Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Ania i ja się martwiłam o Ciebie :wink: Taka pasjonatka zniknęła na długie miesiące....nie rób tak więcej :uszy
Ciekawa jestem,czy jakieś różyczki zamawiasz na wiosnę? Ja miałam nic nie kupować,ale ciągle się zastanawiam ;:224

Buziaki ;:196
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne zdjëcia, piękna działeczka, Aniu, brakowało Ciebie tu :) ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Aniu , to ,że nic nie kupiłaś to nie znaczy że będzie tak dalej bo widzę tu już sporo podpowiadaczy , gdzie i co można nabyć , więc myślę że szybko nadrobisz zaległości . ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie Kochani. :wit U mnie za oknem biało. Chyba będziemy przycinać róże dopiero w kwietniu. :oops:

Bietko przepraszam... kajam się nisko... ;:180 Serio, sama przecież nie raz martwiłam się o kogoś, kto tu na forum dłużej się nie odzywał a sama wycięłam taki numer... Przepraszam.

Obrazek

Wiolu mnie taki kryzys dopadł po raz pierwszy. Było bardzo nieciekawie. No ale darujmy sobie wspomnienia tego nieciekawego czasu. Najważniejsze, że znów mam zapał i ochotę!
W tym roku niestety nie popiszę się cebulowymi. ;:185 Nie nakupiłam tyle tego dobra co zwykle miałam w zwyczaju. Po pierwsze: nie mam już gdzie upychać, po drugie: nie miałam weny. A wiemy, że dzisiejsze tulipany nie kwitną tak chętnie z roku na rok. W tym roku zamierzam wykopać i wywalić wszystko co nie zakwitnie. Przynajmniej nowe miejsce będzie.
W każdym bądź razie posadziłam około 50 tulipanów i chyba 200 krokusów. Także cieniutko. I na łany cebulowych tym razem musisz polować w innym wątku. ;:224

Obrazek

Zeniu nie martwiłam się bałaganem, dopóki Zuzia nie napisała, że przechodziła koło mojej działeczki. Co za wstyd! :oops: Gdyby nie śnieg, który wczoraj spadł, mrozik i moje przeziębienie, to już byśmy z Emem dziś sprzątali. A tak? Może za tydzień...
Mączkę rogową mam w zapasie. Za to obornik granulowany muszę kupić. ;:333

Obrazek

Zuziu wszak mam tam dosłownie kilkanaście metrów. A jakoś tak mi do nich nie po drodze. Chyba najbardziej lubię internetowe zakupy. ;:131

Obrazek

Mariuszu witaj. Jeśli tylko kolejny hosting nie zrobi mi brzydkiego figla, to znów będę zasypywać Was zdjęciami. Jeśli będzie czym...bo do zimy całkowicie nie przygotowałam swoich roślin... :oops:

Obrazek

Piotrze dziękuję. I racja. Przyroda po raz kolejny udowadnia nam, że rządzi się własnymi prawami. No nic... poczekamy. :wink:

Obrazek

Witaj Bożena. W takim razie śmiało mogę dołączyć do Waszego klubu. :D Nie mniej cieszę się, że mi przeszło. ;:215

Obrazek

Marlenko do dzieła! Niech no tylko ten śnieg zniknie. ;:333

Obrazek

Kasiu -vimen nie ma czego pokazywać. Tydzień temu były tylko szczypiorki krokusów a teraz leży śnieg. Do tego jestem chora i do czwartku siedzę w domu. Póki co muszą wystarczyć wspominki. :wink:

Obrazek

Gosiu -Pepsi samo życie... :oops: Wybacz...

Obrazek

Kasiu -klarag mam nadzieję, że ten sezon będzie dla mnie bardziej udany niż poprzedni. Czego sobie i Tobie i wszystkim życzę.

