Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu mnie to też zdziwiło, bo zawsze różyczki się zgadzały, a w tym roku niestety coś pochrzanili z różami. Już jak była w listeczkach coś mi nie pasowało na angielkę a jak zobaczyłam kwiat, to już byłam pewna, że to nie angielka, druga to Graham Thomas czyli 50/50 ;:131
To pochwalisz się pierwszym kwiatuszkiem Novalisa? A ja zakochałam się w Twojej Elżbietce, cudna dziewczyna, ona powtarza kwitnienie?
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Jadziu jak zawsze u ciebie piękne róże ;:196 ,
czy po zimie miałaś jakieś straty, bo u mnie aż 5 róż padło, a nie było zimy :( :wit
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Jadziu masz uroczy busz, wszystko tak pięknie kwitnie, Silesia ;:167
Dzisiaj ja dzięki Tobie ;:180 podpisałam sobie różyczkę- Flora Danika, dostałam ją omyłkowo w tamtym roku. :wit
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Jadziu jak zwykle pięknie.Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Brawo dla ostróżki, Jadziu! ;:215
I lilie już kwitną u Ciebie. ;:303
Ja tę gipsówkę już podcięłam bo pierwsze kwitnienie ma za sobą. Teraz będzie kolejne ale znacznie dłuższe.

Beatko / Bazyla- wszystkie rośliny od Jadzi są znakomite, doskonałe, cudowne! Sama się przekonasz.
I u mnie mają jeszcze jedną zaletę, że dają reprymendę innym, które u mnie wcześniej nie chciały kwitnąć - np kuklik, miodunka, niektóre liliowce - jak tylko Jadzia dała mi te rośliny od razu tamte z tej samej grupy też zakwitły. Musztrują, i dobrze ;:306

Basiu - u mnie się ciutkę wysiewa taki jeden przetacznik, ale wyrasta w danym miejscu tyllko jedna łodyżka. Dopiero na drugi rok się nieco rozbudowywuje.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:oops: BEATKO ;:196 nie za dużo tych ochów i achów ;:131 nie mniej jednak bardzo się cieszę ,ze moje rośliny rosną dobrze w innych ogródkach nic tylko sie cieszyć .U Ciebie nawet musztrę przeprowadzają Twoim roślinkom :;230 no cóż maja nakazane ,żeby nie przynosić mi wstydu :;230 Gipsówka ma jeszcze parę kwiatków to niech jeszcze sobie trochę porośnie, a potem ciach .Tego cudnego przetacznika też już ciachnęłam niech sie powoli szykuje do następnego kwitnienia .Róże kwitną sobie Twoje z pewnością również szaleją .Lilie które kwitną to azjatki nie pachnące

Obrazek

Obrazek

GOSIU pokazałaś sie wreszcie myślałam ,że zapomniałaś juz o nas ;:196 Zapraszam częściej zaraz do Ciebie zajrzę co tam w trawie piszczy

Obrazek

Obrazek

KRYSIU mam nadzieję ,ze to ta róża bo jest też Monika równie żarówiasta jak moja .Silesia to moje oczko w głowie dmucham na nią i chucham ,żeby mi nie zmarniała bo jestem w niej zakochana Spróbuję ja zapatyczkować może wreszcie sie uda ,żeby mi nie wybyła

Obrazek

Obrazek

BOŻENKO straty były oczywiście pozbyłam się drugiego mojego cudnego Doktorka padła też Phylis Bide ,nie mam też cudnego goździka Moulin rouge ,zresztą prawie wszystkie goździki mi padły ;:174 Niby zimy nie było, a rośliny wypadły

Obrazek

Obrazek

DAYSY ;:196 musiały im sie chyba pomylić kartoniki Novalisem oczywiście ,ze sie pochwalę a jakże na razie ma tylko pąki ,ale kolorek mają już wszystkie Elżbietka oczywiście nie ma sprawy dzisiaj nawet przywlokłam trochę gliny ,żeby posadzić w niej patyczki oczywiście nie w samej może wtedy szybciej i ładniej się ukorzenia tak jak u Ciebie .Moje róże jednak potrzebują więcej czasu na ukorzenienie sie chociaż podlewam je mocno to wszystko przelatuje jak przez sito ;:174

Obrazek

Obrazek

ANIU masz rację wtedy nawet nie umiałybyśmy się obudzić gdybyśmy miały takie sny :;230 U mnie nawet ostróżki nie rosną zbyt wysokie ale i tak się cieszę ,ze zechciały u mnie zamieszkać .W tym roku mam nawet jeżówki i widziałam nawet siewki to coś oznacza,że i te kwiaty wreszcie sie u mnie zadomowiły .One potrzebują więcej wody już to zauważyłam, bo zaraz zwieszają się ich główki. Może dlatego nie chciały się zadomowić ,bo wciąż były na kacu :;230

