Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

Ojejuniu ależ bedzie u Ciebie pokaz cebulowych! ;:224 ;:65 Co za widoki! I to już. A co będzie gdy wszystkie rozkwitną..? ;:180
Psinę wymyziaj za uchem.

Seba masz rację, czas za szybko ucieka... ;:185
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie wiem jak to się stało, że zaspałam na otwarcie nowego wątku ;:202 Ale już jestem, nadrobiłam i teraz będę się już pilnować ;:215
Niesłusznie narzekasz na swoją wiosnę. Nie tylko jest, ale i pięknie kwitnie ;:63 Szybciutko rabatki zaczynają się zielenić, wychodzą coraz to nowe rośliny, jeszcze chwila a i kwiatów będzie więcej ;:65
Sasanki już kwitną ;:oj , a u mnie ledwo z ziemi wyłażą. Śliczne są, takie kosmate.
Jakoś nie przeszkadza mi, że hiacynty się wyradzają i kwitną słabiej. To też ma swój urok. Lepiej słabiej niż w ogóle, tak jak tulipany po kilku sezonach. Takie brzegi z hiacyntów są cudne, a jak tam musi pachnieć ;:oj W jednym miejscu tyle doznań :tan

Do róż mam podejście zupełnie różne od Twojego. Cieszę się, że po prostu są ;:108 Z góry zakładam, że zimą marzną i nie oczekuję od nich, że będą zieloniutkie i zaraz zaczną kwitnąć. Co roku tnę je poniżej kopczyka i niczego innego się po nich nie spodziewam. W tym roku wygląda, że przezimowały lepiej niż w porzednie zimy i jestem tylko miło zaskoczona :tan
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, ja już jakiś czas temu dałam nawóz i ciągle widzę, to białe kuleczki. Niestety susza... Cudownie, że jest ciepło, ale tak jak Ty trochę mi ciężko się pracuje w takich wysokich temperaturach.
Podobno we wtorek ma deszczyć, więc może uda Ci się ogarnąć temat nawozowy. ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko Cola wygląda już tak dojrzale, zmieniła się z ciapka w młodą damę.Piękna. ;:167 Jak grzecznie leży na trawce, nie na rabacie... ;:333
A ogród.....pięknieje z dnia na dzień. ;:333 Tak szybko zmiany w nim zachodzą, jakie rośliny już duże. Coraz więcej kwitnie i napędza nas do dalszych działań...
Miłej niedzieli wam życzę, wyściskaj dziewczynki , eMa też możesz..... ;:306 A psinkę przymusowo.Dużo ;:3 na dziś i na przyszły tydzień. ;:196
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewelinko, ale masz niesamowicie dużo cebulowych :shock: Jakoś nie kojarzyłam, że masz ich aż takie łany :D Pięknie wyglądają e co już kwitną, m.in. hiacynty, kulminacja jeszcze przed nami. Czekam z niecierpliwością na te widoki :D
Podobnie jak Ty, również czekam na deszcz, żeby móc rozrzucić nawóz :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko donicowe kompozycje piękne. ;:oj Różowe pelargonie też mam, tylko mój bardziej majtkowy kolor. ;:306 Tulipany już cieszą, a jak będzie dużo, to już tylko nimi będziemy się zachwycać. Pokaż
młode bukszpany. U mnie pięć powędrowało na wysypisko. ;:174 Kanty wzorcowe. ;:138
Też dziś sadziłam kwiaty z wnusiem w piaskownicy. :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, słów mi brak dla wyrażenia zachwytu dla Twoich cudnych wiosennych kwitnień. ;:138 ;:138 ;:138
Napracowałaś się jesienią, sadząc cebule, ale teraz masz co podziwiać. ;:215 ;:215
Cola zdaje się być już całkiem dobrze ułożona, ;:333 nie leży w kwiatach, tylko grzecznie na alejce. ;:303 Należy się jej duża porcja pieszczot. ;:168 ;:168
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ponoć im większy piesio, tym bardziej lubi kłaść się w przejściach i jak Cola na tym zdjęciu leży pod pergolą jest 100% piesiem i też to lubi :lol: A na tym kilka dalej jak tak wącha kwiatki to widać, że z niej w sercu ogrodniczka :lol: Byle nie poczuła weny do kopania ;:224 Hiacynty ze sklepu rzeczywiście są takie "tłuściutkie", ale potem bardziej rozczorchane też ładne i ciągle pięknie pachną :) Poza tym, po roczku czy dwóch dzielą się i wchodzi ich coraz więcej. Nie chorują tak, najwyżej jak się zbytnio pospieszą, to czuprynki im marzną. ;:173
Buziaki i pięknych kwitnień ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelinko jakie to wszystko wyrośnięte u Ciebie ;:oj masakra a powojniki jak idą w górę, dużo szybciej niż u mnie :) piesio pięknie się prezentuje i pilnuje rabatek :) piękna wiosna u Ciebie ;:333
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Psiunia jak pilnuje Pańci i jak sprawdza czy wszystko rośnie.. ;:167 Jest cudowna i daje Wam pewnie masę radości.
Te bukszpanki to takie jak ten na zdjęciu? Bardzo ładny i zdrowy. Mój tak obmarzł zimą, że nie wiem czy coś z niego będzie, a tak na niego liczyłam, bo hodowałam od malutkiej gałązki i rósł przy wejściu na taras cięty w kulkę..
Zachwycające tulipany! ;:oj
I jeszcze jedno- podoba mi się to, że Twój ogród jest taki wielopoziomowy, a nie równy jak stół. Fajnie to wygląda. Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Pięknie wszystko rośnie ;:138 masz szczęście ,że Cola nie niszczy ogrodu pies moich znajomych wszystko szarpie na strzępki :? dosłownie nawet te kwiaty w donicach.
Twój trawnik w porównaniu do mojego to cudo :lol:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj mamy chłodniejszy dzień i ciągle wyczekuję deszczu, który jak na razie nie chce przyjść ;:222 . Wczoraj przyszła mi ostatnia paczka z liliami ale jeszcze ich nie posadziłam. Planuję zrobić to jutro. Ogród z dnia na dzień zaskakuje mnie coraz bardziej. Kwitnie coraz więcej cebulowych ;:215 . Oj , warto było na kolanach spędzić kilka jesiennych dni . Dzisiaj byłam na zakupach i kupiłam kratki dla dwóch powojników. Jutro czeka mnie malowanie i montowanie a także koszenie trawnika bo już trawa urosła jak głupia. Czeka mnie pracowity dzień a pogoda podobno ma dopisać .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piotrze Cola nie robi za psa stróżującego ;:224 . Co prawda jak widzi obcych to trochę szczeka ale za chwilę zaczyna merdać ogonem i się cieszy :;230 . Tulipany i szafirki tego roku mnie nie zawiodły i to bardzo mnie cieszy. Myślę, że Ty również doczekasz się kwiatów, a może już je masz ?? Dzisiaj zerknę co w Twoim wątku :wit .

