Dominiko uważam że ciemierniki lepiej wyglądają niż rok temu i pączki rozwinął się o ile nie przyjdzie lodowy mróz, bo taki przedwiosenny lód najczęściej mi je niszczy
Dziękuję i życzę pięknej niedzieli
Wandziu już jeden przodownik wychodzi więc pewnie zakwitną wkrótce

Ja też przez błoto wczoraj bez wyrzutów sumienia robiłam coś innego niż porządkować ogród

Rano nie było przymrozku, a w dzień ma być 15 st to może głębiej grunt rozmarznie
Dorotko nie poszalałam, bo wybrałam spotkanie z córcią

a że się spóźniła to potem już darowałam sobie grzęźnięcie w błocie. Jest więcej kwiatków otwierających kwiaty tylko np w słońcu a te w innym momencie

Za to o świcie w porannym słońcu fotografie dziwaczków wyglądają ślicznie
Iwonko Mój areał jest spory, a siły mniejsze więc nie mam szans wcześniej przygotować ogrodu. Do zajęć dochodzą pierzaste wymagające opieki i czasu. Regenerują się też dużo wolniej niż kiedyś cóż...
Dowodem na starzejący się organizm jest wykazany SKS w odpowiedzi Oli...miałam sprawdzić odmianę a zapomniałam całkiem

Dzięki za uzupełnienie, ale coś dopiszś w swoje odpowiedzi bo głupio to wygląda
Dziękuję słoneczko świeci ma być ciepło i pewnie będzie kusiło, aby zrzucić więcej warstw ubrania...jednak marzec to marzec

Niech i Tobie przygrzeje słonko i pozwoli wkrótce pojechać rowerkiem
Misiu wchodzi, wchodzi chociaż pewnie otworzylibyśmy jej drzwi na oścież

żeby szybciej przyszła

Dzięki
Bea masz rację coraz więcej zdjęć będzie w aparacie, bo wiosną to każde nowo pojawiające się życie jest ciekawe. Weekendy jest ciepły i słoneczny więc krokusy na pewno Cię ucieszą i pojawią się w wątku, na moje pewnie poczekam jeszcze tydzień jak nic się nie wydarzy co je powstrzyma.
Dziękuję i wzajemnie i niech nam woda szybciej wsiąka
Irenko Ty masz zacięcie do pracy i jeszcze młodego potrafiłaś zmobilizować

Widzę, że zmęczona nawet spałaś dłużej

Ogródek na pewno już wygląda wiosennie. Na parapetach więcej słońca to siewki też ruszyły w górę. Pozdrawiam serdecznie
Zuziu tak to jest jak się siedzi na FO zamiast patrzeć przez okno na okno, oczy wyobraźni widzą już ogród w kwiatach

A może kwitną przynajmniej te przy gruncie, zobaczymy co Twój M przywiezie w aparacie, byle tylko nie zapomniał

Mam nadzieję, że się pochwalisz! Pozdrawiam wiosennie
Dzisiaj wzeszło ogromne słońce, teraz go trochę chmury zdominowały ale wychodzi od czasu do czasu. Zaraz idę sprawdzić jak ogród tonie w błocie. Może dzięki nocy bez mrozu i ciepłym dniu wreszcie grunt odtaje ...to takie moje marzenie!
tulipany się pchają! no i jeden szybki Bill krokusik
Obrazki rozweselają zielenią
Kury już wypuszczane na wyścigi wypadają do woliery, pożegnały już zime
śniegu zostało już tylko tyle pod lasem, a w ogrodzie nie ma nic!
Miłej niedzieli !