Moje różne zakątki.... cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Aniu, zdjęcia jak zwykle przeurocze. Widać jak deszcz leje, wszystko uchwycisz ;)
Pięknie wszystko kwitnie. My juz mamy dość deszczu, ale roślinom nie specjalnie to przeszkadza, chyba nawet są zadowolone. Hortensje wspaniale kwitną i mimo, ze słonka brak, to i tak pięknie się przebarwiają!
Pięknie wszystko kwitnie. My juz mamy dość deszczu, ale roślinom nie specjalnie to przeszkadza, chyba nawet są zadowolone. Hortensje wspaniale kwitną i mimo, ze słonka brak, to i tak pięknie się przebarwiają!
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
Powojnik Villa de Lyon ma w sobie coś,co przyciąga wzrok.Mi bardzo podoba się wybarwienie i kształt kwiatuszka.Dopisuję do listy.Latarenki śliczne,też moje chciejstwo
Dębolistna zbudowała ładny krzaczek.Moje liliowce mają bardzo wysokie łodygi,czy to taka odmiana ?no i oczywiście jeżówki ,sliczne.
"Do wiaderka takiego 8-do 10 l wsypałam 5 garści.Zamieszałam.Przykryłam.Za kilka dni.Zamieszałam i zostawiałam pod przykryciem.Po tygodniu, słoik,taki litrowy, deko mniej tego wlewam do dużej konewki i już podlewałam pod rośliny"
Czy te 5 garści w wiaderku zalewasz wodą ?

"Do wiaderka takiego 8-do 10 l wsypałam 5 garści.Zamieszałam.Przykryłam.Za kilka dni.Zamieszałam i zostawiałam pod przykryciem.Po tygodniu, słoik,taki litrowy, deko mniej tego wlewam do dużej konewki i już podlewałam pod rośliny"
Czy te 5 garści w wiaderku zalewasz wodą ?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu2310 Bardzo cię przepraszam, nie zauważyłam wcześniejszego twojego wpisu.
No tak myślałam,że aksamitki są nie do ruszenia.Mam je już kilka lat i nigdy niczego nie zauważyłam na nich.Nic nigdy mi ich nie zżerało.
A ślimaki myślałam,że tylko hosty lubią.A to dranie, aksamitki ci zżarły
Dziękuję za miłe słowa
U mnie raz mży raz nie mży i tak powtórkowo.
Babciabenia-Bożenko Dziękuję, dziękuję
W horkach tak na dobre zakochałam sie dopiero 4, 3 lata temu.I tak co roku jakąś nową dokupuje..
Ja też lubię swój ogród, to takie moje miejsce na ziemi
kropelka-Mariolu W ten weekend nie mogłam popracować ogrodowo. Tylko obchody.Bo córcię do Warszawy szykowałam. Akurat już pojechała.Zaraz studia się zaczynają.a tak z mieszkaniem się umówiła .To dzisiaj pojechała.Pół godziny temu.I już tęsknie. Ot, mamy.
Słucham co się dzieje w wiadomościach w Polsce z ta pogodą i wiem , jak mokro macie.Naprawdę współczuję .Co za dziwny wrzesień.
Hortensję sa cudne.
A wiesz ja ciągle jak przechadzam się po ogrodzie to myślę, co jeszcze mogę wywalić i tak jakąś nową hortensję posadzić. To już bzik , czy jak
Wrzosy na tarasie

Jeżówka Supreme Cantaloupe

Hortensja Dębolistna - piękne duże liście juz się przebarwiają

róża Elmshorn

Róża Leonardo da Vinci

Chippendale

Kosmosy i LO zapłakane deszczem

Wciąż brakuje mi kamieni na obłożenie rabaty.Ale korę kupiłam to wyłożę,To będzie ta rabata inaczej wyglądać.

No tak myślałam,że aksamitki są nie do ruszenia.Mam je już kilka lat i nigdy niczego nie zauważyłam na nich.Nic nigdy mi ich nie zżerało.
A ślimaki myślałam,że tylko hosty lubią.A to dranie, aksamitki ci zżarły

Dziękuję za miłe słowa

U mnie raz mży raz nie mży i tak powtórkowo.

