Przychodzę z rewizytą do pięknego ogrodu w pięknym miejscu. Jak ja dawno nie byłam na Jurze

Co to za roża

Pierwszy raz taką widzę. Wygląda jak mój Gorgeous, tylko w innych kolorach.

, może się skuszę na wiosnę ?
  , może się skuszę na wiosnę ? 

Może się doczekam
 Może się doczekam  Jak długo rośnie u Ciebie?
  Jak długo rośnie u Ciebie?

. Moja jakoś ciężko się zbiera do kwitnienia, ale też jej wybaczam i czekam cierpliwie. Widziałam u koleżanki okaz 160, wys. a może i lepiej obsypana olbrzymimi kwiatami, marzenie po prostu. Teraz ja czekam na na taki efekt i Tobie również takiego życzę
 . Moja jakoś ciężko się zbiera do kwitnienia, ale też jej wybaczam i czekam cierpliwie. Widziałam u koleżanki okaz 160, wys. a może i lepiej obsypana olbrzymimi kwiatami, marzenie po prostu. Teraz ja czekam na na taki efekt i Tobie również takiego życzę  Chyba o tej rabatce https://images84.fotosik.pl/963/548aeb682a401577.jpg  pisałaś u mnie, bardzo ładna, możesz napisać jakie różyczki tam masz
 Chyba o tej rabatce https://images84.fotosik.pl/963/548aeb682a401577.jpg  pisałaś u mnie, bardzo ładna, możesz napisać jakie różyczki tam masz
 Teraz nawet mam na niektórych zimowe pączki. Po dwóch dniach mroźnych wiatrów wyglądają nieciekawie, zobaczymy co będzie tej wiosny.
 Teraz nawet mam na niektórych zimowe pączki. Po dwóch dniach mroźnych wiatrów wyglądają nieciekawie, zobaczymy co będzie tej wiosny.

Moja ma kopczyk , ale zastanawiam się czy nie owinąć ją agrowłókniną , dziś w nocy było -10 mrozu. Na mojej rabatce różanej mam posadzone następujące róże:  GEBRUDER GRIMM -AMBER QUEEN -  MYRIAM -  GARDEN OF ROSES - KOSMOS -  BREMER STADTMUSIKANTEN - PASTELLA - HOME  GARDEN-  TIP, TOP - rabatowa  biała NN-  SOURIRE DU HAVRE-   INNOCENCIA 2szt - HOT CHOCOLATE . To są różyczki na tej rabatce ,ale pierwszą i ostatnią muśzę przesadzić są czerwone  a róża BREMER STADTMUSIKANTEN jest troszkę za wysoka w stosunku do pozostałych róż. Róża posadzone wiosną               i jesienią  2017r wiec na efekty muszę poczekać .  Chciała bym nabbyć wiecej róż o pokroju i wigorze  GARDEN OF ROSES  i KOSMOS ,bardzo jestem zadowolona z  tych róż.
  Moja ma kopczyk , ale zastanawiam się czy nie owinąć ją agrowłókniną , dziś w nocy było -10 mrozu. Na mojej rabatce różanej mam posadzone następujące róże:  GEBRUDER GRIMM -AMBER QUEEN -  MYRIAM -  GARDEN OF ROSES - KOSMOS -  BREMER STADTMUSIKANTEN - PASTELLA - HOME  GARDEN-  TIP, TOP - rabatowa  biała NN-  SOURIRE DU HAVRE-   INNOCENCIA 2szt - HOT CHOCOLATE . To są różyczki na tej rabatce ,ale pierwszą i ostatnią muśzę przesadzić są czerwone  a róża BREMER STADTMUSIKANTEN jest troszkę za wysoka w stosunku do pozostałych róż. Róża posadzone wiosną               i jesienią  2017r wiec na efekty muszę poczekać .  Chciała bym nabbyć wiecej róż o pokroju i wigorze  GARDEN OF ROSES  i KOSMOS ,bardzo jestem zadowolona z  tych róż.  
  zostało mi trochę włókniny wiec jeszcze owinę parę różyczek.
  zostało mi trochę włókniny wiec jeszcze owinę parę różyczek.  

no cudne są
 no cudne są  mam nadzieję, że i jak kiedyś będę miał takie okazy
 mam nadzieję, że i jak kiedyś będę miał takie okazy  i że będzie im służył klimat glebowy u mnie
 i że będzie im służył klimat glebowy u mnie