Moje różne zakątki.... cz.2
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Aniu, dobrze, że nie możemy mieć wszystkiego na raz, bo nie byłoby tego niecierpliwego czekania na nowy sezon i tej radości tworzenia 

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I cóż z tego, że zdjęcia telefonem!
Piękny masz Aniu ogród
No i ... przypomniałem sobie, że nie wędziłem jeszcze nic od wiosny
Wszystko przez to, że mamy 2w1 (grillowędzarnik), a grillowanie było cały czas.
patrząc na te specjały ... już planuję datę wędzenia
Piękny masz Aniu ogród

No i ... przypomniałem sobie, że nie wędziłem jeszcze nic od wiosny

Wszystko przez to, że mamy 2w1 (grillowędzarnik), a grillowanie było cały czas.
patrząc na te specjały ... już planuję datę wędzenia

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu Elmshorn wspaniale jeszcze kwitnie.
Tyle o ogrodzie, bo ciągle piękny, a wyroby wędzone wywołały ślinotok nie do opanowania.
Jeszcze raz u ściskaj M za taką budowlę. Smak takich wyrobów jest niesamowity, czasem dostaję kawałeczek od znajomych.
Chleba gratuluję,
pięknie wygląda i z pewnością tak smakuje.
Też piekę od trzech lat i już nie wyobrażam sobie, że mogłabym jeść ten chlebopodobny wyrób ze sklepu. Kupiłam sobie mocny mikser do mieszania ciasta, więc beż wysiłku go robię. Córcia wyjechała pewnie sowicie zaopatrzona.
Ciepłych, słonecznych dni.

Ciepłych, słonecznych dni.

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Aniu ale pyszności pokazujesz!
Mniam, ślinka leci...
Dębolistna bardzo mi się podoba, zapisuję na listę zakupów na przyszły rok

Dębolistna bardzo mi się podoba, zapisuję na listę zakupów na przyszły rok

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aniu zdolnego masz męża. Taka budowla że ho,ho!
Wyroby super .Oj zjadłoby się. Mój teściu czasami robi takie specjały...
Ogród jeszcze pięknie pokolorowany. Vanilka super się przebarwia. U mnie tez taka różowiutka.A zdjęcia telefonem ,niczego sobie. Ale masz rację . Co aparat to aparat.
Ty jeszcze tak super umiesz ujęcie zrobić....pięknie.

Ogród jeszcze pięknie pokolorowany. Vanilka super się przebarwia. U mnie tez taka różowiutka.A zdjęcia telefonem ,niczego sobie. Ale masz rację . Co aparat to aparat.
Ty jeszcze tak super umiesz ujęcie zrobić....pięknie.

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Anka, oj szkoda że tak daleko jesteś. Sum wędzony
Rarytasik normalnie. A ja głodna chodzę a Ty o takich delicjach mi tu.
Dębolistną jestem cały czas zauroczona i to bardzo. Bardzo Ci dziękuję, że ją pokazujesz.

