Nie jestem w stu procentach pewna czy to jet pleśń , moje pierwsze wrażenie i pytanie:czy powyżej keramzytu wystają korzenie?Jeżeli tak to za płytko posadziłeś roślinę .Wyjmij ją i oberwij gnijące korzenie.Keramzyt wyrzuć lub zalej gotującą się wodą i potrzymaj w wodzie z pół godziny.przepłucz zimną wodą i ponownie użyj , wsadzając roślinę głębiej ,tak aby keramzyt całkowicie przykrył korzenie. Ja bym wyrzuciła

W hydroponice czasem pojawia się biały nalot co nie świadczy o pleśni.ale o większej zawartości chloru w wodzie i to specjalnie ni szkodzi roślinie.Wówczas można zdjąć wierzchnią warstwę keramzytu i uzupęłnić nowym. Pleśń ma charakterystyczny zapach więc powąchaj i oceń ,czy zapach jest nieprzyjemny.Jeżeli to wina tylko wody to po zamoczeniu keramzytu biały nalot powinien zniknąć.Zrób i wstaw zdjęcie kiedy wierzchnia warstwa keramzytu będzie sucha.
Inną przyczyną może być za wysoki poziom wody który utrzymywał się zbyt długo,a powodem tego może być zepsuty wskaznik poziomu wody lub długie podlewanie do poziomu maksimum.
W razie jakichkolwiek niejasności z mojej strony,pytaj .