Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze

Post »

Wandziu piękne krokusiki w słońcu :) a i w domku piękna wiosna :) teraz tylko musimy zakasać rękawy i brać się do pracy :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . W końcu doczekaliśmy się prawdziwie wiosennej pogody ;:215 . Od razu lepiej na duszy a krokusiki urocze ;:167 . Pozdrawiam i słonecznych dni życzę :wit .
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

jeśli chodzi o pomidory w doniczkach to ja w tym roku chce spróbować Balconi RedF1 z kolekcji
" Mini" Vilmorin. W tamtym roku w gruncie miałam Antares F1; a u mnie lało niemal ciągle a one nic.. żadnej zarazy nie złapały!
Wprawdzie niezbyt plenne ale to mi nie przeszkadza. W tym roku też je sieje!

Ale dzisiaj sobie dałam do wiwatu; sporo pracy zrobiłam w warzywniku i kończyłam w deszczu.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale Ty masz tego wszystkiego ;:oj
Ja skromnie tylko jedną paletę zasiałam różnymi nasionkami
Teraz muszę porozsadzać, ale i tak nie wiem gdzie ja to postawię, bo warunków za bardzo nie mam/
Moje parapety mało słoneczne
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandeczko fotki jak to się nieco żargonowo mówi "czaderskie" :D Krokusy z tęczą świetne. A ta domowa, cudowna roślinka to jak się zwie ? Udanego weekendu :D
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wanda ;:7 jak u ciebie z pracami w ogrodzie, poszłaś do boju ;:134 ostro?
Ja dzisiaj sadziłam krokosmie ale te bulwki strasznie malutkie mi przysłali... będzie cos z takie,czy one kwitną w 1-szym sezonie po posadzeniu?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Olusia to kliwia :wink:
Wandziu widać zapracowana jesteś bo na wiosnę tak jest, że się nią cieszymy ale ile się trzeba nagonić.
Jak tam twoje sieweczki i co słychać w Twoim wiosennym ogródku. :?: ;:4
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Witam :wit nareszcie mamy prawdziwą wiosnę ;:3 Ja jak prawdziwy buldożer ;:306 , rzuciłam się w wir pracy w ogrodzie,
aż po dwóch tygodniach harówy przyszło opamiętanie , przecież na ogrodzie świat się nie kończy ;:131 W czwartek była piękna pogoda
wiec z samego rana zrobiłam sobie całodniową wycieczkę do Krakowa, mojego ulubionego miasta.

Jubilat dom towarowy hit lat siedemdziesiątych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Julian, Jadziu, Marysiu, Mariusz, Ewelinko, Igala, Gosiu, Olu, Elżbietko ;:4 Przepraszam nie zapomniałam o Was :oops:
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Ale piękne zdjęcia z wycieczki po Krakowie ;:oj Nigdy tam jeszcze nie byłem :roll: A te magnolie ;:167 Cudowne :) W Pradze też muszą teraz pięknie kwitnąć, bo jak byłem w czerwcu w zeszłym roku, widziałem przy zamku ogromne drzewa magnoliowe, posadzone w taką alejkę...musi to pięknie wyglądać, a jak pachnieć ;:173 ;:224
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepiękne zdjęcia z mojego ex-Krk, Krk ładniejszy na nich niż w rzeczywistosci!!! :lol: Dobrze że nie można sfotografować tego zatrutego powietrza.... . Jestem tam b często więc chyba już nie dostrzegam jego urody tak jak goscie...
Jak twoje róże i cały ogród po mrozach marcowych? U mnie bez problemowo na szczęscie :!:
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja w Krakowie bywam stosunkowo często. , bo to tak po sąsiedzku :D Architektura przepiękna. Miasto bardzo ładne. Tylko ze mną tak już jest, ze miasta lubię na jednodniowe wycieczki. Na dłuższa metę za bardzo zaludnione i za mało zieleni ( mimo pięknych parków, skwerków ) Piękne zdjęcia Wandeczko Mam przed oczami wszystkie te miejsca :D .Z niecierpliwością czekam na fotki ogrodowe.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Kraków ma swój klimacik... :) A jak Wandziu cięcie róż i co tam w Twoim ogrodzie? ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Super wycieczka. ;:333 Masz rację , nie samym ogrodem się żyje. I taka odskocznia potrzebna od tego naszego raju. Ja planuję z rodzinką wyprawę pociągiem (bo to przecież atrakcja , jak wiecznie autem wszędzie....) do Warszawy...Trzeba się trochę ruszyć z tego domu.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Witam Wszystkich miło i serdecznie :wit
Mamy prawdziwą wiosnę, temperatury prawie jak latem, to naprawdę lubię ;:215 Wiele prac w ogrodzie, tych najpilniejszych
zrobiłam. Róże przycięte ,okopane i podsiane nawozem, opryskane miedzianem teraz niech sobie rosną. Tylko przydało by się
troszkę deszczu, bo od ustąpienia mrozów nie było solidnego deszczu, tylko w ten piątek był malutki deszczyk taki ,że pod świerkiem kostka była
sucha ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Julian, masz rację, po całym dziedzińcu wawelskim unosił się delikatny zapach magnolii. Warto też się wybrać do Powsina niedaleko
Warszawy do parku botanicznego, tam teraz można podziwiać przepiękne Magnolie.

