Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

marpa pisze:Pan /starszy/stwierdził, żeby mieć tyle kfiotków to trza pie...ca mieć
:;230 No, cóż, trudno się z panem nie zgodzić :;230 . My tu wszyscy skrzywieni :lol: .
Aniu, narzekasz na te róże i narzekasz a wcale nie widać, żeby było na co ;:185 . No popatrz sama jakie masz pięknie! Takiej, jak Twoja Elmshorn, to nie widziałam nigdzie. Przetrzymują zimę, a nie każdemu się udaje przetrzymać różę do wiosny. Nie wspomnę już o innych okazach, te wszystkie liliowce, te mikołajki, lilie, powojniki...Aniu, masz tak bogaty ogród, że dech zapiera! ;:138 Wiele roślin nawet nie pokazujesz na pierwszym planie a masz ich całe mnóstwo. Czy mi się zdaje, czy tam z tyłu jest perukowiec już z perukami?
Edena bym teraz nie ruszała, jeżeli Ci na nim mocno zależy. To jest duży stres dla róży o tej porze. Ja próbowałam i raz się udało a raz nie. Straciłam tak dwie Rosarium Uetersen, chociaż podlewałam codziennie. A moi rodzice w środku lata przywieźli mi Sympathię prawie z gołym korzeniem i sie przyjęła. To jest loteria. No, chyba że i tak on Cię denerwuje i nie będziesz płakać jak się nie uda, to przesadzaj i podlewaj. Może się uda a jak nie, to zamówisz najwyżej nowego jesienią.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

marpa -Maryniu cieszę się że pospacerowalas
rano po moim ogrodzie. Ja rano na tygidzniu też chociaż chwilę na muszę popatrzeć na niego i roślinki załapać od niego energii. A na vwekendy to już obchody szczegolowe są i po kilka. ;:7
Mój ogród już teraz jest bogaty w różne rośliny. A pamiętam jak nie mogłam się doczekać aby w moim ogrodzie stale były jakieś kolory,coś kwitnacego . I juz tak jest. Pi ciągłym dosadzaniu. :D
Hmm ten starszy pan to na pewno nie kocha ani kwiatów ani ogrodów. I nie ja pojęcia o tej cudnej pasji i miłości do roślin. Ani tytanicznej pracy jaka trzeba wykonać aby ogrody pięknie wyglądały .
A drugą rzeczą to też prawda. Czysta prawda,że i ty i my mamy pier...ca na punkcie roślin i kwiatów. ;:306
Ja też. Ale takiego mogę mieć całe życie. ;:173
Dziękuję i tobie też miłego dnia życzę Maryniu. ;:196
krychab-Krysiu Dziękuję. Ja kocham kolory. I pracowałam nad tym ze 3 lata. Dosadzlam i dosadzalam to tu to tam . Rabat przybywało. Aby te kolory były widoczne i aby mieć te rośliny ,które lubię. ;:167
Liliowiec Crimson Pirate jest raczej ciemno czerwony. Może tak jasno wyszedł na tym słońcu. :uszy
kania-Kasiu Ależ oczywiście i ja zgadzam się z tym panem,że mamy hopla na punkcie różnych roślin i kwiatów.
Ale to takie piękne skrzywienie. :;230
Kasiu 1/3 moich róż jest ładna i taka jak być powinna. A 1/3 średnia. A 1/3 nijaka. I na te narzekam. Niby ładne odmiany a niektóre zakwitly na jednej galazce albo 1 kwiatkiem. :twisted:
Może czymś je podkarmic ??
Róża Elmshorn to moja ulubieńca. Mam ją 3 lata. Niezawodna. Pięknie bo cały czas prawie kwitnie.
Fajnie, że tyle widzisz. Lubię bogate i kolorowe ogrody. Tak tam z tylu rośnie perukowiec Podolski .
Oj to może dam spokój tej mojej Edence. Ale ją przesadze bo mnie denerwuje na widoku. Na jesieni będzie dobrze ??

