Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

Niesamowicie wyglądają tulipanowe rabaty ;:63 Taka ilość robi wrażenie ;:oj Już mi nawet nie żal Twoich kolan, ale wytrwałości w sadzeniu gratuluję. Gdybyś się nad nimi litowała, to teraz nie byłoby takich widoków :tan
Goldeny bardzo lubią się witać. Nie tylko z domownikami, ale z każdym kto dom odwiedza. Czy na powitanie przynosi Wam zabawkę? Bo Kaprys właśnie tak robi. Najpierw wita się w drzwiach, potem biegnie po zabawkę i dopiera teraz następuje właściwe powitanie. za każdym razem odbywa się to właśnie w ten sposób ;:306
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewelinko

Oj robią wrażenie te łany tulipanów, jest bosko. Nie zazdroszczę Ci ogławiania, ale dla tych widoków każda praca jest tego warta. Piszesz, że masz różnicę terenu. U mnie też jest, początkowo martwiło mnie to. Potem doszłam do wniosku, że to może stać się atutem działki, nie będzie monotonna. Ja różnice poziomów chcę zaznaczyć murkiem z łupka. Pokazuj te tulipanowe cuda. Życzę Ci Ewelinko słonecznej niedzieli, odpoczywaj w pięknym otoczeniu :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko nie dziw się w starszym wieku inaczej podchodzi się do mijającego czasu, każdą chwilę chciałoby się zatrzymać jak najdłużej. młodych cechuje ciekawość ...co też będzie jutro, pojutrze :;230
Prześliczne morze tulipanów, jak na nie patrzę to wyobrażam sobie jakie zastępy moich nornic mogłabym wyżywić :;230 Wybacz takie mam skojarzenia, bo wiele tulipanów straciłam i wszystkie mam posadzone z zabezpieczeniem, a to sprawia niestety trudność :wink: Miłej niedzieli :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ewelinko, brak mi tchu, nie wiem co napisać. Warto było jesienią popracować, żeby teraz mieć taki widok. Moje tulipany w trakcie kwitnienia, ale jeszcze czekam na wiele z nich. Niestety, u mnie o wiele później wszystko kwitnie, więc czekam i podziwiam Twoje. Ale moje to w tym roku porażka ;:185
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, Ty masz tysiące tulipanów! ;:oj To niesamowity widok!!!! Zapiera dech w piersiach.... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Rzeki tulipanów i tak fantastycznie skomponowane pod względem kolorów, że aż oczy bolą. ;:138 ;:138 ;:138 Wszystkie kompozycje przepiękne, a mnie szczególnie do serducha przemawiają biało - czerwone zestawienia, ;:215 ;:215 te barwy bowiem są mi bardzo drogie. ;:167
Dobrego tygodnia, Ewelinko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewelinko, nadrobiłam zaległości,przebrnęłam przez wszystkie strony a każde zdjęcie oglądałam po kilka razy. ;:oj
Nadziwić się nie mogłam Twojej determinacji w sadzeniu tych cebulowych szpalerów, no i sprawa się wyjaśniła ;:306 pod nadzorem wojskowego, żołnierska brać pięknie w szeregi się ustawia. :;230 Ciekawe, czy jak przyjdzie czas kopania, to też na rozkaz z ziemi wyskoczą. ;:163
A tak na poważnie, masz cudny kolorowy i pachnący ogród, nawet urocza Cola wyleguje się przy pachnących hiacyntach. ;:138 ;:63
Wyczytałam,że nornice się zadomowiły, czy ta jabłonka to młode drzewko. Miałam lata temu podobny kłopot, wykopaliśmy jabłonkę i praktycznie nie miała korzeni tylko takie drobne korzonki i temu kiepsko trzymała się ziemi. Pod nią było gniazdo nornic, przesadziliśmy ją w inne miejsce i do dzisiaj rodzi smaczne jabłka. I zapamiętaj, nie daje się pod sadzone drzewka lub krzewy świeżego obornika, bo szybko się tam zadomowią, mając ciepło i wyżerki pod dostatkiem.
Pozdrawiam, życzę zdrówka i dużo sił do kolejnych wyzwań ogrodowych. ;:167 ;:cm
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelino...tulipanowe widoki mogły by trwać i trwać, jest bajecznie. ;:215 . Aż się boję pomyśleć że przekwitną, ale to nic zaczną się inne. ;:oj . Mnie się kilka kolorków pomieszało razem, dziś przywiązywałam kolorowe sznureczki aby jesienią zrobić kolorowy porządek, to dopiero była praca. ;:306 Życzę ;:3 , choć podobno ma się ochłodzić. :wink:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelinko jakże pięknie tulipanowo u Ciebie, normalnie rzeki tulipanów, u mnie jedna rabata też miała tal wyglądać, ale niestety zgniły ;:145 przynajmniej u Ciebie mogę popodziwiać ;:108 plany widzę ambitne teraz tylko wytrwałości i siły życzę w ich realizacji :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko, jak się ogląda taki widok, ;:oj to chyba nie żałujesz bólu pleców po sadzeniu cebul. :)

Obrazek

Migdałek też się wspaniale ukwiecił. ;:215 Czekamy na deszcz. U mnie wszystko podlewane, sucho wyjątkowo. ;:202
Spokojnej pracy. ;:196
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ewelinko, zadałaś szyku z tymi tulipanami. W Twoim ogrodzie, na takiej przestrzeni robią furrorę. ;:108 Bardzo mi się podobają. ;:167
Cudny migdałek.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko sąsiedzi już pewnie dawno mają nas (mam tu na myśli wszystko mocno zielonozakręconych) za wariatów, więc jeszcze jeden powód do tego to pikuś ;:306 Myślisz, że gdy moi widzą mnie latającą z aparatem za byle motylkiem lepiej o mnie myślą?...
Przepiękne te twoje tulipany ;:215 Co to za odmiana tych ciemnych przy Exotic Emperor? Pięknie się razem wyglądają ;:173
Moje są na cenzurowanym, obserwuję te zeszłoroczne aby wybrać takie, które zostaną ze mną dłużej niż rok i tych dopiero dokupię więcej :wink:
szafirkowe obrzeże też cudnie wygląda.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ewelkacha88 pisze:
Obrazek

Ewelinko, no to zestawienie tulipanowe to jest majstersztyk! ;:167 ;:167 ;:167 Niesamowicie wyglądają u Ciebie takie ilości tulipanów, sporo musiałaś się napracować, aby te wszystkie cebule posadzić, ale powiem Ci, że dla takiego efektu sama zrobiłabym to u siebie bez mrugnięcia okiem :lol:
Cudo! ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Niesamowite tulipanowe łany!!! ;:138 Jak ty ich tyle upchałaś na tych rabatach. Ja to bym już teraz nic nie umiała posadzić bo wszędzie cebule...Mam ich o wiele , wiele mniej i też teraz chcę podosadzać jakieś byliny ,żeby coś zapchało dziurę po tulipanach jak już przekwitną i nie wiem jak się za to zabrać.
Muszę dostać weny twórczej. ;:306
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ewelinko - aż dech zaparło! No, kobieto,poszalałaś z tulipanami! Ciekawa jestem czy zrywasz je do wazonu, czy Ci żal. Zestawienie fioletowych ibiałych wywarło na mnie największe wrażenie.Czapki z głów Panie i Panowie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”