Małgosiu-PEPSI nic się nie dzieje ;:196 . Ja też nie raz pomyliłam imię a Ty i tak trafiłaś z tą Agnieszką :;230 . Dla Ciebie porcja tulipanów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Seba zgadzam się z Tobą w 100% . Jeszcze niedawno było zimno i w ciągu chwili zrobiło się lato. Nie do końca sprzyja to naszym roślinom .Tulipany Exotic Emperor podbiły moje serce i są moimi faworytami. Czekam na kolejne bo mam jeszcze kilka nowinek cebulowych. Dokładni tak - nie narzekajmy tylko cieszmy się tym co mamy ;:196 .

Aniu Ciebie to ja Kochana nie pobiję , boś Ty Królową Cebulowych ;:108 ale jesienią zaszalałam z cebulami widzę efekty ;:215 . Warto było na klęczkach spędzić kilka jesiennych dni ;:306 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko pogoda tak cudna, że nie dziwię się, że coś przeoczyłaś :lol: . U mnie wiosna na całego, cebulowe rozszalały się na potęgę . Niech tak trzymają jak najdłużej. Hiacynty pięknie pachną i umilają mi każdą chwilę w ogrodzie a róże - już nadrabiają mocne cięcie ;:215 . Fajnie, że Twoje róże ładnie przezimowały. Pozdrawiam :wit .

