Asiu, Witam 

Asiu, może jakby zima była prawdziwą, piękną, śnieżną zimą a nie jesienią czy przedwiośniem,
 nie wiadomo  jak to nazwać to nie tęsknilibyśmy za kwitnącymi ogrodami, ale możemy to sobie zrekompensować wspomnieniami 
 a naszym ogrodom dać troszkę odsapnąć i my też musimy nabrać siły i zregenerować nasze kręgosłupy, bo jeżeli się  ma latka,
 X +, to musimy dbać o swoje kosteczki  

Asiu, co do róży Agnieszki, to na pewno nie jest to róża Monika ,bo ma ją sąsiadka i jednak te róże się różnią i kwiatem i liśćmi,
 Więc nazwa mojej róży skłania sie do Agnieszki, nawet to mi pasuje bo mam córcię Agnieszkę  

Obok floksika skrzydlatego
 rośnie stokrotka, o dużych pełnych kwiatach . 

Macadamia, Witam w moim wątku  

Jestem pewna ,że jesteś miłośniczką róż i ogrodów i jeszcze nas zaskoczysz ,Swoimi 
 pięknym ogrodem pełnym kwiatów. Pamiętaj każdy ogród i ten duży i mały, skromny i bogaty jest piękny bo wkładamy w niego 
 swoje serca  

Elżuniu,
 Elżuniu, życzenia na pewno się spełnią  

Teraz mamy chwilę wytchnienia przed pracami wiosennymi wiec mamy czas na
 wspomnienia i na komponowania zmian na naszych rabatkach kwiatowych  

Iwonko,
 Iwonko,  dziękuję za życzenia noworoczny  

Masz racje floksik skrzydlaty, rośnie z stokrotką o dużych pełnych kwiatach, 

Aniu,
 Aniu,  święta i po świętach, teraz możemy odpocząć i zajrzeć do folderów z fotkami i powspominać. Trawę Pampasową, miałam i to kilka ładnych lat, rosła pod lipą a obok rosły białe i bordowe Bzy i piękny Złotokap a w tyle rozłożysta Wierzba płacząca, pod którą dzieciaki miały swoja ,,bazę,, Niestety robiłam podjazd i wjazd pod wiatę dla samochodów i i te wszystkie roślinki musiałam usunąć  

Było bardzo gorące lato'
 krzaczki przesadziłam ,ale sie nie przyjeły. Teraz nie mam miejsca na nowe nasadzenia.Aniu Trawę miałam posianą z nasion, Me jak był
 w Niemczech przywiózł 2 torebeczki nasion, ale to już inna historia.