Rododendrony wyglądają tragicznie, ale one zawsze tak
  Rododendrony wyglądają tragicznie, ale one zawsze tak  Straszą mnie co roku
 Straszą mnie co roku   
 Miłego dnia

Rododendrony wyglądają tragicznie, ale one zawsze tak
  Rododendrony wyglądają tragicznie, ale one zawsze tak  Straszą mnie co roku
 Straszą mnie co roku   

Ale u mnie za co ? grzeczna jestem , do kościoła chodzę , nikomu nie wadzę , więc za co te mrozy ? Coś się Matce Naturze pomyliło
   Ale u mnie za co ? grzeczna jestem , do kościoła chodzę , nikomu nie wadzę , więc za co te mrozy ? Coś się Matce Naturze pomyliło   
  Może trochę te niskie uchroni, ale wysokie to już nie uratuję
  Może trochę te niskie uchroni, ale wysokie to już nie uratuję  Krzewy zostaną , ale kwiatków już nie będzie --na tych co kwitną zimą i na przedwiośniu, zwłaszcza ,ze drugi raz już nic nie okrywałam . Mam dosyć
 Krzewy zostaną , ale kwiatków już nie będzie --na tych co kwitną zimą i na przedwiośniu, zwłaszcza ,ze drugi raz już nic nie okrywałam . Mam dosyć   

i sobie też bo jestem grzeczna
 i sobie też bo jestem grzeczna   

.
 .
 !!! Dziękuję!
 !!! Dziękuję! czego też ludzie z głodu nie wymyślą
 czego też ludzie z głodu nie wymyślą   pierwsze słyszę i widzę
 pierwsze słyszę i widzę  

mnie by było szkoda
  mnie by było szkoda   Ale będziesz miała śliczny bukiet  a krzaczek odrośnie i urośnie
  Ale będziesz miała śliczny bukiet  a krzaczek odrośnie i urośnie   Dziwne ,że w takie mrozy rozsyłają krzewy już .Ja mam zamówienie w Krotonie, niby po 15 tym marca wysyłają , ale liczą się z pogoda
 Dziwne ,że w takie mrozy rozsyłają krzewy już .Ja mam zamówienie w Krotonie, niby po 15 tym marca wysyłają , ale liczą się z pogoda  No i dobrze bo w czasie wysyłki mogły by zmarznąć .  Zyczę  Ci szybkiej wiosny  i sobie też
 No i dobrze bo w czasie wysyłki mogły by zmarznąć .  Zyczę  Ci szybkiej wiosny  i sobie też  
 Może ją i można jeść ale to raczej dla ozdoby
   Może ją i można jeść ale to raczej dla ozdoby   Jest śliczna, kolorowa
  Jest śliczna, kolorowa  
 Nie mam wpływu na przyrodę a poza tym sa większe zmartwienia niż badziewie --jak mówi mój M . Przecież zaraz będzie wiosna  w każdym razie szybciej niż zima
  Nie mam wpływu na przyrodę a poza tym sa większe zmartwienia niż badziewie --jak mówi mój M . Przecież zaraz będzie wiosna  w każdym razie szybciej niż zima  

wcale się nie dziwię dziecku, taka ładna kapustka , tylko jeść
  wcale się nie dziwię dziecku, taka ładna kapustka , tylko jeść   
  Trudno
   Trudno  
będę serwować piękne , kolorowe danie z kapusty

albo różowe
  albo różowe    

to by się nawet ładnie komponowało
 to by się nawet ładnie komponowało  

Mi takie nie rosną
 Mi takie nie rosną   Toś mi poprawiła humor, nie ma co
 Toś mi poprawiła humor, nie ma co