Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

Marysiu, ależ ogniste niebo utrafiłaś! U mnie ciemierniki wyglądają podobnie, jakby wymęczone mrozem, wiszą tak smętnie, szkoda, bo liczyłam, że im zdjęć narobię :) Może jeszcze coś wypuszczą wiosną.

Miłego weekendu :wit ;:196
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, widzę ;:oj wiosna u Ciebie, krokusiki lada dzień zakwitną , dziś wyszłam do ogrodu i przycięłam winogron,
ale z pozostałymi pracami muszę poczekać, bo jak pisze Ola, błoto, błoto i błotko... co się odwlecze to nie uciecze. ;:4
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu chyba dziś spełniona jesteś ogrodowo, pogoda cudowna -dopisała. I ja poszalałam z sekatorem, cięłam hortensje.
Dziwaczki masz rację nie powinny dziwić ;:306 ja jedynie żałuję, że kwiaty w ciągu dnia są zamknięte.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przebiśniegi mamy w podobnym stadium, natomiast Twoje krokusiki zdecydowanie wyprzedziły moje ;:63 Teraz każdy kiełek cieszy podwójnie ;:108 Zazdroszczę możliwości wyjścia do ogrodu i pracy na świeżym powietrzu. Dużo szybciej będziesz miała przygotowany ogród do wiosny, nie wspominając o formie, którą odzyskasz po długich zimowych miesiącach. Ja na razie dbam tylko o siewki, a przy nich na razie niewiele roboty. Forma musi poczekać :;230
Pozwolisz, że odpowiem Oli, co to za roślinka, o którą pyta? Bo z jakiegoś powodu zaniemówiłaś ;:306
Przy siatce a nie na niej rośnie
Olu, to nie groszek, to tojad mocny Bicolor
Słoneczka na niedzielę, bo na pewno wykorzystasz je na maksa ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Niebo jak zwykle zachwycające. ;:138
Wiosna już małymi kroczkami wchodzi do ogródków. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, pewnie już za niedługo nie będziesz mogla nadążyć z fotografowaniem tego co pojawi się na "szaliczku". ;:108
Tak ten weekend jest bardzo cieply i cieszę się, że wreszcie zobaczę moje pierwsze krokusy. Bo w tygodniu nie ma jak, bo rano i wieczorem są zwinięte.
Miłej i bardzo słonecznej niedzieli. ;:3
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witam w niedzielny poranek, szaliczek zaliczyłam , teraz odpoczywam , nogi trochę bolą po wczorajszym bieleniu drzew i oprysku brzoskwiń, zostało mi jeszcze cięcie winogron.Drzewom też zrobiliśmy kosmetykę porządną, syn znalazł trochę czasu i pomógł.Teraz muszę się zabrać za borówki i porzeczki . Mrozy odeszły to i na parapetach ruszyło, pięknie wstaje słoneczko ;:3 Pozdrawiam :wit :wit
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Marysiu..coraz radośniej widzę robi się w szaliczkowym ;:63 . Dziś ma być piękny słoneczny dzień , czego ci oczywiście życzę oby wysuszył błocko byś się po nim nie ślizgała. ;:168 . Ciekawość mnie zżera co u mnie, dziś moja połówka jedzie na działeczkę kosmetykę drzewek przeprowadzić, ma zapowiedziane jakieś zdjęcie cyknąć więc coś, coś zobaczę. ;:224 . Wydaje mi się, takie mam przeczucie jak by ta moja działka kipiała już kwieciem :;230 . Niemniej to zaledwie parę dni ciepła i w rzeczywistości eM nie będzie miał co focić aby mi pokazać. ;:oj. Najważniejsze że mamy już prawie wiosnę. Pozdrawiam. ;:128
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie moi drodzy Goście ...już miałam ostatnie zdanie dopisać i pyk wszystko poooszzło! ;:223
Wybaczcie muszę ochłonąć, zrobię sobie kawę i ponownie przystąpię do odpisywania ;:4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dominiko uważam że ciemierniki lepiej wyglądają niż rok temu i pączki rozwinął się o ile nie przyjdzie lodowy mróz, bo taki przedwiosenny lód najczęściej mi je niszczy :wink:
Dziękuję i życzę pięknej niedzieli ;:196

Wandziu już jeden przodownik wychodzi więc pewnie zakwitną wkrótce Obrazek Ja też przez błoto wczoraj bez wyrzutów sumienia robiłam coś innego niż porządkować ogródObrazek Rano nie było przymrozku, a w dzień ma być 15 st to może głębiej grunt rozmarznie ;:4

Dorotko nie poszalałam, bo wybrałam spotkanie z córcią ;:306 a że się spóźniła to potem już darowałam sobie grzęźnięcie w błocie. Jest więcej kwiatków otwierających kwiaty tylko np w słońcu a te w innym momencie Obrazek Za to o świcie w porannym słońcu fotografie dziwaczków wyglądają ślicznieObrazek

Iwonko Mój areał jest spory, a siły mniejsze więc nie mam szans wcześniej przygotować ogrodu. Do zajęć dochodzą pierzaste wymagające opieki i czasu. Regenerują się też dużo wolniej niż kiedyś cóż...
Dowodem na starzejący się organizm jest wykazany SKS w odpowiedzi Oli...miałam sprawdzić odmianę a zapomniałam całkiem :oops: Dzięki za uzupełnienie, ale coś dopiszś w swoje odpowiedzi bo głupio to wygląda ;:168
Dziękuję słoneczko świeci ma być ciepło i pewnie będzie kusiło, aby zrzucić więcej warstw ubrania...jednak marzec to marzec :uszy Niech i Tobie przygrzeje słonko i pozwoli wkrótce pojechać rowerkiem ;:168

