To pochwalisz się pierwszym kwiatuszkiem Novalisa? A ja zakochałam się w Twojej Elżbietce, cudna dziewczyna, ona powtarza kwitnienie?
Familokowego ciąg dalszy
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu mnie to też zdziwiło, bo zawsze różyczki się zgadzały, a w tym roku niestety coś pochrzanili z różami. Już jak była w listeczkach coś mi nie pasowało na angielkę a jak zobaczyłam kwiat, to już byłam pewna, że to nie angielka, druga to Graham Thomas czyli 50/50
To pochwalisz się pierwszym kwiatuszkiem Novalisa? A ja zakochałam się w Twojej Elżbietce, cudna dziewczyna, ona powtarza kwitnienie?
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Jadziu jak zawsze u ciebie piękne róże
,
czy po zimie miałaś jakieś straty, bo u mnie aż 5 róż padło, a nie było zimy

czy po zimie miałaś jakieś straty, bo u mnie aż 5 róż padło, a nie było zimy
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Jadziu masz uroczy busz, wszystko tak pięknie kwitnie, Silesia
Dzisiaj ja dzięki Tobie
podpisałam sobie różyczkę- Flora Danika, dostałam ją omyłkowo w tamtym roku. 
Dzisiaj ja dzięki Tobie
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Brawo dla ostróżki, Jadziu!
I lilie już kwitną u Ciebie.
Ja tę gipsówkę już podcięłam bo pierwsze kwitnienie ma za sobą. Teraz będzie kolejne ale znacznie dłuższe.
Beatko / Bazyla- wszystkie rośliny od Jadzi są znakomite, doskonałe, cudowne! Sama się przekonasz.
I u mnie mają jeszcze jedną zaletę, że dają reprymendę innym, które u mnie wcześniej nie chciały kwitnąć - np kuklik, miodunka, niektóre liliowce - jak tylko Jadzia dała mi te rośliny od razu tamte z tej samej grupy też zakwitły. Musztrują, i dobrze
Basiu - u mnie się ciutkę wysiewa taki jeden przetacznik, ale wyrasta w danym miejscu tyllko jedna łodyżka. Dopiero na drugi rok się nieco rozbudowywuje.
I lilie już kwitną u Ciebie.
Ja tę gipsówkę już podcięłam bo pierwsze kwitnienie ma za sobą. Teraz będzie kolejne ale znacznie dłuższe.
Beatko / Bazyla- wszystkie rośliny od Jadzi są znakomite, doskonałe, cudowne! Sama się przekonasz.
I u mnie mają jeszcze jedną zaletę, że dają reprymendę innym, które u mnie wcześniej nie chciały kwitnąć - np kuklik, miodunka, niektóre liliowce - jak tylko Jadzia dała mi te rośliny od razu tamte z tej samej grupy też zakwitły. Musztrują, i dobrze
Basiu - u mnie się ciutkę wysiewa taki jeden przetacznik, ale wyrasta w danym miejscu tyllko jedna łodyżka. Dopiero na drugi rok się nieco rozbudowywuje.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

GOSIU pokazałaś sie wreszcie myślałam ,że zapomniałaś juz o nas

KRYSIU mam nadzieję ,ze to ta róża bo jest też Monika równie żarówiasta jak moja .Silesia to moje oczko w głowie dmucham na nią i chucham ,żeby mi nie zmarniała bo jestem w niej zakochana Spróbuję ja zapatyczkować może wreszcie sie uda ,żeby mi nie wybyła

BOŻENKO straty były oczywiście pozbyłam się drugiego mojego cudnego Doktorka padła też Phylis Bide ,nie mam też cudnego goździka Moulin rouge ,zresztą prawie wszystkie goździki mi padły

DAYSY

ANIU masz rację wtedy nawet nie umiałybyśmy się obudzić gdybyśmy miały takie sny

ELUSIA różyczka od Ciebie szaleje, a pamiętasz w ubiegłym roku jak nad nią rozpaczałam ,ze miała tego grzyba na łodyżce .Usunęłam ja niby całkowicie, ale widocznie korzenie pozostały i teraz cudnie rośnie i nawet kwitnie i patrz jaka zapaczkowana bestyjka

- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witaj Jadziu!
Kilkakrotnie widziałem 'Elżbietkę węgierską', ale te ostatnie zdjęcie spowodowało u mnie wytrzesz oczu i głośny okrzyk radosnego zdziwienia.
Dzisiaj zobaczyłem na 'Elżbietkowym' patyczku pączusia
Żyje i rośnie.
Kiedyś i ja zrobię takie zdjęcie jak twoje
Gdy powiem "na Jadzinej rabatce", to od razu wiadomo gdzie 
Kilkakrotnie widziałem 'Elżbietkę węgierską', ale te ostatnie zdjęcie spowodowało u mnie wytrzesz oczu i głośny okrzyk radosnego zdziwienia.
Dzisiaj zobaczyłem na 'Elżbietkowym' patyczku pączusia
Kiedyś i ja zrobię takie zdjęcie jak twoje
Przyjemne i wygodne w użyciuJAKUCH pisze:Kocham ten mój busz i każda roslinkę z osobna inaczej nie byłoby zabawy Parę też ma imiona darczyńcy Andrzeja ,Izy Tośki, Elusi,Basi, Jagódki , Alionuszki ,Beatki i można by jeszcze sporo osób wymienić których roślinki są u mnie .To takie przyjemne
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANDRZEJU przy Twojej opiece z pewnością szybciej to nastąpi niż myślisz. Artemisa mam z patyczka od Izki [Chatte] Przy takim myśleniu która roślinka jest od kogo też mamy ćwiczenie mózgu
Miłe to bardzo jak nasze darowane roślinki ładnie rosną w innych ogródkach, czy z innych ogródków u nas ślicznie rosną .Bardzo boleję nad każda stracona darowana roślinką, bo byłby to znak ,ze nie umiem się nią opiekować. Spraw sobie Garden of roses to super mocarna róża i pod wpływem fotek na forum musiałam ja sobie kupić ,bo dziewczyny wciąż mnie nią kusiły. Nie żałuję tego zakupu jednak teraz muszę przesadzić tę Twoja hostę albo zrobić parę sadzonek, bo okropnie się rozrosła .W tym roku wszystkie hosty są zabójczo cudne

- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Jadziu - po obejrzeniu w necie 'Garden of roses' chyba już ją mam
Przywiozłem dwa lata temu patyczka podobnej róży (bez nazwy) zaraz rozwinie kwiaty i będę porównywał
Przywiozłem dwa lata temu patyczka podobnej róży (bez nazwy) zaraz rozwinie kwiaty i będę porównywał
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jadziu
I ciebie wszystko pięknie,bujnie, zdrowo rośnie.
U mnie tak nie wszystko
Róże dalej podziwiam; no masz dużo pięknych odmian.
I ciebie wszystko pięknie,bujnie, zdrowo rośnie.
U mnie tak nie wszystko
Róże dalej podziwiam; no masz dużo pięknych odmian.
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Witaj Jadziu.
U Ciebie jak zwykle ogród różami usłany.....cudnie.
Muszę się jednak przyznać, że najbardziej zazdroszczę Ci widoku roślin z kropelkami wody.
U mnie istna pustynia i mimo podlewania większość róż jest upieczona.
Pozdrawiam serdecznie.
Muszę się jednak przyznać, że najbardziej zazdroszczę Ci widoku roślin z kropelkami wody.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Jadziu już kwitną jarzmianki , widzę ,ze masz białą ja też , teraz kupiłam czerwona , ale jeszcze nie kwitnie , są bardzo ładne , u Nas nie pada już miesiąc mimo podlewania wszystko schnie , a róże umęczone

- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu wreszcie mam ochotę pomyszkować na forum bo szukam inspiracji do swej nowo tworzonej działki.
Wiek juz nie ten i sił brakuje ale może się uda w jednym sezonie większość prac wykonać ... kto wie ...
Urzekły mnie róże - ich urok powala a wpis rozśmieszył.
Miłego weekendu i delikatnego deszczu życzę .
Wiek juz nie ten i sił brakuje ale może się uda w jednym sezonie większość prac wykonać ... kto wie ...
Urzekły mnie róże - ich urok powala a wpis rozśmieszył.
Ma przepiękny kolor liści prawda? ale Tobie przy zakupie nie o liście chodziło...Ta dalia kupiona w markecie jako Mick's pepermint fajny z niej pepermintjednak też ładna
Miłego weekendu i delikatnego deszczu życzę .
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Jadziu czy to ślady po deszczyku na zdjęciach czy może po podlewaniu? u mnie susza w dalszym ciągu, róże pięknie kwitną, a i lilie widzę rozpoczynają już pokaz 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu, przyszłam posiedzieć w cieniu Twoich róż
Same piękności!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468