Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

plocczanka-Lucynko; Krychna-Krysiu Witajcie ;:196
powojniki, w tym roku już ładniejsze.A ja jeszcze kilka młodych posadziłam przy siatce ;:173
Liliowce i lilie te też mnie cieszą. Rozkręcają się.Uwielbiam te kwiatuchy.
Krysiu- choroba liliowcowa to iła choroba, oby tylko na takie choroby zapadać, czy miec. ;:306
W sobotę trochę popadało.Wczoraj też deko z przerwami.Dziś rano wszystko było mokre, to może coś pokropiło .I dobrze.ulga dla ogrodu, dla roślin.
kania-Kasiu Jest kilka grup roślin , które uwielbiam .Jak : hosty, liliowce , powojniki ,lilie, róże, jeżówki, hortensje. ;:167
Ta lilia w kropeczki to tygrysia.Jeszcze takich na jesieni dokupię.Oj, bardzo mnie denerwowała ta moja kocimiętka.Niska , wykadzająca się,posadziłam ja przy różach.Ale widoku nie było.Rozpełzła i nijak to wygadało.Nie znam odmiany tej mojej.Teraz tam szałwie trochę posadziłam.Resztę będę dosadzać na przyszły rok.Ja już 2 lata temu swoja szałwię dzieliłam.I wszystko było dobrze.o przekwitnięciu , przycinam ja nisko.I dzielę.Sadzę i za rok dwa, już jest ładny widok.
marpa-Maryniu Dziękuję. ;:196 Clematis Mandżurki mam ze 3, 4 lata.W pierwszym roku mi nie kwitł, w drugim może jednym czy dwoma .W ubiegły roku dużo podrósł i już trochę kwitł.W tym roku jeszcze ładniej urósł i cały jest w kwiatach. ;:167
Lilia w kropeczki to lilia tygrysia.
Bazyla-Beatko Róże, lilie i liliowce, jeżówki, hosty i powojniki i jeszcze hortensje oj, to ja bardzo lubię.Mikołajka mam ładnie z innymi roślinami wygada.Owady go bardzo lubią. chyba w 3 miejscach.Lubię go .Da się go poskromić.tak strasznie się nie rozsiewa.A jak nie pasuje komuś, to można wyplewić, i juz.
Tak, ta biel w ogrodzie i mi podoba się.Tak rozjasnia r i ogród i rośliny.Tak jakoś ładniej jak dla nie. ;:173
U mnie też się ochłodziło.W sobotę miałam deszcz, trochę wczoraj.taze coś wody z nieba spadło i podlało.Ale jeszcze go potrzeba. ;:108

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Biała lawenda
Obrazek

Obrazek
Jedna z budleji zaczyna kwitnąć
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
C.d.n...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kania-Kasiu Powojniki sa piękne.Nie masz żadnego ??
Oj, to nawet takie tańsze sobie kup.Albo na początek powojniki z grupy Viticella. ;:108
Różnie kwinta,Miesiąc, 1,5 .Czasami do 2 miesięcy.Ale to już taki podrośnięty clemek. wiadomo, młody z jedną gałązką i kilkoma kwiatkami będzie krócej cieszył.
Przycinamy tylko na wiosnę.Wczesną wiosną Ale też nie wszystkie.Z grupy atragene , tanguckie, mandzurski nie przycinam.
Maska-Marysiu tak,powojniki w tym roku ładnie rosną.
A Lilie i liliowce coraz bardziej się rozkręcają i radują.
Och, dziękuję ci bardzo za te wieści i wszelakie informacje o sadźcu.To muszę go przesadzić.Ale chyba pożną jesienią ??Czy na wiosnę lepiej ??
maniolek-Mariuszu Bardzo dziękuję za dobre słowa.To iło czytać ,że komuś się podoba i mój ogród i rośliny.
Tak wielkość kwiatów Jana Pawła II jest imponująca.a w ogóle on jest piękny.

Powojnik mandżurski.Chyba 4 rok ma.Posadzony przy siatce.Traktowany często po macoszemu.Zapominam go często podlać, bo za tujami nie widzę.Ale daję radę.I coraz wypiękniwszy ;:173
Obrazek
Obrazek
Powojnik Ville de Lyon
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jan Paweł II
Obrazek
Clematis Ernest Markham- posadzony przy siatce, młody, pierwszy raz kwitnie w moim ogrodzie
Obrazek
Clematis Tajga w przekwicie już
Obrazek
E.V.
Obrazek
Ta rura widoczna to jest od grilowędzrki.. :oops:
Obrazek

gosmara-Gosiu Ta kropkowana lilia to Lilia tygrysia Pink Tiger ;:108
koziorozec-Martuś To również od ciebie zarażałam się tymi rożnymi roślinami. ;:108 ;:108
Dziękuję za piękne słowa. ;:196
Powojniki bardzo cieszą.W tym roku kilka dokupiłam i posadziłam przy siatce.Może na drugi rok będzie ładniejszy widok. i tam

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Powojnik mandżurski robi wrażenie, piękny i wielki jest jak na 4 lata!
Ładnie, czyściutko u ciebie Aniu, chyba jutro coś u mnie porobię, bo wstyd :oops:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudnie kwitną clematisy, a mandżurski to prawdziwe monstrum , róże również szczególnie Excelsa na pergoli .Czy ona sama ją zajęła czy jest tam jeszcze jakaś róża. Warzywnik też obfituje w różności. Ostatnio nie wyrabiam z czasem a kiedys ze wszystkim zdążyłam cóż latka biegną do przodu zamiast do tyłu :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Taiga piękna, jak wszystkie pełne powojniki zresztą ;:173 Chyba jeszcze z nimi spróbuję, choć od pewnego czasu staram się od nich trzymać z daleka :wink:
Ostróżki też masz piękne :D
A ta chmurka gipsówki otoczona motylami ;:oj
I róże, i liliowce, i hosty... no nie sposób się nie zachwycać ;:173
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu100780 Tak, powojnik mandżurski już jest ładny.Jest na co popatrzeć.A roku na rok będzie i powinien być jeszcze ładniejszy.
Oj u mnie w jednym zakątku to też nie jest czyściutko i w porządeczku.Ale tam coś mąż wiecznie robi, rostawia rzeczy , sprzęty itp.Jest jak jest.Po prostu tego się nie pokazuje. ;:306
JAKUCH-Jadziu Powojnik mandżurski ładnie urusla.Chociaż nie zawsze pamiętałam,aby go podlać.Większych trosk z nim nie ma.A rożnie pięknie.Kwiaty drobniejsze.Ale też ładne.
Excelsa to bujna róża ona jest na łuku przy pergoli , tuż za pergolą.Może to się zlewa na zdjęciach.
A na pergoli jest Flamentanz.Warzywnik maly.Ale najpotrzebniejsze warzywka sa.
Jadziu u mnie też już coś zostaje w tyle.Już coś szybkość człowieka słabnie ;:306
clem3-Małgosiu Taiga mnie zauroczył .To prawda,ze powojniki pełne są cudne.Takie stopniowanie piękna w rozkwicie kwiatu.
Ja z powojnikami ciągle próbuję.
Ostróżki już ciesza.Chociaż nie są takie wypasione jak u innych,ale mam nadzieję,że w następnych latach będą juz tylko ładniejsze.
Moje róże to niektóre nie są ładne, pojedyncze gałązki i kwiaty.A liliowce, i lilie się rozkręcają i cieszą. I hosty też.Teraz zaczynają kwitnienia.

Na dobry dzień ;:3
dalijkowo
Obrazek
Lilia tygrysia Pink Tiger
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Jeżówkowo
Jeżówka Eccentric
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Clematis Ernest Markham
Obrazek
Tawulka na razie jedna zaczyna kwitnąć.Będą jeszcze inne. ;:108
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dobrego dnia wam życzę ;:3
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U ciebie Aniu jak zwykle obfitość kwitnień. :D
W szerszych kadrach widać że wszystko uporządkowane, zadbane. Z pewnością wymaga to wiele pracy żeby tak wyglądało :)
A te wszystkie dodatki są pięknym dopełnieniem. Rower to bym ci ukradła :lol:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu jak u Ciebie wszystko pięknie kwitnie :) róża nad wejściem niesamowity efekt, rabatki zadbane, wypielone. Piękne połączenie iglaków i kwiatków na rabatkach, też u siebie chcę coś takiego wprowadzić :) Powojniki dają czadu, no ogólnie nic tylko podziwiać.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, podziwiam Twoją kolekcję powojników. Cudnie u Ciebie rosną i wszystkie takie dorodne ;:215
Róża Flammentanz na pergoli prześliczna ;:167
Tak się zastanawiam nad tegorocznymi kwitnieniami. Róże w zasadzie pierwsze kwitnienie mają za sobą. Zaczęły kwitnąć hortensje, jeżówki, lilie...To co będzie kwitło w lipcu, sierpniu? Przecież wciąż mamy czerwiec ;:202
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wow! Aniu! Ależ u Ciebie liliowo, powojnikowo, jeżówkowo, ostróżkowo - jednym słowem kolorowo! ;:138 ;:138 ;:138
No i wygodnie, wypoczynkowy kącik wspaniały: huśtawka, hamaczek... ;:215 Tylko legnąć i nic nie robić. ;:306 Absolutny relaksik. :tan
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Przepiękne klematisy a jak obficie kwitną ;:138 Cudna róża na pergoli przy furtce, super to wygląda, romantyczny ogród ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Aniu powojniki, żurawki, ostróżki to dla mnie wyższa szkoła jazdy, nie lubią mnie nie chcą u mnie rosnąć, dałam sobie spokój - u Ciebie wprost w o s k i e ;:138

