u mnie jest widocznie troszkę chłodniej bo moim różom do pąków jeszcze daleko, choć muszę przyznać, że moje róże dobrze
zniosły zimę. Oj będziemy miały co podziwiać

.
 . .
 . Mowa o Lady of Shalott, Jude the Obscure i Wollerton old Hall. Nie przewidziałam, że ten ostatni wybuja 180 centymetrowymi pędami. Na szczęście łodygi same się ładnie wygięły i już nie zasłania Lady of Shalott. Sama nie wiem, czy nie będzie trzeba jej jednak dać na przód rabaty.
 Mowa o Lady of Shalott, Jude the Obscure i Wollerton old Hall. Nie przewidziałam, że ten ostatni wybuja 180 centymetrowymi pędami. Na szczęście łodygi same się ładnie wygięły i już nie zasłania Lady of Shalott. Sama nie wiem, czy nie będzie trzeba jej jednak dać na przód rabaty. , moje niestety takich, póki co, warunków nie mają. Dobrze, ze chociaż od zimnych, wschodnich wiatrów trochę osłonięte.
 , moje niestety takich, póki co, warunków nie mają. Dobrze, ze chociaż od zimnych, wschodnich wiatrów trochę osłonięte.

Dzisiaj u mnie rano było strasznie zimno ,biegiem poleciałam zobaczyć Glicynię ,ale ufff! kwitnie nic jej nie jest ,tak długo czekałam na burzę tych kwiatów ,co roku marznie
 Dzisiaj u mnie rano było strasznie zimno ,biegiem poleciałam zobaczyć Glicynię ,ale ufff! kwitnie nic jej nie jest ,tak długo czekałam na burzę tych kwiatów ,co roku marznie   

Były jednak tak piekne, że zostawiłam ją. Rosła w beznadziejnym miejscem. Zima wyrządziła jej duże szkody, więc cięłam ją niziutko. Teraz jednak dostanie trochę słońca,  wycięte zostały iglaki całkowicie ją zasłaniające i mam nadzieję, żew końcu zabłyśnie.
 Były jednak tak piekne, że zostawiłam ją. Rosła w beznadziejnym miejscem. Zima wyrządziła jej duże szkody, więc cięłam ją niziutko. Teraz jednak dostanie trochę słońca,  wycięte zostały iglaki całkowicie ją zasłaniające i mam nadzieję, żew końcu zabłyśnie.
 A ja w tym roku postanowiłam sobie ze dowiem się w końcu jakie mam róże. Większość już znam z imienia, ale pozostały mi  dwie różowe niezidentyfikowane odmiany.Przeczytam cały identyfikacyjny wątek na Forum ..aż się dowiem
  A ja w tym roku postanowiłam sobie ze dowiem się w końcu jakie mam róże. Większość już znam z imienia, ale pozostały mi  dwie różowe niezidentyfikowane odmiany.Przeczytam cały identyfikacyjny wątek na Forum ..aż się dowiem  

I to jak obiecującym u Ciebie! Pięknie i kolorowo jest już, a jak róże Ci tak pięknie przezimowały to zaraz będziesz miała pełno kwiatów. U mnie nawet te, które dobrze przetrwały późne mrozy, były cięte nisko, więc na kwiaty jeszcze długo poczekam. Ale ta wiosna daje nam dużo radości i mam nadzieję, że tak będzie dalej. Garden of Roses oczywiście wyglądają pięknie, piszę o nich, bo te róże kojarzą mi się z Tobą
 I to jak obiecującym u Ciebie! Pięknie i kolorowo jest już, a jak róże Ci tak pięknie przezimowały to zaraz będziesz miała pełno kwiatów. U mnie nawet te, które dobrze przetrwały późne mrozy, były cięte nisko, więc na kwiaty jeszcze długo poczekam. Ale ta wiosna daje nam dużo radości i mam nadzieję, że tak będzie dalej. Garden of Roses oczywiście wyglądają pięknie, piszę o nich, bo te róże kojarzą mi się z Tobą  

majowo
  majowo  

, chwasty również
 , chwasty również  Nic to jakoś damy radę.
 Nic to jakoś damy radę.  . W Rosarium kupowałam róże z gołym korzeniem.
 . W Rosarium kupowałam róże z gołym korzeniem. 

. Dobrze,  że Cię słonko wybudziło i zajrzałaś do mnie. Na razie niewiele się dziej. Trudno określić jak będą wyglądały kwitnienia w tym roku. Wiele róż zmieniło swoje miejsca w ogrodzie, zwłaszcza historyczne, dlatego też nie zobaczę ich kwiatów w tym sezonie. Miło, że kojarzę się z tak piękną różą, też uważam, że nie może jej zabraknąć w żadnym ogrodzie. To niezawodna róża pod każdym względem. Mam ją 6-ty rok i nie zamieniłabym jej na żadną inną ze swojego ogrodu, póki co .
 . Dobrze,  że Cię słonko wybudziło i zajrzałaś do mnie. Na razie niewiele się dziej. Trudno określić jak będą wyglądały kwitnienia w tym roku. Wiele róż zmieniło swoje miejsca w ogrodzie, zwłaszcza historyczne, dlatego też nie zobaczę ich kwiatów w tym sezonie. Miło, że kojarzę się z tak piękną różą, też uważam, że nie może jej zabraknąć w żadnym ogrodzie. To niezawodna róża pod każdym względem. Mam ją 6-ty rok i nie zamieniłabym jej na żadną inną ze swojego ogrodu, póki co . , trudno przejść obok  nich obojętnie.
 , trudno przejść obok  nich obojętnie.

inni doszukują się zapachu nawet tam, gdzie go nie ma
 inni doszukują się zapachu nawet tam, gdzie go nie ma  

W tym roku chyba wcześniej zakwitną niż w zeszłym roku.
  W tym roku chyba wcześniej zakwitną niż w zeszłym roku.

.
 . 

i ta cudowna Nevada, ja też za blisko siebie posadziłam róże Kosmos i Garden of Roses,
 i ta cudowna Nevada, ja też za blisko siebie posadziłam róże Kosmos i Garden of Roses, Biały rododendron cudownie kwitnie
 Biały rododendron cudownie kwitnie  
  Deszczyk wygonił Ciebie z ogrodu a u mnie Sahara.
  Deszczyk wygonił Ciebie z ogrodu a u mnie Sahara. 

Daysy trzymaj kciuki za opad deszczu u   mnie, bo nie  wiem ile mogą wytrzymać rośliny na sztucznym nawadnianiu. I tak je podziwiam ,   A u Ciebie pierwsze różyczki
 Daysy trzymaj kciuki za opad deszczu u   mnie, bo nie  wiem ile mogą wytrzymać rośliny na sztucznym nawadnianiu. I tak je podziwiam ,   A u Ciebie pierwsze różyczki   
   I tyle pąków. I tulipanki i bzy. I ten krzew okryty pianą białych kwiatów. Przepiękne widoki.
  I tyle pąków. I tulipanki i bzy. I ten krzew okryty pianą białych kwiatów. Przepiękne widoki.