżenie wszystkiego.I miłe słowa.Dla ogrodnika to bardzo ważne.
Tych Wojsławic to ci zazdraszam .Ja nigdy tam nie była.A ode mnie to za daleko tak na jeden dzień
O Hibiskusy bylinowe., po 10 to tanie i to bardzo!J mam dwa.I dwa kiedyż mi padły.a te co mam biały zuj ze 4 lata.a drugi od i biegłego roku.Ale też więcej wówczas kosztowały.
u nie widziałam po 38 zł.

Lilie - jeszcze dużo mam w pączkach

Ja sama dokupywała, kupowałam i kupuję.Wszystkie rośliny, drzewa, krzaczki to tylko i wyłącznie moja inicjatywa.Kiedyś mój eM pytał i gdzie ty to wszystko zmieścisz.?Teraz już nic nie pyta.I tez jest zadowolony
Czerwoną pełna jeżówkę Eccentric kupiłam w ubiegłym roku w sklepie ogrodniczym z 2 kwiatkami w lipcu czy sierpniu.
Hortensja Bobo jest piękna .A Limelight mam 1 większą na pełnym słońcu, ta seledynku nie ma.I drugą mniejszą dokupiłam .a w ogóle to hortensji ma kilkanaście
liliowce będą coraz pokazywane, bo to ich czas.Nowe nabytki jeszcze nie obfociłam
delosperma-Marysiu Gipsówki są ładne i do każdych roślin pasują.A te pełne to takie cudeńka.Dobrze i rosną i zimują.
maniolek-Mariuszu Dziękuję bardzo za pochwałki.
tara-Aniu Pełna gipsówka była kupiona jako kwitnąca sadzonka chyba z 6-7 lat temu.Zimuje i rośnie dobrze.Ta zwykła kupiona w kapersie w Biedronce i też rośnie dobrze.
Oj wiesz jak to z mamami i z ogrodnikami.
marpa-Maryniu Dziękuję.Pawie są dwa.I chyba pasują do roślin .Oj, nie, nie moj aparat nie ma urlopu

Liliowce

szyszunia-Iwonko Dziękuję za iłe słowa.
Wiesz, mi prawie wszystko z roślin podoba się. i dużo naściągałam
korzo_m-Dorotko Ja już sobie ogrodu nie wyobrażam bez jeżówek.A jak kupisz, to miejsce się zawsze znajdzie.Najwyżej poganiasz trochę po ogrodzie z doniczka, jak ja zuj to robię.
karolacha-Karolinko Dziękuję za dostrzeżenie wszystkiego.I miłe słowa.Dla ogrodnika to bardzo ważne.
Tych Wojsławic to ci zazdraszam .Ja nigdy tam nie była.A ode mnie to za daleko tak na jeden dzień
O Hibiskusy bylinowe., po 10 to tanie i to bardzo!J mam dwa.I dwa kiedyż mi padły.a te co mam biały zuj ze 4 lata.a drugi od i biegłego roku.Ale też więcej wówczas kosztowały.
u nie widziałam po 38 zł.

Lilie - jeszcze dużo mam w pączkach

- anabuko1

- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Aniu dmuchałam w chmurki do forumkowych ogródków u mnie ok.13,oo solidnie przez ok.1 godz.polało, a teraz ponownie za oknem pada deszczyk i tak ma być do piątku , schowaj węże nie tańcz z nimi po ogrodzie a do tańca zaproś M 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Same hostowe okazy u Ciebie Aniu dorodne i zadbane!
Miłego dnia!