Basiu ja nie nawoziłam jeszcze roślin i czekam na deszcz. Może dzisiaj coś popada to wyjdę sypnę . Nie chcę tego robić bez pewności opadów bo boję się o psa. Najlepiej gdyby lało całą noc ale na razie nie zapowiada się. Poczekamy, zobaczymy. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Olu Cola rośnie bardzo szybko ;:108 . Niedawno była taką małą puchatą kulką a teraz już taka duża. Co to będzie zanim skończy rok ;:oj . Dopiero za tydzień stuknie jej pół roku . Faktycznie w ogrodzie szybko następują zmiany. Z dnia na dzień jest inaczej i widać jak rośliny rosną. Trochę po czasie ale rodzinka i piesek wyściskani ;:196 .Dziękuję i wzajemnie :wit .

Wiolu nie miałam tych łanów w tamtym roku. Jesienią po prostu mocno się zaparłam i sporo cebul posadziłam. Z efektów jestem zadowolona chociaż niektóre cebule mi nie wyszły. Czy u Ciebie padało dzisiaj ?? U mnie jeszcze nie ale zanosi się na deszcz. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Soniu dziękuję ;:196 . Przy okazji zrobię zdjęcie bukszpanom. Ten jeden na zdjęciu to taki zapomniany, którego przesadziłam w nowe miejsce. Mam nadzieję, że rozpocznie u mnie epokę bukszpanów :wink: . Bardzo długo opierałam się tym roślinom ale w końcu się odważyłam . Zobaczymy jak sobie poradzą u mnie. Pozdrawiam :wit .

Lucynko zdecydowanie warto było posadzić tyle cebul. Może to jeszcze ie jest taki spektakularny efekt na jaki liczyłam ale i tak jest pięknie. Cola jest świetnym psem i cieszę się, że z nami jest. Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnieszko odpukać ale póki co Cola nie wykazuje chęci do kopania. Zdarzyło się, że gdzieś tam coś łapą próbowała ale jak tylko zwróciłam jej uwagę to przestała. Oby tak zostało ;:224 .Masz rację, hiacynty nawet ładnie się mnożą chociaż u mnie to też zależy. Niektóre ładnie przyrastają a inne stoją jak zaczarowane. Nie mam pojęcia od czego to zależy. Bardzo dziękuję i wzajemnie cudnych kwiatów życzę :wit .

Mariuszu ktoś kiedyś napisał, że mam podgrzewany ogród , więc może to dlatego :wink: . Wiosnę mam w tym roku cudną i z niecierpliwością czekam na kolejne kwiaty. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moniko Cola daje nam bardzo dużo radości ,jest przekochana i przewspaniała ;:167 . Wczoraj całe popołudnie graliśmy z nią w piłkę a gra jak rasowy piłkach ;:215 . Ten bukszpan to mój jeden taki, te co kupiłam są dużo mniejsze ale też zagęszczone. Czekam aż przyrosną ale trochę to potrwa . Tulipany szaleją a ja tylko się z tego cieszę ;:138 . Aa widzisz, bardzo pokrzepiłaś mnie tym ostatnim zdaniem ;:196 . Ja tak czasem wkurzałam się na ten mój ogród ale jednak ma swoje plusy. Pozdrawiam :wit .

Lenko tego roku wiosna może i spóźniona ale teraz daje po oczach . Cudnie jest ! Oj tak, ja również się cieszę, że Cola nie dewastuje mi ogrodu. Bardzo się tego bałam ale nie jest źle. Zdarzy sie, że czasem pobiegnie za wróblem i coś tam uszkodzi ale i tak jest dobrze . Mój trawnik to raczej pseudo trawnik i jutro znów będę musiała kosić. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko z żalem u siebie patrzę na usychające żonkile, a tulipany na razie w zielonych pąkach. U Ciebie prześlicznie wyglądają łany tulipanów ;:63 Piesio jak grzeczniutki...nie przekracza obrzeża ceglanego ;:167
Cudną masz wiosenkę :D Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko warto było poklęczeć na jesień ;:172 ;:215
Gdzie Ty to wszystko poupychałaś? Nie przypominam sobie żebyś miała puste rabatki...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”