. Kupiłam Leanarda, ponieważ słyszałam o tej róży wiele dobrego. Kiedy zobaczyłam ostatnio tę różę na zdjęciu w czyimś ogrodzie , trochę się przeraziłam
 . Kupiłam Leanarda, ponieważ słyszałam o tej róży wiele dobrego. Kiedy zobaczyłam ostatnio tę różę na zdjęciu w czyimś ogrodzie , trochę się przeraziłam   , bo  jak się okazuje, zostawiłam jej stanowczo za mało miejsca.
 , bo  jak się okazuje, zostawiłam jej stanowczo za mało miejsca.   
 A tak prezentuje się moja nowość (Nostalgia a może Nicole?).

Dużą sympatią darzę 'Rumbę' - sympatyczną różyczkę o niewielkich kwiatach, która kwitnie niestrudzenie. Tu jej drugie kwitnienie w towarzystwie sianych przeze mnie żeniszków. Już kolejny raz te jednoroczne roślinki mnie nie zawiodły. Oj, chyba w przyszłym roku będzie ich jeszcze więcej!

'Rosemary Harkness' to kolejne cudo, które pięknie pachnie i dość zdrowo rośnie.

'Louise Odier' zmaga się natomiast z czarną plamistością.

Kanny na tarasie przy tej aurze mają już prawie dwa metry i zaczynają kwitnąć.

lilia NN

'Mrs Cholmondeley', jego pierwszy sezon u mnie.

Hortensje ogrodowe, 'limelight, annabelle

Dzięki dobroczynkowi kalifornijskiemu udało mi się jakoś zwalczyć szpeciele na winorośli. Teraz tylko muszę sobie zacząć radzić z chorobami grzybowymi

A to mój Puszek, który cieszy się z długo wyczekiwanych promieni słońca.

Kanny zawsze podziwiam, to wyjątkowo piękne kwiaty.
 Kanny zawsze podziwiam, to wyjątkowo piękne kwiaty.  Niestety nie mam gdzie przechowywać karp, więc nie goszczą u mnie w ogrodzie.
 Niestety nie mam gdzie przechowywać karp, więc nie goszczą u mnie w ogrodzie.

no w zimowym okresie to nic nam się nie chce, ale spokojnie jeszcze troszkę i wiosna wejdzie z bucikami do ogrodów
 no w zimowym okresie to nic nam się nie chce, ale spokojnie jeszcze troszkę i wiosna wejdzie z bucikami do ogrodów  Taka jakaś opóźniona jestem ostatnio. Ale za to ogród zaczyna być coraz bardziej ogarnięty ;)
 Taka jakaś opóźniona jestem ostatnio. Ale za to ogród zaczyna być coraz bardziej ogarnięty ;) .
 .

psiaki super, ale nie mogę uwierzyć, ze sama kopałaś ten korzeń
 psiaki super, ale nie mogę uwierzyć, ze sama kopałaś ten korzeń   magnolia przepiękna, może i ja u siebie znajdę kącik by ją gdzieś posadzić
 magnolia przepiękna, może i ja u siebie znajdę kącik by ją gdzieś posadzić  
    Dobrze, że pożyteczną borówkę tam posadziłaś.
 Dobrze, że pożyteczną borówkę tam posadziłaś. 

)
 )