Obrazek

Igala, widzę ,że Kraków ma dużo swoich miłośników, ale co do smogu to Kraków nie jest odosobniony, w sezonie grzewczym
u mnie w godzinach wieczornych ja dym czuję w mieszkaniu a cała dolina jest zasnuta dymem.W mroźne bezwietrzne dni nie da się
wyjść na spacery. ;:145
Moje różyczki dobrze zniosły zimę, są zieloniutkie poza różą Graham Thomas , jeden pęd przemarzł , to moja wina bo jesienią przycięłam
pędna i to właśnie on przemarzł, musiałam go usunąć a obiecywałam sobie ,że jesienią nie będę przycinała róż ;:131

Obrazek

Pierwszy raz kulkowałam róze Westerland, ciekawa jestem jakie będą efekty.
Obrazek
a to dwa leniuchy ;:306
Obrazek

Gosiu,z tymi parapecikami w tym roku to mi się udało, ale teraz zostaną mi tylko moje, bo młodzi remontują sobie mieszkanie
po Babci. Będę mniej siała i będę miała mniej pracy ;:306

Obrazek

Olu, w Krakowie ostatnio bywam bardzo rzadko a zdawałby się ,że jako emerytka to czasu mam ho ho, ale czas nie jest z gumy
i wiecznie mi go brakuje. ;:306 Prace w ogrodzie zakończymy dopiero późna jesienią, bo ledwo uporządkowałam ogród po zimie , przycięłam
róże a tu już trawniki będą do koszenia i tak bez końca z tymi pracami ogrodowymi,aż do jesieni nie będziemy się nudzić :;230

Parę fotek z dzisiejszego spaceru po lesie.
Obrazek

Obrazek
żonkile dziko rosnące na łące.
Obrazek

Basiu, róże już przycięłam, okopałam,podsypałam nawozem teraz będę zacierała rączki i czekała na pierwsze pąki.
Basiu,róże po tegorocznej zimie są w dobrej kondycji, poza jednym pędem Grahamka,którego wcześniej opisywałam, ale
róże Polki mają zbyt ciemne pędy, chociaż ładnie puszczają listki i to od samego dołu pędów i nie wiem czy je przycinać czy nie
a mam ich trzy krzaczki :?: Czytałam ,że masz taki sam problem z Polkami. ;:4

Obrazek

Pędy róż Elmshorn za kulkowałam , bo ostatnio kwitły na samych końcach, jak by chciały być różami piennymi.
Obrazek

Pod krzaczkami róż mam dzikich lokatorów ;:202
Obrazek

Olu, masz rację nie da się ciągle siedzieć w domu, trzeba się gdzieś wyrwać ja następną wycieczkę planuję do Wrocławia ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
8 kwietnia wycieczka rowerowa po puszczy.

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wandziu, dziękuję za widoczki z Krakowa ;:196 Nie byłam już chyba ze trzy lata i już mi strasznie tęskno ;:65 Byłam w styczniu, ale tylko tyle, co na pogrzebie. To się nie liczy, nie miałam głowy do widoków.
Irysy i sasanki kwitły u Ciebie w jednym czasie? Bo moje irysy już dawno przekwitły, a sasanki dopiero pomaleńku się gramolą. Gdzie im jeszcze do kwitnienia ;:oj
Dlaczego piesio ma pasek w pasie? No, może w klacie?
To chyba jakiś dziki lokator pod różami? Karczownik, czy nornica? Gdybym mogła wybierać, to wolę nornicę. Zresztą i mnie chyba odwiedziła, bo dzisiaj znalazłam kanał. Nigdy ich nie miałam ;:202
Pozdrawiam ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”