Obrazek

Obrazek

ELUSIA różyczka od Ciebie szaleje, a pamiętasz w ubiegłym roku jak nad nią rozpaczałam ,ze miała tego grzyba na łodyżce .Usunęłam ja niby całkowicie, ale widocznie korzenie pozostały i teraz cudnie rośnie i nawet kwitnie i patrz jaka zapaczkowana bestyjka :heja Te lilie to azjatyckie dlatego takie wczesne a kupiłam je z wyprzedaży wiosna u pana P.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Witaj Jadziu!
Kilkakrotnie widziałem 'Elżbietkę węgierską', ale te ostatnie zdjęcie spowodowało u mnie wytrzesz oczu i głośny okrzyk radosnego zdziwienia.
Dzisiaj zobaczyłem na 'Elżbietkowym' patyczku pączusia :) Żyje i rośnie.
Kiedyś i ja zrobię takie zdjęcie jak twoje :;230
JAKUCH pisze:Kocham ten mój busz i każda roslinkę z osobna inaczej nie byłoby zabawy Parę też ma imiona darczyńcy Andrzeja ,Izy Tośki, Elusi,Basi, Jagódki , Alionuszki ,Beatki i można by jeszcze sporo osób wymienić których roślinki są u mnie .To takie przyjemne
Przyjemne i wygodne w użyciu :wink: Gdy powiem "na Jadzinej rabatce", to od razu wiadomo gdzie :D
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANDRZEJU przy Twojej opiece z pewnością szybciej to nastąpi niż myślisz. Artemisa mam z patyczka od Izki [Chatte] Przy takim myśleniu która roślinka jest od kogo też mamy ćwiczenie mózgu :;230 Miłe to bardzo jak nasze darowane roślinki ładnie rosną w innych ogródkach, czy z innych ogródków u nas ślicznie rosną .Bardzo boleję nad każda stracona darowana roślinką, bo byłby to znak ,ze nie umiem się nią opiekować. Spraw sobie Garden of roses to super mocarna róża i pod wpływem fotek na forum musiałam ja sobie kupić ,bo dziewczyny wciąż mnie nią kusiły. Nie żałuję tego zakupu jednak teraz muszę przesadzić tę Twoja hostę albo zrobić parę sadzonek, bo okropnie się rozrosła .W tym roku wszystkie hosty są zabójczo cudne ;:167

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Jadziu - po obejrzeniu w necie 'Garden of roses' chyba już ją mam :;230
Przywiozłem dwa lata temu patyczka podobnej róży (bez nazwy) zaraz rozwinie kwiaty i będę porównywał :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu :wit
I ciebie wszystko pięknie,bujnie, zdrowo rośnie. ;:180
U mnie tak nie wszystko :(
Róże dalej podziwiam; no masz dużo pięknych odmian. ;:173
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Jadziu. :wit U Ciebie jak zwykle ogród różami usłany.....cudnie.
Muszę się jednak przyznać, że najbardziej zazdroszczę Ci widoku roślin z kropelkami wody. :wink: U mnie istna pustynia i mimo podlewania większość róż jest upieczona.
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu już kwitną jarzmianki , widzę ,ze masz białą ja też , teraz kupiłam czerwona , ale jeszcze nie kwitnie , są bardzo ładne , u Nas nie pada już miesiąc mimo podlewania wszystko schnie , a róże umęczone ;:168 ;:3
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu wreszcie mam ochotę pomyszkować na forum bo szukam inspiracji do swej nowo tworzonej działki.
Wiek juz nie ten i sił brakuje ale może się uda w jednym sezonie większość prac wykonać ... kto wie ...
Urzekły mnie róże - ich urok powala a wpis rozśmieszył.
...Ta dalia kupiona w markecie jako Mick's pepermint fajny z niej pepermint :;230 jednak też ładna
Ma przepiękny kolor liści prawda? ale Tobie przy zakupie nie o liście chodziło :;230
Miłego weekendu i delikatnego deszczu życzę .
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jadziu czy to ślady po deszczyku na zdjęciach czy może po podlewaniu? u mnie susza w dalszym ciągu, róże pięknie kwitną, a i lilie widzę rozpoczynają już pokaz :)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, przyszłam posiedzieć w cieniu Twoich róż ;:167 Same piękności!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”