Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelinko na pewno pies dla dziewczynek to świetna sprawa, dzieci bardzo kochają zwierzęta i dzięki nim uczą sie pewnych czynności. Mam nadzieję że i z ogrodem sobie poradzisz, a i ze szczeniaka szybko wyrośnie. Najtrudniej będzie ....jak Ciebie nie będzie! Trzymam kciuki za jak najmniejsze szkody. Obawiam się też że przed wyjazdem nie uda Ci się nic zrobić z ogrodzie, bo zima trzyma i czytam że wiosna nie przyjdzie w terminie. Pozdrawiam serdecznie i życzę słońca do spacerowania :wit Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit .

Ostatnie dwie noce u mnie były z 10 stopniowym mrozem. Dobrze, że leży śnieg to rośliny tak nie odczuwają tego ;:108 . Co prawda wczoraj go trochę ubyło ale nadal jest. W zeszłym roku końcem lutego już mogłam działać w ogrodzie a teraz niestety nie zapowiada się :( . Troszkę szkoda i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Wszystko wskazuje na to, że pogoda zimowa ma utrzymać się nawet do połowy marca więc przed turnusem zapewne nic nie przytnę i nie posprzątam :roll: . Za to po powrocie co to będzie :tan , nie będę wiedziała w co ręce wsadzić i do tego róże przyjadą ;:oj . Nie do końca zdrowo jest tak zacząć sezon z pełną pompą, wolałabym najpierw przyzwyczaić ścięgna i mięśnie do pracy ;:173 . Dzisiaj w roli głównej na zdjęciach będzie Cola.

Obrazek

Obrazek

Ewo witaj :wit . Trochę śniegu jeszcze u nas jest na całe szczęście . Oczywiście o tej porze wolałabym już przedwiośnie a nie zimę no ale na to wpływu nie mam. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Lucynko dzięki Coli takie spacerki będą dla nas teraz bardzo częste . Zima obecnie jest bardzo ładna ale nie ukrywam, że wolałabym żeby taka była w styczniu a nie końcem lutego :roll: . Ostatnie chwile przed wiosną dłużą się najbardziej i każdy niecierpliwi się już bardzo ;:224 . Dziękuję i pozdrawiam :wit .

Gramolą się krokusy ;:138 .

Obrazek

Obrazek

Marysiu właśnie tego momentu beze mnie boję się najbardziej ale może eM jakoś da sobie radę. W sumie jak będzie w pracy to i tak nie zostawi jeszcze Coli samej na zewnątrz bo jeszcze obawiamy się, że mogłaby sobie gdzieś pójść. Jest z nami jeszcze zbyt krótko i mimo, że nie wykazuje chęci ucieczek to szkoda ryzykować . Chyba masz rację z tym, że nic nie zrobię przed turnusem :( . Trochę szkoda bo myślałam, że chociaż przytnę hortensje albo posprzątam liście i zaschłe badyle. No trudno , jak wrócę będę miała sporo czasu i wszystko powoli zrobię ;:173 . Dziękuję i wzajemnie pozdrawiam ;:196 .

Hiacynty też poczuły wiosnę ;:oj .