Babciabenia-Bożenko Dziękuję, dziękuję

Ja też lubię swój ogród, to takie moje miejsce na ziemi

kropelka-Mariolu W ten weekend nie mogłam popracować ogrodowo. Tylko obchody.Bo córcię do Warszawy szykowałam. Akurat już pojechała.Zaraz studia się zaczynają.a tak z mieszkaniem się umówiła .To dzisiaj pojechała.Pół godziny temu.I już tęsknie. Ot, mamy.

Słucham co się dzieje w wiadomościach w Polsce z ta pogodą i wiem , jak mokro macie.Naprawdę współczuję .Co za dziwny wrzesień.

Hortensję sa cudne.
A wiesz ja ciągle jak przechadzam się po ogrodzie to myślę, co jeszcze mogę wywalić i tak jakąś nową hortensję posadzić. To już bzik , czy jak

Wrzosy na tarasie

Jeżówka Supreme Cantaloupe

Hortensja Dębolistna - piękne duże liście juz się przebarwiają

róża Elmshorn

Róża Leonardo da Vinci

Chippendale

Kosmosy i LO zapłakane deszczem

Wciąż brakuje mi kamieni na obłożenie rabaty.Ale korę kupiłam to wyłożę,To będzie ta rabata inaczej wyglądać.

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jak pięknie pokazałaś zroszone liście dębolistnej
Jeszcze różyczki pokazują kwiaty i całkiem ładnie wyglądają
Aniu, ślimaki mają bogatą dietę
U mnie w tym roku np. host zupełnie nie ruszały, za to dalie nader chętnie
Pozdrawiam słonecznie

Jeszcze różyczki pokazują kwiaty i całkiem ładnie wyglądają

Aniu, ślimaki mają bogatą dietę

Pozdrawiam słonecznie

- anabuko1
jonatanka-Asiu Witaj! Ale ciebie długo u mnie nie było.
Powojnik Villa de Lyon to klasyka i naprawdę piękny .Jak obserwuję z roku na rok piękniejszy,
A tak, juz nie wiele roślin mogę zmieścić, to trochę i w dekoracje w końcu pójdę .Latarenki kupiłam tanio, okazjonalnie na OLX.
Niektóre odmiany liliowców mają wysokie łodygi.A jeszcze jak są często podlewane, to tez są wyższe.
Oj tak, jeżówki są piękne
Tak to takiego wiaderka 8-10 litrów ( mam takie ale szczegółowo go nie mierzyłam ) Tak,Asiu, 5 garści zalane wodą.
I wszystko tak jest dobrze jak zrobiłaś.Ale już jesień. to radzę tylko raz podlać.
A na wiosnę zacząć więcej.Ja tym nawożeniem już przestałam.Czas na odpoczynek przed zimą.Chyba ,że jednoroczne.
Iwonko1 Dziękuję,
Różczyki mizernr mam w tym roku.Ale jakie sa to są, kilka tylko kwitnie..
A to ślimaki.!!Nie myślam, nie wiedziałam,ze takie żarłoczne one są,Takie małe niewiniątka. BRR!
Dobrze,ze ich na Debowym nie mam

Powojnik Villa de Lyon to klasyka i naprawdę piękny .Jak obserwuję z roku na rok piękniejszy,

A tak, juz nie wiele roślin mogę zmieścić, to trochę i w dekoracje w końcu pójdę .Latarenki kupiłam tanio, okazjonalnie na OLX.
Niektóre odmiany liliowców mają wysokie łodygi.A jeszcze jak są często podlewane, to tez są wyższe.
Oj tak, jeżówki są piękne

Tak to takiego wiaderka 8-10 litrów ( mam takie ale szczegółowo go nie mierzyłam ) Tak,Asiu, 5 garści zalane wodą.
I wszystko tak jest dobrze jak zrobiłaś.Ale już jesień. to radzę tylko raz podlać.
A na wiosnę zacząć więcej.Ja tym nawożeniem już przestałam.Czas na odpoczynek przed zimą.Chyba ,że jednoroczne.
Iwonko1 Dziękuję,

A to ślimaki.!!Nie myślam, nie wiedziałam,ze takie żarłoczne one są,Takie małe niewiniątka. BRR!

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Masz rację, trójsklepka powinna mieć większe kwiatki
Ale i tak jest urocza...
Ja to chyba swoją musiałam przypadkowo wyplewić...

Ja to chyba swoją musiałam przypadkowo wyplewić...

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Aniu ogród masz dopieszczony a zaniedbujesz grzybobranie,skończy się wnet ,bo przymrozki zapowiadają!
do lasu!