Dębolistną jestem cały czas zauroczona i to bardzo. Bardzo Ci dziękuję, że ją pokazujesz.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Alania-Alu Ale wiesz, jak jest lista, planów i marzeń, to chciałoby sie,żeby więcej z nich ubyło.A tak przechodzą na kolejny rok do realizacji.A czy tak będzie zobaczymy ??.
any57-Andrzeju Zdjęcia z aparatu są o dużo lepsze .Dla mnie nieporównywalnie wręcz.Ale jak coś szwankuje.To trzeba chociaż telefonem się ratować.
Dziękuję bardzo za miłe słowa
Oj od wiosny nic nie wędziłeś ?? Szkoda.Swoje wędliny są nieporównywalnie lepsze od tych sklepowych.I najważniejsze, wiem co jem.Jeszcze w planie mamy wędzenie rybek.My też mamy grillo-wędzarnię.Ale jedno jest oddzielnie.I drugie też .A u ciebie , nie tak ??
My co jakieś trzy, 4 miesiące wędzimy swoje wędliny.
A następne też juz mamy zaplanowane.Na grudzień
cyma2704-Soniu Elmshorn to cudna róza.I kwitnie z małą przerwą cały czas.Ja nie mam takiej drugiej, która tak długo by i cały czas kwitła. Ogród już się zmienia.Kolory topnieją,ale cóz, jesień chłodna.Dziękuję ci za miłe słowa.
To prawda, sam swoich wyrobów jest naprawdę pyszny.
Chleb na zakwasie już piękne od 4 lat.Co tydzień lub co dwa.Zależy, jakie sa potrzeby.Czasami kupujemy i w sklepie.Cały czas jeden chleb znudziłby się chyba.
Mój chleb, nie muszę długo wygniatać.a raczej wcale.Tylko wymieszam , przełożę do foremek i tak leżakuje pół dnia.I dopiero idzie do pieczenia.
O tak, tak córcia pojechała dobrze zaopatrzona.Wiesz jak to jest.Swoje dzieci, to nasze skarby.A o skarby trzeba dbać
Dziękuję i tobie też życzę tych ciepłych, słonecznych dni.Przydałoby się, przydało.
kasia100780=Kasiu Co parę miesięcy robimy swoje wędlinki .Swoje i wiesz co jesz i najlepiej smakuje..A zapach tak, fajniutki.Nawet i udka i piersi kurczaka wędzimy.
Teraz jeszcze czas będzie na rybkę ,w swojej wędzarni wypróbować
Hortensja Dębolistna jest bardzo dekoracyjna nawet ze swoich liści.Także warto ją mieć w swoim ogrodzie
Olu2310 Wiem, wiem,że mam zdolnego męża. Taką grrilo-wędzarnie wymyślił na całą ścianę na tarasie.Wymyślił, zaprojektował, zbudował i teraz wędzi u sibie w końcu.Nie musi chodzić , po sąsiadach, do wędzarni.
Domek też zaprojektował sam.ale tu już ekipy dwie budowały.
On potem już wykańczał tylko.
Ogrody jeszcze mają kolory, jeszcze pięknie wybarwione hortensje cieszą nasze oczy.Marcinki, chryzantemy zaczynają.I niech tak będzie długo .Bo tak z kolorami milej, prawda ?
Dziękuję, bardzo za miłe słowa
PEPSI-Małgosiu To prawda sum wędzony to jest niebo w gębie.Naprawdę lepszy od łososia.
Oj bidulko, głodna jesteś ??To przyjeżdżaj do mnie lodówka pełna wędzonek.
Dębolistną hortensja jest bardzo ciekawa.Bardzo dekoracyjna z liści.Także warto ją mieć w ogrodzie.Kwiaty zresztą też ma ładne.Nie wiem czy wszystkie odmiany dębolistnej mają ładne kwit.Ale tą co ja mam , to ma ładniutkie kwiatostany.
Marcinki w domku w bukiecie
( zdjęcia już aparatem robione
)

I w ogrodzie

Taką małą sobie chryzantemkę kupiłam.Na razie stoi na tarasie.Ale potem ja posadzę do gruntu.
Nadziei na przezimowanie jej raczej nie mam.Ale to nic,Takie słoneczko teraz żywe i ładne pocieszy jakiś czas

any57-Andrzeju Zdjęcia z aparatu są o dużo lepsze .Dla mnie nieporównywalnie wręcz.Ale jak coś szwankuje.To trzeba chociaż telefonem się ratować.
Dziękuję bardzo za miłe słowa

Oj od wiosny nic nie wędziłeś ?? Szkoda.Swoje wędliny są nieporównywalnie lepsze od tych sklepowych.I najważniejsze, wiem co jem.Jeszcze w planie mamy wędzenie rybek.My też mamy grillo-wędzarnię.Ale jedno jest oddzielnie.I drugie też .A u ciebie , nie tak ??
My co jakieś trzy, 4 miesiące wędzimy swoje wędliny.

A następne też juz mamy zaplanowane.Na grudzień

cyma2704-Soniu Elmshorn to cudna róza.I kwitnie z małą przerwą cały czas.Ja nie mam takiej drugiej, która tak długo by i cały czas kwitła. Ogród już się zmienia.Kolory topnieją,ale cóz, jesień chłodna.Dziękuję ci za miłe słowa.

To prawda, sam swoich wyrobów jest naprawdę pyszny.
Chleb na zakwasie już piękne od 4 lat.Co tydzień lub co dwa.Zależy, jakie sa potrzeby.Czasami kupujemy i w sklepie.Cały czas jeden chleb znudziłby się chyba.
Mój chleb, nie muszę długo wygniatać.a raczej wcale.Tylko wymieszam , przełożę do foremek i tak leżakuje pół dnia.I dopiero idzie do pieczenia.
O tak, tak córcia pojechała dobrze zaopatrzona.Wiesz jak to jest.Swoje dzieci, to nasze skarby.A o skarby trzeba dbać

Dziękuję i tobie też życzę tych ciepłych, słonecznych dni.Przydałoby się, przydało.
kasia100780=Kasiu Co parę miesięcy robimy swoje wędlinki .Swoje i wiesz co jesz i najlepiej smakuje..A zapach tak, fajniutki.Nawet i udka i piersi kurczaka wędzimy.
Teraz jeszcze czas będzie na rybkę ,w swojej wędzarni wypróbować

Hortensja Dębolistna jest bardzo dekoracyjna nawet ze swoich liści.Także warto ją mieć w swoim ogrodzie

Olu2310 Wiem, wiem,że mam zdolnego męża. Taką grrilo-wędzarnie wymyślił na całą ścianę na tarasie.Wymyślił, zaprojektował, zbudował i teraz wędzi u sibie w końcu.Nie musi chodzić , po sąsiadach, do wędzarni.
Domek też zaprojektował sam.ale tu już ekipy dwie budowały.
On potem już wykańczał tylko.
Ogrody jeszcze mają kolory, jeszcze pięknie wybarwione hortensje cieszą nasze oczy.Marcinki, chryzantemy zaczynają.I niech tak będzie długo .Bo tak z kolorami milej, prawda ?
Dziękuję, bardzo za miłe słowa

PEPSI-Małgosiu To prawda sum wędzony to jest niebo w gębie.Naprawdę lepszy od łososia.