Obrazek

Dorciu witaj Kochana! ;:168 Przepraszam nie chciałam nikogo denerwować.
Obrazek

Aniu przepraszam. Rzeczywiście mogłam odezwać się i skrobnąć choć kilka słów byście się nie martwili... ;:168
Kochana nie zamówiłam nic na jesieni i nie zamówiłam nic teraz. Jestem z siebie dumna! I tego będę się trzymać. Chyba, że matka natura i moje zaniedbanie sprawią, że jakieś róże mi padną. Niestety nie zrobiłam ani jednego kopczyka na zimę ani nie okryłam choćby Edenów agrowłókniną a były już takie duże...
A nad którymi pannami Ty dumasz?

Obrazek

Dominiko witaj. Patrząc na pogodę za oknem aż miło się wspomina poprzedni sezon. ;:215

Obrazek

Pelu ratuje mnie totalny brak miejsca. Także nie tak łatwo mi teraz kupić cokolwiek. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..cóż za piękne kolorowe widoki zaserwowałaś ;:180 . Mam to szczęście że mogę je podziwiać na zdjęciach i w realu. W realu co prawda nie prędko bo najpierw muszę posprzątać swój pozimowy bałagan. ;:306 a nim się nie przejmuję, wszak to mój bałagan. :;230 Jak spotkasz coś ciekawego daj znać. Także nic jeszcze nie zamówiłam , liczę na targi ogrodnicze w Opatówku. :uszy
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

"Wszelki duch Pana Boga chwali"
Tak wołała moja babcia ilekroć chciała podkreślić wagę niespodziewanego wydarzenia. Powiedzenie wypadło z obiegu, ale to pierwsze, co mi przeszło na myśl, jak zobaczyłam Twoje wpisy :;230
Cieszę się, ze wróciłaś :heja Nie przepraszaj za nieobecność, bo wiadomo, że różne są w życiu zdarzenia i nie zawsze ma się czas, albo chęć, albo wenę twórczą, albo wszystkie te rzeczy razem, żeby pisać na forach (co jak co, ale o tym ja sama wiem najlepiej :oops: ) Z jednej strony prowadzenie własnego wątku jest satysfakcjonujące i przyjemne, z drugiej wymaga ogromu pracy i czasu. Zaobserwowałam, że dla mnie odwiedzanie innych wątków i prowadzone tam rozmowy są zdecydowanie mniej absorbujące i stresujące, mogę wpadać na forum tylko na pół godziny i wszystko jest OK :D
nie sadziłam, by ktoś zauważył, że zniknęłam.
No, no, no, to już chyba przesyt skromności ;:306 "Królowa Clematisja" zniknęła i co, nikt się nie przejął? Zapomnij ;:185
Wiosna idzie i to nas kręci, łapki świerzbią, żeby coś kopnąć, uciąć, posadzić, rozsadzić itd. ;:306 Każda z nas nóżkami przebiera ;:65 Wprawdzie ten weekend znowu zimowy i nawet biały :evil: ale oznaki wiosny widać wszędzie ;:215 Czytałam, że mało tulipanów posadziłaś jesienią. Nie martw się na zapas, u Ciebie ziemia piaszczysta, cebule nie powinny zgnić, więc ilość tulipanów może Cię pozytywnie zaskoczyć ;:333 U mnie gorzej, bo glina :( A ja też nie poszalałam z zakupami jesienią ;:145 Głównie z tego powodu, że oferta szkółek wyprowadziła mnie z równowagi swoją sztampą i brakiem nowości. Upatrzyłam nawet sklep holenderski, który miał inną ofertę od naszych, no ale dostawa masakrycznie droga ;:oj Zobaczymy co będzie tej jesieni...
Jesienią nie kupiłam nawet róż, oprócz jednej - Batsheby, dzięki naszej kochanej Dorotce :D
Niestety, wiosną już taka twarda nie jestem ;:224 Wszystko przez ten brak słońca czy co ;:183

Ps. Brakowało mi Twoich cudnych fotek, jest na czym oko zawiesić ;:215
PUMA72
200p
200p
Od: 2 maja 2011, o 13:01

Post »

Witam,
nareszcie się Anno pojawiłaś, jak tylko wchodziłam na forum za każdym razem zaglądałam do Ciebie czy może już dałaś jakiś post świadczący o poprawie samopoczucia ale długo dałaś na siebie czekać a my tu się naprawdę martwiliśmy.
Super że już jesteś i wszystko ok. :wit
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aneczko uwielbiam Twoje czosnki ;:167 Dałaś po oczach kolorami, pięknie jest u Ciebie ;:167
Widzę, że też lubisz kwiaty w donicach, ciekawi mnie co wcisnęłaś do wiszącej klatki :D
Ja niestety też tak mam, że zazwyczaj pod koniec sezonu dopada mnie niemoc forumowo - ogrodowa, co roku sobie obiecuję, że tym razem się nie dam.. a jest jak zawsze :oops: oby ten sezon był dla nas łaskawszy ;:196
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Bardzo się cieszę, że odezwałaś się ;:138 . Martwiłam się o Ciebie ;:168 bo nie było Cię baaaardzo długo. Zdjęcia wspominkowe przecudne ;:215 . Póki co mamy zimę ale wiosna w końcu kiedyś przyjdzie :lol: . Pozdrawiam i czekam na kontynuację Twojego wątku :wit .
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Aniu, ja tu widzę jeszcze mnóstwo miejsca. ;:136 :;230
aneczka1979 pisze:
Obrazek
Aniu, pytanie: czy przycinasz wszystkie róże parkowe i na jakiej wysokości?
U mnie niektóre mają 120cm.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

ela151 pisze:Aniu, ja tu widzę jeszcze mnóstwo miejsca. ;:136 :;230
aneczka1979 pisze:
Obrazek
Aniu, pytanie: czy przycinasz wszystkie róże parkowe i na jakiej wysokości?
U mnie niektóre mają 120cm.

Miałam pisać to samo :;230 .
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Witaj Aniu po długiej nieobecności. :)

A ja Cię rozumiem z brakiem miejsca. :wink: Działka, z racji ograniczonej przestrzeni nie może być pozbawiona trawnika w zupełności. Wtedy wg mnie staje się klaustrofobicznym miejscem. Rośliny najpiękniej prezentują się na jakimś tle i w jakiś ramach, trawnik daje im oddech wizualny. U Ciebie to wszystko jest fajnie wyważone, ale już bogactwo róż i zwłaszcza powojników zawsze mnie zachwyca! :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

No tak, 200 krokusów to faktycznie malutko... Oj Aniu, zdecydowanie przesadzasz ze skromnością :D Czyżbyś już postawiła krzyżyk na te wszystkie cudności cebulowe, które kwitły u ciebie w zeszłym roku? Jestem bardzo ciekawa swoich zeszłorocznych nabytków, niektóre musiałam przesadzić i w koszyczkach miały mnóstwo cebulek przybyszowych. Myślisz, że nie będą kwitły w tym roku?
Widoczki jak zwykle przepiękne ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dobrze, że już się pojawiłaś, bo brakowało nam już Ciebie i Twoich cudnych zdjęć ;:196 Ale jak najbardziej Cię rozumiem, bo ubiegłoroczny sezon był po prostu masakryczny. U jednych susza, u innych ciągłe deszcze. Chociaż z dwojga złego wolałabym już chyba suszę. Na jesieni nie zrobiłam niczego, bo na działkę nie dało się wejść. Teraz od kilku dni mam nareszcie słońce i już nawet wybaczam, że jest zimno. Przynajmniej siewki na tym skorzystają, a mnie ominie depresja.
Bardzo liczę na Twoje tulipany. Na pewno lepiej przeżyły sezon niż Ty i jak zwykle będą nas zachwycać ;:63
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Pięknie, mam nadzieje, że i w tym sezonie będzie tak...zachwycająco! ;:167
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka