Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Post »

Aguś- Jestem i ja w odwiedzinach, gdzieś mi Twój wątek uciekł :oops: aż mi wstyd. Co do kolekcji tulipanów to nie mam słów, ;:oj piękne łany i kompozycję, aż człowiekowi na duszy od razu lepiej, powojniki bajeczne, u mnie jest fatalne podłoże i odpuściłam sobie ich uprawę, mam jednego takiego lichego delikwenta, ale kwitnie jak mu się zachce ;:306 Canny jakie już duże sadzonki, uprawiasz je z siewu ?
No i mam Agus pytanko ta piękna rudbekia odm "cherry brendy" ;:167 zimuje u ciebie ? ja wysiałam ją w zeszłym roku z nasion, na opakowaniu pisało, że to bylina, nawet zakwitła mi pojedynczym kwieciem, i tak się zastanawiam jak z zimowaniem i czy w ogóle zimuje ?

Oby do wiosny Aguś ;:3 ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na nasiona prosa piszę się jak najbardziej, ale daj mi jeszcze jeden dzień ;:180 Jutro będę w ogrodniczym i może je dostanę. Ale jeśli ich nie będzie, to wieczorem się do Ciebie szeroko uśmiechnę :D Te trawki są śliczne, ale w necie wypatrzyłam jeszcze inne piękne :tan
Wiosna chyba troszkę dalej niż za zakretem, bo całkiem nieźle przymroziło ;:202 Jednak ptaki nic sobie z tego nie robią i świergolą jak opętane :tan
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Witam się ciepło na przekór pogodzie :wit

Ogród mi zamarzł na kość! Jeszcze kilka dni potrzyma, więc tylko dogrzewam się widokiem kwiatów na parapetach i marzeniami o lecie ;) Mam też trochę siewek do kochania, jakoś to przetrwam :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Ciekawe, jak te maleństwa będą wyglądać, jak odmarzną? ;:224 Czy choć raz się otworzą? ;:173

Obrazek

Obrazek

Siewki! ;:167
Cebuli:

Obrazek

Szałwii muszkatołowej:

Obrazek

Jeżówki czerwonej:

Obrazek

Liliowców:

Obrazek

I sałaty, która nawet na parapecie nie wybiegła. W lutym ;:3 wyjątkowo dopisało ;:138

Obrazek

Pooglądałam u Amanitki tegoroczne zbiory i też wróciłam do zdjęć warzywnika, bo to moja ulubiona część ogrodu ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec chwasty mnie pokonały i całość niemożliwie zarosła, ale i tak mi się podobał w takiej dzikiej odsłonie ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz za taka jedną świeżo zerwaną sałatę dałabym się chyba posiekać :wink:

Obrazek

Trzymajcie się ciepło ;:168

Obrazek
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Karolka szklarnia była moim marzeniem i w końcu udało mi się zebrać na nią pieniądze i namówić męża na wspólne składanie. Ten rok był w ogóle pracowity, bo takich przedsięwzięć było więcej (najwięcej energii i kosztów pochłonął kurnik i woliera, ale i szklarnia wymagała kilku dni pracy). To bardzo pocieszna ta śliwa, bo taki widok w lutym musi być budujący, a dodatkowo nie stresuje Cię w żaden sposób, co to będzie jak się jednak ochłodzi. Te kwiatki to ma takie na zachętę :lol:

Beatko owszem, tak mi trawnik zakwitł kolorowo ;:167 Ten hipek to Emerald, mi też się podoba, ale jakoś strasznie krótko kwitnie, tylko kilka dni :)

Loki o matuńciu, toż to dziki kraj! ;:oj Pójdę zaraz oglądać, co tam nowego u Ciebie kwitnie ;:215

Kasiu witam Cię miło i bardzo się cieszę, ze mnie znalazłaś ;:168 Canny są z nasion, posiałam je chyba jeszcze w styczniu i bardzo szybko rosną. Trochę mi było przykro w zeszłym roku, gdy kupione, nietanie canny nie zgadzały się z odmianą i wszystkie bez wyjątku miały wirusa ;:202 Uznałam, że skoro zawartość kapersa i tak jest loterią, to posieję sobie własne i przynajmniej wirusa na pewno nie będą miały.

Obrazek

Jeszcze nie wiem, czy rudbekia przezimuje, bo rok temu miałam je pierwszy raz, ale wolę założyć, ze nie i na wszelki wypadek wysiać szczyptę. Pytałam o nie rok temu i zgodnie wszyscy stwierdzili, ze lepiej w naszym klimacie założyć, ze są jednoroczne. Chcę je siać na początku marca, jak pomidory, papryki, bób, dalie i kilka innych jednorocznych. Chciałam się w tym roku ograniczyć z rozsadami, ale wygląda na to, że nie umiem :lol:

Iwonko jakby co, nie krępuj się, a mam i kilka innych ciekawych traw i to zdecydowanie więcej, niż planuję siać i też chciałabym je oddać w dobre ręce ;:108
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Kontakt:

Post »

MORANGO pisze:Aguś- Jestem i ja w odwiedzinach, gdzieś mi Twój wątek uciekł :oops: aż mi wstyd.
No to tak jak i mi :oops:
Wspominki to rewelacyjny pomysł na start nowego sezonu, foty aż cieszą michę. Pięknie to wszystko wyglądało. Ile cebuli ;:oj
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

Co u twoich kobei ? ;:224
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko , w Auchan były drzewka owocowe : brzoskwinie, wiśnie, czereśnie, śliwy, grusze, jabłoni nie kojarzę . Były krzewy :agrest i pewnie inne, nie zwróciłam uwagi oraz wszelkie ozdobne , czyli róże + inne znane , popularne-chyba wszystkie :) No i już byliny, mieczyki, cebule...no i wiadomo -nasiona. :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Ooooo :D Miałaś arbuzy ;:215 Jakie odmiany? Bo w tym roku też posieję kolejny raz i zobaczymy :D A te siewki kanny to one zakwitną już w tym roku? ładne Ci urosły ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś ale zbiory ;:oj A wiesz co najbardziej przykuło moją uwagę? Buraki....bo wcale u nas nie chcą rosnąć,tylko botwinka wyrasta i koniec ;:222 Ziemia im nie odpowiada? Jednego roku były ładne,ale potem corocznie bardzo małe.
Truskawki też zdrowe i ładnie zaowocowały ;:333
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Super zdjęcia pokazałaś i te pomidorki i cukinie ale truskaweczki w własnego ogrodu hm chyba najbardziej apetyczne.
Wśród kwiecia nawet storczyk się pokazał czy masz więcej ?
Bardzo zazdroszczę ogrodu warzywnego ja niestety nie mam miejsca na wygospodarowanie choćby kawałka.
Moje krokusy i przebiśniegi .... zamarzły :(
Śliczna Zantedeschia czy ona zakwitła u Ciebie czy kupiona z kwiatkami ? Jakoś wydawało mi się ,że one trudne w uprawie.
Też mnie zaintrygowało canny z wysiewu zakwitną w tym samym roku , bo nie słyszałam nigdy wcześniej o wysiewaniu z nasion
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Aguś
Piękne wspomnienia wiosennych kwiatków i z warzywnika :D
Plony godne pozazdroszczenia, zwłaszcza pomidorki :shock:
Widzę, że rozsada już rwie się do życia :D
Ciekawa jestem eksperymentu z cannami .
No nie zazdroszczę pomarzniętych krokusików. Chyba nic im nie będzie.
Ale reszta ogrodu bez śniegu przy tym zlodowaceniu może ucierpieć. :evil:
Jeszcze tylko parę dni, chyba wytrzymamy :?: ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Aguś ;:196

Jak ja lubię oglądać zdjęcia warzywników i warzyw :D Super miałaś zbiory! Cebula widzę bardzo ładnie Ci się udała, no i pomidory.

Fajnego masz tego Aniołka, fajnie wygląda tak siedząc między warzywami :) Jakbyś posiała wokół niego jakies np. groszki pachnące, to mogłabyś na nim owijać groszki i zrobić mu szalik :D Ba, jak długie groszki, to nawet i wianek na głowę :lol: Też miałam sobie kupić jakąś fajną figurkę do ogrodu, ale jeszcze tego nie zrobiłam.

Dużo masz już siewek na parapecie i sałatka faktycznie ładna ;:215 Ja swojej jeszcze nie posiałam, bo na zewnątrz mega mróz, a w domu nie mam żadnego widnego i chłodnego pomieszczenia, aby je przetrzymać,

Trzymaj się ciepło Aguś ;:168
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Oj Aguś , zawsze jak oglądam twój warzywnik to wpadam w zachwyt. Warzywa to moje ulubione roślinki, nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich , a u Ciebie mogę powzdychać z zazdrości. Muszę podpatrzeć dokładniej jak go sobie rozplanowałaś , moze coś zgapię . ;:304
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Agusiu Twój warzywnik wzorcowy wiec masz sie czym chwalić ;:215 Moje pomidorowe siewki fajnie przyrastają wiec zastanawiam sie czy też nie wysiać lodowej sałaty jak tak wszystkie ładnie rosna .Jak tam ziemiórki czy uporałaś sie z nimi ????? ja na razie odpukać calutki czas je pryskam płynnym Astvitem rozcieńczonym wodą i jak na razie mam spokój z tymi draniami ODPUKAĆ
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko na wdechu obejrzałam serię zdjęć...początkowo zapowiadało się jak zwykle domowo, ale jak wspomniałaś o Dominice to serce mi mocniej zabiło! Po tulipanach to też mój ulubiony fragment Twojego ogrodu. Aniołek ma wspaniałe otoczenie. Boże! jakie plony, Ty tego chyba nie pokazywałaś w lecie. Wszystko zeżarłabym na surowo :;230 bo też za każdy zielony gryz dałabym się pokroić, bo nie kupuję żadnych nowalijek i chce mi się już szczypiorku z ogrodu. Jedyne zielone to mam rozmaryn do ziemniaków :;230
Jakie pyszne arbuzy, pomidory po prostu cuda a czy cebule nie wyrwałaś za wcześnie? bo ja zbieram jak żółknie i załamuje się szczypior, bo tak pewnie trzeba szybko zużyć.
Wzruszyły mnie też siewki, bo wreszcie się zdecydowałaś i niech rosną na pociechę ogrodniczki!
Ściskam marcowo ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”