Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Post »

Witaj Basiu :wit ależ różanie się u Ciebie już zrobiło, u mnie na razie pojedyńcze kwiatki róze pootwierały.
Afrodyta ;:167 czy pachnie ta różyczka?
x-ja-a

Post »

Nic dziwnego, że Graham Ci się podoba. Mi też się by podobał gdyby zechciał zakwitnąć. Mizerota z niego u mnie jeszcze, ale rośnie. Może w 2023 r. zakwitnie. Tym chętniej patrzę na Twojego. Śliczny. No i przez Ciebie kombinuję gdzie by mi się Variegata zmieściła. Ona woli pełne słońce czy trochę cienia, jak myślisz?
A ja nie przepadam za Afrodytą, lubię ją tylko w półrozkwicie a potem już mnie denerwuje taka w pełni rozwinięta. Twoja wygląda pięknie, ma kwiaty jak z wosku ;:167
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Basiu, pięknie kwitną róże. Ja tylko wypatruje tych co mam i porównuję teraz. :wink:
No chyba, że mi coś nowego wpadnie w oko, to zaraz w necie szukam. ;:306
Kurcze, zaczynają mi się podobać pomarańczowe. ;:oj Mam jedną i nie mogę się doczekać kwitnienia. ;:124
Co to będzie? ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu niestety nie pachnie ,lecz warto ją mieć bo jest cudowna .Uwielbiam te jej wielkie kwiaty też ją mam u siebie i zdrowiutka
bestyjka ;:167 a to ważne i fajnie sie krzewi .Basiu dziękuję śliczny Ci on to samo Aphrodite ;:215 Uwielbiam ją
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Basiu! Tak bardzo pragnęłam obejrzeć Twoje różane szaleństwo i...kicha. :shock:
Fotosik dał mi pstryczka w nos i jedynie wymianą zdań znawców poszczególnych odmian muszę się zadowolić, ;:108 a sądząc po tym, co sama napisałaś, Twoje panienki muszą naprawdę cudownie kwitnąć. ;:138 Niech więc dalej cieszą Twoje oczy i serce, a żaden grad ani szkodniki niech im krzywdy nie zrobią. ;:167
Gorąco z całego serca dziękuję Ci...wiesz, za co. ;:180 ;:180 ;:180 Kochana jesteś. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Upały wielki dają się we znaki różom... trochę w weekend popadało i dobrze, ale ciągle wody mało.
A jako że upały są, to ja przeziębiona jestem, może od klimy, może mnie przewiało?
Kicham prycham i kaszel mi się przyplątał. Najgorsza była sobota i niedziela... spędziłam weekend między łóżkiem a łóżkiem :?
Czekam na kwitnienie lipy... już lada chwilka będzie. W tym roku muszę bardzo dużo jej kwiatów nazbierać. Uwielbiam zimą lipową herbatkę.

Krysiu, jest pięknie dzięki tym różom. Codziennie biegam po ogrodzie, od krzaka do krzaka i oglądam je... niestety cały czas niszczylistka szaleje no i upały dają się we znaki, róże szybko przekwitają przez to... i są podjedzone.
Afrodyta, tak jak wspomniała Jadzia nie pachnie, ale ma tyle wg. mnie zalet, że wybaczam jej :wink:

Jagienko, myślę że Graham się ogarnie i obłaskawi Cię kwiatami, może on tak specjalnie buduje napięcie... żebyś potem klękła przed nim ;:306 A tak poważnie, to zakwitnie jeszcze w 2018, tylko odpowiednio urośnie (mój w ub. roku kwitł do późnej jesieni a posadzony był wiosną). Vargieta już zakończyła kwitnienie. jakoś jej to ekspresowo idzie, u mnie w pełnym słońcu.
Niestety jej wadą jest to, że za szybko przekwita :roll:

Elu, istne szaleństwo różane i niechaj one trwa... ;:167 Pomarańczowe są super! Takie gorące i apetyczne! Też je bardzo lubię... a np. przed żółtymi trochę się wstrzymywałam, dobrze, że ogarnęłam się ;:306
Elu, czekam na otwarcie Twojego wątku kwiatowego! Proszę, proszę... ;:180 A na pomidorowy muszę skoczyć ;:196

Jadziu, dokładnie tak jak napisałaś! To super róża ;:215

Lucynko ;:196 mam nadzieję, że już temat zdjęć się ogarnął... jakoś tak bez zdjęć smutno by było.
Gratuluję Ci ;:168

No i teraz trochę zdjęć... pomidorów ;:306 Póki co zbyt wielkie nie są, ale rosną w oczach... eeee... tzn. tunelu chciałam powiedzieć (zdjęcia z czwartku, albo piątku i naprawdę są już większe! ;:167 ).

Obrazek

Obrazek

Rosną też na prowizorycznej rabacie, skleconej "na prędce", bo gdzieś musiałam te sadzonki upchnąć. Kilka starych desek, na dole karton, potem ziemia z kompostem... mam nadzieję, że wytrzyma do jesieni (2037 roku) :;230
Bo prowizorki są najtrwalsze.... ;:209

Obrazek

Obrazek

I róże.... ;:167

Abraham Darby z broszką ;:306
Obrazek

Elfe

Obrazek

Pnąca ciągle chorująca... :?

Obrazek

Heandel
Obrazek

Lady of Schalot

Obrazek

Charlotte (?)

Obrazek

Obrazek

Eden Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Camppasion
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowności te róże masz Basiu! Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edenka cudna wraz z dodatkami w postaci latarenki .Basiu masz racje ,ze prowizorki najdłużej wytrzymują.Pomidorki urosną mają sporo czasu na to i z pewnością obficie zaowocują .Mój Abraham miał trzy kwiatki ,ktore w sekundzie przekwitły i tyle sie nim nacieszyłam ;:174
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Śliczne różyczki, marketowa udana, ja już wyleczyłam się z kupowania roślin po marketach.
Pomidorki szybko urosną, skrzynia sklecona z desek całkiem fajnie wygląda.
Życzę zdrowia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maryniu dziękuję ;:196

Jadziu, nie wiem dlaczego tak jest z tymi prowizorkami, może że często odpuszczamy, na zasadzie "a będzie". Tę rabatę wymusiła chwila, bo nie miałam gdzie posadzić pomidorów (zresztą mam kilka sadzonek, które jeszcze muszę gdzieś "upchnąć", może do jakiś wiader po emulsji?, nie mam już możliwości w grunt). I potem takie różne wymuszenia stoją i stoją i stoją... ;:306

Dorotko, ja też z marketowych się wyleczyłam... szkoda kasy. Wygląda fajnie nawet lepiej niż ją sobie wyobraziłam ;:306

Nieznana mi z imienia o cudownym zapachu...
Obrazek

Znana mi z imienia, ale zapomniałam go - kiedyś będzie pnąca, najbardziej biała z białych

Obrazek

Mme Isaac Pereire

Obrazek

Eden z Aniołem :)
Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu jednak płatki marketówki wyglądają na bardzo delikatne jakby satynowe .Gdzieś już się zetknęłam z taką różą, jednak coraz większy SKS u mnie ;:222 Może to Blue for you, bo na razie nic innego nie wymyśliłam :)
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Baśka jesteś niemożliwa...2037 ;:306 :lol:
Edenka w całej okazałości niesamowita i widać pasuje jej to miejsce a to nie takie proste dobrać róży odpowiednią miejscówkę.
Pomidorki nadrobią...zresztą ani się nie spostrzeżesz a już trzeba będzie wilki obrywać i podwiązywać do palików....szykuj sznurki....dużo sznurków. :;230
Pięknie u Ciebie i miło spędziłam czas na podglądaniu Twojego raju. ;:168
A jak tam Biedermeier się miewa. ;:88
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Istne różane szaleństwo się u Ciebie odbywa ;:oj Piękne krzaczki porosły i równie pięknie kwitną. Afrodyta taka bardzo elegancka ;:63
Jestem zaskoczona tym, co piszesz o Och!Wow. Moja będzie teraz miła trzeci sezon i jak na razie nie miała ani jednego listka porażonego plamistością. Myślałam, że to jej znak szczególny, a Ty piszesz, że może być inaczej? Ja się nie zgadzam, nie i już :wink:
Proteus przepiękny, jednak jakoś się boję innych niż włoskie czy botaniczne. Mam dwa wielkokwiatowe i co roku bida z nędzą. Ale żal mi je wyrzucić, bo jak zakwitną, to są cudne. Ale jeśli się to nie zmieni, to wylecą. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Basieńko jak cudnie trafić do Twojego ogródka
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Basiu :wit
Róże masz piękne.
Edenka z B.Aniołem fajne połączenie. Moja Edenka rośnie słabo. Chyba ją przesadze w inne miejsce:(
Ta marketowa piękność jest ciekawa
;:333

Pomidorki urosną .Daj im jeszcze trochę granulowanego obornika .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”