Goldeny bardzo lubią się witać. Nie tylko z domownikami, ale z każdym kto dom odwiedza. Czy na powitanie przynosi Wam zabawkę? Bo Kaprys właśnie tak robi. Najpierw wita się w drzwiach, potem biegnie po zabawkę i dopiera teraz następuje właściwe powitanie. za każdym razem odbywa się to właśnie w ten sposób
Przydomowy ogródek Eweliny, część V.
-
Iwonka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.
Niesamowicie wyglądają tulipanowe rabaty
Taka ilość robi wrażenie
Już mi nawet nie żal Twoich kolan, ale wytrwałości w sadzeniu gratuluję. Gdybyś się nad nimi litowała, to teraz nie byłoby takich widoków
Goldeny bardzo lubią się witać. Nie tylko z domownikami, ale z każdym kto dom odwiedza. Czy na powitanie przynosi Wam zabawkę? Bo Kaprys właśnie tak robi. Najpierw wita się w drzwiach, potem biegnie po zabawkę i dopiera teraz następuje właściwe powitanie. za każdym razem odbywa się to właśnie w ten sposób
Witaj Ewelinko
Oj robią wrażenie te łany tulipanów, jest bosko. Nie zazdroszczę Ci ogławiania, ale dla tych widoków każda praca jest tego warta. Piszesz, że masz różnicę terenu. U mnie też jest, początkowo martwiło mnie to. Potem doszłam do wniosku, że to może stać się atutem działki, nie będzie monotonna. Ja różnice poziomów chcę zaznaczyć murkiem z łupka. Pokazuj te tulipanowe cuda. Życzę Ci Ewelinko słonecznej niedzieli, odpoczywaj w pięknym otoczeniu
Oj robią wrażenie te łany tulipanów, jest bosko. Nie zazdroszczę Ci ogławiania, ale dla tych widoków każda praca jest tego warta. Piszesz, że masz różnicę terenu. U mnie też jest, początkowo martwiło mnie to. Potem doszłam do wniosku, że to może stać się atutem działki, nie będzie monotonna. Ja różnice poziomów chcę zaznaczyć murkiem z łupka. Pokazuj te tulipanowe cuda. Życzę Ci Ewelinko słonecznej niedzieli, odpoczywaj w pięknym otoczeniu
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko nie dziw się w starszym wieku inaczej podchodzi się do mijającego czasu, każdą chwilę chciałoby się zatrzymać jak najdłużej. młodych cechuje ciekawość ...co też będzie jutro, pojutrze
Prześliczne morze tulipanów, jak na nie patrzę to wyobrażam sobie jakie zastępy moich nornic mogłabym wyżywić
Wybacz takie mam skojarzenia, bo wiele tulipanów straciłam i wszystkie mam posadzone z zabezpieczeniem, a to sprawia niestety trudność
Miłej niedzieli 
Prześliczne morze tulipanów, jak na nie patrzę to wyobrażam sobie jakie zastępy moich nornic mogłabym wyżywić
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko, brak mi tchu, nie wiem co napisać. Warto było jesienią popracować, żeby teraz mieć taki widok. Moje tulipany w trakcie kwitnienia, ale jeszcze czekam na wiele z nich. Niestety, u mnie o wiele później wszystko kwitnie, więc czekam i podziwiam Twoje. Ale moje to w tym roku porażka 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ewelinko, Ty masz tysiące tulipanów!
To niesamowity widok!!!! Zapiera dech w piersiach.... 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rzeki tulipanów i tak fantastycznie skomponowane pod względem kolorów, że aż oczy bolą.
Wszystkie kompozycje przepiękne, a mnie szczególnie do serducha przemawiają biało - czerwone zestawienia,
te barwy bowiem są mi bardzo drogie.
Dobrego tygodnia, Ewelinko.
Dobrego tygodnia, Ewelinko.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ewelinko, nadrobiłam zaległości,przebrnęłam przez wszystkie strony a każde zdjęcie oglądałam po kilka razy.
Nadziwić się nie mogłam Twojej determinacji w sadzeniu tych cebulowych szpalerów, no i sprawa się wyjaśniła
pod nadzorem wojskowego, żołnierska brać pięknie w szeregi się ustawia.
Ciekawe, czy jak przyjdzie czas kopania, to też na rozkaz z ziemi wyskoczą.
A tak na poważnie, masz cudny kolorowy i pachnący ogród, nawet urocza Cola wyleguje się przy pachnących hiacyntach.