Oj bidulko, głodna jesteś ??To przyjeżdżaj do mnie lodówka pełna wędzonek.
Dębolistną hortensja jest bardzo ciekawa.Bardzo dekoracyjna z liści.Także warto ją mieć w ogrodzie.Kwiaty zresztą też ma ładne.Nie wiem czy wszystkie odmiany dębolistnej mają ładne kwit.Ale tą co ja mam , to ma ładniutkie kwiatostany.
Marcinki w domku w bukiecie

I w ogrodzie

Taką małą sobie chryzantemkę kupiłam.Na razie stoi na tarasie.Ale potem ja posadzę do gruntu.
Nadziei na przezimowanie jej raczej nie mam.Ale to nic,Takie słoneczko teraz żywe i ładne pocieszy jakiś czas

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
A mnie chryzantemowej kompozycji pozbawił paskudny huragan o tak całkiem niezłym imieniu -Ksawery.
Porozrzucał je po całym podwórku , no i oczywiście połamał....
Coś nieco uratowałąm , ale już nie wyglądają ładnie. Twoja niech ładnie kwitnie i cieszy cię swoim
kolorkiem... 
Porozrzucał je po całym podwórku , no i oczywiście połamał....

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Kiedyś też wędziliśmy własne wytwory masarskie. Teraz już od lat tego nie robimy, bo mamy zaprzyjaźnioną małą prywatną wędliniarnię, która oferuje garstce klientów wspaniałe wędlinki i jeszcze lepsze podroby, zwłaszcza kaszaneczkę, którą uwielbiam. A wszystko z własnej hodowli.

Ładniutka ta mała chryzantemka.

Pięknie Twój ogród zdobią kolorowe o tej porze hortensje!

Ma być coraz więcej słońca, więc długo jeszcze będziesz się cieszyła strojnym w jesienne szatki ogrodem.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
Aniu wpadałam kwiaty i hosty popodziwiać, a u Ciebie uczta gratis
Ach jak smakowicie te fotki wyglądają
Wędzarnia to prawdziwa kuchnia polowa . Gratulacje i dla Męża i Ciebie . Domowe wędlinki, chlebuś, ciacho. O ile to trzecie u mnie dostępne, bo bardzo lubię piec, to dwa pierwsze pozostają w sferze marzeń na razie
Ogród nadal urzeka mnie barwami.. Hortensje cudowne..plus marcinki, chryzantemy , dalia gdzieniegdzie nagietek . W mojej okolicy większość ogrodów to standardowe iglaki i trawa , wiec te wszystkie barwy u Ciebie po prostu mnie zachwycają . A wszystko takie wypieszczone, uporządkowane.. Tylko patrzeć i się zachwycać 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu czy Red baron już zimowała u ciebie?
Mój jeden ciemiernik też zawsze kwitnie jesienią
Grilowędzarka świetnie wam wyszła, jak tak lubię rzeczy z cegieł
A w ogrodzie jeszcze tyle pięlnych kwitnień masz...
Mój jeden ciemiernik też zawsze kwitnie jesienią

Grilowędzarka świetnie wam wyszła, jak tak lubię rzeczy z cegieł

A w ogrodzie jeszcze tyle pięlnych kwitnień masz...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Ależ u Ciebie kolorowo i pięknie
. Jesień jednak potrafi być zachwycająca
. Astry masz bardzo ładne a ja ostatnio "choruję" na nie
. Bukiecik również cudny
. Brawa dla eMa za budowlę i skoro spełnia swoją funkcję to tylko się cieszyć. Pozdrawiam
.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu magiczny Twój ogród! można tyle pięknych kwiatów obejrzeć, ta hortensja dębolistna cudnie się "starzeje" ! czy to jakaś odmiana? Można pysznych rzeczy spróbować (moja wędzarnia dalej w planach)! Słodkości nie jadam ale naleweczki na rozgrzanie spróbuję
Nasionka pozbieram i potem napiszę jak siać żeby zakwitły. Słonko przeziera i u mnie 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Aniu aparacik naprawiony , fotki zrobione
, wędlinki swieżutkie i apetyczne
...Można i pojeść i napatrzeć się do syta!