Miłego dnia!
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
U mnie niestety ta ciemna rudbekia nie przezimowała
Miałam nadzieję, że choć rozsieje się jak jej żółte koleżanki, ale niestety podziękowała za gościnność...
Twoimi liliowcami zachwycam się od dawna i z niecierpliwością czekam na czas, gdy moje nowości będą tworzyły takie kępy
Jeżówki też już u ciebie pięknie kwitną
Twoimi liliowcami zachwycam się od dawna i z niecierpliwością czekam na czas, gdy moje nowości będą tworzyły takie kępy
Jeżówki też już u ciebie pięknie kwitną
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Uwielbiam spacerować po Twoim ogrodzie i podziwiać przepiękne wysepki kwieciste!
Lilie (moje ulubione rośliny) cudnie Ci ozdabiają otoczenie
Pozdrawiam cieplutko z gorącego Płocka.
- anabuko1

- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aniu, oglądam Twój ogród na wczasach więc na szybko ale jak tu nie skomentować takich zdjęć
Widzę, że masz dużo róż. Twój Tom Tom podzieli los moich trzech Queen Elizabeh - też mnie nie jakoś nie porywają a ponieważ rosną w bardzo widocznym miejscu, to będą musiały ustąpić. Munstead Wood ma takie aksamitne płatki, bardzo ładny kwiat, prawda? Mam apetyt na tę różę na wiosnę. Masz świetne liliowce i bardzo mi się podoba rząd niebieskich kolczastych kul, coś jakby mikołajek
.
- anabuko1

tara-Aniu Oj, niestety jeszcze deszczyk do mnie nie doszedł.znowu podlewałam.
Może przyjdzie w nocy albo jutro do mnie.I do piątku ma padać ?
Z jednej strony dobrze.Niech popada.A na weekend już będzie pogoda.
Jak popada, to dopiero węże ogrodowe schowam i z mężem zatańczę.
marpa-Maryniu Oj są i małe hosty, bo słabiej rosną.Albo młode w tamtym roku kupione, czy tez w tym .
Dziękuję
clem3-Małgosiu O, to wielka szkoda ,ze ta bordowa rudbekia nie przezimowała u ciebie.ciekawa jestem jak będzie u mnie
Dziękuję w imieniu liliowców .U mnie są rożne .Już większość mają ładne kępy.Ale są i młode,Jeszcze malutkie.ale w sumie chyba wszystkie zakwitną
Jeżówki tez są różne
plocczanka-Lucynko Dziękuje bardzo za dostrzeżenie tych moich kwiatuchów, roślin i dekoracji.
to takie moje miejsce
I ty masz piękne swoje miejsce i tyle rarytasów roślinnych, kwiatowych.
I ja lubię do ciebie zaglądać
kania-Kasiu O to miło mi,że nawet w czasie urlopu zajrzałaś do mnie.Dziękuje bardzo
róz mam ok 30 czy 33.ale tylko 1/ 3 jest ładna.1/ 3 średnia.A 1/ 3 nijaka. Coś chyba z nimi nie tak robię
Tak Tom Tom idzie w odstawkę. I w to miejsce chcę posadzić jakieś okrywowe, stale kwitnące.
Munstead Wood a piękne kwiaty i kolor,ale u nie krzaczek nikły ma.
Liliowce chociaż mi dobrze rośna i kwitną.
Tak mam mikołajka w 3 miejscach ogrodu.Ładnie wygląda z innymi roślinami.

róża Elmshorn

Taką jedną jedyną większą trawkę mam .Ale nie wiem co to jest ?? Może ktoś rozpozna ??

Trawa jednoroczna - jęczmień grzywiasty
Kiedyś ze 3 lata temu mąż kupił mi sadzonkę z kłosami już na bazarku nawet , jako dodatek do prezentu imieninowego.
Nauczyłam go nie kupować wiązanek ciętych ale jeżeli już to jakieś roślinki do ogrodu czy to w doniczce .
Posadziłam go do donicy do canny i innych jednorocznych do kosza.
Potem po przymrozkach donice ze względu na canny zabrałam do piwnicy.
Na wiosnę wstawiłam do ogrodu. I sam ten jęczmień wyrósł. Musiał się zasiać.
Potem na jesieni była powtórka z donica i ponownie w tym roku go mam już 3 rok.

Clematis Jan Paweł II

Może przyjdzie w nocy albo jutro do mnie.I do piątku ma padać ?
Z jednej strony dobrze.Niech popada.A na weekend już będzie pogoda.
Jak popada, to dopiero węże ogrodowe schowam i z mężem zatańczę.
marpa-Maryniu Oj są i małe hosty, bo słabiej rosną.Albo młode w tamtym roku kupione, czy tez w tym .
Dziękuję
clem3-Małgosiu O, to wielka szkoda ,ze ta bordowa rudbekia nie przezimowała u ciebie.ciekawa jestem jak będzie u mnie
Dziękuję w imieniu liliowców .U mnie są rożne .Już większość mają ładne kępy.Ale są i młode,Jeszcze malutkie.ale w sumie chyba wszystkie zakwitną
Jeżówki tez są różne
plocczanka-Lucynko Dziękuje bardzo za dostrzeżenie tych moich kwiatuchów, roślin i dekoracji.
to takie moje miejsce
I ty masz piękne swoje miejsce i tyle rarytasów roślinnych, kwiatowych.
I ja lubię do ciebie zaglądać
kania-Kasiu O to miło mi,że nawet w czasie urlopu zajrzałaś do mnie.Dziękuje bardzo
róz mam ok 30 czy 33.ale tylko 1/ 3 jest ładna.1/ 3 średnia.A 1/ 3 nijaka. Coś chyba z nimi nie tak robię
Tak Tom Tom idzie w odstawkę. I w to miejsce chcę posadzić jakieś okrywowe, stale kwitnące.
Munstead Wood a piękne kwiaty i kolor,ale u nie krzaczek nikły ma.
Liliowce chociaż mi dobrze rośna i kwitną.
Tak mam mikołajka w 3 miejscach ogrodu.Ładnie wygląda z innymi roślinami.

róża Elmshorn

Taką jedną jedyną większą trawkę mam .Ale nie wiem co to jest ?? Może ktoś rozpozna ??

Trawa jednoroczna - jęczmień grzywiasty
Kiedyś ze 3 lata temu mąż kupił mi sadzonkę z kłosami już na bazarku nawet , jako dodatek do prezentu imieninowego.
Nauczyłam go nie kupować wiązanek ciętych ale jeżeli już to jakieś roślinki do ogrodu czy to w doniczce .
Posadziłam go do donicy do canny i innych jednorocznych do kosza.
Potem po przymrozkach donice ze względu na canny zabrałam do piwnicy.
Na wiosnę wstawiłam do ogrodu. I sam ten jęczmień wyrósł. Musiał się zasiać.
Potem na jesieni była powtórka z donica i ponownie w tym roku go mam już 3 rok.

Clematis Jan Paweł II

- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Aniu, wiesz, że podziwiam Twoje fotografie , ale dzisiejsza fotogr.jęczmienia grzywiastego i jego historia wywarła na mnie niesamowite wrażenie ..... 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu zachwycam się kwiatkami i roślinami i nowe jeszcze dojdą! ja się zraziłam ...dopóki nie zlikwiduje ślimaków nic nie sieje i nie dokupuję. Wole karmić ptaki niż ślimaki
Coś Ci podpowiem, ale nie wiem czy będziesz zainteresowana. Mam milina i rósł do góry ja Twój kwitnąc poza moim wzrokiem. Ktoś podpowiedział mi żeby go mocno wiosną ciąć, wtedy kwitnie niżej i tak robię. Tnę na jeżyka, a teraz mam mnóstwo kwiatostanów na poziomie mojego wzroku!
Coś Ci podpowiem, ale nie wiem czy będziesz zainteresowana. Mam milina i rósł do góry ja Twój kwitnąc poza moim wzrokiem. Ktoś podpowiedział mi żeby go mocno wiosną ciąć, wtedy kwitnie niżej i tak robię. Tnę na jeżyka, a teraz mam mnóstwo kwiatostanów na poziomie mojego wzroku!