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Aniu wysyłam Ci na pw gdzie kupiłam barbulę. Ona wytrzymuje 5 strefę.
Też lubię trójsklpeki, właśnie zaczynają koncertować. A to, że mają takie maleńkie kwiaty to może rekompensują nam tym, że od razu zakwita ich więcej.
Też lubię trójsklpeki, właśnie zaczynają koncertować. A to, że mają takie maleńkie kwiaty to może rekompensują nam tym, że od razu zakwita ich więcej.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, u Ciebie jeszcze piękne lato w ogrodzie
i nawet jesienne wrzosy na tarasie tego nie zmienią.
A ponieważ prognozy zapowiadają słoneczne i cieplejsze dni, Twoje letnie klimaty jeszcze długo będą cieszyły.
Pamiętam jeszcze, jak szykowałam do wyjazdu moich studenciaków.
Było zawsze dużo szumu, bieganiny i moich łez wylewanych po kątach.
Teraz już nie ma tego całego galimatiasu,
ale gdy przyjeżdżają czy ci bliżsi przychodzą, nigdy z pustymi rękoma ich nie wypuszczam z domu.
Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka.
Dobrego tygodnia życzę.

A ponieważ prognozy zapowiadają słoneczne i cieplejsze dni, Twoje letnie klimaty jeszcze długo będą cieszyły.

Pamiętam jeszcze, jak szykowałam do wyjazdu moich studenciaków.

Dobrego tygodnia życzę.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ha ha nie chodzi mi o wycinanie tylko trawnik masz jak w maju! i to mnie zaskoczyło. U mnie jedynie koniczyna jak to w jesieni a mlecz pojedynczy czasem. Hortensje coraz bardziej dojrzałe, ale takie są najładniejsze!
- anabuko1
[ apus-Basiu Dawno już taka myśl miałam,że trójsklepka tak piękna.a taki nieadekwatny nieduży kwiatek do tej urody.
Tak, trzeba blisko podchodzić,aby to jej piękno dostrzec.
Babciabenia-Bożenko Dziękuję za miłe słowa.Tak to bywa,że nie było i nie ma czasu na to grzybobranie.Musiałam pichcić przez weekend i pobyć z córką.Wczoraj popołudniu wyjechała do Warszawy.Czasami iine rzeczy, tj, rodzinne ważniejsze niż te grzyby.A teraz na tygodniu praca.I b bywa, trudno..Będzie bez grzybów.
Beaby-Beatko Zaraz odczytam wiadomość.Dzięki.
Ja jestem w 6 A.Ale czasami u mnie bywa i 5B. U mnie od razu wszystkie kwiatuszki trójsklepki nie rozkwitają.Raczej stopniowo.
Ale ja lubię i tak,:)
plocczanka-Lucynko Już lata nie ma.Ale zieleni kolorków jeszcze jest.A ma byc i cieplej.Jak na razie słonko wychodzi i chowa się , poranek jeszcze jakiś dżdżysty i pochmurny był.
Ach, to wiesz, jak to jest z tymi studencikami i szykowaniem.Ja teraz mam jedną studentkę, córcię.I wiesz, jak to mam chcę dać dużo i różne rzeczy.
Ja pewnie też tak będę robić, jak będą przyjeżdżać to zawsze coś też będę dawać.Pamiętam moja mama też mi kiedyś dużo dawała.
Maska-Marysiu To zależy z której strony ogrody ten trawnik się widzi.Z jednej jest ładny, z drugiej jakieś chwaściki się na siały.Z innej mniszki.Z innej koniczynka też.
Także już nie jest taki suuper.Ale jak razie brak czasu na jego oczyszczanie z ziela i tp.
Horki to już cały wrzesień są piękne.

Clematis Jan Paweł II - w tym roku zakwitł wcześniej dwoma kwiatkami.A teraz namyślił się na więcej

Inne powojniki już zapomniały o kwitnieniu

marcinki

jeżówki

Tak, trzeba blisko podchodzić,aby to jej piękno dostrzec.