Obrazek

Sąsiadka remontowała swoje budynki gospodarcze i przysłoniła trochę dziurę ;:138 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnego dnia życzę :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale się uśmiałam z tych bokserek :;230 Ja się zawsze śmieję w takich sytuacjach, że psiaki uczą nas sprzątania :wink: U mnie wszystkie blaty i stół muszą być puste, bo najmłodsza łobuzica ze względu na swój wzrost sięga wszędzie tam, gdzie starsze psy mogą pomarzyć... Ostatnio "zaczytała" się w książce z biblioteki :twisted:, musiałam odkupić. Em śmiał się ze mnie do czasu, gdy w niedzielę zostawił komórkę z ładowarką na stole... Telefon ma obecnie urocze ślady po ząbkach, a ładowarka "podzieliła się" na wiele 10 cm ładowareczek :;230 Małym rosną ząbki, więc niestety gryzą wszystko co im wpadnie w łapki :wink: i obawiam się, że najprostszym sposobem jest zadbanie o to, że w te łapki nie wpadało nic wartościowego ;:306 Ależ ona śliczna ;:173 Przyćmiła nawet budzącą się wiosnę :wink: Wymiziaj ją ode mnie...
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Cola dalej słodziutka, chociaż widać po niej, że się nie ociąga i rośnie. Łapki już się robią coraz dłuższe i już nie można o niej powiedzieć, że jest kuleczką. Na posłaniu już się nawet nie mieści w poprzek ;:63
Kaprys w grudniu skończył dwanaście lat, to już niestety mocno starszy pan. Ale mimo, że zdecydowanie zwolnił, to dalej jest na szczęście zdrowy i nic mu nie dolega. Mam nadzieję, że jeszcze przed nami kawał czasu zanim przyjdzie czas pożegnania. Od początku był bardzo spokojny, broił ale z umiarem. I nie szczekał nigdy, mimo że nie jest niemy. Po prostu nie ma takiego nawyku. Przez ten cały czas słyszałam może z dziesięć razy pojedyncze: Hau ;:306 Dzieci na spacerach trochę onieśmiela jego wielkość, ale jak już się odważą, to mogą z Kaprysem zrobić wszystko. Na działce Kaprys miał swoje ulubione miejsca, w których lubił kopać. I co z tego. że jedno z nich było przed wejściem do narzędziowni i trzeba było uważać, żeby tam nie wpaść? Musiałam go pilnować, albo i nawet układać tam jakieś deski, żeby był spokój :;230
U mnie tej zimy tyle śniegu co u Ciebie teraz, nie było wcale. Teraz nie ma go zupełnie i mam nadzieję, że zapowiadane mrozy nie nadejdą. Zresztą nie wiem o co ten cały szum, bo mróz zapowiadają rzędu -10-12*. Przecież to nie są arktyczne mrozy i mają trwać raptem dwa- trzy dni. Wiosnę czuć już w powietrzu i tego się trzymajmy :tan
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ z tej Coli słodziaczek, Ewelinko! ;:138 ;:138
Najsłodsza, jak każdy szczeniaczek, podczas snu. ;:168 ;:168 ;:168
Podobnie jak Marysia zastanawiam się, jak to będzie po Twoim wyjeździe. ;:218 Cola przywykła już do Twojego towarzystwa, będzie tęskniła i może się wyzłośliwiać. ;:oj Będą musieli jej pilnować pozostali domownicy. ;:108
Byłam dzisiaj na działce i też zauważyłam, że roślinki chciałyby już wiosny. Zupełnie jak my. ;:7
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewelinko ;:196 ,
też mnie dzisiaj ciągnęło do ogrodu ale jak przeczytałam o mających nadejść jeszcze mrozach , to dałam spokój.
Dobrze, że jeszcze śnieg leży w ogrodzie, podobnie, jak u Ciebie.
Przynajmniej rośliny mają okrycie.
Mam wrażenie, że cola ciut podrosła ?
Pozdrawiam i słoneczka życzę. ;:3
:wit
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Po prostu rasowa modelka!
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Super wygląda taka duża ilość owoców na róży! ;:333 No i szczeć zimą też fajna! Większość samosiejek szczeci wyrwałem, a i te piękne ostowate nasienniki pousuwałem więc teraz nie mam ani jednego w ogrodzie (a przydałyby się do bukietów). W tym roku dam jej więcej luzu, żeby zdobiła jak najdłużej zimą ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko ! śliczna maskotka! ;:167
Jeden z moich sąsiadów ma już trochę starszego szczeniaka, brązowego, niestety bieganie po podwórku skończyło się dla niego niedobrze. Raz wlazł synowi pod samochód innym razem uciekł za ogrodzenie i niestety jak nie ma nikogo to smyczą wiążą go do słupka siatki. Młode pieski są jak dzieci :D Poza tym są amatorzy ładnych piesków i bałabym się zostawić go na podwórku jak nie ma Was w domu. Chyba że miałby możliwość schowania się w budynku gospodarczym. Zdążysz pomalutku zrobić wszystko po powrocie, bo nie ma gwarancji że wiosna przyjdzie w terminie ;:215 Pozdrawiam! :wit
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewelko, masz śliczne okolice i nawet rzeczkę ;:333 Wiosna już zawitała do Twego ogrodu, cebulkowe już mają duże noski ,
wystarczy, że słonko przygrzeje i krokusiki zakwitną . Piesio to taka duża, śliczna, żywa maskotka. ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelino jaka ona już wielka ;:oj toż to widać, że rośnie jak na drożdżach :) piękna jest i wygląda słodziutko :) wiosna powoli widzę budzi się u Ciebie i sporo pracy Cię czeka, ale to wrócisz z naładowanymi bateriami to będziesz działać ostro :) ;:173
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ewelinko - dla maluszka daj kosteczkę od mojego Ernesta, to też Golden R. Przy okazji nie ndaj się zwieść, że to wyjątkowo łagodna rasa. Mój pisak, choć wydawałoby się, że nie ma bardziej radosnego , przyjaznego i łagodnego psa, kilka razy pokazał, że jest jednak psem. W ułamku sekundy potrafi zmienić się i stać się agresywny. Zazwyczaj wcześniej sygnalizuje niepokój,ale trzeba się nauczyć go obserwować. Rozmawiałam z weterynarzem, który orzekł, że ma więcej zgłoszeńopogryzieniach przez goldeny niż przez rasy uznane za niebezpieczne. Pewnie wynika to z tego, że wszyscy mamy zaufanie do goldenków. Lepiej jednak żeby same nie były przy małych dzieciach, bo nawet święte pieski czasem nie zniosą dziecięcych zabaw. Jak pies odchodzi, trzeba to uszanować. Pamiętam sytuację, w której moja mała wówczas córcia , głaskała psa i pewnie troszkę też ciągnęłaza włosy. Pies kilkakrotnie odchodził od niej, a le ona za nim podążała. W końcu Ernest wszedł pod stół. Gdy jednak i tam poszła moja Zosia - pokazał kły i warknął. Nie wiem, co by się stało, gdybyśmy w porę nie zareagowali. Po latach broniąc jej ugryzł napastnika.
Piękny ten Twój psiak!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ciekawe, co się stanie z tymi wszystkimi kiełkami tulipanów i innych cebulowych. U mnie już dawno powychodziły, a teraz po ostatnich mrozach mają poprzymarzane końcówki. NIe wiadomo, czy się odrodzą. Myślę, że tulipany chyba wypuszczą nowe liście, ale te inne cebulowe mnie trochę martwią.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Jaka słodzina ta Wasz psinka! Do zakochania!!! :)
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Gratuluję nowego przybytku, niech Ci się zdrowo chowa :)
Psa nie mam i mieć nie będę, będę więc głaskać na odległość u Ciebie :wink:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”