Masz piękne odmiany w kolekcji
Lilowce-Hemerocallis cz.V
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wiedziałam, że Aleksandra to starsza odmiana.
Ja raczej zaliczyłabym ją do nowszych.
Tak mocno pofalowane brzegi mają raczej nowsze liliowce. Tak mi się przynajmniej wydawało do dzisiaj.
A All American jest pięknym pająkiem, pewno o bardzo dużych kwiatach.
Zaciekawiła mnie też Sedona, ze względu na mało spotykane zestawienie kolorów.
To kto następny pochwali się swoimi liliowcami ?
Tak mocno pofalowane brzegi mają raczej nowsze liliowce. Tak mi się przynajmniej wydawało do dzisiaj.
A All American jest pięknym pająkiem, pewno o bardzo dużych kwiatach.
Zaciekawiła mnie też Sedona, ze względu na mało spotykane zestawienie kolorów.
To kto następny pochwali się swoimi liliowcami ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ellaa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
oliwko- bardzo mi przypadły do gustu Chicago Knobby i Chicago Heirloom
śnieżko - piękne masz liliowce, z tych ostatnio pokazanych podobaja mi się: Alexandra, All American, Shimmering Elegance, Pink Puff, Sherry Lane Carr
Szkoda, że nakład Twojej książki będzie ograniczony
Byłoby miło miec jeden egzemplarz z autografem, to przecież niecodzienne znac autora, chocby tylko wirtualnie
Gratulacje 
Dzięki Waszym zdjęciom znów zatęskniłam za latem
śnieżko - piękne masz liliowce, z tych ostatnio pokazanych podobaja mi się: Alexandra, All American, Shimmering Elegance, Pink Puff, Sherry Lane Carr
Szkoda, że nakład Twojej książki będzie ograniczony
Dzięki Waszym zdjęciom znów zatęskniłam za latem

- śnieżka

- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kogra pisze:Nie wiedziałam, że Aleksandra to starsza odmiana.![]()
Grażynko- ,Alexandra', mimo, że wygląda tak jak wiele nowszych odmian, została zarejestrowana w 1991r. A to, że całkiem niedawno pojawiła się w krajowej sprzedaży spowodowało postrzeganie jej jako nowej odmiany.
All American Windmill' jest nieco młodszą odmianą - tylko 1996r, czyli ledwie 12 lat. Niestety nie ma wielkich kwiatów , jakby na zdjęciu wyglądało, tylko 17-18cm średnicy, podczas gdy niektóre pająki osiągają od 28-30cm.
,Sedona' - też mnie zachwyciła swoim urokiem na zdjęciu u sprzedawcy, niestety w oryginale, jak widać na mojej fotce, już nie jest tak ciekawa- zbyt stonowana. Może to kwestia wieku, moja zakwitła jako mała sadzonka i miała tylko ten jeden kwiat.
Paweł, Ela- cieszę się, że podobają Wam się pokazywane liliowce, bo choć to są starsze odmiany, jednak mają w sobie jakiś niepowtarzalny urok i tak naprawdę tę ich urodę widać wtedy, gdy kwitnie cała kępa.
Nie wyobrażam sobie natomiast kwitnącej kępy z najnowszych odmian- oglądałam właśnie nową amerykańską encyklopedię liliowców- są tak pstrokate i krzykliwe w ubarwieniu, aż dreszcze przechodzą.
Walu, niestety ta książka będzie tylko u mnie. Jeśli będziesz nią zainteresowana, odezwij się na PW.
Grażynko, też chętnie ustawie się w kolejce po Twoje dzieło, ale koniecznie z dydykacją od Autorki
Wydaje mi się, że "Sedona" potrzebuje troszke więcej czasu żeby pokazać swój potencjał - a i tak już znalazła się na liście moich chciejstw
Tak to jest, że łatwo się "zarazić" liliowcami, a na wylecznie nie ma większych szans, zwłaszcza kiedy ktoś pokazuje takie zdjęcia
Pozdrawiam świątecznie !!!
Wydaje mi się, że "Sedona" potrzebuje troszke więcej czasu żeby pokazać swój potencjał - a i tak już znalazła się na liście moich chciejstw
Tak to jest, że łatwo się "zarazić" liliowcami, a na wylecznie nie ma większych szans, zwłaszcza kiedy ktoś pokazuje takie zdjęcia
Pozdrawiam świątecznie !!!
- śnieżka

- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
em-Ok. Poczekajmy niech najpierw zostanie wydana ta publikacja.
A teraz świąteczna niespodzianka.
Naoglądaliśmy się tu wszyscy ogromnej ilości zdjęć przedstawiających różne odmiany liliowców, od najstarszych po te najnowsze w handlu. Pora na mały sprawdzianik. Będzie łatwo, wszak ściągi są na poprzednich stronach.
Proszę zgadywać, ile odmian przedstawionych jest na poniższych zdjęciach? To część pierwsza, druga po rozwiązaniu pierwszej. Dla osoby, która poda prawidłowe odpowiedzi do obu części, przewidziana jest liliowcowa nagroda- do uzgodnienia. Czas na rozwiązanie każdej części -24 godziny od momentu pojawienia się postu.

A teraz świąteczna niespodzianka.
Naoglądaliśmy się tu wszyscy ogromnej ilości zdjęć przedstawiających różne odmiany liliowców, od najstarszych po te najnowsze w handlu. Pora na mały sprawdzianik. Będzie łatwo, wszak ściągi są na poprzednich stronach.
Proszę zgadywać, ile odmian przedstawionych jest na poniższych zdjęciach? To część pierwsza, druga po rozwiązaniu pierwszej. Dla osoby, która poda prawidłowe odpowiedzi do obu części, przewidziana jest liliowcowa nagroda- do uzgodnienia. Czas na rozwiązanie każdej części -24 godziny od momentu pojawienia się postu.

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Em - no to na Sedonę chorujemy już we dwoje....
Chyba nie mam szans bo fotosik nie chce ze mną współpracować.
Chyba wszyscy już wystartowali do zgadywanki.
Chyba nie mam szans bo fotosik nie chce ze mną współpracować.
Chyba wszyscy już wystartowali do zgadywanki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki