powojniki, w tym roku już ładniejsze.A ja jeszcze kilka młodych posadziłam przy siatce
Liliowce i lilie te też mnie cieszą. Rozkręcają się.Uwielbiam te kwiatuchy.
Krysiu- choroba liliowcowa to iła choroba, oby tylko na takie choroby zapadać, czy miec.
W sobotę trochę popadało.Wczoraj też deko z przerwami.Dziś rano wszystko było mokre, to może coś pokropiło .I dobrze.ulga dla ogrodu, dla roślin.
kania-Kasiu Jest kilka grup roślin , które uwielbiam .Jak : hosty, liliowce , powojniki ,lilie, róże, jeżówki, hortensje.
Ta lilia w kropeczki to tygrysia.Jeszcze takich na jesieni dokupię.Oj, bardzo mnie denerwowała ta moja kocimiętka.Niska , wykadzająca się,posadziłam ja przy różach.Ale widoku nie było.Rozpełzła i nijak to wygadało.Nie znam odmiany tej mojej.Teraz tam szałwie trochę posadziłam.Resztę będę dosadzać na przyszły rok.Ja już 2 lata temu swoja szałwię dzieliłam.I wszystko było dobrze.o przekwitnięciu , przycinam ja nisko.I dzielę.Sadzę i za rok dwa, już jest ładny widok.
marpa-Maryniu Dziękuję.
Lilia w kropeczki to lilia tygrysia.
Bazyla-Beatko Róże, lilie i liliowce, jeżówki, hosty i powojniki i jeszcze hortensje oj, to ja bardzo lubię.Mikołajka mam ładnie z innymi roślinami wygada.Owady go bardzo lubią. chyba w 3 miejscach.Lubię go .Da się go poskromić.tak strasznie się nie rozsiewa.A jak nie pasuje komuś, to można wyplewić, i juz.
Tak, ta biel w ogrodzie i mi podoba się.Tak rozjasnia r i ogród i rośliny.Tak jakoś ładniej jak dla nie.
U mnie też się ochłodziło.W sobotę miałam deszcz, trochę wczoraj.taze coś wody z nieba spadło i podlało.Ale jeszcze go potrzeba.

Biała lawenda

Jedna z budleji zaczyna kwitnąć

C.d.n...