Mam powojnik mandżurski i potwierdzam jest niezniszczalny, bezobsługowy, zdrowy, pięknie pachnie, a po przekwitnieniu nawet liście są zieloną ozdobą -
Dalie wprost katalogowa, cudna.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

'tulipanka-Wiolu; karolacha-Karolinko Ja tak lubię, dużo rożnych roślin .
Dziękuję ;:196 każdy nasz ogrody wymaga dużo pracy.Ale to taka praca , która daje dużo satysfakcji, która pomimo wysiłków fizycznych, czy różnego zmęczenia daję przyjemności, radość,uskrzydla człowieka ;:173 ;:173
A dodatki ogrodowe , to tak, jak dla kobiety jakaś biżuteria, prawda ??
Szukaj gdzieś roweru po znajomych starego i maluj.Tak jak ja to zrobiłam :)
maniolek-Mariuszu Dziękuję.Ta róża jest druga.Najpierw jest pergola i juz tam przekwitła róża Flamnetanz .A za pergolą łuk i Excelesa.Ta to urosła wielka i zawsze obficie kwitnie :)
Soboty to u mnie są z pracami ogrodowymi, plewieniem i innym ryraniem itp.
I dobrze,ze niedziela jest na odpoczynek.
Milo mi czytać tak pochlebne słowa. ;:173
Dorotko350 chociaż powojniki mam ładniejsze.Róża Flammentanz na pergoli już przekwita.A tuż za nią rośnie na łuku róża Excelsa.
Tak lilie już kwitną, jeżówki zaczęły.Hortki tuz, tuż.
Sama się zastanawiałam co nam późnym latem i na jesieni będzie kwitło.

różyczki kochane jeszcze ;:167 Nie wszystkie są u nie udane, ładne.Raczej pól na pól.
róża Excelsa
Obrazek
Obrazek
kosmosy i gipsówka w różach
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Augusta Luisa - zaszczyciła mnie jednym kwiatkiem :roll:
Obrazek
Gizelka - tegoroczny zakup.to jeszcze mała.Może jak podrośnie na drugi rok to już kwitnień będzie więcej i ładniej.osadzona została przy siatce :)
Obrazek
Obrazek
c.dn..
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

plocczanka-Lucynko Dziękuję ;:196 liliowo- będzie coraz więcej Powojnikowo- jeszcze jest . Jeżówkowo- tez się rozkręca , ostróżkowo - jest.I zaraz nie dlugo będzie jeszcze hortensjowo , daliowo, mieczykowo. ;:108
Na tą huśtawkę to jeszcze czasami więcej mam czasu , chwile posiedzieć.A na hamaczek juz mnie.Ale lubię czasami tak w nim z książka, czy gazetką poleżeć i popatrzeć na chmurki w międzyczasie.Takich chwil chcialoby się więcej,,,ale jest jak jest.
tara-Aniu Oj, a dla mnie to różne to wyższa szkoła jazdy.coś znimi nie tak robię.ze połowa to bidule. :cry:
Powojniki to same rosną.Żurawki też.A z ostróżkami to dopiero od tamtego roku i w tym zaczynam :)
O tak powojnik mandżurski to taki twardziel i jak przekwitnie tez ładnie zielone listki, gęsto trzyma.

Mała dalia ładna, kupilam ją na ryneczku juz taka kwitnąca.Ale te inne dalie już niektóre mają pączki .także też trochę będzie co oglądać :D .
powojnik Comtesse de Bouchaud
Obrazek
Obrazek
Mandżurski
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold