Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Dlaczego jarzmianki już nie ma? Moja jeszcze ciągle kwitnie, a włściwie kwitła tydzień temu, to może jutro też już jej nie będę miała?
Dla mnie już 350 złotych za działkę to kosmos ;:202 A 600, to zupełnie nie do przyjęcia. Jaką masz dużą działeczkę, że aż takie macie opłaty? Ja za swoją płacę, teraz nie pozostaje mi nic innego niż powiedzieć, że zaledwie ;:306 , 200 złociszy
Gdzie nie wejdę, tam cudne ostróżki, a moje jakieś nijakie. Ale moje to jakieś bladawce, muszę koniecznie sobie dokupić w takich konkretnych kolorach. Różyczki ślicznie Ci kwitną i to jaką ilością kwiecia ;:oj Nic, tylko się zachwycać ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu skoro zostawiasz swoje królestwo i jedziesz posłuchać szumu fal to wypoczywaj i korzystaj ze spacerów po piasku...to tak cudownie koi nerwy i uspakaja na długi czas. Pozdrawiam i podziwiam Twój piękny ogród ;:215 ;:168
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zuziu, oj z tymi nasadzeniami, to nie Ty jedna masz problem... ja też ciągle za gęsto sadzę i wyroki mi jakoś na przód wychodzą :;230
Niestety nawozami można czasami zrobić kuku... mam nadzieję, że szkody szybko się zniwelują. ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Zuziu pięknie ;:333 nie martw się ja też w tym roku przedobrzyłem z nawozem dolistnym i spaliłem trochę roślinek, bo stwierdziłem, że jak troszkę więcej dam, to przecież nic się nie stanie ;:124 ale uczymy się na błędach, więc tyle naszego :)
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu ,Edenka już w drodze do mnie!Jarzmianka była piękna. :?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Zuziu! ;:196
Czytam i oczom nie wierzę :roll: :roll: 600zł za działkę?! My płacimy 250 i też ludzie zaczynają psioczyć, bo drożej niż przed rokiem. ;:108
Dobrej pogody ;:3 i miłych wrażeń wypoczynkowych. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj wpadłam nacieszyć oczy ;:oj pięknie u Ciebie jak zwykle. Życzę udanego wypoczynku i pięknej pogody. :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Zuziu, może tak nieładnie, że zacznę od pieniędzy ale nie zdawałam sobie sprawy, że opłaty działkowe są takie duże. Rozumiem, że to jest kwota roczna :roll: .
A teraz o przyjemniejszych sprawach :D Zachwycam się Twoim ogrodem a już Eden Rose to w ogóle cudo. Wyobrażam sobie jak ona ładnie wygląda na żywo, bo ja też mam tę różę i jestem zdania, że zdjęcia nie oddają nawet w połowie jej prawdziwego uroku.
Przesadzanie roślin jest wpisane w los wielu ogrodników. Ja też ciągle coś przemieszczam, chociaż wcale nie lubię, bo to jednak ciężka sprawa dla przesadzającego i dla rośliny.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuziu - i ja nie zdawałam sobie sprawy z opłat. 600 zł to bardzo dużo i chyba wszyscy działkowicze powinni porozmawiać z prezesem, bo w pojedynkę niewiele się zdziała. Warto też zwrócić się o pomoc do radnego, jak nie z jednej to drugiej partii politycznej. Wybory się zbliżają, radnym na głosach mieszkańców powinno zależeć.
Piszesz,że nie zawsze wychodzi sadzenie wysokich roślin z tyłu a niskich z przodu :;230 , to witaj w klubie Koleżanko! Mam ten sam problem :;230 A niby wszystko starannie planuję!
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Piękne masz zakątki Zuziu z tymi pergolami i poprowadzonymi na nich roślinami. Liliowce, ostróżki cudowne. Jarzmianka pewnie odbije od korzenia.

Co do opłat, u nas z ochroną wychodzi niecałe 800 zł na rok.. Dużo jest tych wszystkich opłat. Jednak na naszych działkach niewiele kradzieży, nie ma dewastacji, bo działkowicze są w większości dobrze sytuowani i nie ma raczej takich co łaszczą się na cudze. Ludzie mają takie altany jak najpiękniejsze wille :shock:
Dla nas taka opłata to spory wydatek, na szczęście płacone jest to w ratach, nie wszystko od razu. Mój ROD jest jednym z droższych w mieście.
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Ja wczoraj zapłaciłam...190 zł i też nieco podrożało od ubiegłego roku cos ok 23zł...więc do wytrzymania...jeszcze tylko za zuzycie prądu w grudniu...
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Nie lubię jak każdy z nas rozmawiać o pieniądzach ale zetki niestety trzeba liczyć - u mnie opłata działki rocznie to 460 zł ale nie mamy prądu, kanalizy tylko woda. Działkowicze jakoś to pomijają dla niektórych to zbędne, a szkoda to wygoda, pozostaje butla gazowa.

Zuziu ładny masz Tamaryszek czy to Perukowiec? czy mocno go dyscyplinujesz i czy łatwy jest w uprawie, bo ja nie mam szczęściagle zapominam go zaprosić do ogrodu a bardzo mi się podoba.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Świetnie wyglądają te drewniane przęsła jako tło dla roślin, a szczególnie dla róż. ;:108
A co do Edenki to zawsze mówiłam, że dla mnie jest ona najpiękniejszą różą ze wszystkich, jakie znam i jakie mam. Cudnie u Ciebie rozkwitła, moja niestety przymarzła i na razie z mozołem odbudowuje swój krzaczek.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Wando,bo trzeba sadzić róże głęboko,tak by ten guzek szczepienny na dole rośliny był pod ziemią a wtedy ma szanse odbić w razie zmarznięcia i dodatkowo nasypujemy kopczyk przed zimą .Nie dawno dowiedziałam się o tym. Spójrz : https: //www.youtube.com/watch?v=79Gy4qNyh1E - Wpisz adres baz spacji.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bożenko, Dzięki bardzo i ja właśnie sadzę tak głęboko. Dlatego na szczęście żadna róża mi nie zmarzła, tylko u niektórych przymarzły po prostu pędy, które zdążyły fajnie przez sezon urosnąć. A teraz znów są krótkie i róża pracuje, żeby być wyższa. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”