Wyczytałam,że nornice się zadomowiły, czy ta jabłonka to młode drzewko. Miałam lata temu podobny kłopot, wykopaliśmy jabłonkę i praktycznie nie miała korzeni tylko takie drobne korzonki i temu kiepsko trzymała się ziemi. Pod nią było gniazdo nornic, przesadziliśmy ją w inne miejsce i do dzisiaj rodzi smaczne jabłka. I zapamiętaj, nie daje się pod sadzone drzewka lub krzewy świeżego obornika, bo szybko się tam zadomowią, mając ciepło i wyżerki pod dostatkiem.
Pozdrawiam, życzę zdrówka i dużo sił do kolejnych wyzwań ogrodowych.

Nadziwić się nie mogłam Twojej determinacji w sadzeniu tych cebulowych szpalerów, no i sprawa się wyjaśniła
A tak na poważnie, masz cudny kolorowy i pachnący ogród, nawet urocza Cola wyleguje się przy pachnących hiacyntach.
Wyczytałam,że nornice się zadomowiły, czy ta jabłonka to młode drzewko. Miałam lata temu podobny kłopot, wykopaliśmy jabłonkę i praktycznie nie miała korzeni tylko takie drobne korzonki i temu kiepsko trzymała się ziemi. Pod nią było gniazdo nornic, przesadziliśmy ją w inne miejsce i do dzisiaj rodzi smaczne jabłka. I zapamiętaj, nie daje się pod sadzone drzewka lub krzewy świeżego obornika, bo szybko się tam zadomowią, mając ciepło i wyżerki pod dostatkiem.
Pozdrawiam, życzę zdrówka i dużo sił do kolejnych wyzwań ogrodowych.

- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Ewelino...tulipanowe widoki mogły by trwać i trwać, jest bajecznie.
. Aż się boję pomyśleć że przekwitną, ale to nic zaczną się inne.
. Mnie się kilka kolorków pomieszało razem, dziś przywiązywałam kolorowe sznureczki aby jesienią zrobić kolorowy porządek, to dopiero była praca.
Życzę
, choć podobno ma się ochłodzić. 
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Ewelinko jakże pięknie tulipanowo u Ciebie, normalnie rzeki tulipanów, u mnie jedna rabata też miała tal wyglądać, ale niestety zgniły
przynajmniej u Ciebie mogę popodziwiać
plany widzę ambitne teraz tylko wytrwałości i siły życzę w ich realizacji 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Ewelinko, zadałaś szyku z tymi tulipanami. W Twoim ogrodzie, na takiej przestrzeni robią furrorę.
Bardzo mi się podobają.
Cudny migdałek.
Cudny migdałek.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewelinko sąsiedzi już pewnie dawno mają nas (mam tu na myśli wszystko mocno zielonozakręconych) za wariatów, więc jeszcze jeden powód do tego to pikuś
Myślisz, że gdy moi widzą mnie latającą z aparatem za byle motylkiem lepiej o mnie myślą?...
Przepiękne te twoje tulipany
Co to za odmiana tych ciemnych przy Exotic Emperor? Pięknie się razem wyglądają
Moje są na cenzurowanym, obserwuję te zeszłoroczne aby wybrać takie, które zostaną ze mną dłużej niż rok i tych dopiero dokupię więcej
szafirkowe obrzeże też cudnie wygląda.
Przepiękne te twoje tulipany
Moje są na cenzurowanym, obserwuję te zeszłoroczne aby wybrać takie, które zostaną ze mną dłużej niż rok i tych dopiero dokupię więcej
szafirkowe obrzeże też cudnie wygląda.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Niesamowite tulipanowe łany!!!
Jak ty ich tyle upchałaś na tych rabatach. Ja to bym już teraz nic nie umiała posadzić bo wszędzie cebule...Mam ich o wiele , wiele mniej i też teraz chcę podosadzać jakieś byliny ,żeby coś zapchało dziurę po tulipanach jak już przekwitną i nie wiem jak się za to zabrać.
Muszę dostać weny twórczej.
Muszę dostać weny twórczej.
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Ewelinko - aż dech zaparło! No, kobieto,poszalałaś z tulipanami! Ciekawa jestem czy zrywasz je do wazonu, czy Ci żal. Zestawienie fioletowych ibiałych wywarło na mnie największe wrażenie.Czapki z głów Panie i Panowie!