Misiu wchodzi, wchodzi chociaż pewnie otworzylibyśmy jej drzwi na oścież ;:306 żeby szybciej przyszła ;:65 Dzięki ;:196

Bea masz rację coraz więcej zdjęć będzie w aparacie, bo wiosną to każde nowo pojawiające się życie jest ciekawe. Weekendy jest ciepły i słoneczny więc krokusy na pewno Cię ucieszą i pojawią się w wątku, na moje pewnie poczekam jeszcze tydzień jak nic się nie wydarzy co je powstrzyma.
Dziękuję i wzajemnie i niech nam woda szybciej wsiąka ;:306

Irenko Ty masz zacięcie do pracy i jeszcze młodego potrafiłaś zmobilizować ;:63 Widzę, że zmęczona nawet spałaś dłużej :uszy Ogródek na pewno już wygląda wiosennie. Na parapetach więcej słońca to siewki też ruszyły w górę. Pozdrawiam serdecznie ;:168

Zuziu tak to jest jak się siedzi na FO zamiast patrzeć przez okno na okno, oczy wyobraźni widzą już ogród w kwiatachObrazek A może kwitną przynajmniej te przy gruncie, zobaczymy co Twój M przywiezie w aparacie, byle tylko nie zapomniał ;:306 Mam nadzieję, że się pochwalisz! Pozdrawiam wiosennie ;:168

Dzisiaj wzeszło ogromne słońce, teraz go trochę chmury zdominowały ale wychodzi od czasu do czasu. Zaraz idę sprawdzić jak ogród tonie w błocie. Może dzięki nocy bez mrozu i ciepłym dniu wreszcie grunt odtaje ...to takie moje marzenie! :uszy

Obrazek

tulipany się pchają! no i jeden szybki Bill krokusik

Obrazek

Obrazek

Obrazki rozweselają zielenią
Obrazek

Kury już wypuszczane na wyścigi wypadają do woliery, pożegnały już zime

Obrazek

śniegu zostało już tylko tyle pod lasem, a w ogrodzie nie ma nic!

Obrazek

Miłej niedzieli !
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, u mnie śnieg już zginął, i oby już nie wracał...
mnie leniwiec ogarnął, bo wczoraj przebimbałam cały dzień i nic nie zrobiłam w ogrodzie. Ziemia zmarznięta i takie błoto nie fajne, ale obiecuję sobie , że w przyszłym tygodniu powoli zacznę ogarniać bałagany. Bo strasznie tego dużo zostało jesienią.
A jak z hortensjami? Tniesz już ?
Wydaje mi się, że ze dwa dni słoneczne i krokusiki otworzą buźki ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu,
Zachwycający wschód słońca! Można się po prostu zakochać w tym nieskończonym pięknie.
Puste pole pod lasem z resztkami śniegu też mi się podoba. Ot, słabość do naturalnych pejzaży...

Ale chciałam poruszyć inny wątek. Od czasu do czasu w Twoich wpisach przewija się słowo starość.
Otóż Marysiu: moim zdaniem starość ma tylko dwa wymiary.
1. Starość bezwzględna, która zaczyna się po skończeniu 80-85 lat.
2. Starość względna, możliwa w każdym wieku, która objawia się brakiem zainteresowań, brakiem werwy życiowej i ogólnym spier.....niem.

Na ile Cię znam, żadnego z tych kryteriów nie spełniasz. Więc proszę nie wspominać o starości, wielu młodych mogłoby Ci pozazdrościć pasji i energii. Młodość mieszka w głowie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

U mnie nie ma wcale śniegu :heja jest cieplutko. Można chodzić po dworze na krótkim rękawku :tan ;:3 Krokusy u mnie kwitną w najlepsze 8-) Piękny zachód słońca ;:173 Kurki w końcu odetchną od tej zimy ;:224
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu też bym na pewno wybrała spotkanie z miłą mi sercu osobą. Masz rację sekator i praca ogrodowa może poczekać.
Zdjęcie obrazków przypomniało mi, że i ja je mam przywiozłam sadzonki od Marty, muszę poszukać czy rosną.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Maryś! Podobnie spędziłyśmy niedzielę. ;:108 Ja też w domu w miłym rodzinnym gronie. ;:333 Jednak Ty mogłaś wyskoczyć do ogrodu, ;:63 a mnie już zabrakło czasu. ;:174 Nie ma to jak ogród przydomowy! ;:215
Jutro sobie odbiję i na cały...no, prawie cały dzień na działkę wybywam i nic ani nikt mnie w domu nie zatrzyma. ;:185 ;:185
Dzisiaj na moim balkonie pełnym słońca miałam 24*, wobec czego część siewek wyniosłam do balkonowego foliaka. Głównie bylinki, ale też kobeę. Na noc włączę ogrzewanie zniczowe, by uchronić roślinki przed szokiem termicznym, a w ogóle to niech już same zaczną sobie radzić. ;:7

Niech Ci ;:3 świeci i suszy ziemię, ogrzewa roślinki i doświetla sieweczki. Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”