Lilie kocham dosadzam ja dosłownie wszędzie ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
ta serduszka wciąż jeszcze kwitnie . Już ze dwa miesiące lub więcej ;:173
Obrazek
Z kwitnącą ponownie magnolia :D
Obrazek
Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu jak zwykle przeróżne cudowności nam zaprezentowałaś ;:215 Czegóż u ciebie nie ma ;:173
Ta różowa różyczka (the Fairy, tak?) śliczna, szkoda, że nie jest pnącą, bo oddałabym jej całą pergolę :D A Elmshorn naprawdę taka bezproblemowa jak o niej piszą?
I lilie, i liliowce takie piękne ;:173 Uświadomiłam sobie, że niemal wcale nie mam takich ciemnych, więc szybko trzeba będzie naprawić to niedopatrzenie ;:224 :;230
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, Bogactwo różanych krzaczków z wielością kwiecia naprawdę zachwyca, ;:138 ;:138 a kwitnące lilie i liliowce jeszcze dodają uroku całemu ogrodowi. ;:138 ;:138 ;:138
Pięknie u Ciebie ;:215 i nawet nie myśl o tym, co Marynia usłyszała od owego nobliwego pana. ;:185 To ten pan ma coś nie po kolei. ;:7
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu Edenka Ci nie rośnie? Moja jedna też jednego roku się zbuntowała i wyglądała mizernie ;:222 Ona potrafi powstać z popiołów,może algi jej dostarcz? Lubi wodę,konewka pod krzaczek ;:333
Lilie dokupujesz,a ja z kolei na nie się obraziłam.Big Brother w ogóle zaginął w akcji,reszta nie powychodziła,tylko zwykłe żółte wyszły,a one średnio mi się podobają ;:224

Miłego dzionka :wit
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Aniu i widać efekty Twojej pracy ;:138 ;:138 jest bajecznie, kolorowo i kwitnąco tak jak i ja lubię, ja ciągle tworzę :)

W zależności o jakiej porze dnia i od operacji słońca robimy zdjęcia to kolory czasem jednej rośliny, wychodzą całkiem inaczej.

Potwierdzam słowa Ani- Edenka bardzo lubi wodę. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ale masz dużo kwiatów, pięknie to wyglada ;:138 Śliczne liliowce, te niebieskie, suche ;:63 róze, nawet magnolia powtarza. Ja mam mało bylin to u mnie teraz nie jest tak kolorowo :wink: Jasne ,że lato, z tą jesienią żartowałam , zresztą widzimy po letnich upałach ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I znowu mamy upał. .
Juz odpowiadam. Tylko jeszcze takie ogrodowe pokażę. ;:167

jeżówki
Obrazek
Ta inna
Obrazek
a ta jeszcze inna
Obrazek
Obrazek

Dalijki zaczynają ;:173
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

clem-Malgosiu Oj jeszcze duuuzzo roślin nie mam.
Mam malutki traw.A marzy mi się ich więcej.
Tej Fairy jest w tym roku piękna. W ubiegłym taka jeszcze nie była. O ja też chciałabym taką pnaca.Ale jest jaka jest.
Elmshorn to cudna bezproblemowa róża. Kwitnie z małą przerwą cały czas aż do przymrozkow. U mnie tak jest .Naprawdę.
Teraz cudny czas lilii i liliowcow.
Ja tych fioletowych mam mało.
plocczanko-Lucynko Różnie z tymi moimi różami jest.
Inne są mikre. Tylko ich nie pokazuje. Wolę ładniejsze widoki.O tak teraz lilie I liliowce są przepiękne. ;:167
Też Tak myślę, że ten nobliwy pan od Maryni nie miał po kolei w głowie. Jakoś len niedoceniajacy ani kwiatów ani pracy ludzkiej w ogrodzie.
Annes77 -Aniu Tak moja Edenka jest mikra. Język kwiatkiem zakwitla.
A co to te algi? I gdzie to się kupuję. ??
Ok teraz już będę jej więcej ;dużo wody lać pod krzaczek.
Lilie rosną. Ale kilka mi też wypadło. Ale nie w tym roku.Ale dużo innych. ;:130
Krychna-Krysiu Każdy z nas pracuje dużo w ogrodzie swoim. Aby było mam ładniej I przyjemniej.
I ja lubię kolorowo w ogrodzie. Wówczas lepiej się oddycha I buzia się sama śmieje. :D
To prawda jedna roslina czy kwiat sfotografowany w różnej porze dnia i zależnie od słońca może wyglądać inaczej.Sama tego doświadczyłam.
Ok,pod Edenke będę teraz lala dużo wody.
Dziękuję za te informacje. ;:196
karolacha-Karolinko Dziękuję. Ja mam bardzo dużo bylin to i kolorowo jest.Ale ja tak lubię.
Lato piękne. ..znowu upalnie .Ale niech będzie.
U Ciebie też jest pięknie. Masz tyle rarytasow .
Iloma to roślinami się od ciebie zaraziłam ...Oj tak,tak..

Nowa rudbekia .ciekawa jestem jak mi przezimuje czy nie ??
Pani na ryneczku zapewniała mnie,że zimuje u nas.
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Clematis Lile de Lyon
Obrazek
Jan Paweł II
Obrazek
Obrazek
clematis innocent blush- jakoś mi nie zakwitł pełnym kwiatkiem :roll:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu ależ kolorowo u Ciebie! jakby ktoś zrobił zdjęcie z lotu ptaka to wyszłaby kolorowa plama :D
Niesamowite jeszcze serduszka Ci kwitnie ;:oj i róż tyle w kwiatach. Moje już nawiozłam i czekam na kolejny rzut i jedynie niektóre skromniej, ale wypuszczają kwiatki.
Ładne jeżówki, pamiętam że masz ich dużo i czy wyszły wszystkie po zimie?
Pogoda mi się zmienia, pewno weekend będzie kiepski 8-)
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Ale ten Twój wątek zasuwa, jak pociąg ekspresowy. ;:180 Dwa czy 3 dni i już ze 2 nowe strony. ;:63
Aniu a może Twoje różyczki zagłuszają inne roślinki. ;:131
Ja kiedyś też miałam chyba 4 róże posadzone wśród innych roślin i powiem Ci, że ich prawie nie było. Dopiero jak zrobiłam generalną przebudowę różanki, róże przesadziłam i wyeksponowałam, pod każdą sypnęłam dawkę obornika w nową ziemię to teraz każda rośnie. A jeszcze jak mówiła moja babcia z każdą (no prawie) rozmawiam przy podcinaniu czy dokarmianiu. I tak jak inne bardziej doświadczone różomaniaczki mówią, różom trzeba dać co najmniej ze trzy lata aby się zadomowiły, zbudowały korzeń i dopiero ponoć pokażą na co je stać. Moje też są młode bo dopiero 3 sezon.
Ale oprócz róż są inne rośliny i u Ciebie rosną wspaniale. Nieustannie podziwiam Twoje liliowce. Jak to się stało, że ich kiedyś nie znałam, dopiero ze 2 lata??? ;:223
Może się powtarzam, ale zdjęcia wspaniałe. :tan ;:108 ;:3
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu różę Elmshorn mam u siebie, faktycznie niezawodna, kwitnie cały czas do mrozów.
Też masz dużo pięknych lilijek, żółta z kropkami dla mnie naj.... ;:215
Kolejna kolekcja, teraz widzę wiele odmian jeżówek, są przepiękne, ja mam te pospolite w ilości może dwóch szt, i pełne od Marty. Muszę chyba coś dokupić tylko gdzie to upchać ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu ,piekne rudbekie, jeżowki, powojniki ci jeszcze kwitną. ;:oj
U mnie juz po nich echo. Jeżówki po zimie wzeszły mi wszystkie odmiany jakie kupiłam w zeszłym roku.I co z tego jak ślimaki mi wpałaszowały połowę. Zostały cztery i jedna co się zebrac do tej pory nie może. Jak je tu bronić przed tymi ślimorami?
Bo mam chętkę na jeszcze..... ;:219
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu przykro, że Edenka się nie pokazała z dobrej strony, ;:174 zawsze mi sie podobała.
Nowa rudbekia to Cherry Brandy, piękna. ;:oj Wysiałam w tym roku i czekam na pierwsze kwiaty. Na Mazowszu u znajomej ogrodniczki, zimuje. Może i u nas przetrwa zimę. ;:218
Miłego weekendu w ogrodzie. ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Aniu u mnie Edenka była piękna jak rosła na słonecznym miejscu, miała nie za ciasno, przesadziłam i niestety towarzystwo Hot Chololate, Veltavy jej zdecydowanie nie odpowiada. W tym roku ścięłam ją do kopczyka jeszcze nie kwitła, odbija ładnymi trzema pędami, dostanie jesienią nowe miejsce. Kupiłam druga bo byłam przekonana, że po niej i ta pięknie się krzewi i kwitnie ale miejsce słoneczne i ma luz blusss.

Eva to zdrowa, długo kwitnąca róża, powtarza super kwitnienie do póznej jesieni. Pierwsze kwitnienie w tym roku było ok.20 maja, już przekwita.
Kwiatki ma delikatne małe 5-6 cm, piękny różowy kolor, zdrowa, nie okrywałam na zimę, nawet nie było kopczyka. Pięknie się krzewi, wigorna.
Przesadziłam ja wiosną na bardziej eksponowane miejsce, przy altance, na słoneczku i nic jej nie przeszkodziło aby kwitnąć jakby tam już rosła wcześniej, grzeczna dziewczynka.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”