Reszta też przepiękna
Familokowego ciąg dalszy
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu jaka cudna naparstnica
a cóż to za cudo ???
Reszta też przepiękna
Reszta też przepiękna
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bukiecik prześliczny, dziękuję.
Jadziu komórka już działa to padła bateria, Marcin przemienił baterie , dobrze że mamy jednakowe telefony z Tereską.
Skeypa nie miał jak zwykle czasu zobaczyć a teraz może
Jadziu komórka już działa to padła bateria, Marcin przemienił baterie , dobrze że mamy jednakowe telefony z Tereską.
Skeypa nie miał jak zwykle czasu zobaczyć a teraz może
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Jadziu naparstnica jest kosmiczna
, czy ona jest rzeczywiście kremowa?. Jeśli tak, to bym się uśmiechnęła do Ciebie o nasionka, u mnie wysiewa się, ale różowa. Jeśli byś chciała nasionka, to zbiorę, lub jak będą wiosną młode siewki, to chętnie oddam.
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Jadziu u ciebie już prawie wiosna
, ciemiernik u mnie tez już ma spore pączki, ale jest pod igliwiem i na razie go nie ruszam
coraz bliżej wiosna , luty szybko zleci

coraz bliżej wiosna , luty szybko zleci
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witaj Jadziu
Nie znalazłbym tego wątku, gdybyś do mnie nie zajrzała
Nie znalazłbym tego wątku, gdybyś do mnie nie zajrzała
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pada deszcz, pada deszcz, pada deszcz na dworze.
Taki mokry, że już bardziej mokry być nie może.
Lecą tu, lecą tu srebrne koraliki.
Zmoczą drzewa, zmoczą pola, domy i chodniki.
To słowa piosenki ,której słucha Amelka w sam raz na dzisiejszą pogodę.Dla mnie niech pada wcale sie nie gniewam z tego powodu
.
ANDRZEJU długo mnie nie było ,wiec może dlatego nie zaglądałeś na moją stronkę nie szkodzi

BOŻENKO igliwie też mam przygotowane w pogotowiu gdyby nagle przyszły mocniejsze mrozy to wrażliwe rośliny miałyby okrycie.Masz racje luty szybko zleci i trzeba będzie zacząć ogrodowe porządki .Najchętniej już bym tam dłużej przebywała

DAYSY ta naparstnica jest taka kremowa w kropeczki .Nie wiem czy z nasion wyjdzie to samo .Zobaczę może będzie jakaś szczepka albo siewka bo jak na razie wygląda łanie .Też nazwałam ją kosmiczną naparstnicą
Mam tez inne naparstnice różowe jaśniejsze i ciemniejsze, bo lubię te roślinki zresztą jak każde

IRENKO to fajnie ,ze juz jeden sprzęt masz naprawiony Szybko wyładował sie akumulator z tego telefonu.Dla Ciebie mój misz -masz

TERENIU ta kosmiczna naparstnica Digitalis purpurea "Campanulata" Mam jej nasionka tylko czy to samo się urodzi?????, a nie wysyłałam Ci czasem jej nasionek, bo komuś wysyłałam ale mam SKS
. To był mój ubiegłoroczny przebojowy kwiat
Dla Ciebie peonia Itoh' Pastel Splendor'

MARIUSZU dobrze ,ze zostawiłeś szypułki to zawsze jakaś ochrona pąków Każdy się uczy ja również popełniam gafy .Mam tylko 3 peonie Itoh

Taki mokry, że już bardziej mokry być nie może.
Lecą tu, lecą tu srebrne koraliki.
Zmoczą drzewa, zmoczą pola, domy i chodniki.
To słowa piosenki ,której słucha Amelka w sam raz na dzisiejszą pogodę.Dla mnie niech pada wcale sie nie gniewam z tego powodu
.
ANDRZEJU długo mnie nie było ,wiec może dlatego nie zaglądałeś na moją stronkę nie szkodzi

BOŻENKO igliwie też mam przygotowane w pogotowiu gdyby nagle przyszły mocniejsze mrozy to wrażliwe rośliny miałyby okrycie.Masz racje luty szybko zleci i trzeba będzie zacząć ogrodowe porządki .Najchętniej już bym tam dłużej przebywała

DAYSY ta naparstnica jest taka kremowa w kropeczki .Nie wiem czy z nasion wyjdzie to samo .Zobaczę może będzie jakaś szczepka albo siewka bo jak na razie wygląda łanie .Też nazwałam ją kosmiczną naparstnicą

IRENKO to fajnie ,ze juz jeden sprzęt masz naprawiony Szybko wyładował sie akumulator z tego telefonu.Dla Ciebie mój misz -masz

TERENIU ta kosmiczna naparstnica Digitalis purpurea "Campanulata" Mam jej nasionka tylko czy to samo się urodzi?????, a nie wysyłałam Ci czasem jej nasionek, bo komuś wysyłałam ale mam SKS

MARIUSZU dobrze ,ze zostawiłeś szypułki to zawsze jakaś ochrona pąków Każdy się uczy ja również popełniam gafy .Mam tylko 3 peonie Itoh

- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Oj Jadziu piękne te zdjęcia róż , ja też nie mogę się doczekać wiosny. Dziś w nasiennym kupiłam trochę nasion kwiatów do siania , oraz nawozy , za tydzień zacznę sianie , są to przeważnie rośliny na obwódki. Dziś był iście wiosenny dzień ciepło i słonko świeciło , tego samego również Tobie życzę 
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu ten widok Elżbietki ? i Doktorka wprost woski, u mnie Dr dostał w objęcia Evę.
Pamiętam bratka Rokoko jak zachwalałaś kpiłam ale nic mi nie wyszło, nie umiem siać pewnie .
Pamiętam bratka Rokoko jak zachwalałaś kpiłam ale nic mi nie wyszło, nie umiem siać pewnie .
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Jadziu u mnie już wiosenka zakwitł mi rannik zaczynają śnieżyczki ,żonkile nie które też mają pąki aż się boję co to będzie ,widziałam dzisiaj wyłazi pączek u miłka Amurskiego masakra oj za wcześnie 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jadziu i ja uśmiechnę się do Ciebie o nasiona tej naparstnicy, jest niesamowita
Zbierałąś może nasionka, czy nie bardzo? Spróbowałabym i z nasion, nie będę wybrzydzać
Bratek rococo, jak to rococo, cudnie kusi falbankami
Bratek rococo, jak to rococo, cudnie kusi falbankami
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu - bardzo dziękuje za miłą roślinną dydykację.
Wiesz - nie znam tej rośliny, tym bardziej mnie zaciekawiła
Dopiero teraz, jakiś miesiąc temu kupiłam nasiona bratka Rococo, dlugo ich szukałam. Będę siała w czerwcu.
Sadzonek jakoś nie widziałam. Trzeba zatem mi go siać
Miłej niedzieli
Wiesz - nie znam tej rośliny, tym bardziej mnie zaciekawiła
Dopiero teraz, jakiś miesiąc temu kupiłam nasiona bratka Rococo, dlugo ich szukałam. Będę siała w czerwcu.
Sadzonek jakoś nie widziałam. Trzeba zatem mi go siać
Miłej niedzieli
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Jadziu - oglądałem u siebie ten mały patyczek wawrzynka, co dostałem od ciebie i .... też zauważyłem pączusie, ciekawe czy będą kwiaty na tak małej sadzonce, czy tylko liście.
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Jadziu ja w tamtym roku przesadziłam dużego wawrzynka na duży ogród , bo już wchodził na rodki , ale całe lato nie puścił żadnego liścia , pomyślałam na jesieni wykopię i wsadzę coś innego , ułamałam gałązkę w środku była zielona. Teraz obserwuję ten krzak i nie widzę by zawiązywał pąki kwiatowe , czy one tak mają , czy jednak z niego już nic nie będzie? - pozdrawiam 
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Jadziu, zaciekawiły mnie Twoje naparstnice ja mam tylko te zwykłe różowe i białe . Wawrzynek od Ciebie posadziłam już do ziemi a mój różowy trzy razy przesadzałam , obraził się i odszedł . 
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Jadziu Ależ ja w tym roku zaspałam trafiłam dopiero na piątą stronę twojego wątku
Witam się serdecznie i biegnę poczytać od początku.