Babciabenia-Bożenko Dziękuję za miłe słowa.Tak to bywa,że nie było i nie ma czasu na to grzybobranie.Musiałam pichcić przez weekend i pobyć z córką.Wczoraj popołudniu wyjechała do Warszawy.Czasami iine rzeczy, tj, rodzinne ważniejsze niż te grzyby.A teraz na tygodniu praca.I b bywa, trudno..Będzie bez grzybów.
Beaby-Beatko Zaraz odczytam wiadomość.Dzięki.
Ja jestem w 6 A.Ale czasami u mnie bywa i 5B. U mnie od razu wszystkie kwiatuszki trójsklepki nie rozkwitają.Raczej stopniowo.
Ale ja lubię i tak,:)
plocczanka-Lucynko Już lata nie ma.Ale zieleni kolorków jeszcze jest.A ma byc i cieplej.Jak na razie słonko wychodzi i chowa się , poranek jeszcze jakiś dżdżysty i pochmurny był.
Ach, to wiesz, jak to jest z tymi studencikami i szykowaniem.Ja teraz mam jedną studentkę, córcię.I wiesz, jak to mam chcę dać dużo i różne rzeczy.
Ja pewnie też tak będę robić, jak będą przyjeżdżać to zawsze coś też będę dawać.Pamiętam moja mama też mi kiedyś dużo dawała.

Maska-Marysiu To zależy z której strony ogrody ten trawnik się widzi.Z jednej jest ładny, z drugiej jakieś chwaściki się na siały.Z innej mniszki.Z innej koniczynka też.
Także już nie jest taki suuper.Ale jak razie brak czasu na jego oczyszczanie z ziela i tp.
Horki to już cały wrzesień są piękne.

Clematis Jan Paweł II - w tym roku zakwitł wcześniej dwoma kwiatkami.A teraz namyślił się na więcej

Inne powojniki już zapomniały o kwitnieniu

marcinki

jeżówki

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Aniu jak przetrwały jeżówki Echinacea ?
- anabuko1
jonatanka-Asiu W 90 % jeżówki mi przezimowały dobrez.Tylko dwie pełne zółte gdzieś mi wcięło.
Ale w tym roku nie wszystkie pięknie kwitły.Jedne więcej i pięknie.
A sporo też mizernie, pojedynczo może i za sąłba też mam ziemię.
Dlatego na drugi rok, muszę zmienić plan podlewania nawozem( obornikiem granulowanym ) .
A co u ciebie tak cieniutko na wątku ??
Przecież ogród żyje
Hibiscus Midnight Marvel

Ale w tym roku nie wszystkie pięknie kwitły.Jedne więcej i pięknie.
A sporo też mizernie, pojedynczo może i za sąłba też mam ziemię.
Dlatego na drugi rok, muszę zmienić plan podlewania nawozem( obornikiem granulowanym ) .

A co u ciebie tak cieniutko na wątku ??
Przecież ogród żyje

Hibiscus Midnight Marvel

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aniu, ale śliczny ten bordowy hibiskus
I u mnie wypadają te ładniejsze jeżówki. Tylko te pospolite sobie rosną bez zastrzeżeń...

I u mnie wypadają te ładniejsze jeżówki. Tylko te pospolite sobie rosną bez zastrzeżeń...
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Aniu, jeszcze ciągle zapoznaję się z Twoim wątkiem. Podobają mi się Twoje formowane iglaki. Oczywiście hortensje też
Ale jeszcze muszę napisać, że Twój dom jest przepiękny, w takim sama chętnie bym zamieszkała. I ten taras czy też weranda 
Aniu, popatrzyłam sobie do Twojego wątku sprzedażowego i mam kilka pytań. Rabatę z hostami masz obramowaną palikami brzozowymi. One są naturalne? Kiedyś coś takiego gdzieś w sklepie widziałam, ale to dawno i nawet działki nie miałam wtedy. Czy te paliki się sprawdzają u Ciebie? No i czy masz jakiś sposób tajemny na ślimaki? Twoje hosty są piękne, nie ma dziur powygryzanych. Bardzo dorodne rośliny

Aniu, popatrzyłam sobie do Twojego wątku sprzedażowego i mam kilka pytań. Rabatę z hostami masz obramowaną palikami brzozowymi. One są naturalne? Kiedyś coś takiego gdzieś w sklepie widziałam, ale to dawno i nawet działki nie miałam wtedy. Czy te paliki się sprawdzają u Ciebie? No i czy masz jakiś sposób tajemny na ślimaki? Twoje hosty są piękne, nie ma dziur powygryzanych. Bardzo dorodne rośliny